Web Analytics Made Easy - Statcounter

این آمار که هر ساله توسط پزشک قانونی تهیه می شود برایم از یک طرف بسیار دردناک و از سوی دیگر باعث حیرتم شد. چطور است که در کشوری که ادعای ٧٠٠٠ سال تمدن و در تاریخ غنی مان ساخت پل ها و کاخ های مستحکم با بهترین مهندسی ها، سیستم های ابیاری و بنا های ماندگار وجود دارد، چنین مرگ و میر هایی را تحمل می کنیم ! جدول زیر و منحنی ای که از گزارشات یاد شده تهیه شده است نشان از مرگ حدود ٨٠٠  نفر در سال را تایید می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 


این در حالی است که در ایالات متحده امریکا با ٣٨٠ ملیون جمعیت حدود ٤٠٠ نفر و در انگلستان و ولز تواما حدود ٦٠ نفر با جمعیت ٦٧ ملیونی در اثر گاز گرفتی در سال فوت می شوند. در ضمن باید توجه داشت که دوران سرمای طولانی تر و سرمای شدیدتر و استفاده از بخاری های چوبی در این کشور ها خیلی زیادتر از ایران است. بله شاید امروزه در مقایسه با امار تلفات انسانی حاصل از کرونا در کشور که معادل یکروز ان می باشد، ناچیز باشد (البته به دلیل بی تدبیری و بی کفایتی) ولیکن اگر مستقل به ان نگاه شود تعداد بسیار زیادی به حساب می اید. توجه شود که این ها فقط اعداد و ارقام خالی نیستند بلکه انسانهایی هستند که بدلیل یک بی توجهی خیلی ابتدایی دچار این حوادث تلخ می شوند.
با توجه به اینکه علت این سانحه که منجر به مرگ می شود بسیار روشن و محدوده زمان تقریبی شروع و ختم دوران ان در طی سال نیز کاملا مشخص و از انطرف روشهای محافظت و پیشگیری از ان بسیار اسان و مشخص است پس چطور، اهتمامی برای جلوگیری از ان با جدیت بیشتری در کشور دنبال نمی شود ؟ در بررسی ریزتر این سوانح، کم و بیش متوجه شدم که فرکانس رخداد این سوانح در برخی استانها بیشتر از دیگر جاهای کشور نیز می باشد !  باز در مطالعاتم متوجه شدم که بیشتر انها توسط لانه گذاری پرندگان در لوله خروجی بخاری یا گرم کن رخ می دهد که خروجی مسدود شده و منجر به تجمع گاز در داخل منازل می گردد و یا اینکه در اثر نا میزان بودن احتراق و شعله در بخاری ها و  سوخت ناقص و نفوذ گاز سمی در داخل اقامتگاه حاصل می شود.
تنها چیزی که دقیقا متوجه نشدم تعداد فوتی های زیادتر مردان نسبت به زنان بود که در تعیین گروههای هدف برای اموزش مهم می باشد که باید دقیقتر بررسی شود ؟  البته می توان این موضوع را به اقامتگاههای جمعی کارگران فصلی و تعداد بیشتر مردان کارگر در مقایسه با زنان ارتباط داد ولیکن نیاز به بررسی بیشتر جهت تعیین دقیقتر گروه های مخاطب دارد. حال که عملا کلیه پارامترهای مطرح در این نوع سوانح را می دانیم، با یک برنامه اموزشی مخاطب گرا، کارامد و هدف گرای یک روزه حتی دو ساعته بخصوص در استانهای هدف سریعا می توان از کثرت این گونه حوادث و مرگ و میر های ناشی از ان جلوگیری یا حداقل تعدد انرا کاهش داد!

فرض کنیم اگر در اواسط شهریور  قبل از شروع فصل سرمای نسبی، در استانهایی که بیشترین امار این نوع حوادث را دارند، طی یک پوستر بسیار ساده هدفمند، عوامل و علل بحران ساز و بحران زا و همچنین روشهای ساده اصلاح انها را در رابطه با این گاز خطرناک، توسط تشکلات محلی همانند بسیجیان منطقه یا شورای شهر ها و روستا ها در یک نشست همگانی اموزش داده شود و چند پوستر نیز در مکانهای پر تردد وصل شود مطمین هستم که امار تلفات بصورت قابل توجه ای در پایان سال کم خواهد شد. با یک ابلاغ ساده از طرف وزارت کشور به استانها و با کمک و همکاری صدا و سیما در تهیه یک تیزر ساده حقیقتا می توان این امار ناخوشایند را تقلیل داد. توجه شود با یک کار بسیار ساده، بی هزینه ( البته اگر به یک مگا پروژه و به یک بنگاه سود اور تبدیل نشود ! ) می توان انسانها و خانواده های زیادی را نجات داد و چه اجری بالاتر از ان در دنیا و اخرت وجود دارد ؟

از این موضوع البته می شود در کل کشور و در دو نوبت یعنی قبل از پاییز (شروع سرما)  و قبل از زمستان (سرمای شدید) بهره برد. انچه بنده از تجزیه و تحلیل امار موجود برداشت کردم،  باید توجه داشت که کمترین فوتی ها در شهریور و بیشترین فوتی ها در ماه بهمن عموما رخ داده است، لذا زمانبدی بهینه بر اساس شرایط منطقه ای باید لحاظ شود. نیازی به پیچیده کردن کار ها نیست خیلی ساده می توان در همین قالب ساده جان مردم را حداقل از این سانحه به راحتی نجات داد، زهی سعادت برای متولیان امر ! 
هنوز تا شروع زمستان وقت زیادی برای برنامه ریزی در این زمینه وجود دارد، به امید خم کردن سر منحنی مرگ خاموش در کشور و تعظیم ان در مقابل همت ایرانیان در پایان سال ١٣٩۹.

* استاد نمونه کشور در مهندسی سازه، زلزله و مدیریت بحران و بنیانگذار مقاوم سازی و مدیریت بحران کشور

کد خبر 1462225

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: حوادث گازگرفتگی ستاد مدیریت بحران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۹۱۰۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وقتی از یک پل می توان پول هنگفت درآورد!

اقتصاد چین و راهبردهایش زوایا و رویکردهای جالب توجه متعددی دارد که نمودی از آن را می توان در پل ساخته شده جهت ارتباط با هنگ کنگ و ماکائو به وضوح دید.

سرویس جهان مشرق- دولت چین با محوریت اقتصاد و بازرگانی، رویکردهای بین المللی و ارتباطی داشته که توانسته آورده و نتایج مثبت و خاصی برای این کشور داشته باشد. شاید یکی از اصلی ترین پروژها در این راستا را راه اندازی پلی دانست که با عنوان "هنگ کنگ- جوهای- ماکائو" شناخته می شود و اکنون به ثمر نشسته و سالانه عواید چند میلیارد دلاری مستقیم و غیرمستقیم برای این کشور و دو طرف دیگر داشته است. شاید هیچ چیزی مانند آمار و ارقام نتواند این واقعیت را به خوبی و وضوح نشان دهد.

بیشتر بخوانید: منتظر چای چینی هم باشیم؟ ایران کجای راهبرد مناطق آزاد چین است؟ ورود چین به صنعت خودرو را جدی بگیرید!

براساس آمار رسمی اعلام شده، در سال ۲۰۲۳ رقمی بیش از ۳ میلیون و ۲۶ هزار دستگاه خودرو از این پل رد شده که یا وارد چین شده یا از آن به سمت دو مقصد پیشرو رفته اند! این عدد در حالی شگفتی برانگیز نشان می دهد که در سال ۲۰۱۹، این آمار کمتر از ۹۰۰ هزار بوده که این رشد، حتی شرقی ها را نیز متعجب کرده. چنین اعدادی چه تاثیری بر توسعه و پیشرفت شهر بندری مانند جوهای داشته؟ همین پرسش می تواند ارزش و اهمیت این پل راهبردی را به خوبی نشان دهد. این پل که طولانی ترین پل جهان با درازای ۵۵ کیلومتر است، تاثیرات عمیقی بر این منطقه چین و حتی کشورهای هنگ کنگ و ماکائو گذاشته است.

اما ماجرا در جایی جالبتر می شود که بدانیم، بیش از ۴۵ هزار تور گردشگری از چین به این دو کشور عازم شده اند که عددی خیره کننده را نشان می دهد. همین نیز موجب شده تا نوعی جدید از گردشگری با این پل شکل بگیرد که پیش از این وجود نداشته. البته، بیش از ۱۰ میلیون ساکن این دو کشور نیز از طریق پل عازم چین شده اند که رکوردی عجیب را نشان می دهد. یک تدبیر درست و دارای پیوست های اقتصادی و بازرگانی باعث می شود تا یک پل ارتباطی بتواند چنین تاثیر عمیقی بر سه منطقه داشته باشد.

نقشه ای از پل مورد نظر که تحولات اقتصادی و ارتباطی گسترده و قابل توجهی داشته ...

دیگر خبرها

  • زنگ خطر کاهش ولادت در خراسان رضوی به صدا در آمد
  • وقتی از یک پل می توان پول هنگفت درآورد!
  • شمار قربانیان سیل در کنیا از مرز ۲۲۵ نفر گذشت
  • سمنان در زمره استان‌های کم تورم کشور است
  • شمار قربانیان سیل مهیب در کنیا از مرز ۲۲۵ نفر گذشت
  • آب تالوار آرسنیک ندارد/ نیترات آب در دشت شهرستان بهار بالاست
  • قربانیان سیل در کنیا به ۲۲۸ نفر افزایش یافت
  • قربانیان سیل در کنیا به ۲۲۸ نفر افزایش یافت+ فیلم
  • انواع مهتابی ال ای دی دیواری در الکتریکی آنلاین
  • تصاویری از نخبه مازندرانی در دیدار با رهبر انقلاب + ویدئو | رتبه ۲۵ کنکور در حادثه گازگرفتگی درگذشت