Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-05@01:44:39 GMT

تأثیر لایحه بودجه ۱۴۰۰ روی بورس چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۰۱۲۸۱

به گزارش بورس تابناک، لایحه بودجه این هفته به مجلس تحویل داده شد، یکی از دغدغه های فعالان بازار سرمایه، نوع بودجه ریزی و توجه دولت و مجلس به بورس است، بودجه هر سال تاثیر بیش از حدی بر بازار سرمایه دارد و اگر دولت بخواهد بازهم با فروش سهم های خود، کسری بودجه را از بورس تامین کند، می توان به آینده بازار سرمایه در سال ۱۴۰۰ نیز خوش بین بود و حتی تغییر دولت نیز شاید نتواند جلوی توسعه بازار سرمایه را بگیرد، از این رو با همین دغدغه با یکی از کارشناسان اقتصادی به گفتگو پرداخته‌ایم: 

 

دولت به یک بورس پویا نیازمند است
محمدمبین شفیعی ناطق، کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار بازار درباره تأثیر لایحه بودجه روی بورس اظهار کرد: با توجه به اعداد یکه دولت تعیین کرده است تا از بازار درآمد داشته باشد، اگر مبلغ دارایی را بفروشد تا بتواند داخل بازار این دارایی‌ها را به فورش برساند، نیازمند این است که یک بازار پویا را فراهم کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به بحث‌های سیاسی که در حال حاضر در کشور مطرح می‌شود، امکان دارد که گشایش‌هایی برای دولت اتفاق بیفتد و دولت بتواند صادرات نفتی خود را افزایش دهد. اگر این اتفاق بیفتد، با توجه به سابقه ۴۰ ساله دولت در سرکوب تورم، پول‌پاشی و جلوگیری از رشد دلار شاید بتوانیم بگوییم که روند برای بورس ما جالب نخواهد بود

 

ارزش معاملات بورس در سال ۱۴۰۰ باید بالا باشد
وی افزود: دولت باید بازاری را درست کند که ارزش معاملات آن بالاتر باشد و خریدارهای قوی داخل بازار حضور داشته باشند تا بتواند دارایی خود را در بازار به فروش برساند اما مشکلی که در داخل کشور وجود دارد این است که بودجه نوشته شده با چیزی که به مرحله اجرا می‌رسد، کاملاً متفاوت است ولی اگر بخواهیم روی کاغذ بحث کنیم، این بودجه برای عملی شدن باید انتظار این را داشته باشیم که دولت در حمایت از بورس اقداماتی را انجام دهد و بازار را برای مردم جذاب نگه دارد.

اگر با آمریکا مذاکراتی انجام دهیم که  بتوانیم همکاری‌هایی در برخی از زمینه‌ها انجام دهیم، باز هم بازار ما بازار بورس برنده‌ای خواهد بود چون هم گشایش در طرح‌های اقتصادی صورت می‌گیرد، هم صادرات تقویت می‌شود

 

فروش شرکت ها چه تغییری خواهد کرد؟
این کارشناس اقتصادی در رابطه با تأثیر لایحه بودجه دولت بر فروش شرکت‌ها و وضعیت کلی آن‌ها تصریح کرد: با توجه به اینکه ارز را حدود ۱۱ هزار تومان تعیین کرده‌اند، باز هم سهام شرکت‌ها به خصوص همه شرکت‌های صادراتی می‌تواند جذاب باشد و اگر همین روند قیمت رو به بالای کامودیتی‌ها و همچنین خلاصی جهان از ویروس کرونا ادامه‌دار باشد، می‌توان به سودآوری شرکت‌های سودمحور خود امیدوار باشیم.

بحث افزایش مالیات سال آینده در بسیاری از زمینه‌ها مانند مسکن هم وجود دارد ولی دولت اگر قصد دارد بازار سهام را جذاب نگه دارد و بازارهای دیگر را از رونق بیندازد، با توجه به اینکه این بازار شفاف‌ترین بازار در کشور ما است که مالیات در همان زمان معامله پرداخت می‌شود و اگر دولت قصد داشته باشد که سرمایه خود را از این راه تأمین کند، نمی‌تواند بازار سرمایه را جذاب نگه دارد و شاید این حرف بیشتر جنبه سوری داشته باشد

شفیعی ناطق با اشاره به بحث‌های مطرح شده در رابطه با سهم‌های فولادی مطرح کرد: احتمال دارد که شیوه‌نامه به جایی نرسد و می‌توان انتظار داشت که با توجه به بودجه در نظر گرفته شده امسال، سهام شرکت‌های فولادی هم برای سرمایه‌گذاری بسیار جذاب باشد و اگر این سهم‌ها جذاب باشند، می‌توان این انتظار را داشت که بازار سرمایه به طور کلی جذابیت بالایی داشته باشد.

اگر قرار باشد توافقی در جهان صورت گیرد باید گفت مانند یک چاقوی دولبه خواهد بود که می‌تواند برای بورس مفید هم باشد چون بازار خودرو بازاری است که محصولات این صنعت به دلیل تحریم حباب زیادی دارد ولی به محض توافق با آمریکا این حباب خواهد ترکید

 

مالیات و بورس
وی درباره تأثیر افزایش مالیات داد و ستد سهام در بورس گفت: بحث افزایش مالیات سال آینده در بسیاری از زمینه‌ها مانند مسکن هم وجود دارد ولی دولت اگر قصد دارد بازار سهام را جذاب نگه دارد و بازارهای دیگر را از رونق بیندازد، با توجه به اینکه این بازار شفاف‌ترین بازار در کشور ما است که مالیات در همان زمان معامله پرداخت می‌شود و اگر دولت قصد داشته باشد که سرمایه خود را از این راه تأمین کند، نمی‌تواند بازار سرمایه را جذاب نگه دارد و شاید این حرف بیشتر جنبه سوری داشته باشد.

این کارشناس اقتصادی افزود: با این حال باید دید که مالیات معاملات بورس اضافه خواهد شد یا خیر اما از همین الآن می‌توان گفت که اگر این کار انجام شود، تأثیر منفی روی بورس خواهد داشت و با توجه به فعالیت شرکت‌های بزرگ در این بازار این احتمال می‌رود که در این صورت، نقدینگی از این بازار فراری شود.

با توجه به اینکه ارز را حدود ۱۱ هزار تومان تعیین کرده‌اند، باز هم سهام شرکت‌ها به خصوص همه شرکت‌های صادراتی می‌تواند جذاب باشد و اگر همین روند قیمت رو به بالای کامودیتی‌ها و همچنین خلاصی جهان از ویروس کرونا ادامه‌دار باشد، می‌توان به سودآوری شرکت‌های سودمحور خود امیدوار باشیم

 

گشایش سیاسی در روابط بین الملل و بورس
شفیعی ناطق درباره نگاه کلی دولت به بورس در سال آینده اظهار کرد: با توجه به بحث‌های سیاسی که در حال حاضر در کشور مطرح می‌شود، امکان دارد که گشایش‌هایی برای دولت اتفاق بیفتد و دولت بتواند صادرات نفتی خود را افزایش دهد. اگر این اتفاق بیفتد، با توجه به سابقه ۴۰ ساله دولت در سرکوب تورم، پول‌پاشی و جلوگیری از رشد دلار شاید بتوانیم بگوییم که روند برای بورس ما جالب نخواهد بود یعنی دولت حمایت خود از بازار را کنار بگذارد و بازار به رونقی که توقع داریم نرسد.

وی ادامه داد: از طرفی، حتی اگر به سمت مذاکره و گشایش اقتصادی در دولت قدم برداریم و دولت از مسئله تورم جلوگیری کند، یک لبه دیگر این چاقو این هست که موجب می‌شود فضای صادراتی اقتصادی ما رونق پیدا کند چراکه رشد بازارهای ما به جای درونمایه اقتصادی، درونمایه تورمی دارد یعنی به دلیل رشد ارز و دیگر مسائل، بازار ما هم رشد خوبی را تجربه می‌کرد.

این کارشناس اقتصادی در ادامه گفت: اگر از طرف دیگر با آمریکا مذاکراتی انجام دهیم که با بتوانیم همکاری‌هایی در برخی از زمینه‌ها انجام دهیم، باز هم بازار ما بازار بورس برنده‌ای خواهد بود چون هم گشایش در طرح‌های اقتصادی صورت می‌گیرد، هم صادرات تقویت می‌شود چراکه در حال حاضر، مشکل صادرات ما این است که باید برای مشتریان خود تخفیف‌هایی قائل شویم که به سود طرف دیگر معامله باشد.

شفیعی ناطق تصریح کرد: نکته بعدی که در این زمینه وجود دارد این است که ما اگر بازارهای دیگر مانند خودرو، ارز، مسکن و این دست بازارها را مورد بررسی قرار دهیم، متوجه خواهیم شد که بیشترین لطمه را این بازارها خواهند خورد و اگر قرار باشد توافقی در جهان صورت گیرد باید گفت مانند یک چاقوی دولبه خواهد بود که می‌تواند برای بورس مفید هم باشد چون بازار خودرو بازاری است که محصولات این صنعت به دلیل تحریم حباب زیادی دارد ولی به محض توافق با آمریکا این حباب خواهد ترکید.

 

منبع: بازار

منبع: تابناک

کلیدواژه: محسن فخری زاده طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها مصباح یزدی لایحه بودجه 1400 لایحه بودجه بورس بازار سرمایه ارزش معاملات محسن فخری زاده طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها مصباح یزدی لایحه بودجه 1400 جذاب نگه کارشناس اقتصادی بازار سرمایه لایحه بودجه اتفاق بیفتد زمینه ها انجام دهیم برای بورس شرکت ها باز هم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۰۱۲۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۵۰ شرکت دولتی در نیمه اول ۱۴۰۲ زیان‌ده بودند

بررسی گزارش عملکرد نیمه اول بودجه ۱۴۰۲ نشان میدهد، ۱۵۰ شرکت دولتی در این دوره زیان‌ده بوده اند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، با بررسی منابع و مصارف بودجه شرکت های دولتی در لایحه بودجه 1403، مشخص میشود که تعداد شرکت‌های سودده و سربه‌سر در پیوست 3 لایحه بودجه سال 1403 برابر با 323 شرکت و تعداد شرکت‌های زیان‌ده 15 شرکت است. نکته‌ای که در این خصوص وجود دارد بالا بودن تعداد شرکت‌های زیان‌ده در عمل است (حدود 150 شرکت در عملکرد شش ماهه سال 1402). واضح است که درج شرکت‌های زیان‌ده به عنوان شرکت‌های سودده و سربه‌سر، باعث کاهش شفافیت بودجه و غیر واقعی شدن آن می‌شود.

در ادامه این گزارش آمده است که درآمد شرکت‌های دولتی در لایحه بودجه سال 1403 نسبت به قانون بودجه سال 1401، رشد 36.3 درصدی داشته است. هزینه شرکت‌های دولتی نیز در لایحه بودجه سال 1403 نسبت به قانون بودجه سال 1402، رشد 41 درصدی داشته است.

این گزارش مطرح می‌کند که سود علی‌الحساب شرکت‌های دولتی در لایحه سال 1403، حدود 77 درصد نسبت به قانون بودجه سال 1402 رشد داشته است. شرکت‌های ملی نفت ایران، بانک مرکزی، ملی گاز، ایمیدرو، پالایش نفت آبادان، تهیه و تولید مواد معدنی، ملی پتروشیمی، ارتباطات زیر ساخت، فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی و سازمان بنادر و دریانوری بیش از 70 درصد از سود پیش‌بینی شده شرکت‌های دولتی در سال 1403 را پرداخت خواهند کرد. شایان ذکر است بالاترین مالیات نیز  برای 10 شرکت مذکور پیش‌بینی شده و در مجموع بیش از 50 درصد مالیات شرکت‌های دولتی در سال 1403 برای آنها در نظر گرفته شده است.

در این گزارش بیان می‌شود که هزینه‌‌های سرمایه‌ای شرکت‌های دولتی در لایحه بودجه سال 1403، حدود 15.6 درصد نسبت به قانون بودجه سال 1402 رشد داشته است. بررسی روند هزینه‌های سرمایه‌ای حقیقی (بدون اثر تورم) شرکت‌های دولتی، نشانگر یک روند رو به کاهش طی سال‌های اخیر است.

این گزارش خاطرنشان می‌کند که بودجه سال 1403 نخستین بودجه‌ای است که پس از تغییر آیین‌نامه داخلی مجلس در فرآیند بررسی بودجه به صورت دو مرحله‌ای توسط مجلس مورد بررسی قرار می‌گیرد. دو مرحله‌ای شدن بودجه، فرصت بررسی دقیق‌تر جداول بودجه را برای مجلس شورای اسلامی فراهم کرده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برنامه هفتم پیش از پایان مجلس یازدهم به دولت ابلاغ می‌شود
  • ۱۵۰ شرکت دولتی در نیمه اول ۱۴۰۲ زیان‌ده بودند
  • پیشنهاد انتقال اعتبار ۴۰۰ میلیارد تومانی به جهاد دانشگاهی
  • قیمت مهمترین ارزها در بازار تهران/ لیر ترکیه تحت تأثیر چه اتفاقی است؟
  • وضعیت لایحه بودجه حوزه آموزش عالی، تحقیقات و فناوری
  • آخرین وضعیت تقسیم استان‌های کرمان و تهران از زبان معاون پارلمانی رییس جمهور
  • جدیدترین اظهارات معاون پارلمانی رییس جمهور در خصوص تقسیم استان‌های کرمان و تهران
  • طعنه سنگین حسن روحانی به ابراهیم رئیسی و کاندیدای پوششی او در انتخابات ۱۴۰۰ /مگر نگفتید این‌ها بلد نیستند بورس را اداره کنند، ما می‌آییم اداره می‌کنیم
  • همتی: دولت ۶۰۰ هزار میلیارد پول چاپ کرده | از زمان هوخشتره تا شهریور ۱۴۰۰ بیشتر!
  • تصویب لایحه بودجه ۱۴۰۳ شهرداری