Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی دوازدهمین روز آذر ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

12 آذر 1289، صنیع ‌الدوله وزیر مالیه لایحه قرضه از بانک شاهی را به مجلس تقدیم کرد. مجلس نیز درخواست کرد که برنامه مخارج به لایحه ضمیمه شود.

12 آذر 1311، شرکت نفت انگلیس و ایران اقدام ایران مبنی بر لغو قرارداد دارسی را غیرقانونی تلقی کرد و درخواست نمود دولت ایران از تصمیم خود صرف ‌نظر کند.

12 آذر 1332، نمايندگان صندوق بين‌ المللي پول وارد ايران شدند.

12 آذر 1334، کار ساخت کارخانه سیمان دورود به یک شرکت انگلیسی سپرده شد.

12 آذر 1339، به دنبال سفر شریف امامی به کابل یک قرارداد فروش مواد نفتی میان دو کشور امضا شد. همچنین در این روز، دولت دویست هزار تن از آمریکا گندم خرید.

12 آذر 1344، دکتر فرهنگ مهر معاون نخست‌ وزیر به مدیریت عامل شرکت سهامی بیمه ایران منصوب شد.

12 آذر 1345، نیروگاه برق حرارتی شهر تبریز که از شوروی خریده شده بود در تبریز نصب و راه ‌اندازی شد. همچنین در این روز، براساس نتایج سرشماری، جمعیت ایران ۲۵ میلیون و ۷۸۹ هزار نفر اعلام شد.

12 آذر 1346، کارخانه عظیم لوله ‌سازی اهواز گشایش یافت. همچنین در این روز، ایتالیا یک هیات ۲۰ نفری از صاحبان صنایع را برای سرمایه‌گذاری به ایران فرستاد.

12 آذر 1347، بانک عمران دویست میلیون تومان به دانشگاه شیراز وام داد تا برای استادان خانه بسازد.

12 آذر 1353، وزیر نفت و معادن مصر وارد تهران شد.

12 آذر 1390، واحد اطلاعات اکونومیست اعلام کرد که ذخایر ایران به جز طلا در سال‌جاری افزایش چهار میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلاری خواهد داشت.

12 آذر 1391، معاون رییس قوه قضائیه و رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از ممنوع الخروج شدن حدود ۱۳ هزار بدهکار بانکی در ۶ ماه نخست سال 91 خبر داد و گفت: در این مدت از سه هزار و ۸۵۴ نفر رفع ممنوعیت شده است.

12 آذر 1392، گزارش سالانه سازمان شفافیت بین‌الملل در مورد فساد اداری و اقتصادی در کشورهای مختلف در سال ٢٠١٣ منتشر شد. این گزارش نشان می‌‎‏‌داد که در میان ١٧٧ کشور مورد بررسی، کشورهای دانمارک، نیوزیلند، فنلاند، سوئد، نروژ، سنگاپور، سوئیس، هلند، استرالیا و کانادا رده‌های یک تا ده سالم‌ترین کشورهای جهان را در اختیار گرفتند. در این رتبه‌بندی، ایران با کسب ۲۵ امتیاز، یکصد و چهل و چهارمین کشور از نظر فساد اقتصادی و اداری معرفی شد.

12 آذر 1393، نمایندگان مجلس شورای اسلامی مصوب کردند که آستان قدس رضوی موظف به پرداخت مالیات مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده است.

12 آذر 1396، رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در حکمی «علی اکبر اولیا» را به سمت رئیس سازمان ملی بهره‌وری ایران منصوب کرد.

12 آذر 1397، جلسه فوق‌العاده هیات وزیران با موضوع بررسی لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور تشکیل شد. در این جلسات، تبصره‌های پیشنهادی ارقام کلان و ویژگی‌های بودجه مورد بحث و تبادل‌نظر اعضا قرار گرفت و لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور به تصویب رسید.

12 آذر 1398، غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری خود با خبرنگاران، بازداشت پسر یک وزیر سابق به‌دلیل مسائل مالی را تایید کرد و ضمن تایید بازداشت عبدالرضا داوری، گفت او اتهامات متعددی دارد. سخنگوى قوه قضائیه در پاسخ به سوالى درباره اینکه عبدالرضا داورى، مشاور رسانه‌اى آقاى احمدی‌نژاد به اتهام ارتباط با کانال آمدنیوز دستگیر شده، گفت: بازداشت این فرد را تایید مى‌کنیم و اتهامات متعددى دارد. موضوع ارتباط با این شبکه یکى از مواردى است که در مورد وی مطرح است و پرونده هنوز تحقیقات مقدماتى خود را طى مى‌کند.

 

منابع: روزنامه دنیای اقتصاد و موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی

 

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: محدودیت های کرونایی محسن فخری زاده پروتکل الحاقی طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها مصباح یزدی تاریخ اقتصاد اقتصاد ایران محدودیت های کرونایی محسن فخری زاده پروتکل الحاقی طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها مصباح یزدی ایران و جهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۸۱۰۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبرهای مهم از مجلس درباره تعطیل شدن روز شنبه و استفتاء از مراجع تقلید

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، علی‌اصغر عنابستانی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، درخصوص آخرین تصمیمات پیرامون لایحه اصلاح قانون خدمات کشوری که به طرح تعطیلات ۲ روزه آخر هفته مشهور است، گفت: کمیسیون در حال بررسی است، بنده از بحث استفتاء و استعلام اطلاع ندارم اما کمیسیون اجتماعی به عنوان کمیسیون تخصصی در حال بررسی است و یک جلسه هم با اتاق بازرگانی و بخش خصوصی برگزار شد و نظرات مختلف شنیده شد.

وی در گفتگو با ایلنا، ادامه داد: به نظر می‌رسد که آخرین جمع بندی کمیسیون و امضایی که دوستان کردند بر مبنای تعطیلات روز شنبه است و احتمالا گزارش کمیسیون به عنوان تعطیلات روز شنبه به هیات و برای صحن ارسال خواهد شد.

نماینده سبزوار در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که «در صورت تصویب این لایحه و اجرای آن، آیا کارگران و بخش خصوصی هم مشمول آن خواهند شد؟»، عنوان کرد: ببینید ما براساس لایحه دولت درحال اصلاح قانون مدیریت خدمات کشوری هستیم وقتی این قانون را اصلاح می‌کنیم یعنی داریم روی ساختار دولت صحبت می‌کنیم؛ البته در دولت ما نظام کارگری هم داریم، یعنی بخشی از کارگرها، کارمندان دولت هستند که قرارداد کارگری دارند، این دسته از کارگران در این مساله جزو دولت محسوب می شوند.

وی افزود: اما قاعده اش این است که وقتی دولت در یک روز مشخصی تعطیل می‌شود، بخش خصوصی هم خودش را وفق می‌دهد و تعطیلی اعمال خواهد شد.

عنابستانی در پاسخ به این سوال که «بانک‌ها از اجرای قانون مستثنی خواهند شد؟»، تصریح کرد: در متن لایحه‌ای که در کمیسیون مصوب شده دستگاه های امدادرسان که ضرورت دارد خدمات ارایه دهند فعال هستند که می‌تواند بخشی از شعب منتخب بانک‌ها هم جزو این‌ها باشد. ما در متن آوردیم که دستگاه های امدادرسان که فعالیت‌شان ضروری است مثل آتش نشانی و اورژانس و شعب منتخب بانک‌ها هم می‌توانند مشمول این متن باشند.

وی در رابطه با این سوال که «آیا ساعت کاری بانک‌ها ۴۰ ساعته می‌شود یا بیشتر؟»، تاکید کرد: وقتی قانون اصلاح شود دیگر نظام اداری ۴۰ ساعت کار در هفته می‌شود و آن وقت اگر کسی بیش از این یعنی در روز تعطیل شده (شنبه یا پنجشنبه) کار کند باید اضافه کار و حق شیفت و این موارد را به نیروی خود بپردازد و ساعت برای همه ۴۰ ساعت خواهد بود.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898969

دیگر خبرها

  • وصول ۱۱۰ هزار میلیارد تومان مالیات از ابربدهکاران
  • وزارت ارتباطات به زودی از ماهواره‌های جدید رونمایی می‌کند/ گردشگری در ایران رشد کرده است/ بدهی های ایران به بانک توسعه اسلامی صفر شد
  • خبرهای مهم از مجلس درباره تعطیل شدن روز شنبه و استفتاء از مراجع تقلید
  • بدهی‌های ایران به «بانک توسعه اسلامی» را به صفر رساندیم
  • بدهی‌های ایران تا سال ۱۴۰۲ را به صفر رساندیم
  • بدهی‌های ایران را تا سال ۱۴۰۲ به صفر رساندیم
  • برخورد تهدیدآمیز و امنیتی با مسائل کارگری را قبول ندارم/ تنظیم چند لایحه درخصوص مواد قانون کار توسط دولت
  • استقبال از کتاب جدید ظریف/ وزیر خارجه سابق ایران: امیدوارم این کتاب گامی هر چند کوچک به سوی درک بهتر سیاست خارجی و بهبود جایگاه ایران در جهان باشد
  • تقدیم لایحه تشکیل سازمان گردشگری در شهرداری تهران به شورای شهر
  • عقلانیت انقلابی راه حل مواجهه با معادله و حل مسائل کشور است