Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-08@03:21:53 GMT

قالیباف پیش از دریافت لایحه بودجه 1400 چه گفت؟

تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۸۱۰۴۹

قالیباف پیش از دریافت لایحه بودجه 1400 چه گفت؟

به گزارش جمارانغ به نقل از خانه ملت، رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بودجه باید آرایش حمایت از محرومترین طبقات را به خود بگیرد ، گفت: بودجه ای که بند به بند آن با هدف حمایت از محرومان نوشته نشده باشد، تبعیض نامه ای علیه آرمان های جمهوری اسلامی است.

محمدباقر قالیباف در نشست علنی امروز (چهارشنبه 12 آذر) مجلس شورای اسلامی  در نطق پیش از دستور گفت: مجلس در بررسی بودجه سال 1400 به فضل خداوند در جهت اصلاح ساختار بودجه نویسی با محوریت مردم سالاری، اقتصاد، عدالت، کوچک کردن دولت، کاهش وابستگی به نفت و توجه ویژه به طبقات پایین و متوسط جامعه و رفع تبعیض و برداشتن بار مشکلات معیشتی از روی دوش مردم حرکت خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: کاری که سرانجام باید در بلندمدت اتفاق بیفتد، اصلاح بودجه به نفع مردم است، بودجه ای عادلانه، مردمی و با کاهش وابستگی به نفت می تواند اقتصاد ما را قوی کند، ما با توجه به لایحه پیشنهادی دولت تلاش خواهیم کرد تا برخی محورهای اصلی اصلاح ساختار بودجه را حتی بر مبنای این پیشنهاد فعلی عملی کرده و مقدمات اصلاح نهایی را همین امسال آغاز کنیم.

وی تاکید کرد: در بسته اقتصاد مردمی توجه به مشارکت مردم در اقتصاد و واگذاری دارایی ها به آحاد ملت، مدنظر مجلس است. امیدواریم در لایحه پیشنهادی دولت به این محورها توجه شده باشد. همراهی دولت با برخی موارد اصلی، اصلاح ساختار بودجه که مدنظر مقام معظم رهبری است، یادگارِ ماندگار و نیکی برای آیندگان برجای خواهد گذاشت.

قالیباف تصریح کرد: آنچه در نهایت به طور واقعی در بخش درآمدها باید به آن برسیم، عدم اتکا به نفت است که از موارد اصلی مورد تاکید رهبر معظم انقلاب در سال های اخیر است. نفت خیر و برکت است ولی اتکای به آن شر مطلق و تکیه بر باد است.

رئیس مقننه کشورمان اظهار کرد: مجلس و دولتی که هماهنگ با یکدیگر بتوانند به طور عملی عدم اتکای به نفت را اجرا کنند، خدمتی بی نظیر به نسل های آینده خواهند کرد و نفت را به جای مصرف عمومی و مایحتاج بودجه ای، به بخش های توسعه ای منتقل می کند. امیدوارم دولت برای پیش بردن این هدف مهم و سرنوشت ساز اراده لازم و کافی را در مدت پیش رو به خرج دهد. تلاش خواهیم کرد تا در همین لایحه فشار کسری بودجه، به عنوان ام المصائب اقتصادی و خلق نقدینگی و تورم را کاهش دهیم، این هدف با نقش دادن بیشتر به مردم در برداشتن موانع تولید و کسب و کار در کشور و اصلاح ساختار بودجه، ممکن خواهد شد و ابداً این موضوع دور از ذهن نیست.

وی در ادامه گفت: بودجه در مجلس با هدف رفع اشکالات ساختاری درخصوص ساختار بودجه و مباحث مالیاتی بررسی خواهد شد، نظارت دقیق بر متن مالی به ویژه در بخش مصارف و توجه به واقعی بودن و پایدار بودن منابع بودجه از دیگر موارد مدنظر مجلس خواهد بود تا برخی ریخت و پاش ها و بی نظمی های بودجه ای سروسامان بگیرد و نگرانی مردم در این مورد کاهش یابد.

قالیباف با بیان اینکه مردمی کردن اقتصاد و کوچک کردن دولت به نفع مردم و افزایش نقش مردم در اداره اقتصاد کشور از دیگر اولویت های مجلس است، بیان کرد: با افزایش نقش مردم در اقتصاد کشور، قوی شدن تک تک مردم محقق خواهد شد و این موضوع به قوی تر شدن کشور منجر می شود. ما ایران قوی نخواهیم داشت مگر اینکه هدف ما قوی کردن مردم باشد.

وی افزود: پیش از این، مجلس بررسی بوجه شرکت های دولتی را که تقدیم شده است را آغاز کرده و این نیز بخش مهمی از لایحه بودجه خواهد بود، یکی  دیگر از موارد مورد توجه ما در بررسی لایحه بودجه، توجه به اقشار ضعیف خواهد بود و تلاش می کنیم تا برخی خسارت هایی که ناشی از کرونا و شرایط خاص اقتصادی به وجود آمده است را جبران کنیم. مجلس بسته حمایت معیشتی را در بودجه سال آینده هم دنبال خواهد کرد و تعلل در حمایت از اقشار ضعیف را گناهی نابخشودنی در تصمیم گیری های اقتصادی می داند. امروز وضعیت معیشتی مردم به خصوص اقشار ضعیف، بسیار تحت فشار است.

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در وضعیت معیشتی مردم به خصوص اقشار ضعیف، بودجه باید آرایش حمایت از محرومترین طبقات را به خود بگیرد. بودجه ای که بند به بند آن با هدف حمایت از محرومان نوشته نشده باشد، تبعیض نامه ای علیه آرمان های جمهوری اسلامی است.

قالیباف تصریح کرد: دم زدن از عدالت اجتماعی، ادعایی شعاری و غیر واقعی است، تبعیض اژدهای هفت سری است که در بسیاری از بخش ها رسوخ پیدا کرده و باید در تمام تصمیم گیری های خود آن را هدف قرار دهیم. مجلس مصمم به کاهش تبعیض های اقتصادی است؛ به همین جهت، یکپارچه سازی و هماهنگی های سیاست های حمایت از  موضوعات مهم، مدنظر مجلس است. ضمناً لازم است هدفمند کردن یارانه ها به گونه ای که عزم بیشتری در اقتصاد حاکم و بهره وری ارتقا یابد، مدنظر قرارگیرد.

وی تصریح کرد: انتظار ما این است که سرفصل هایی که به عنوان ساختار بودجه در جلسات منظم 4 ماه اخیر با دولت و مجلس و بر آن توافق شده بود در این لایحه مدنظر قرار گرفته باشد و امیدواریم در لایحه موجود نیز با همراهی دولت و سازمان برنامه و بودجه، موارد بیشتری از اصلاح ساختار بودجه را عملیاتی سازیم، تحقق اصلاح ساختار بودجه به نفع مردم، عدالت گستری، رفع تبعیض و کاهش فشارهای معیشتی روی دوش مردم از موارد ضروری است.

رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: دولت با توجه به جلساتی که طی ماه های گذشته برقرار شده است، این موارد را در لایحه پیشنهادی مدنظر قرار داده باشد تا منافع مردم تامین شود، مجلس بر اصلاح ساختار بودجه مُصّر است و اجرای واقعی آن را ضروری می داند. ان شالله سال 1400 گام اول ما در این مسیر خواهد بود.

اخبار مرتبط تصویری از لایحه بودجه 1400 بررسی لایحه بودجه 1400 کل کشور ادامه پیدا کرد تصاویر/ نخستین جلسه فوق‌العاده دولت به منظور رسیدگی به لایحه بودجه 1400 روحانی: اصلاح ساختاری بودجه، مبنای بودجه 1400 خواهد بود روحانی: در بودجه 1400 به دنبال کاهش تصدی‌گری دولت هستیم جزییات تازه از لایحه بودجه 1400 از زبان رییس سازمان برنامه و بودجه زمان تحویل لایحه بودجه 1400 به مجلس مشخص شد گزارش بودجه شرکت‌های دولتی در لایحه بودجه 1400 به مجلس داده شد ابلاغ بخشنامه بودجه 1400 به دستگاه‌های اجرایی

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لیگ برتر 99 مجلس شورای اسلامی محمدباقر قالیباف لایحه بودجه 1400 سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لیگ برتر 99 رئیس مجلس شورای اسلامی اصلاح ساختار بودجه لایحه بودجه 1400 بودجه 1400 اقشار ضعیف بودجه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۸۱۰۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌شرط‌های مشارکت مردم در اقتصاد چیست؟

حسین محمد صالحی دارانی نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به ویژگی‌های لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم و ضرورت بررسی این لایه در صحن علنی مجلس، گفت: در حال حاضر بیشترین مشکلات کشور معطوف به مسائل اقتصادی که در سال‌های اخیر پررنگ‌تر شده است.

وی با اشاره مشکلاتی از قبیل بیکاری و رشد نقدینگی در کشور افزود: از این رو مقام معظم رهبری نیز توجه ویژه‌ای نسبت به این مساله داشتند و در چند سال اخیر شعارهای سال را متناسب با وضعیت اقتصادی موجود تعیین کرده‌اند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جهش تولید با مشارکت مردم، تاکید مقام معظم رهبری به مسئولین نظام بوده تا توجه بیشتری به اجرای مسائل اقتصادی داشته باشند، گفت: به واقع مسئولین باید به صورت عملیاتی وارد کار شده و از مباحثی همچون رونق تولید حمایت کنند.

صالحی دارانی با اشاره به لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم تاکید کرد: این لایحه با توجه به نقطه نظرات خاصی که در آن دیده شده می‌تواند گام بلندی در اقتصاد کشور بردارد. در این لایحه به خوبی مواردی در زمینه اعطای مشوق جهت سرمایه‌گذارهای خرد و همچنین اعطای معافیت ۱۰۰ درصدی جهت سرمایه‌گذاری در مناطق کمتر برخوردار، پیش‌بینی شده است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: همچنین در این لایحه مالیات عملکرد تولید از ۲۵ به ۱۵ درصد رسیده است که می‌تواند امر مؤثری باشد؛ چرا که ما در این بخش حداقل با ۱۰ درصد کاهش مالیاتی مواجه بوده‌ایم.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در لایحه فوق پیش‌بینی‌هایی در رابطه با جلوگیری از فرارهای مالیاتی مد نظر قرار گرفته است، تاکید کرد: اگر ما بتوانیم جلوی فرارهای مالیاتی را به درستی سد کنیم و مقداری به تادیه مالیاتی در کشور نظم و انضباط دهیم حتماً مشکلات در این بخش برطرف خواهد شد.

وی با بیان اینکه کاهش مالیات تولید، ما را به سمت عدالت مالیاتی سوق دهد، تاکید کرد: حتماً در این شرایط مردم دلگرمی بیشتری پیدا خواهند کرد و تولید کنندگان رغبت بیشتری برای سرمایه‌گذاری پیدا خواهند کرد.

صالحی دارانی تاکید کرد: لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم با کاهش مالیات تولید و اعطای مشوق‌های هدفمند زمینه تحقق مشارکت بیشتر مردم در بخش مولد اقتصاد را فراهم خواهد کرد و در سال مزین به جهش تولید با مشارکت مردم ضرورت دارد تا مجلس به برخی از مسائل به طور جدی‌تر ورود کرده و در بررسی و نهایی‌سازی و همچنین تصویب لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم تسریع کند.

وی با بیان اینکه لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم پیش از هرگونه تصویب باید به درستی اجرا شود تاکید کرد: قطعاً نظارت بر اجرای لایحه مالیات‌های مستقیم امری مهم بوده و باید در این بخش هم مسائل به درستی مدنظر قرار گیرد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: حتماً پس از تصویب لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم نمایندگان با این مسئله همراهی خواهند کرد چرا که اجرای این مسئله بسیار امری مهم است و باید نظارت بر اجرای این قانون و لایحه مد نظر قرار گرفت.

وی با اشاره به اعطای معافیت ۱۰۰ درصدی جهت سرمایه‌گذاری در مناطق کمتر برخوردار در لایحه فوق اظهار کرد: همچنین اعطای مشوق مالیاتی جهت جلوگیری از خام فروشی و حفظ زنجیره ارزش تولید، اعطای معافیت مالیاتی برای شرکت‌های فعال در مناطق آزاد جهت جذب سرمایه‌گذاری از جمله مباحث این لایحه قلمداد می‌شود البته باید به این نکته اشاره کنم که ما این موارد را پیش‌تر هم داشتیم.

وی با اشاره به اعطای معافیت مالیاتی در مناطق آزاد و همچنین در مناطق کمتر برخوردار اظهار کرد: به واقع این قبیل معافیت‌های مالیاتی پیش‌تر هم وجود داشته اما خیلی جدی گرفته نمی‌شد بنابراین ضرورت دارد با در نظر گرفتن لایحه اصلاح مالیات‌های مستقیم که به تازگی به مجلس شورای اسلامی ارائه شده است این گونه مسائل جدی گرفته شود تا بتوانیم برخی از مسائل در این بخش‌ها را عملیاتی تر کنیم.

وی تاکید کرد: ارائه اعطای معافیت مالیاتی جهت سرمایه‌گذاری در مناطق کمتر برخوردار باعث خواهد شد تا شرکت‌های دانش بنیان به سمت این مناطق سوق پیدا کرده و فعالیت خود در این مناطق را مد نظر قرار دهند. بنابراین این لایحه می‌تواند در تحقق عدالت مالیاتی مؤثر باشد. به واقع بسیاری از نارضایتی‌های مردم از این بابت که تادیه مالیاتی عادلانه و درست شکل نمی‌گیرد بنابراین اگر ما این مسئله را به عدالت نزدیک کنیم قطعاً مردم رضایت بیشتری در این بخش خواهند داشت.

کد خبر 6096931 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • واکنش نوری قزلجه به احتمال بازگشت طرح صیانت به صحن مجلس /کسی با تمامیت خواهی و زیاده‌طلبی نمی‌تواند در این دوره رییس مجلس شود
  • شهادت رئیس هیات تطبیق مصوبات دولت با قوانین درباره قالیباف
  • دولت برنامه‌ای برای ارسال لایحه واگذاری حقوق کارگران به مجلس ندارد
  • انصراف قالیباف از نمایندگی مجلس جدی است؟ /برنامه ریزی ۵ ساله برای ورود به انتخابات ۱۴۰۸ /دولت رئیسی علیه قالیباف دست به کار شد
  • پیش‌شرط‌های مشارکت مردم در اقتصاد چیست؟
  • آجرلو: قطعا از مجلس خودرویی دریافت نمی‌کنم / خط قرمزمان دخالت در عزل و نصب دولتی است + فیلم
  • افشاگری رشیدی کوچی: افرادی محکومیت قطعی داشتند، اما به دلیل نزدیکی شان به دولت در مجلس آینده حضور دارند / می‌خواهند ریاست را هم به جریان پایداری نزدیک کنند
  • دست‌های پشت پرده در انتخابات به روایت «رشیدی کوچی»
  • افشاگری رشیدی کوچی از تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس آینده به جریان پایداری و  امام صادقی‌ها
  • تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس به جریان پایداری و امام صادقی‌ها