Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دوشنبه، «امامعلی رحمان» رئیس جمهور تاجیکستان در نشست شورای امنیت سازمان پیمان امنیت جمعی که تحت ریاست روسیه به صورت مجازی برگزار شد، شرکت و سخنرانی کرد.

وی در ابتدای سخنان خود ضمن تقدیر از رئیس جمهور روسیه برای سازماندهی این نشست به تلاش‌های طرف روس برای تامین فعالیت پایدار سازمان مذکور در شرایط دشوار امروز اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رحمان با بیان این که امسال جهان با افزایش بی سابقه چالش ها و تهدیدات رو به رو شده است، گفت: بیماری همه‌گیر کووید 19 منجر به رکود جهانی و مشکلات اقتصادی و اجتماعی شد و به طور قابل توجهی بر زندگی عادی تاثیر گذاشته و همه کشورهای جهان را مجبور می‌کند برنامه‌ها و ابتکارات از قبل برنامه ریزی شده را بازنگری کنند.

وی افزود: بحران اجتماعی و مالی اقتصادی در نتیجه همه‌گیری کووید 19 بر رشد مورد انتظار اقتصاد جهانی تاثیر منفی گذاشته و منجر به افزایش نرخ بیکاری و تهدید امنیت غذایی شد.

رئیس جمهور تاجیکستان در این راستا، پیشنهاد داد تا مکانیزم همکاری در قالب سازمان مذکور برای تضمین امنیت بهداشتی و بیولوژیکی کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی تاسیس شود.

رحمان گفت: در کنار این، تهدیدات جهانی تروریسم، افراط گرایی، رادیکالیسم و جرایم سازمان یافته فراملی، از جمله قاچاق مواد مخدر در حال افزایش است.

بنابر سخنان وی، نیروهای مختلف تروریستی و افراطی اهداف مخرب خود را ترک نکرده و در مناطق مختلف جهان، در مجاورت مناطق مسئولیت سازمان پیمان امنیت جمعی به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

در این راستا، رئیس جمهور تاجیکستان ضمن نگرانی اوضاع در افغانستان در مناطق شمالی و شرقی آن گفت: این مسئله واکنش مناسب همه از طریق اتخاذ تدابیر لازم برای تقویت حفاظت از مرزهای جنوبی پیمان امنیت جمعی را تقاضا می‌کند.

رئیس جمهور تاجیکستان همچنین با توجه به استفاده فعال از فناوری‌های اطلاعاتی و ارتباطی برای اهداف تبلیغاتی بر اهمیت تداوم هماهنگی اقدامات نیروهای امنیتی در زمینه مقابله با جرایم سایبری و همچنین تصمیم شورای امنیت جمعی در مورد ایجاد لیست واحد سازمان‌های که در چارچوب پیمان امنیت جمعی به عنوان تروریستی شناخته شده‌‌اند، تاکید کرد.

​رحمان در بخش دیگری افزود: با توجه به تشدید وضعیت در جهان و منطقه، اهمیت توسعه ظرفیت سازمان پیمان امنیت جمعی برای مقابله موثر با تهدید و چالش های امنیتی دوچندان می شود.

وی با اشاره به انتقال ریاست سازمان پیمان امنیت جمعی به تاجیکستان، این کشور برای تداوم و تقویت همکاری برای تضمین امنیت و آرامش مردم کشورهای عضو این سازمان ابراز آمادگی کرد.

رحمان افزود: در این راستا، اقداماتی برای گسترش دامنه اهداف و مقاصد کنونی سازمان مشخص کردیم و در امر اجرای آنها، روی حمایت شرکای خود حساب باز می‌کنیم.

وی ابراز اطیمنان کرد که فعالیت مشترک کشورهای عاملی برای ایجاد انگیزه و پویایی بیشتری در فعالیت سازمان پیمان امنیت جمعی خواهد شد.

رئیس جمهور تاجیکستان در پایان سخنان خود از سران کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی برای شرکت در نشست آتی شورای امنیت جمعی این سازمان که قرار است سال آینده میلادی به میزبانی این کشور در شهر «دوشنبه» برگزار شود، دعوت کرد.

در پایان این نشست، بیانیه و اعلامیه سازمان پیمان امنیت جمعی تصویب و تعدادی تصمیمات مهم شورای امنیت جمعی در راستای تقویت بیشتر همکاری کشورهای عضو، به امضا رسید.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کرونا تاجیکستان سازمان پیمان امنیت جمعی سازمان پیمان امنیت جمعی رئیس جمهور تاجیکستان کشورهای عضو شورای امنیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۹۳۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح ساخت هواپیمای مسافربری مورد تاکید رئیس‌جمهور در قالب کنسرسیومی بین‌المللی در حال پیگیری است

در پی اظهارات روز گذشته معاون علمی و فناوری رئیس جمهور مبنی بر توقف طرح ساخت هواپیمای مسافربری که مراحل طراحی و شبیه سازی پروازی آن در دانشگاه صنعتی امیرکبیر انجام شده، برخی رسانه ها با تصور این که تنها یک پروژه ساخت هواپیمای مسافربری در کشور در حال پیگیری بوده از توقف طرح ساخت هواپیمای مسافربری مورد تاکید رئیس جمهور خبر دادند.

به گزارش ایسنا، حسین شکری، دبیر ستاد حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی ریاست‌جمهوری در پاسخ به پیگیری‌های خبرنگار ایسنا در این خصوص، تاکید کرد: اظهارات دکتر روح‌الله دهقانی فیروزآبادی در نشست خبری روز شنبه که در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران مطرح شده، ناظر به یک پروژه دانشگاهی ساخت هواپیمای مسافربری است که از دوره قبلی معاونت علمی با همکاری چند شرکت دانش‌بنیان در دانشگاه صنعتی امیرکبیر در حال پیگیری بوده و با پروژه جامعی که در پی تاکید دو سال پیش رئیس جمهور آغاز شده، کاملا متفاوت است.

به گفته وی، طرح متوقف شده ساخت هواپیمای مسافربری، همان طور که در توضیحات روز گذشته دکتر دهقانی فیروزآبادی به تاریخچه آن اشاره شده، به دنبال توقف خط تولید هواپیمای مسافربری «ایران ۱۴۰» (آنتونوف - ۱۴۰) در شرکت صنایع هواپیماسازی ایران (هسا)، در سال ۱۳۹۳ در قالب پروژه‌ای با همکاری چند دانشگاه تعریف شد و قرار بود بر پایه هواپیمای آنتونوف ۱۴۰ با بازطراحی و ارتقای در بال، بدنه و موتور یک هواپیمای جت ۷۲ نفره طراحی و ساخته شود.

شکری افزود: دکتر دهقانی در اظهاراتی که در نشست خبری داشت، با اشاره به بازدیدی که از روند اجرای این پروژه در دانشگاه صنعتی امیرکبیر داشته و تقدیر از دست اندرکاران این پروژه خاطرنشان کرد که  کارگروه تخصصی‌ تعیین شده توسط رئیس‌جمهور که در پی آن بازدید شکل گرفت، بعد از هشت جلسه تخصصی به این نتیجه رسیده که پروژه هواپیمای ۷۲ نفره به دلایل متعدد از جمله نبود هواپیمای پایه که می‌خواهد ارتقاء پیدا کند (آنتونوف ۱۴۰) نمی‌تواند جوابگوی صنعت هواپیمایی کشور باشد و لذا قرار شد این طرح متوقف و ظرفیت‌های دانش‌بنیان موجود در آن مجموعه به جای ساخت هواپیما به ساخت تجهیزات کم حجم و باارزش هواپیما معطوف شود. جمع‌بندی کارگروه تخصصی در زمینه ساخت هواپیما در کشور هم اجرای پروژه هواپیمای مسافربری ۱۰۰ نفره با تکنولوژی روز دنیا بود.

پروژه ساخت هواپیمای مسافربری مورد تاکید رئیس جمهور در چه مرحله ای است؟

دبیر ستاد حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی ریاست‌جمهوری، در ادامه با یادآوری این که رئیس جمهور خردادماه ۱۴۰۱ در بیست و پنجمین سفر استانی خود در استان اصفهان در بازدید از شرکت هواپیمایی سازی ایران (هسا) بر توانمندی متخصصان داخلی در زمینه طراحی و ساخت هواپیمای مسافربری و باری و ضرورت بهره گیری از این قابلیت‌ها تاکید کرده بود، خاطرنشان کرد: در پی تاکیدات رئیس‌جمهور در کنار طرحی که از چند سال قبل بر اساس تجربه ساخت هواپیمای ایران ۱۴۰ بر مبنای بازطراحی آن هواپیما در دانشگاه صنعتی امیرکبیر در حال اجرا بود، برنامه جامعی برای طراحی و ساخت هواپیمای مسافربری ۱۰۰ نفره با فناوری روز دنیا در کشور تدوین شد که قرار است در قالب کار مشترک با شرکت‌های دانش‌بنیان که همکاری‌های بین‌المللی دارند، اجرا شود.

شکری تصریح کرد: طرح ساخت این هواپیمای مسافربری با مشارکت وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت راه و شهرسازی، معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و وزارت دفاع که زیرساخت‌های صنعتی لازم را داراست، در حال پیگیری است و در قالب کنسرسیومی از شرکت‌های داخلی و بین‌المللی اجرایی خواهد شد.

دبیر ستاد حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی ریاست‌جمهوری در عین حال تاکید کرد: طراحی و ساخت هواپیمای مسافربری، برنامه‌ای بلندمدت و مستلزم رعایت ملاحظات بسیار دقیق فنی و ایمنی استاندارد است که در شرکت‌های بزرگ هواپیماسازی دنیا نیز حداقل ۱۰، ۱۲ سال زمان می‌برد. این روند البته با اتکا به اراده و دانش و توانمندی متخصصان کشورمان قطعا تا ساخت و پرواز این هواپیما با انگیزه و توانی روزافزون دنبال خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیگیر لایحه امنیت شغلی کارگران هستیم | با تهدید‌ها و تحریم‌ها نمی‌توانند ملت را متوقف کنند
  • جهش تولید بیانگر ارتقای فرهنگ/لزوم توجه به امنیت معیشت مردم
  • بایدن: آمریکا، مصر و قطر درباره توافق آزادی گروگان‌ها و آتش‌بس غزه همکاری خواهند کرد
  • دیدار شیخ الازهر و رئیس جمهور بوسنی و تاکید بر اتحاد مسلمانان
  • بایدن: آمریکا٬ مصر و قطر درباره توافق آزادی گروگان‌ها و آتش‌بس غزه همکاری خواهند کرد
  • تعهد دوباره بایدن به امنیت رژیم اسرائیل
  • طرح ساخت هواپیمای مسافربری مورد تاکید رئیس‌جمهور در قالب کنسرسیومی بین‌المللی در حال پیگیری است
  • وحدت در جامعه اسلامی مهم‌ترین رکن پیشرفت است
  • تاکید ایران و گرجستان بر اهمیت تحکیم صلح و امنیت منطقه
  • انتقاد تند رئیس جمهور مکزیک از آمریکا