Web Analytics Made Easy - Statcounter

در ادامه گفتگوی سیاسی لیبی که میان نمایندگان پارلمان شرق این کشور و شورای عالی دولت وفاق ملی در مراکش برگزار شد، دو طرف بر لزوم پیروی از مکانیزم عادلانه در خصوص پست های عالی تاکید کردند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، در بیانیه چهارمین دور از نشست گفتگوی سیاسی لیبی در مراکش آمده است: پیشنهادات هیئت حمایتی سازمان ملل از لیبی پیرامون مکانیزم انتخاب متصدیان پست های عالی در قوه مجریه در مرحله مقدماتی بررسی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دو تیم گفتگو به نمایندگی از شورای پارلمان و دولت وفاق ملی لیبی بر لزوم انتخاب مکانیزم شفاف، عادلانه و متعادل تاکید کردند که برای مجمع هر منطقه این فرصت را فراهم می کند تا بیش از یک نامزد برای هر پستی معرفی کند و سپس در نشست گفتگوی سیاسی در یک جلسه عمومی به نامزدها رای داده شود.

همچنین در این نشست بر سر تشکیل کار گروه کوچک از دو تیم توافق شد و این کارگروه کار خود را پیرامون ماده ۱۵ توافق سیاسی صخیرات در مورد یکپارچه سازی نهادهای حاکمیتی آغاز خواهد کرد.

طبق ماده ۱۵ توافق صخیرات که در سال ۲۰۱۵ به امضا رسید نهادهای حاکمیتی شامل رئیس بانک مرکزی لیبی، رئیس دیوان محاسبات، رئیس سازمان کنترل اداری، رئیس کمیسیون مبارزه با فساد، رئیس و اعضای کمیسیون عالی انتخابات، رئیس دیوان عالی کشور و دادستان کل لیبی  می شود.

در بیانیه پایانی این نشست اعلام شد، دولت باید حاکمیت سراسر خاک لیبی را برعهده داشته باشد، آشتی ملی برقرار شود، آوارگان و افراد مهاجر در داخل و خارج در امنیت به منازل خود بازگردند و عاملان مطابق قانون مجازات شوند.

در بیانیه مذکور همچنین دو طرف بر حمایت از تلاش های هیئت سازمان ملل برای پایان دادن به درگیری و دو دستگی در لیبی، اجرای قانون اساسی و برگزاری انتخابات سراسری برای پایان دادن به مرحله انتقالی و ورود به مرحله بعد و برقراری ثبات تاکید کردند.

تاکنون در شهر بوزنیقه مراکش سه دور از گفتگوی سیاسی لیبی میان پارلمان دولت شرق لیبی و شورای دولت وفاق ملی لیبی برگزار شده است.

شهر طنجه مراکش هم در تاریخ ۲۳ تا ۲۸ نوامبر با حضور بیش از ۱۲۰ نماینده از دو طرف لیبیایی میزبان نشست مشورتی بود و در پایان آن بر برگزاری نشست شورای پارلمان در شهر غدامس لیبی تاکید شد.

لیبی از سال 2011 و بع از سقوط رژیم سابق این کشور صحنه دو دستگی در پیکره قانون گذاری و اجرایی است که به درگیری مسلحانه و کشته شدن غیر نظامیان و بروز خسارت های مادی سنگین منجر شده است.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بحران لیبی گفتگوی سیاسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۸۰۸۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت یارانه حمل‌ و نقل عمومی را افزایش دهد

تین نیوز

رئیس شورای عالی استان ها گفت: دولت باید یارانه توسعه کمی و کیفی حمل و نقل عمومی را افزایش دهد.

به گزارش تین نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، شهرام دبیری، رئیس شورای عالی استان ها امروز در نشست مشترک با معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور، گفت: برگزاری این جلسه گام بلندی در جهت ارتقای تعاملات شورا ها و سازمان محیط زیست است.

وی افزود: دنیا در حال توسعه است که اگر جوانب محیط زیستی در توسعه لحاظ نشود، ممکن است خطراتی برای انسان و نسل آینده داشته باشد. از این رو، توسعه پایدار باید مدنظر باشد. ضمن تلاش برای رفع نیاز های جامعه، مراقب باشیم محیط زیست به خطر نیفتد و ضرری به نسل های آینده نرسد.

رئیس شورای عالی استان ها بیان کرد: امروزه تعریف باسواد نسبت به چند سال گذشته تغییر کرده است، زمانی فردی خواندن و نوشتن بلد بود باسواد بود، اما امروزه اینطور نیست. چند سال پیش در تعریف سواد ١٢ مهارت تعریف شده بود که یکی از مهمترین آنها محیط زیست است چند سال بعد پا را فراتر گذاشتند و بحث عملیاتی شدن به تعریف باسواد اضافه شد یعنی هر کسی باید از آموخته های خود استفاده کرده تا تغییری ایجاد کند حالا آیا سیستم آموزشی ما با این تعریف همخوانی دارد؟

دبیری تأکید کرد: مجموعه شورا های کشور و شورای عالی استان ها با بیش از ۱۲۶ هزار عضو، ظرفیت بالایی برای تعامل با سازمان محیط زیست دارد. شوراها، نارسایی های جامعه را شناسایی می کنند و در ارتباط مستقیم با مردم هستند.

وی اضافه کرد: باید تغییرات اساسی اتفاق بیفتد به ویژه در زمینه محیط زیست، باید مسایل محیط زیستی از کودکی آموزش داده شود، چون در سن بزرگسالی تاثیری ندارد. فرهنگ سازی باید در رفتار نمود پیدا کند تا تاثیرگذار باشد. آموزش و پرورش، شورا ها و سازمان محیط زیست می توانند قدم های خوبی برای آموزش، فرهنگ سازی و ترویج حفظ حراست از محیط زیست بردارند.

رئیس شورای عالی استان ها اظهار داشت: کار ها و اقدامات باید به گونه ای باشد که مردم آن را لمس کنند، مثلاً در زمینه مصرف کیسه های پلاستیکی باید فرهنگ سازی و کار های اجرایی صورت گیرد، در بسیاری از کشور ها مردم باید برای کیسه های پلاستیکی پول بدهند، چون هدفشان کاهش مصرف پلاستیک است در کشور ما هم باید همین گونه باشد.

دبیری خاطرنشان کرد: ایران در زمینه انرژی های پاک ظرفیت خوبی دارد و می توان با برنامه ریزی از خورشید و باد و دریا برای تولید انرژی پاک استفاده کرد.

وی در مورد صنایع آلاینده، بیان کرد: گاهی یک صنعت آلاینده دیر شناسایی می شود که در این مدت خسارات زیادی به محیط زیست آن منطقه وارد می شود، شهرداری ها باید از عوارض آلایندگی برای بهبود وضعیت استفاده کنند.

دبیری درباره تعداد خودرو ها و آلایندگی آنها نیز، گفت: در برخی شهر ها تعداد خودرو ها نسبت به ظرفیت آن بسیار بیشتر است. در این شهر ها باید توسعه حمل و نقل عمومی جدی گرفته شود و کیفیت نیز باید ارتقاء یابد و لازم است دولت در این زمینه یارانه توسعه کمی و کیفی حمل و نقل عمومی را افزایش دهد.

رئیس شورای عالی استان ها تصریح کرد: شورا طبق قانون می تواند لایحه و طرح به مجلس ارائه دهد، بنابراین در این زمینه هم می توانیم به سازمان حفاظت محیط زیست کمک کنیم و از این ظرفیت در راستای مسائل محیط زیستی استفاده کنیم، همچنین می توانیم از شرکت های دانش بنیان کمک بگیریم.

وی درباره اهمیت ملموس بودن اقدامات گفت: دریاچه ارومیه یکی از مطالبات مردم است که می خواهند بدانند چه اقداماتی در آنجا انجام شده است بنابراین مسئولان سازمان محیط زیست باید در این زمینه اطلاع رسانی کنند تا مردم در جریان امور قرار گیرند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • نماینده ویژه رئیس جمهور چین: ایران در خاورمیانه شریک راهبردی است
  • جلسه شورای گفتگوی بخش خصوصی با دولت و بانک‌های گیلان
  • شورای گفتگوی بخش خصوص با دولت و بانک‌های گیلان
  • هشدار ارزی قالیباف به دولت
  • وضعیت «نارنجی» هوا در خرمشهر
  • ضرورت تقسیم کار برای تحقق شعار سال
  • مسئولان در امر حجاب وظیفه حاکمیتی، اخلاقی و اجتماعی دارند
  • فیلم «درخت گردو» فاقد نگاه سیاسی و حاکمیتی است
  • دولت یارانه حمل‌ و نقل عمومی را افزایش دهد
  • تنش سیاسی مراکش و الجزایر بخاطر پیراهن فوتبال!