Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمود بنانژاد گفت: تعطیلی اصناف راه حل مناسبی برای جلوگیری از ابتلا به کرونا نیست. باید با افزایش محدودیت های تردد، مانع از برگزاری دورهمی های خانوادگی شد.

یک هفته دیگر به مدت زمان دوهفته ای اعمال محدودیت های دولتی برای جلوگیری از شیوع و ابتلای بیش از پیش به کرونا اضافه شد. البته تنها در شهرهایی که وضعیت کرونایی شان قرمز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از این محدودیت ها تعطیلی تقریبا کامل ادارات دولتی و اصناف و مشاغل خصوصی است. در این میان وضعیت مالی شاغلین دولتی مشخص است. آنها اگر به جای دوهفته، دو ماه هم سرکار نروند حقوقشان را دریافت خواهند کرد. اما تکلیف بخش خصوصی و کسبه و بازاریان چه می شود؟ این قشر چگونه باید ارتزاق نماید؟ اصلا با تعطیلی اصناف چند درصد از ابتلا به کرونای شهروندان کاهش یافته است؟ برای دستیابی به پاسخ این سوالات با محمود بنانژاد، رئیس اتاق اصناف مشهد به گفتگو پرداختیم که در ادامه می خوانید.

افزایش محدودیت های ترافیکی جایگزین تعطیلی اصناف شود

رئیس اتاق اصناف مشهد در گفتگو با خبرنگار قدس آنلاین اظهار کرد: دروضعیت اقتصادی موجود و باتوجه به رکودی که کرونا همراه خود داشته، تعطیلی اصناف فشار مضاعفی بر این قشر ایجاد کرده است. به نظر می رسد تعطیلی اصناف، برای کنترل شیوع کرونا طرحی ناکارآمد باشد و راه حل مناسبی اندیشیده نشده است.

وی ادامه داد: برخی از مشاغل مانند پوشاک و بازارهای لباس زمستانی، فروش فصلی دارند، مدتها با روزهای بدون مشتری کنار می آیند تا فصل فروش محصولات آنها که فصل رونق بازارشان هم هست از راه برسد. این گروه و حتی بسیاری دیگر از اصناف هم که فروش آنها وابسته به تغییر فصل نیست اکنون با مشکل روبرو شده اند. به نظر می رسد راه حل جلوگیری از شیوع کرونا صرفا نمی تواند تعطیلی های اینچنینی باشد.

وی در پاسخ به این سوال که به نظر شما جایگزین مناسب طرح تعطیلی مشاغل چه طرحی است، عنوان کرد: راهکارهایی مانند طرح محدودیت ترافیکی بسیار بیشتر از تعطیل کردن اصناف جواب می دهد. یکی از اقدامات مناسبی که به نظر من در قطع زنجیره ابتلا به کرونا بسیار موثر بود اعمال محدودیت ترافیکی از ساعت ۹ شب تا ۴ صبح بود. چون این موضوع باعث شد که شب نشینی ها و دورهمی ها به حداقل ممکن برسد.

رئیس اتاق اصناف مشهد تصریح کرد: براساس داده های آماری، بسیاری از مبتلایان به کرونا در مراسم های خانوادگی و دورهمی ها آلوده شده اند. چون اغلب مردم در جامعه و در ترددهای روزمره خود در خیابانها و بازار و ادارات از ماسک استفاده کرده و تقریبا فاصله گذاری اجتماعی را مدنظر قرار می دهند. اما در دورهمی هایی که در منازل برگزار می شود نمی توان چندان انتظار رعایت پروتکل های بهداشتی را داشت.

وی افزود: به طور معمول درهای ورودی مغازه ها برای ورود و خروج مشتری باز است و جابجایی هوا اگر بهتر از ادارات نباشد کمتر از آن نیست. پس تعطیلی بازار و اصناف مزیت چندانی نداشته و تفاوت فاحشی را برای کنترل کرونا در شهر نسبت به روزهای قبل از آن ایجاد نخواهد کرد.

وی تاکید کرد: تمرکز دولت باید بر جلوگیری از برپایی دورهمی های خانوادگی باشد که اکنون کانون اصلی شیوع و ابتلا هستند. طرحی مانند اعمال محدودیت های ترافیکی بسیار مناسب اینکار است، حتی به نظر می رسد که اگر این طرح به جای ساعت ۲۱ شب از ۱۹ شب اجرا شود، مناسب تر بوده و از تجمع های احتمالی خانوادگی تا قبل از ساعت ۲۱ هم جلوگیری خواهد کرد.

وی با بیان این موضوع که این احتمال وجود دارد وقتی بسیاری از مشاغل تعطیل باشد، برخی افراد به خاطر آنکه روز وشب را در خانه هستند و مسافرت هم نمی توانند بروند مجالس دورهمی تشکیل داده و به منازل هم بروند، بیان کرد: با تعطیلی مشاغل بدلیل فراغت افراد، ممکن است مراسم خانوادگی زودتر از معمول برگزار شده و قبل از ساعت ممنوعیت نیز به پایان برسد. درواقع تعطیلی مشاغل ممکن است تشکیل دورهمی ها را تشدید کند.

بنانژاد اضافه کرد: اگر مشاغل فعالیت داشته باشند بسیاری از سرپرست خانواده ها در ساعات روز در محل کار خود هستند و نیز بسیاری دیگر از افراد برای تامین مایحتاج زندگی خود راهی بازار خواهند شد و از برگزاری مجالس خانوادگی تا حد بسیار بیشتری جلوگیری خواهد شد.

وی تصریح کرد: دولت باید اجازه دهد اصناف به فعالیت روزمره خود ادامه دهند تا بیش از پیش با بحران های مالی و اقتصادی روبرو نشوند. البته برای رفع دغدغه های کرونایی می توان مقررات سختگیرانه ای برای کسبه وضع نمود و مسایل را مدیریت کرد. اما نباید مشاغل و اصناف تعطیل شوند.

رئیس اتاق اصناف مشهد ابراز نمود: باید توجه داشت که آفت ها و آسیب هایی که از وضعیت نامطلوب اقتصادی خانواده حاصل شود کمتر از کرونا نیست و باید مورد دقت بیشتری قرار گیرد.

وی خاطرنشان کرد: به طور متوسط سه نفر مستقیما در هر واحد صنفی مشغول به کار هستند. اگر یک واحد صنفی تعطیل شود حداقل سه نفر بیکار می شوند. آنگاه بیکاری فشار مالی بر بخش هایی از دولت مانند سازمان تامین اجتماعی برای پرداخت بیمه بیکاری وارد خواهد کرد. در زمینه های دیگری مانند اجتماعی، خانوادگی، فرهنگی و... نیز مشکلات بوجود می آورد و این موضوع بار مالی بردولت را افزایش خواهد داد.

وی در پاسخ به این سوال که چه پیشنهادهایی برای بهبود معیشت کسبه و بازاریان دارید، عنوان کرد: باتوجه به اینکه می دانیم درحال حاضر وضعیت مالی و امکانات محدود است و اصلاحا دست دولت در این امور باز نیست، پیشنهاد داده ایم مالیات هایی که برای مشاغل وضع شده است با توجه به رکود و تعطیلی بازار، موقتا شامل بخشودگی شود. این موضوع اکنون بار مالی بر دولت وارد نمی سازد و کسری آن مربوط به سال آینده خواهد بود که امیدواریم تا سال آینده محدودیت ها برطرف و رونق ایجاد شود.  

بنانژاد ادامه داد: اما متاسفانه به جای اینکه نتیجه این پیشنهاد بخشودگی مالیات باشد، به امهال مالیات منجر شد. یعنی اینکه کسبه از پرداخت مالیات معاف نشدند بلکه می توانند مالیات را به جای امروز، در ماه های آینده بپردازند. بازاریانی که کسب و کار آنها تعطیل بوده است چگونه باید مالیات بدهند؟ دولت باید همراهی بیشتری با اصناف داشته باشد.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: ابتلا به کرونا محدودیت های تردد تعطیلی اصناف دورهمی رئیس اتاق اصناف مشهد ابتلا به کرونا تعطیلی اصناف محدودیت ها دورهمی ها راه حل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۸۵۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعطیلی که به معضل مملکت بدل شد | پنجشنبه یا شنبه؛ بالاخره کدام؟

افزایش تعداد تعطیلات آخر هفته اگرچه مورد اتفاق دولت و مجلس قرار دارد اما حالا رایزنی ها و اختلاف نظرها بر سر تعیین روز آن است که در کنار جمعه، پنجشنبه تعطیل باشد یا شنبه؟

«دومین روز تعطیل آخر هفته، کدامیک باشد؟ شنبه یا پنجشنبه؟» این روزها موضوع تعطیلی دو روز آخر هفته و اینکه کدام روز در کنار جمعه تعطیل شود، بحث داغ بین مجلس و دولت شده و آخرین اظهار نظر درباره تعطیلات هفته را تا اینجای کار محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور داشته است.

براساس گزارش تسنیم، موضوع از این قرار است که دولت سیزدهم لایحه‌ای را به منظور «افزایش تعداد تعطیلات روزهای هفته» در ۷ آذر ۱۴۰۲ به مجلس ارسال کردتا نمایندگان مجلس درباره آن تصمیم بگیرند.

پس از تصویب کلیات این لایحهدر صحن مجلس، لایحه مذکور به کمیسیون اجتماعی ارجاع داده شد تا اعضای این کمیسیون تصمیم بگیرند که چه روزی در کنار جمعه ها به عنوان تعطیلات هفتگی وارد تقویم کشور شود.

کمیسیون اجتماعی مجلس: پنجشنبه‌ها تعطیل شود

در حالیکه اغلب نمایندگان مجلس، «روز شنبه» را برای تعطیلات آخر هفته مناسب‌تر می‌دانستند، کمیسیون اجتماعی «روز پنجشنبه» را مصوب کرد،اما بعد از بازخوردهای بیرونی، مجلس تصمیم برای انتخاب روز تعطیل را به دولت واگذار کرد و همین موضوع، انتقاد معاون پارلمانی دولت از مجلس شد.

دولت: پنجشنبه‌ها تعطیل شود

محمد حسینی با بیان اینکه دولت با تعطیلی پنجشنبه‌ها موافق است، از مجلس بابت واگذار کردن تعیین روز تعطیل به دولت انتقاد کرد و گفت: انتظار این است که نمایندگان مجلس بر روی نظرات خود باقی بمانند.

در همین باره، علی بابایی کارنامی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفته است که چون دولت در لایحه خودش هیچ اشاره‌ای به روز خاصی نکرده، پس در حقیقت انتخاب تعطیل شدن یک روز (به غیر از جمعه) را مجلس به دولت واگذار کرده است.

وزارت خارجه: شنبه‌ها تعطیل شود

با این حال، به نظر می‌رسد در خود دولت نیز اتفاق نظری در این باره وجود ندارد. روز گذشته خبری مبنی بر موافقت وزارت امور خارجه با تعطیلی شنبه‌ها در رسانه‌ها منتشر شد و این وزارتخانه تأکید داشت که «در راستای حمایت از فعالان اقتصادی بخش‌خصوصی» با تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه موافق است و در واقع «با هدف بهبود شرایط اقتصادی کشور» تعطیلی شنبه را به دولت پیشنهاد داده است.

بهادری جهرمی: کارشناسان نظر بدهند

همچنین علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت طی سخنانی گفته بود که پیشنهاد دولت این است که ضمن افزایش تعطیلات هفته به دو روز، انتخاب این روزها در اختیار نظرات کارشناسی بخش‌های مختلف قرار گیرد.

وی اظهار داشت: حتی برخی از مسئولان دولتی می‌گویند روز دوم باید متغیر باشد یعنی هر موقع دولت صلاح دانست، بر اساس شرایط، یک روز را تعطیل کند.

ذهنیت اشتباه درباره تعداد روزهای تعطیلی ایران

ناگفته نماند که برخی از کارشناسان اساساً با تعطیلی دو روز در هفته مخالف هستند و معتقدند این امر برای مثال موجب افزایش میزان سوخت مصرفی در کشور می‌شود.

این در حالی است که طبق گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، متوسط تعطیلات آخر هفته و تعطیلات مناسبتی در اکثر کشورهای جهان بین ۱۱۰ تا ۱۲۹ روز است.

در کشور ما (با احتساب ۲۶ روز تعطیل رسمی و ۵۲ روز تعطیل روز جمعه) تعداد تعطیلات سالانه ۱۰۴ روز استکه نسبت به متوسط جهانی پایین‌تر است.

بنابراین اگر تعداد تعطیلات آخر هفته در ایران ۲ روز باشد، میزان تعطیلات سالانه، ۱۲۵ روز می‌شود که با متوسط جهانی هم همخوانی دارد.

بررسی‌های انجام شده نشان می دهد که میزان بهره وری کشورها با ساعت کار آنها نسبت معکوس دارد. به طوری که افزایش تعطیلات می‌تواند در برخی موارد از هزینه‌های اضافی بکاهد و در بسیاری از موارد نیز، با افزایش بهره‌وری نیروی کار در سایر روزهای هفته، میزان کارایی روزهای دیگر را بالا ببرد.

کشورها چه روزهایی تعطیل هستند؟

در برخی کشورها نظیر ایران، جیبوتی، نپال، مکزیک، کلمبیا، هندوستان و فیلیپین، تنها یک روز در آخر هفته (یا جمعه یا شنبه یا یکشنبه) تعطیل است.

تعطیلی روزهای پنجشنبه و جمعه هم در گذشته در کیان کشورهای اسلامی رایج بود، اما در سال های اخیر، بسیاری از کشورهای خاورمیانه (با اکثریت مسلمان) تعطیلات آخر هفته را به جمعه و شنبه تغییر دادند؛ زیرا اعتقاد بر این است که این تغییر باتوجه‌ به روزهای فعال و غیرتعطیل در بسیاری از کشورهای جهان بخصوص در زمینه اقتصادی (در این کشورها عمدتاً‌ شنبه و یکشنبه تعطیل است)، مزایای اقتصادی قابل‌توجهی را برای آنها به ارمغان می‌آورد. حتی کشوری نظیر یمن نیز تعطیلات آخر هفته «پنجشنبه و جمعه» را به تعطیلات «جمعه و شنبه» تغییر داده است.

امارات متحده عربی نیز که پیش از این، «جمعه و شنبه» را به عنوان تعطیلات آخر هفته خود داشت، در سال ۲۰۲۲ آن را به تعطیلات «شنبه و یکشنبه» بعلاوه‌ی نیم روز در روز جمعه برای اقامه نماز تغییر داد.

در مالزی، بیشتر نقاط این کشور، از جمله کوالالامپور، «شنبه و یکشنبه» را تعطیل هستند. با این حال، چند ایالت «جمعه و شنبه» را به‌عنوان آخر هفته رسمی خود حفظ می‌کنند. کشورهای دیگری نظیر تونس و مراکش نیز در روزهای «شنبه و یکشنبه» تعطیل هستند.

عربستان سعودی در سال ۲۰۱۳، تعطیلات دو روزه آخر هفته خود را از «پنجشنبه و جمعه» به «جمعه و شنبه» تغییر داد تا به هماهنگی روزهای کاری و بانکی خود با سایر نقاط جهان کمک کند. عمان، بحرین، کویت و قطر نیز تعطیلات آخر هفته خود را به «جمعه و شنبه» تغییر داده‌اند.

کشور لبنان در سال ۲۰۱۷، یک الگوی جدید مبنی ۳۵ ساعت کار در هفته را در پی گرفت و طبق تقویم این کشور، روزهای «شنبه و یکشنبه» تعطیلات آخر هفته هستند. لازم به ذکر است که لبنان به دلیل تعداد زیاد مناسبت‌های مذهبی، دارای بیشترین تعداد تعطیلات در جهان است.

حال اگر کشورما تصمیم به تعطیلی شنبه‌ها بگیرد (با احتساب تعطیلی روز جمعه)، با کشورهایی نظیر مصر، الجزایر، اردن و لیبی تعطیلات مشترک خواهد داشت.

حتی کشور عراق که اکثریت جمعیت آن‌ را شیعیان تشکیل می‌دهند نیز روزهای «جمعه و شنبه» تعطیل است.

افغانستان نیز آخرین کشور مسلمان بود که روز شنبه را جایگزین تعطیلی پنجشنبه کرد.

بنابراین اگر در ایران تصمیم به تعطیلی پنجشنبه گرفته شود، تنها کشوری در جهان خواهیم بود که این روز را تعطیل کرده است و احتمالاً این موضوع، مراودات مالی و اقتصادی ایران با دنیا را با مشکلاتی مواجه خواهد کرد چرا که تنها ۳ روز در هفته فرصت باقی می‌ماند.

دیگر خبرها

  • اعمال محدودیت تردد در ۵محور آزاد راهی و شریانی کشور
  • محدودیت تردد در آزادراه‌های تهران-پردیس و تهران-ساوه
  • تعطیلی که به معضل مملکت بدل شد | پنجشنبه یا شنبه؛ بالاخره کدام؟
  • ممنوعیت تردد از محور فیروزکوه - دماوند
  • تعطیلی پنج‌شنبه‌ یا شنبه؛ کدام یک برای تحقق «شعار سال» سودمند است؟
  • تعطیلی پنجشنبه یا شنبه ؛ توقف در بدیهیات
  • اصرار شنبه‌ای‌ها و مقاومت پنجشنبه‌ای‌ها
  • دیدگاه یک استاد دانشگاه درباره تعطیلی جمعه و شنبه
  • حمله روزنامه جوان به تعطیلی شنبه
  • حمله روزنامه جوان به مدافعان تعطیلی شنبه