Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس حسین تاجیک‌نژاد، کارشناس ارشد حوزه ارزی بانک مرکزی در گفت‌وگو با شبکه خبر، با بیان اینکه طبق ماده 11 قانون پولی و بانکی، نظارت بر معاملات ارزی یکی از مهمترین وظایف ذاتی بانک مرکزی است، اظهار داشت: یکی از مصادیق کنترل بازار ارز مربوط به نظارت بر واردات است، چراکه عدم کنترل آن می‌تواند باعث ارزبَری بی‌حساب و هدر رفت منابع ارزی کشور شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه، بانک مرکزی موظف است، منشأ ارز مصرف شده برای واردات را مشخص کند، افزود: این موضوع از این جنبه که این ارز به شکل رسمی توسط واردکنندگان تامین شده است یا خیر حائز اهمیت است. البته هر واردکننده‌ای که منشأ ارز خود را برای بانک مرکزی شفاف کند، در کمتر از 24 ساعت کد رهگیری برای ترخیص کالا از گمرک دریافت می‌کند.

تاجیک‌نژاد با بیان اینکه صدور کدرهگیری به فرآیندی اطلاق می‌شود که بانک مرکزی از بابت شیوه تامین ارز واردکنندگان اطمینان حاصل کرده و بلافاصله مجوز ترخیص کالا را صادر می‌کند، گفت: در مراحل ترخیص کالا از گمرک سازمان‌ها و ادارات مختلفی تصمیم‌گیر هستند و لزوما تمام اختیارات آن متوجه بانک مرکزی نیست.

*حذف کد رهگیری بانک مرکزی تاثیری بر روند ترخیص کالا نداشت

کارشناس ارشد حوزه ارزی بانک مرکزی با بیان اینکه از 8 میلیارد دلار ارز مصوبی که قرار بوده در سال 99 به کالای اساسی تعلق بگیرد، تاکنون 7 میلیارد دلار آن از سمت بانک مرکزی تخصیص داده شده است، تصریح کرد: از 12 آبان ماه امسال با مصوبه تأمین ارز توسط ارز اشخاص، به نوعی فرآیند کدرهگیری ملغی شد، اما با این وجود آمارهای گمرکی به ما نشان می‌دهد که در آبان ماه میزان ارزش دلاری پروانه‌های گمرکی نسبت مهرماه و شهریورماه تغییری خاصی پیدا نکرده است

وی با اشاره به اینکه لغو صدور کدرهگیری توسط بانک مرکزی حتی در میزان تعداد پته‌های گمرکی(ترخیص نهایی کالا)  نیز تغییری ایجاد نکرده است، افزود: این عدم تغییر در وزن پته‌های خروجی از گمرک نیز کاملا محسوس است، بنابراین در این مدت لغو صدور کد رهگیری هیچ مانعی را نتوانسته از میان بردارد.

علت رسوب کالا در گمرکات چیست؟

تاجیک‌نژاد با اشاره به شواهد موجود در مورد میزان واردات کالا، گفت: این اطلاعات دو احتمال را درباره شائبه‌های ترخیص کالا از گمرک را برای ما نمایان می‌کند، اولاً میزان رسوب کالا آنچنانی که در رسانه‌ها به آن دامن زده شد، سنگین نبود و احتمال دیگر آنکه با فرض قبول رسوب سنگین کالا در گمرک، باید علت آن را ناشی از مشکلاتی به غیر از کدرهگیری بانک مرکزی دانست.

کارشناس ارشد حوزه ارزی بانک مرکزی عنوان کرد: از یک سو قانون الزام دریافت کدرهگیری توسط واردکنندگان از دوسال قبل نیز برقرار بوده است و از سوی دیگر از ابتدای سال 99 تا آبانماه رقمی در حدود 23.2 میلیارد یورو کد رهگیری توسط بانک مرکزی صادر شده است.

وی ادامه داد: شواهد به ما نشان می‌دهد که طی دوسالی که رویه ترخیص از گمرک با سیستم کدرهگیری جاری بوده است، مشکل خاصی را به فرآیند تجاری کشور تحمیل نکرده است.

واردکنندگانی که علاقه‌ای به ترخیص اجناس خود ندارند!

تاجیک‌نژاد با اشاره به اینکه رسوب کالا در گمرک تا اندازه‌ای طبیعی و استاندارد است، گفت: حتی شاهد هستیم بعضی تاجران خودشان علاقه‌ای به ترخیص اجناس خود نشان نمی‌دهند. بازرگانان باید بدانند که مدیریت منابع ارزی در شرایط تحریمی اقتضائات خاص خود را دارد، چراکه به خاطر محدودیت منابع ارزی باید کالاهای اساسی اولویت بالاتری برای تخصیص ارز نسبت به اجناس غیر ضروری پیدا کنند.

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: بانک مرکزی گمرک ترخیص کالا رسوب تاجیک نژاد ترخیص کالا بانک مرکزی کد رهگیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۸۶۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همه اختیار‌ها را به رئیس کل بانک مرکزی دادیم؛ اما هنوز در سیاست‌ ارزی دچار مشکل هستیم/ جلسه سومی وجود ندارد؛ تا یکشنبه برای دریافت برنامه ارزی منتظر می‌مانیم

به گزارش تابناک اقتصادی؛ محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی روز یکشنبه دوم فروردین ماه در نشست بررسی مسائل ارزی که با حضور رئیس بانک مرزی و وزیراقتصاد و امور دارایی برگزار شد اظهار داشت: مشکلات مربوط به ارز برای مردم و اقتصاد کشور غیر قابل تحمل شده است. وی تأکید کرد: دولت و مجلس باید در موضوعات مرتبط با ارز با هم اتفاق نظر داشته باشند تا مردم از این وضعیت بیش از پیش آسیب نبینند.

فردای آن روز، رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر نماینده اردبیل در خصوص مسائل ارزی و عملکرد بانک مرکزیی تاکید کرد: پیرو مسائل مربوط به ارز در روز یکشنبه با دوستان‌مان در دولت، بانک مرکزی، وزیر اقتصاد، رئیس کمیسیون‌های اقتصاد، صنعت، جهش تولید و بودجه جلسه گذاشتیم و ادامه بحث‌مان به چهارشنبه موکول شد و حتماً گزارش جمع بندی مربوط به ارز را هفته بعد در صحن مجلس ارائه می‌دهیم.

بنابراین؛ روز گذشته دومین جلسه نشست مشترک مجلس با تیم اقتصادی دولت برگزار شد. جلسه‌ای که با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی، محمدرضا فرزین، رییس کل بانک مرکزی، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رییس جمهور، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید، عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن، حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددان مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش‌ها در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

درباره جزئیات این نشست و صحبت های رئیس مجلس، ایسنا نوشته است: در این نشست، قالیباف با بیان اینکه نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد گفت: در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد. دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد؛ بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را به صحن علنی ارائه کنیم. در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم، مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.

قالیباف با تاکید بر اینکه باید بر روی اصل موضوع بحث و گفتگو کنیم و در مورد رویکردها، اشکالات و راهکار‌ها به جمع‌بندی برسیم، بیان کرد: واقعیت این است که ناترازی‌ها در قیمت ارز تاثیرگذار است؛ بنابراین نمی‌توان نظام یکپارچه اقتصادی را نادیده گرفت؛ دولت و مجلس باید به این مهم توجه داشته باشند.

وی با بیان اینکه حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود، گفت: یک بخش تشخیص علمی و دیگری تصمیم سیاسی است؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد که اگر ترکیب آن‌ها را با هم رعایت کنیم، می‌توانیم مشکلات را حل کنیم، اما اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شد. همچنین اگر به تشخیص علمی بدون شرایط سیاسی کشور توجه کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد بنابراین تعادل این موضوع مهم است.

همه اختیار‌ها را به رئیس بانک مرکزی دادیم، اما ...

قالیباف با تاکید بر اینکه مجلس در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: همه اختیار‌های موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم، اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.

وی با اشاره به تورم کالا‌های اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکرد‌های اقتصادی در این زمینه، گفت: به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد.

قالیباف خطاب به مسئولان اقتصادی حاضر در نشست گفت: ما رویکرد اقتصادی مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه هفته آینده برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم، اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.

دیگر خبرها

  • تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها
  • دستاورد گواهی ۳۰ درصدی چه بود؟/ تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها
  • تامین همه نیازهای ارزی توسط بانک مرکزی
  • قالیباف: منتظر برنامه بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم / بانک مرکزی برنامه ندهد مجلس برنامه می‌دهد
  • همه اختیار‌ها را به رئیس کل بانک مرکزی دادیم؛ اما هنوز در سیاست‌ ارزی دچار مشکل هستیم/ جلسه سومی وجود ندارد؛ تا یکشنبه برای دریافت برنامه ارزی منتظر می‌مانیم
  • قالیباف: منتظر برنامه مکتوب بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • منتظر برنامه مکتوب بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • ارزپاشی بانک مرکزی از محل ذخایر ارزی و منابع صندوق توسعه ملی
  • ترخیص کالا از گمرک؛ مراحل ترخیص + هزینه ها
  • مدیریت صحیح بانک مرکزی در شرایط فعلی