Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا به نقل از رسانه‌های پاکستانی، نیروگاه اتمی واحد-۲ (کی-۲) قرار است آوریل ۲۰۲۱ ( فروردین - اردیبهشت ۱۴۰۰) فعالیت خود را آغاز کند و این کشور سوخت‌گیری  آن را برای آزمایش نهایی نیروگاه اتمی آغاز کرد.

سخنگوی کمیسیون انرژی اتمی پاکستان اعلام کرد: نیروگاه اتمی کی-۲ که به تازگی ساخت آن تکمیل شد، با قابلیت تولید ۱۱۰۰ مگاوات برق پس از مجوز از سازمان تنظیم مقررات اتمی این کشور وارد فاز آزمایشی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته این سخنگو، نیروگاه اتمی کی-۲ یک راکتور آب تحت فشار است که بر اساس فناوری HPR-۱۰۰۰ چینی و یک کارخانه نسل سوم مجهز به ویژگی‌های ایمنی پیشرفته ساخته شده است.

مراسم سوخت‌گیری  در این نیروگاه با حضور مقامات چینی و پاکستانی از جمله سرلشکر "ندیم زکی" مدیرکل اداره برنامه استراتژیک و "محمد نعیم" رئیس کل کمیسیون انرژی اتمی پاکستان برگزار شد.

منابع خبری نوشتند: ساخت نیروگاه در  ۳۱ اوت ۲۰۱۵ ( نهم شهریور ۱۳۹۴) آغاز شد و بهره‌برداری تجاری آن پس از گذراندن چندین آزمایش عملیاتی و ایمنی در آوریل سال آینده میلادی آغاز می‌شود.

چهارمین نیروگاه هسته‌ای پاکستان هشتم دی ماه ۹۵ با ظرفیت تولید ۳۴۰ مگاوات به طور رسمی فعالیت خود را آغاز کرد تا ظرفیت تولید برق هسته‌ای در این کشور، به بیش از یکهزار مگاوات افزایش یابد. 

کمیسیون انرژی اتمی پاکستان اخیراً با اشاره به برنامه‌های بلند مدت این کشور در زمینه تولید برق هسته‌ای با هدف جبران کمبود برق اعلام کرد: بعد از سال ۲۰۲۱، تقریبا هرسال عملیات ساخت یک نیروگاه هسته‌ای در پاکستان آغاز خواهد شد (در مجموع چهار نیروگاه هسته‌ای جدید) تا این کشور بتواند به نقطه هدف برسد. 

کی-۲ یکی از دو نیروگاه هسته‌ای ۱۱۰۰ مگاواتی است که در شهر کراچی به عنوان قلب اقتصادی پاکستان ساخته می‌شود. پیش بینی می‌شود نیروگاه دیگری به نام کی-۳ تا پایان سال ۲۰۲۱ به بهره برداری برسد.

پاکستان توانست تکمیل این نیروگاه‌های هسته‌ای را به رغم شرایط دشوار ناشی از بیماری همه‌گیر کرونا در این کشور تا حد زیادی مطابق برنامه ادامه دهد.

گزارش رسانه‌های پاکستانی حاکی است که این کشور طی سال‌های اخیر سرمایه گذاری‌های کلانی نیز برای توسعه داروهای هسته‌ای، بیمارستان‌ها و لوازم مرتبط به تشعشعات از جمله مراکز مبارزه با سرطان را در دستور کار قرار داده است. 

پاکستان یکی از کشورهای صاحب سلاح هسته‌ای و از قدرت‌های اتمی جهان شناخته می‌شود. این کشور نخستین بمب اتمی‌اشرا در هفتم خرداد ۱۳۷۷ و دوهفته پس از آزمایش بمب هسته‌ای توسط هند رقیب سنتی خود در جنوب آسیا، آزمایش کرد. 

برخی موسسات مطالعاتی و تحقیقاتی بین المللی ادعا کردند: پاکستان با سرعت زیادی در حال تقویت توان هسته‌ای نظامی خود است و تا سال‌های آینده، به سومین قدرت هسته‌ای جهان بعد از آمریکا و روسیه تبدیل خواهد شد. 

برچسب‌ها پاکستان انرژی هسته ای اسلام آباد

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پاکستان انرژی هسته ای اسلام آباد پاکستان انرژی هسته ای اسلام آباد اخبار کنکور نیروگاه هسته ای نیروگاه اتمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۹۲۰۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش آمریکا برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، ودانت پاتل معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در پاسخ به پرسشی درباره ادعاهای رافائل گروسی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی مبنی بر اینکه ایران چند هفته تا دستیابی به اورانیوم با غنای لازم برای تولید سلام هسته ای فاصله دارد، گفت: ما از تلاش های گسترده آژانس بین المللی انرژی اتمی برای تعامل با ایران در مورد مسائل دیرینه مربوط به تعهدات پادمانی ایران قدردانی می کنیم.

این مقام وزارت خارجه آمریکا افزود: ما به حمایت از مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در تلاش‌هایشان ادامه خواهیم داد. ما همچنین به مشورت نزدیک با تروئیکای اروپا و سایر شرکا در این مورد ادامه خواهیم داد.

پاتل تصریح کرد: رئیس جمهور آمریکا به وضوح گفته است که ما تمام تلاش خود را می کنیم تا اطمینان حاصل کنیم که ایران به سلاح هسته ای دست پیدا نمی کند. اما ارزیابی‌ای درباره اظهارات گروسی ندارم که ارائه کنم.

وی بار دیگر گفت: اما مطمئناً از تلاش‌های او (گروسی) برای تعامل با حکومت ایران در رابطه با تعهدات پادمانی آنها قدردانی می‌کنیم.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تازگی در گفتگو با شبکه آلمانی دوویچه وله با تکرار ادعاهای سیاسی و تحریک‌آمیز درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان مدعی شد که ایران تا دستیابی به اورانیوم با غنای مورد نیاز برای تولید سلاح اتمی، چند هفته فاصله دارد.

رافائل گروسی در گفت‌وگو با دویچه‌وله افزود: این بدان معنا نیست که ایران در این مدت زمان، سلاح هسته‌ای خواهد داشت. هرچند غنی‌سازی اورانیوم در سطح بالا مایه نگرانی است، اما نمی‌توان به این نتیجه مستقیم رسید که ایران دارای سلاح هسته‌ای است. "یک کلاهک هسته‌ای فعال، به چیزهای دیگری به‌غیر از تولید مواد شکافت پذیر نیاز دارد."

مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی تصریح کرد: همچنین به تدابیر جبرانی ایران تحت برجام اشاره و ادعای کاهش دسترسی‌های آژانس به مراکز اتمی ایران را تکرار کرد. وی مدعی شد: «من بارها به همتایان ایرانی خود گفته‌ام که ما دسترسی و دید لازم را که به اعتقاد من باید ضروری باشد، نداریم و این مساله باعث گمانه‌زنی (درباره برنامه اتمی ایران) می‌شود.»

او مدعی شد: "وقتی همه اینها را کنار هم می گذارید، مطمئناً با علامت سوال های زیادی روبرو می شوید." گروسی همچنین با تکرار ادعاهای سیاسی پادمانی درباره فعالیت‌های اتمی کشورمان افزود که این مساله محور مذاکرات وی با مقام های ایران است.

گروسی نزدیک به پنج سال است که ادعاهایی را به واسطه اطلاعات و ادعاهای غیرمستند علیه برنامه هسته‌ای کشورمان مطرح می‌کند. این ادعاها ریشه در اسناد جعلی رژیم صهیونیستی دارد که با هدف امنیتی سازی پرونده هسته‌ای ایران در اختیار رسانه‌ها و مقامات آژانس قرار می‌گیرد.

جمهوری اسلامی ایران ضمن رد ادعاهای مطرح شده همواره تاکید کرده است که تعهدات کشورها در حوزه پادمان نامحدود نیست؛ با این حال اسفند گذشته در جریان سفر دو روزه رافائل گروسی مدیرکل آژانس به تهران، به صورت داوطلبانه با فعالیت‌های راستی آزمایی و نظارت بیشتر بازرسان این سازمان، در چارچوب قانون راهبردی مجلس (قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران) موافقت کرد.

در پی این توافق (موسوم به بیانیه ۴ مارس) جلساتی در سطح کارشناسی برگزار شد و با تعاملات انجام شده از ابتدای سال جاری تاکنون، ایران و آژانس پیشرفت قابل ملاحظه‌ای در ارتقاء همکاری‌های خود طبق بیانیه مشترک اسفند ۱۴۰۱ داشته‌اند. در نتیجه این روند چندین موضوع فنی بین ایران و آژانس حل و فصل شده، گفت وگوها و تعاملات ایران و آژانس افزایش یافته و گفت وگو در مورد حل و فصل موضوعات فنی دیگری در جریان است.

مدیرکل آژانس درباره تهدید ادعایی اسرائیل برای تجاوز به تاسیسات اتمی ایران تصریح کرد که چنین اقدامی «خلاف مقررات بین‌المللی» و «ممنوع» است. وی با اشاره به ادبیات مشابه وزیر کابینه رژیم صهیونیستی درباره حمله اتمی به غزه افزود: من معتقدم عادی سازی ادبیات در مورد سلاح های هسته‌ای، کاملاً تاسف بار است. ما پیمانی تحت عنوان عدم اشاعه تسلیحات هسته‌ای داریم که از بروز جنگ اتمی و شرایطی که غیرقابل کنترل باشد جلوگیری می‌کند.

او درباره برخی گزارش‌های ادعایی پیرامون مذاکرات پشت پرده میان ایران و آمریکا برای از سرگیری اجرای توافق سال ۹۴ هم گفت: این سووال را باید ایالات متحده و ایران پاسخ دهند اما آژانس همواره بر لزوم گفت‌وگو تاکید کرده است.

گروسی ادامه داد: چیزی که من به آن علاقه دارم گفت‌وگوی میان ما، یعنی آژانس و ایران است، زیرا موارد زیادی وجود دارد که باید روشن شود و به همین دلیل است که به زودی به تهران سفر خواهیم کرد. او با تکرار ادعاهای سیاسی درباره برنامه اتمی کشورمان مدعی شد که پیام او در این سفر، این است که ایران باید برای حل وفصل مسائل پادمانی بیشتر همکاری کند.

به گزارش ایرنا، جمهوری اسلامی ایران تاکید که دارد که همکاری‌ها با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در چارچوب توافقنامه‌ جامع پادمانی جریان دارد و این سازمان باید بدون جانبداری، مسائل باقیمانده را حل و فصل کند.

دیگر خبرها

  • روسیه: هر سلاح اتمی‌ای وارد لهستان شود، آن را هدف مشروع تلقی می‌کنیم
  • تولید ۶۳ میلیارد کیلووات ساعت برق هسته‌ ای طی یک دهه در نیروگاه اتمی بوشهر
  • فراهم شدن مقدمات احداث چهارمین هنرستان انرژی اتمی کشور در هرمزگان
  • دست یاری صنعت هسته‌ای به صنعت نفت
  • آمریکا: برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تلاش می‌کنیم
  • تلاش آمریکا برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای
  • فعالیت هنرستان انرژی اتمی هرمزگان از مهر ماه سال جاری آغاز می‌شود
  • توضیحات کریمی قدوسی درباره توئیت جنجالی خود برای ساخت بمب اتمی در طول یک هفته
  • اولیانوف: سفر گروسی به روسیه در حال برنامه ریزی است 
  • گروسی به تهران سفر می‌کند