Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-26@01:11:16 GMT

بارش‌های سیلابی و استمرار مشکلات زیرساختی

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۹۳۲۲۲

بارش‌های سیلابی و استمرار مشکلات زیرساختی

بنا بر اعلام مرکز پیش‌بینی اداره کل هواشناسی خراسان رضوی بارش‌های سیلابی، برف و باران تا عصر جمعه ادامه خواهد داشت که این بارش‌ها موجب آب‌گرفتگی معابر در شهرها و اختلال رفت‌وآمد در جاده‌های استان خواهد شد و در مناطق سردسیر و کوهستانی نیز به‌صورت برف خواهد بود.

شنیدن همین خبر کافی است که خراسانی‌ها تمام این چند روز پیش رو را در اضطراب و نگرانی به سر ببرند؛ چراکه از سال‌های گذشته تاکنون بارها شاهد بوده‌اند پس از بارش باران حتی بارش‌های اندک، سیلاب شهری و آب‌گرفتگی معابر خسارت‌های فراوانی را به بار آورده، زندگی روزمره شهروندان را دچار اختلال کرده و در مواردی موجب بی‌خانمانی و یا حتی مرگ افراد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که به دلیل قرار گرفتن کشور ما و به ‌ویژه خطه خراسان در منطقه خشک و نیمه‌خشک، همواره با کمبود آب دست‌وپنجه نرم کرده و به همین خاطر است که بارش باران و برف به‌ عنوان یک نعمت بزرگ در فرهنگ مردم نهادینه شده است. نعمت و فرصت طلایی که به خاطر عملکرد ضعیف و سوءمدیریت دستگاه‌های مسئول در ادوار مختلف، همواره و هر باره برای بخشی از جامعه و مردم تهدیدی ویرانگر بوده است.

به ‌عنوان ‌مثال در سالی که گذشت، به دنبال افزایش قابل ‌توجه بارندگی‌ها در کشور و خطه خراسان، در حالی ‌که موجی از شادمانی و امید را به خصوص برای کشاورزان این خطه به ارمغان آورد، اما خسارت‌های فراوانی نیز به زیرساخت‌های شهری و روستایی در مناطق مختلف خراسان بزرگ وارد کرد، رفت‌وآمد در خیلی از جاده‌های درون و برون‌شهری مختل و ده‌ها خانه روستایی تخریب شد؛ چندین نفر از خراسانی‌ها جان باختند و بسیاری نیز تمام دارایی‌شان را از دست دادند.

مشهد به ‌عنوان دومین کلانشهر کشور نیز برخلاف انتظار در این سال‌ها همواره با شنیدن خبر از راه رسیدن بارش‌ها، به خود لرزیده است؛ چراکه با وجود صرف میلیاردها ریال برای رفع نقایص و کاستی‌های مربوط به جمع‌آوری آب‌های سطحی و وعده‌های مدیریت شهری‌اش در این خصوص، خیابان‌ها و معابر محلات مختلفش هر ساله با اندک بارشی، به استخرهای پرآب بدل می‌شود و علاوه بر اختلال در رفت‌وآمد و زندگی روزانه شهروندانش، در موارد بسیاری حتی شاهد تخریب منازل مسکونی به‌ویژه در مناطق پایین‌دست پیرامونی شهر بوده است.

مسئولان اما در این سال‌ها همه حرفشان یکی بوده و همصدا وجود اشکال در سامانه‌های زهکشی، دخل و تصرف در رود دره‌ها، بی‌توجهی به شیب و استاندارد نبودن معابر شهر، عقب‌ماندگی در اجرای پروژه‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری، کم‌حجم بودن کانال‌های انتقال آب و نبود سامانه مناسب جمع‌آوری آب‌های سطحی و امثال آن را دلایل اصلی بروز اتفاق‌ها و خسارت‌های ناشی از بارش‌ها عنوان کرده و می‌کنند.

پرسش‌های اساسی اما همچنان باقی است که چرا با وجود مشخص بودن نقص و کاستی‌ها و اتفاقاً اشراف مسئولان به این مشکلات، هنوز فرصت بارندگی بیشتر به‌عنوان تهدید شناخته می‌شود؛ اگر مانعی بر سر راه رفع این کاستی‌ها وجود دارد، چرا مسئولان به ‌جای اعلام آن، وعده‌های واهی سر می‌دهند؛ مگر چند سال پیش، مناطق سیل‌خیز و نقاط حادثه‌خیز استان شناسایی و نقشه آن‌ها آماده نشد؛ مگر قرار نبود آزادسازی بستر رودخانه‌ها و مسیل‌هایی که تعارضات و تصرفاتی داشته به‌سرعت انجام شود؛ و پرسش‌های فراوانی که نیازی به نوشتن نیست. اما کاش مدیران و مسئولان استان و شهر مشهد یک‌ بار برای همیشه این شجاعت و جسارت را پیدا می‌کردند و صادقانه می‌گفتند توان حل مشکل را ندارند تا شاید خیال مردم از بابت آن‌ها راحت شود و خود فکری به حالشان بکنند؛ شاید این ‌گونه هم بشود از وسعت و حجم خسارت‌های بارندگی‌ها کاست.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: بارش های سیلابی خراسان رضوی بارش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۹۳۲۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال سیلابی‌شدن مناطق مختلف در سیستان و بلوچستان

مدیرکل هواشناسی استان سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به تداوم باران‌های بهاری در استان احتمال سیلابی شدن و طغیان رودخانه‌ها در نقاط مختلف استان وجود دارد.

محسن حیدری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در سیستان و بلوچستان اظهار کرد: بر اساس تحلیل آخرین نقشه‌ها و الگوهای پیش‌یابی، آسمان استان نیمه ابری، است و بارش‌های بهاری تا جمعه در استان تداوم دارد.

وی ادامه داد: این بارش‌ها امروز در زاهدان، نواحی شمالی و ارتفاعات مرکزی و جنوبی استان و در بعد از ظهر و شب رگبار و رعد و برق، برخی نقاط رگبار و رعدوبرق شدید، تگرگ و وزش باد شدید موقتی پیش‌بینی می‌شود.

مدیرکل هواشناسی استان سیستان و بلوچستان افزود: همچنین برای شمال استان از جمعه وزش باد برخی ساعات باد شدید و گردوخاک انتظار می‌رود، دریای عمان نیز امروز مواج خواهد بود.

وی گفت: تا صبح امروز از ۵۶ ایستگاه هواشناسی و باران‌سنجی گزارش باران مخابره شد که از ایستگاه‌های زاهدان ۳.۳ میلی‌متر، چاه رحمان از توابع زاهدان ۳۰ میلی‌متر، زهک ۴.۶ میلی‌متر، میرجاوه و سنگان ۱۲ میلی‌متر باران گزارش شده است.

حیدری خاطرنشان کرد: با توجه به ادامه بارندگی‌ها در سطح استان، احتمال آب‌گرفتگی معابر، سیلابی شدن مسیل‌ها و طغیان رودخانه‌های فصلی نیز وجود دارد، که توصیه می‌شود از سفرهای غیرضروری و همچنین استقرار در حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها پرهیز شود.

کد خبر 747887

دیگر خبرها

  • احتمال سیلابی‌شدن مناطق مختلف در سیستان و بلوچستان
  • هشدار هواشناسی برای سیلابی شدن خراسان جنوبی
  • هشدار هواشناسی برای سیلابی شدن برخی مناطق خراسان جنوبی
  • هشدار هواشناسی برای سیلابی شدن مسیل ها در برخی مناطق
  • نظام مسائل نواحی شهری قزوین با حضور مدیران مناطق پیگیری می‌شود
  • امداد رسانی به ۲۴۵ فرد گرفتار در سیلاب استان اصفهان
  • سیلابی شدن معابر شهری کاشان
  • امدادرسانی به ۲۴۵ فرد گرفتار در سیلاب اصفهان
  • سیلابی شدن معابر شهری کاشان + فیلم
  • آب‌گرفتگی محورهای مواصلاتی شمال شرق اصفهان