Web Analytics Made Easy - Statcounter

۱۴ بهمن ماه سال ۱۳۹۸ و همزمان با برگزاری سی‌وهشتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، آیین رونمایی از قلم روشن مجموعه نمایشنامه‌هایی با موضوع زندگینامه شهدای دفاع مقدس در سالن مشاهیر مجموعه تئاترشهر برگزار شد.

در این مراسم چهار جلد کتاب تحت عنوان مجموعه آثار قلم روشن رونمایی شد که محتوای آنها هشت برش از زندگی هشت شهید دوران دفاع مقدس را روایت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کتاب اول، شامل دو نمایشنامه به نام‌های یا نبودن به قلم کامران شهلایی (براساس زندگی شهید حمید باکری) و همه برادران من نوشته رضا گشتاسب (براساس زندگی شهید مهدی باکری)، کتاب دوم دربردارنده دو نمایشنامه فصل یاقوت‌های سرخ نوشته ندا ثابتی (براساس زندگی شهید سیدمحمدحسین علم‌الهدی و پدر بزرگوار وی) و نمایشنامه هلی‌بَرن نوشته محسن عظیمی (براساس زندگی شهید علی هاشمی)، کتاب سوم نمایشنامه‌های از پشت شانه‌هایش به قلم مهدی نصیری (براساس زندگی شهید محمود کاوه) و برونسی نوشته مرتضی شاه‌کرم (براساس زندگی شهید عبدالحسین برونسی) و در کتاب آخر، دو نمایشنامه به نام‌های شال گردن نوشته لادن شیرمرد (براساس زندگی شهید محمدابراهیم) و طبلی که زیر پا می‌لرزید نوشته مریم منصوری (براساس زندگی شهید علی چیت‌سازیان) است.

حال به بهانه قطعی شدن اجرای نمایش برونسی به نویسندگی و کارگردانی مرتضی شاه‌کرم در هفدهمین جشنواره تئاتر مقاومت که این اثر از جمله نمایشنامه‌های منتشر شده در مجموعه هشت نمایشنامه بر اساس زندگی شهدای حماسه هشت سال دفاع مقدس که در بالا شرحش رفت به شمار می رود با نمایشنامه‌نویس و کارگردان این اثر به گفت‌وگو پرداختیم.

کرونا فرصت اجرا در آذر و دی ۹۹ را گرفت

مرتضی شاه‌کرم در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با اشاره به آنکه سال گذشته در جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر چهار مجلد شامل هشت نمایشنامه درباره هشت شهید بزرگ دفاع مقدس نوشته و رونمایی شد گفت: نمایشنامه «برونسی» به قلم من از جمله آثاری بود که در آن رویداد با حضور شهرام کرمی مدیرکل وقت هنرهای نمایشی و دیگر مدیران و مسئولان با رویکرد و زندگی شهید عبدالحسین برونسی رونمایی شد.

از همان زمان تصمیم داشتم تا کار تولید شود و اجرای عمومی این نمایش را در اولویت برنامه‌هایم قرار دادم. طی صحبت‌های صورت گرفته با سعید اسدی مدیر پیشین مجموعه تئاترشهر تاریخ آذر و دی‌ماه سال جاری (۱۳۹۹) برای اجرا در مجموعه تئاترشهر مورد توافق قرار گرفت که شیوع ویروس کرونا در کشور و شرایط خاصی که این ویروس با خود در تمامی عرصه‌ها ازجمله عرصه فرهنگ و هنر و خود به همراه داشت تمام روند تولید و اجرای این نمایش را مانند دیگر آثار تئاتری در سراسر کشور تحت‌الشعاع خود قرار داد.

حضور قطعی «برونسی» در جشنواره هفدهم تئاتر مقاومت

شاه‌کرم خاطرنشان کرد: بعد از برهم خوردن روند تولید و اجرای این اثر به واسطه شیوع ویروس کرونا طی صحبت با مسئولان و مدیران جشنواره تئاتر مقاومت بنا شد تا این نمایش را برای اجرا در بخش صحنه‌ای جشنواره تئاتر مقاومت تولید کنیم که با تمامی سختی‌های تمرین و تولید اجرای آثار تئاتری در شرایط پاندمی کرونا درنهایت این نمایش را برای ارائه در بخش رقابتی جشنواره تئاتر مقاومت در حال تمرین هستیم.

وی ادامه داد: آن‌طور که پیش‌تر از زبان دبیر جشنواره نیز عنوان شده به دلیل شرایط پیچیده و سختی که شیوع ویروس کرونا در کشور با خود به‌همراه داشته، جشنواره تئاتر مقاومت در گام هفدهم نیز مقرر شده است که در قالب فضای مجازی به مخاطبان ارائه شود. نمایش برونسی نیز از همین طریق و به شکل آفلاین به مخاطبان ارائه خواهد شد.

برش و روایتی از چهار مقطع زندگی شهید برونسی

نویسنده و کارگردان نمایش «برونسی» درباره خط داستانی این اثر نمایشی گفت: تلاش کردم تا چهار برش از زندگی سردار شهید عبدالحسین برونسی را در روایت نمایشنامه این اثر به رشته تحریر درآورم. این چهار دوره شامل دوران سربازی، دوران کوران انقلاب، سال‌های بعد از انقلاب و درنهایت حماسه هشت سال دفاع مقدس و شهادت این شهید بزرگوار را در قالب این نمایش را به مخاطب ارائه می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: همچنین تلاش کرده‌ام تا با انتخاب این چهار مقطع، روایتی متفاوت از این چهار برش زندگی شهید برونسی را به گونه‌ای به مخاطبان ارائه دهم که هرکدام دارای داستانی مجزا باشد اما با یک نخ ارتباطی، تمامی چهار واقعه در نهایت به یکدیگر مربوط می شود.

در نمایش «برونسی»، مسعود شامی‌خاتونی در نقش شهید برونسی به ایفای نقش می‌پردازد و محسن پوشائی، پروا آقاجانی، فرید کیامرثی، ایمان سلگی، احمد صمیمی، مائده جلالی، سالار مصیب زاده، مجید رحمتی و مرتضی شاه‌کرم دیگر بازیگران این اثر نمایش را تشکیل می دهند.

شهید عبدالحسین برونسی در یک نگاه

به گزارش ایرنا، شهید عبدالحسین برونسی از شهدای بزرگ دوران دفاع مقدس بود که در عملیات‌های متعددی چون عاشورا، فتح‌المبین، بیت المقدس، رمضان، والفجر ۳، خیبر و بدر حضور فعال داشت و سرانجام در حالی که فرماندهی تیپ هجده جواد الائمه (علیه السلام) را بر عهده داشت، به شهادت رسید.

وی با شروع جنگ تحمیلی در شمار نخستین کسانی بود که خود را به جبهه‌های نبرد رساند. او در عملیات فتح المبین به عنوان فرمانده گردان خط شکن مرکز فرماندهی عراقی‌ها را نابود کرد و خود از ناحیه کمر مجروح شد.

او در عملیات بیت المقدس به عنوان فرمانده گردان خط شکن حر و در عملیات‌های رمضان، مسلم ابن عقیل، والفجر مقدماتی، والفجر یک به عنوان فرمانده گردان خط شکن عبدالله، حماسه آفرید و نامش در آزمون جنگ و جهاد شهره شد.

با شروع عملیات‌های والفجر ۳ و ۴ به عنوان معاونت تیپ ۱۸ جواد الائمه(ع) در تمامی مراحل آنها شرکت کرد و گردان‌های خط شکن را رهبری می کرد و در عملیات‌های خیبر، میمک و بدر به عنوان فرمانده تیپ ۱۸ جواد الائمه (ع) حضوری فعال داشت.

شهید عبدالحسین برونسی در عملیات بدر در ساعت ۱۱ صبح ۱۲ اسفندماه ۱۳۶۳ در منطقه هورالعظیم با اصابت ترکش خمپاره به شهادت رسید.

مقام معظم رهبری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای درباره شهید برونسی فرمودند: «به نظر من شهید برونسی و امثال او را باید نماد یک چنین حقیقتی به حساب آورد؛ حقیقت پرورش انسان‌های بزرگ با معیارهای الهی و اسلامی، نه با معیارهای ظاهری و معمولی. به هر حال هر چه از این بزرگوار و از این بزرگوارها تجلیل بکنید، زیاد نیست و به جاست».

برچسب‌ها انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس اختصاصی ایرنا تئاتر دفاع مقدس تئاتر

منبع: ایرنا

کلیدواژه: انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس اختصاصی ایرنا تئاتر دفاع مقدس تئاتر انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس اختصاصی ایرنا تئاتر دفاع مقدس تئاتر اخبار کنکور شهید عبدالحسین برونسی جشنواره تئاتر مقاومت براساس زندگی شهید عنوان فرمانده شهید برونسی دفاع مقدس خط شکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۰۱۴۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«عشق به دیکتاتور‌ها کمکی نمی‌کند» روی صحنه رفت/ تئاتر نیازمند حمایت

علی روحی کارگردان نمایش «عشق به دیکتاتور‌ها کمکی نمی‌کند» گفت: نمایش «عشق به دیکتاتور‌ها کمکی نمی‌کند» به نویسندگی آرام محضری، در سال ۱۳۹۴ منتشر شد. این نوشته با ۴ پرسوناژ و صدای یک شخصیت خیالی، در دو پرده که بخش بیشتر صحنه آن در دفتر نخست‌وزیری طی میشد نوشته شده است؛ اما در نسخه‌ای که از ۹ اردیبهشت ماه امسال اجرا رفت، اصلاحاتی در نمایشنامه اعمال شد.

وی ادامه داد: در کنار متن نمایش، سعی شده است تا با استفاده از لباس، موسیقی، نورپردازی، صحنه آرایی و تیم بازیگران ترکیبی از جلوه‌های صمعی و بصری ایجاد شود تا مخاطب ارتباط بیشتری با نمایش و حس همزاد پنداری نزدیکتری با شخصیت‌ها و موقعیت‌هایی که در آن قرار می‌گیرند، برقرار کند.

روحی درباره خلاصه داستان توضیح داد: مرد جوانی به نام خوزه، شیفته دختری به نام مارتا است اما به دلیل شرایط جامعه مجبور به ترک او می‌شود تا به دنبال تحقق رویا‌های خود برود. سال‌ها بعد وقتی خوزه تبدیل به نخست وزیر خودخوانده شده دوباره مارتا را می‌بیند ولی اینبار شرایط به گونه دیگری متفاوت است.

این کارگردان درباره انتخاب اسم این نمایش گفت: اسم نمایش «عشق به دیکتاتور‌ها کمکی نمی‌کند» برگرفته از اسم خود نمایشنامه به نویسندگی آرام محضری است که سال ۱۳۹۴ به چاپ رسیده بود. البته نمایشی که درحال حاضر بر روی صحنه  است، تغییراتی نسبت به متن اصلی داشته که با هماهنگی و موافقت نویسنده بوده است. ضمن اینکه متن تغییرات اساسی نداشته است ولی تعداد پرسوناژ‌ها بیشتر شده است و موقعیت‌های چالش برانگیز تری در صحنه اتفاق می‌افتد.

وی بیان کرد:در این چند ماه تمام تلاش گروه از بازیگران گرفته تا سایر عوامل ارائه نمایشی درخور و مورد پسند برای هنردوستان به خصوص مخاطبان جدی و حرفه‌ای تئاتر بوده است که امیدواریم از تماشای این نمایش لذت ببرند و در آخر از همه دوست داران هنر‌های نمایشی درخواست دارم که از تئاتر و نمایش‌های درحال اجرا حمایت کنند.

شایان ذکر است که علی روحی فارغ‌التحصیل دوره فیلمسازی از کانون سینماگران جوان. با سابقه تولید چند فیلم کوتاه و ساخت فیلم مستند در ژانر اجتماعی و همچنین نویسندگی چندین فیلمنامه کوتاه. بعد از تجربه به اجرا بردن اولین نمایش تئأتر خود با نام "نوری که هست"نوشته آرام محضری. درحال حاضر از ۹ اردیبهشت ماه امسال نمایش "عشق به دیکتاتور‌ها کمکی نمی‌کند" را با همکاری مجدد نویسنده نمایشنامه و در عمارت ارغوان به روی صحنه خواهد برد.

نمایش «عشق به دیکتاتور‌ها کمکی نمی‌کند» به نویسندگی آرام محضری، کارگردانی و طراحی علی روحی و تهیه‌کنندگی محمد آئینی است. از عوامی دیگر این نمایش می‌توان به گروه بازیگران احسان شیخی، نازنین بیوک، رسول بابایی، شکیبا کیا و میرنادر مظلومی، دستیار کارگردان و اتاق فرمان سعیده سرلک، طراحی صدا و موسیقی شایان شعله، ضبط موسیقی استودیو بلوط، طراح گریم سولماز جانجان،، مجری گریم حدیث عقیلی، طراح لباس مهدیه خلج زاده، طراح نور رسول بابایی، دستیار صحنه پریسا رسولی، تیزر و استوری موشن بهرام لطفی، تدوین محسن جوادی، تایپوگرافی احمد کریمی، طراح پوستر و بروشور شیدا موحدی، عکاسان دیانا حبیبی، زهرا نیکخواه، ارتباطات رسانه ای علیرضا نیاکان، سیده سعیده  سادات موسوی سالار، مدیر روابط عمومی سعیده سرلک و همکار روابط عمومی شهره آگاه اشاره کرد.

این نمایش از  ۹ تا ۲۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، ساعت ۱۹ در عمارت نمایشی ارغوان روی صحنه نمایش است.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر

دیگر خبرها

  • نمایش فیلم تئاتر «عروسی خون» در سینماتک خانه هنرمندان ایران
  • روایت شهید فاطمیون + فیلم
  • اجرای عمومی تئاتر‌های جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب
  • اجرای عمومی تئاترهای جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب
  • تئاترحوزه هنری استان به جشنواره سراسری بچه های مسجد راه یافت
  • راهیابی هنرمندان کهگیلویه و بویراحمدی به جشنواره تئاتر مسجد
  • تماشای «العهد الأبدی» در کارون
  • فرمانده‌ای که پسرخاله صدام را اسیر کرده بود
  • در حوزه تئاتر رضوی باید از کلیشه پرهیز کرد/ اهمیت اجرای عمومی
  • «عشق به دیکتاتور‌ها کمکی نمی‌کند» روی صحنه رفت/ تئاتر نیازمند حمایت