Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس- ایلام؛ مریم نظری: طی روزهای اخیر شاهد کمبود برخی از اقلام دارویی در بازار استان ایلام هستیم که این کمبودها مشکلاتی را برای شهروندان ایلامی در پی داشته است.

داروهایی ازقبیل قرص فاموتدین، ویتامین سی، ناپروکسن و همچنین آمپول نوربیون ازجمله مواردی است که در داروخانه‌های ایلام این روزها یافت نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به این‌که این داروها برای تسکین درد و همچنین مشکلات گوارشی و... مورد استفاده قرار می‌گیرد تقاضا برای آن‌ها بالاست.

کمبود این داروها مشکلات بسیاری را برایم برخی افراد در پی داشته و سبب سرگردانی آن‌ها شده و ضروری است مسوولان برای رفع این مشکل اقدام کنند.

کمبود قرص فاموتدین 

جوادی یکی از شهروندان ایلامی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در ایلام گفت: داروی مثل فاموتیدین برای بیماران بستری کرونایی استفاده می‌شود و این روزها  تقاضای مردم برای  این دارو بیشتر شده و سبب نایاب شدن این دارو در داروخانه‌ها شده است.

وی افزود: جای سوال است این دارو که برای مشکلات معده و رفلاکس اسید معده مورد استفاده قرار می‌گیرد چرا باید کمیاب شود و معاونت غذا و دارو چرا نتوانسته این قضیه رو مدیریت کند؟

آمپول ویتامین سی در هیچ داروخانه‌ای پیدا نمی‌شود

علیزاده یکی دیگر از شهروندان ایلامی گفت: آمپول ویتامین سی در هیچ داروخانه‌ای پیدا نمی‌شود و اگر در داروخانه‌ای هم موجود باشد دیده شده به اطرافیان خود تحویل می‌دهند.

وی با بیان اینکه آمپول نروبیون هم دقیقا همین روال را دارد و کمبود آن به شدت در سطح داروخانه‌ها مشهود است، افزود: حتی قرص ناپروکسن که یک‌ مسکن‌ است هم در داروخانه‌ها کمیاب و باید مسولان ذی‌ربط در اینباره پاسخگو باشند.

انتشار مطالب و اظهار نظرهای شخصی برای درمان کرونا

مهتاب شاهماری معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در ایلام گفت: کمبود دارو همچنان یک چالش جهانی بوده و شیوع کووید ۱۹ نیز تقاضا برای برخی اقلام دارو و مکمل را که به طرق مختلف اثر بخشی آنها در درمان علائم ناشی از کووید منتشر شده است را افزایش داده است.

وی اضافه کرد: این امر در کنار تغییر و به روزرسانی پروتکل‌های درمانی، انتشار مطالب و اظهار نظرهای غیر علمی و تجویز نسخه واحده برای همه و معرفی داروها و مکمل‌هایی که چون تیغ دولبه همراه با خواص درمانی به قطع و یقین دارای عوارض جانبی تداخلات دارویی و منع مصرف و یا احتیاط در مصرف در برخی افراد است، بر پیچیدگی تامین دارو نیز افزوده است.

 معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام ادامه داد: لذا سازمان غذا و دارو و زیر مجموعه‌های آن سازمان در استان‌ها برنامه ریزی و اقدامات متعددی جهت تامین داروی مورد نیاز شهروندان و در کنار آن  ممانعت از ایجاد اختلالات در منابع  اجرایی کرده‌اند که یکی از مهمترین آنها تولید داروهای مورد تقاضای متخصصین مربوطه در کمیته علمی کرونا بوده است. 

دوری از خود درمانی

شاهماری خاطرنشان کرد: در کنار تامین، مدیریت منابع به عنوان یک وظیفه مهم بر عهده دولت است و نگرانی مردم از ابتلا به بیماری و متاسفانه خوددرمانی در زمان ابتلا و استفاده خودسرانه از دارو بدون اطلاع از اینکه بیمار در چه فازی از بیماری به سر می‌برد علاوه بر افزایش مصرف برخی داروها به دلیل عدم شروع درمان صحیح و به موقع، ممکن است تهدید کننده حیات بیمار مبتلا به کرونا باشد.

این مسوول ادامه داد: لذا با توجه به متفاوت بودن درمان‌ها در مراحل مختلف بیماری که تنها توسط پزشک قابل انجام است، اکیدا توصیه می‌شو از خود درمانی و نیز استفاده خودسرانه  از دارو و مکمل‌های مختلف برای پیشگیری از ابتلا بپرهیزید. 

افزایش تقاضا برای برخی داروها

معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام ادامه داد: در خصوص کمبودهای دارویی در بازار استان نیز همین موضوع مطرح بوده و  افزایش تقاضا باعث شده ضمن تلاش برای تامین تقاضای داروخانه‌ها از فروش بدون نسخه داروهایی که تقاضا برای دریافت آنها افزایش یافته ممانعت به عمل آید.

وی خاطرنشان کرد: برخی داروها مانند ناپروکسن نیز مشمول کمبود کشوری هستند و این دارو یک ضد التهاب غیر استروییدی بوده که اشکال دارویی متعددی برای استفاده به عنوان جایگزین کردن آن در بازار دارویی کشور وجود دارد. 

شاهماری در پایان با بیان اینکه به طور قطع رفتار مردم در چگونگی گذار از این پاندمی بسیار بااهمیت است، گفت: رعایت مسائل و نکات پیشگیرانه بهداشتی در درجه اول مهم بوده و آشنایی با علائم بیماری و اقدام برای تشخیص و درمان به موقع نیز ضروری است و همچنین مردم عزیز از توصیه به مصرف بی‌رویه و بدون تشخیص دارو و یا مکمل‌ها به افراد دیگر خودداری کنند.

انتهای پیام/ ۹۷۰۸۲۳

منبع: فارس

کلیدواژه: دارو ایلام بازار بیماران بستری معاونت غذا و دارو داروخانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۹۵۰۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داروخانه‌های معتبر اینترنتی‌ مجاز به فروش شیر خشک نیستند

ایسنا/قم معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قم، با بیان اینکه داروخانه‌های دارای مجوز فروش اینترنتی، مجاز به فروش شیرخشک نیستند، اظهار کرد: برای مبارزه با قاچاق، تهیه شیرخشک‌های روزانه با شماره ملی و تاریخ تولد امکان پذیر است و به تعداد ۱۰ عدد در ماه بیمه‌ای حساب می‌شود. همچنین برای تهیه شیرخشک رژیمی علاوه بر کد ملی و تاریخ تولد حتما به نسخه پزشک نیاز است.

دکتر هدی ابوالحسنی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه امروزه در دنیا طب تلفیقی مطرح است، اظهار کرد: به عقیده ما تنها افرادی که در حوزه طب سنتی صلاحیت تجویز نسخه برای بیماران را دارند، پزشکان متخصص طب ایرانی هستند.

وی با بیان اینکه داروها و مکمل‌های گیاهی حتما باید با تجویز پزشکان متخصص مصرف شود، عنوان کرد: عطاری‌ها اجازه فروش داروهای گیاهی را ندارند و تنها مجاز به فروش فرآورده‌های فله گیاهی به صورت پودر نشده هستند. همچنین به هیچ عنوان مجوز طبابت و تجویز نسخه و دارو را ندارند.

ابوالحسنی بیان کرد: مردم ما باید به این نکته توجه کنند که مرجع درست برای تهیه دارو و مکمل‌های گیاهی منحصر به داروخانه‌ها است، لذا باشگاه‌های ورزشی، عطاری‌ها و سایت اینترنتی مجوز ندارند و مرجع مناسبی برای خرید مکمل‌ها نیستند.

وی با اشاره به اینکه هیچگونه نظارتی بر داروهای گیاهی بدون برچسب اصالت وجود ندارد، تصریح کرد: تنها داروهای گیاهی دارای برچسب اصالت و قابل شناسایی در سامانه تیتک غذا و دارو مورد تأیید هستند.

مکمل‌های دارویی با نظر پزشک مصرف شود

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قم در مورد عوارض مصرف خودسرانه مکمل‌ها و مولتی ویتامین‌ها، اضافه کرد: مصرف بالای مکمل‌ها و مولتی ویتامین‌ها می‌تواند منجر به ایجاد مسمومیت در بدن شود.

ابوالحسنی با تاکید بر اینکه ویتامین‌ها به دو صورت محلول در آب و محلول در چربی هستند، ادامه داد: ویتامین‌های محلول در آب مانند ویتامین C و B حتی اگر بیشتر مصرف شوند پس از جذب میزان مورد نیاز بدن از طریق ادرار دفع می‌شوند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قم افزود: این در حالی است که مصرف زیاد ویتامین‌های محلول در چربی مانند ویتامین A و E در ارگان‌های مختلف بدن به ویژه کبد رسوب می‌کنند و منجر بروز مسومیت‌های جدی می‌شوند.

وی با بیان اینکه عملکرد پزشکان در تجویز دارو در نسخه‌های الکترونیکی قابل رصد است، یادآور شد: برخی از پزشکان تعداد 10 قلم دارو را در یک نسخه تجویز می‌کنند، در حالی که استاندارد جهانی تجویز اقلام دارویی، حداکثر دو قلم دارو است، لذا عملکرد پزشکان تحت نظارت است و در صورت ادامه دار شدن این فرآیند ممکن است توسط نظام پزشکی به مراجع قضایی معرفی و یا از ادامه فعالیت محروم شوند.

داروخانه‌های اینترنتی فقط مجاز به فروش محصولات آرایشی و بهداشتی هستند

ابوالحسنی تعداد بالای تجویز فرآورده‌های تزریقی در برخی نسخ را مورد توجه قرارداد و گفت: بعضا افزایش تجویز فرآورده‌ها تزریقی مانند سرم به دلیل تقاضای بالای بیماران است لذا در این راستا در حوزه پایش و نظارت غذا و دارو این پزشکان را رصد می‌کنیم. در همین زمینه سال گذشته پزشکانی که عملکرد مطلوبی در حوزه تجویز دارو داشتند مورد تقدیر قرار گرفتند.

وی با اشاره به اهمیت حضور مسئول فنی در داروخانه‌ها اظهار کرد: در صورت تقاضای شهروندان برای تهیه مولتی‌ویتامین‌ها و مکمل‌های دارویی، مسئول فنی داروخانه‌ها حتما باید از علت مصرف این مکمل توسط فرد آگاهی پیدا کنند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قم، تاکید کرد:  نظارت و بازرسی بر عملکرد داروخانه‌ها به صورت مستمر در حال انجام است و در کنار آن گزارشات مردمی در خصوص تخلفات را به طور جدی پیگیری می‌کنیم.

ابوالحسنی با بیان اینکه داروخانه‌های دارای مجوز فروش اینترنتی فقط می‌توانند مکمل‌ها و محصولات آرایشی و بهداشتی را به فروش برسانند، یادآور شد: شهروندان باید آگاه شوند مرجع مورد تأیید وزارت بهداشت برای تهیه داروها و شیر خشک داروخانه‌ها هستند و مکمل‌ها و محصولات آرایشی و بهداشتی دارای برچسب اصالت را از طریق فضای مجازی، تنها از داروخانه‌هایی که مجوز فروش اینترنتی دارند، تهیه کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • داروخانه‌های معتبر اینترنتی‌ مجاز به فروش شیر خشک نیستند
  • کمبود شیرخشک نوزادان در داروخانه‌های جنوب غرب خوزستان
  • تیراندازی در خنداب برای عملیات تعقیب و گریز سارقان مسلح بوده است
  • افرایش دو برابری داروخانه‌ها در خوی
  • لزوم تحلیل استراتژیک مسئله حجاب و عفاف برای مقابله با بدحجابی/استاد قانون‌گریز راه به‌جایی نمی‌برد
  • اعتصاب داروسازان فرانسویدر روز سی ام مه
  • پیگیری برای اخذ مجوز داروخانه هلال احمر کرمانشاه
  • ببینید | لحظه دستگیری اولین سارق دارای پابند الکترونیک | تعقیب و گریز و تیراندازی پلیس با زورگیر خشن
  • معاون سازمان غذا و دارو: عطاری‌ها حق فروش دارو یا فرآورده دارویی را ندارند
  • مرگ سرنشین خودرو سوخت بر در تعقیب و گریز پلیس