Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-07@11:42:14 GMT

شکنندگی تفاهم‌نامه‌های کاغذی در برابر سیل

تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۰۲۱۵۵

شکنندگی تفاهم‌نامه‌های کاغذی در برابر سیل

اهواز- آب‌گرفتگی خانه و کاشانه؛ نظاره کردن تلویزیون در میانه اتاق پذیرایی بر روی تیوپ بادی، رانندگی با قایق در میان کوچه و خیابان هرچند در نگاه نخست شوخی به نظر می‌رسد اما واقعیتی تلخ از حال‌وروز شهرهای خوزستان است که از شکنندگی تفاهم‌نامه‌های کاغذی حکایت دارد.

قدس آنلاین-گروه استان ها:تنها ۵۰ میلی‌متر باران کافی است تا ۷۰ درصد معابر شهری اهواز را به هم بریزد و واژگانی مانند توان، پیش‌بینی و مدیریت شهری و مدریت بحران را به چالش بکشد که باوجود گذشت پنج روز هیچ شخصی نتواند این قائله را جمع کند اما این پرسش را همیشه باقی می‌گذارد که ما چه چیزی را پیش‌بینی کردیم؛ چه تدابیری برای آن اندیشیم و چگونه آن را مدیریت کردیم و اساساً مدیریت بحران قبل از بحران باید شکل بگیرد یا بعد از بحران؟

از خسارت ۵۰۰ واحد مسکونی در اهواز بنا بر اظهارات مسئولان که بگذریم بسیاری از شهروندان سؤال می‌کنند که چرا آب‌گرفتگی سال گذشته درس عبرتی نشد؟

مقصر کیست

وظیفه دفع فاضلاب بر عهده شرکت آب و فاضلاب و دفع آب‌های سطحی وظیفه شهرداری است اما همین موضوع افزون بر یک دهه است که مشکلات رابین این دو سازمان پاس می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این چهار روز بارندگی هر سازمان علتی برای مقصر ندانستن خودش پیداکرده است یکی توان مالی ندارد و دیگری متولی اصلی را خودش نمی‌داند.

سال گذشته نیز آب‌گرفتگی و خسارات ناشی از سیل موجب شد تا درنهایت مدیرکل بازرسی و رسیدگی به شکایات استانداری خوزستان شهرداری‌های اهواز  و شرکت آبفا در آب‌گرفتگی‌ها و کوتاهی و ناهماهنگی بین آن‌ها را مقصر بداند.

این موضوع موجب شد تا امسال این دو دستگاه اجرایی با یکدیگر برای جلوگیری از حادثه مشابه برای سال ۹۹ برنامه‌ریزی کنند و جالب اینجاست که حتی در ۲۶ شهریور آبفای خوزستان درصدد برگزاری مانور نیز برآمد.

پاسخ مسئولان

حال این روزها که باید خیابان‌ها را با قایق طی کرد مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان با عذرخواهی از شهروندان می‌گوید: شبکه دفع آب‌ سطحی نداریم و ظرفیت شبکه فاضلاب هم محدود است.

صادق حقیقی پور تفاهم‌نامه شرکت آبفا با شهرداری در سال گذشته را نیز با کمبود اعتبار گره می رند و می گوید: بر اساس این تفاهم‌نامه قرار بود که از میان ۴۰۰ نقطه بحرانی،تعداد ۵۰ نقطه اصلاح شود که بخشی از آن‌ها انجام‌شده، ساخت ایستگاه پمپاژ در خیابان الهادی از تعهدات شهرداری به دلیل هزینه بالا انجام‌نشد.

وی برای اینکه تکلیف مردم را برای بارندگی های پیش رو روشن کند اظهار می کند: شبکه فاضلاب شهری اگر در خوزستان به‌صورت کامل هم تجهیز شود تأثیر قطعی در جلوگیری از آب‌گرفتگی معابر ندارد.

صادق حقیقی پور در این رابطه اظهار می‌کند: افق ما برای اجرای کامل شبکه فاضلاب شهری، برای سال ۱۴۲۵ است و این ربطی هم به رفع مشکل آب‌گرفتگی ندارد.

آرش بهفر،عضو شورای شهرآبادان نیز برای اینکه خیال همه را راحت کند می‌گوید: شهرداری توان مالی ندارد.

چشم امید  به‌قرار گاه سازندگی

حال که بنا بر اظهارات متولیان آبفا و شهرداری نمی‌توان بر روی اقدامات این دستگاه‌ها حسابی باز کرد به نظر می‌رسد باید به امید تحقق وعده‌های فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا نشست.

سردار محمد ادامه داد در آخرین هفته از آبان ماه سال جاری در مراسم آغاز عملیات اجرایی طرح جامع فاضلاب شهرهای اهواز و کارون اعلام کرد: باتدبیر رهبر معظم انقلاب مقررشده است تا سقف ۱۲۵ میلیون دلار برای اجرا پروژه اختصاص داده شود  و لذا این قرارگاه تعهد کرده ۲۵ میلیون دلار به‌صورت مشارکتی در این پروژه هزینه کند و در مدت ۲۴ ماه آن را به پایان برساند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: استان خوزستان سیل آبگرفتگی تفاهم نامه آب گرفتگی شرکت آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۰۲۱۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود

ایتنا - دبیرکل سازمان جهانی بهداشت از کشورها خواست تا با امضای تفاهم‌نامه‌ای برای کمک به مبارزه با همه‌گیری‌های آینده موافقت کنند.
تفاهم‌نامه جدید و مجموعه‌ای از به‌روزرسانی‌های قوانین موجود در مقابله با همه‌گیری‌ها، به منظور تقویت دفاع جهانی در برابر عوامل بیماری‌زای جدید پس از همه‌گیری کووید-۱۹ که جان میلیون‌ها تن را گرفت، تدوین شده است.

کشورهای عضو این سازمان قرار است در روز ۲۱ اردیبهشت مذاکرات بر سر این توافق را نهایی کنند تا بتوانند آن را در نشست سالانه سازمان بهداشت جهانی در اواخر ماه به تصویب برسانند، ولی اختلافات بزرگی بر سر متن این تفاهم‌نامه وجود دارد.

تدروس آدهانوم، دبیر‌کل سازمان جهانی بهداشت، در نشست ژنو با اشاره به اهمیت این توافق به کشورهای جهان گفت: «به مردم دنیا، مردم کشورهای تان، و مردمی که نماینده آنها هستید، آینده امنی بدهید.»

یکی از اصلی‌ترین اختلافات میان کشورهای ثروتمند و کشورهای در حال توسعه، موضوع به اشتراک‌گذاری عادلانه داروها و واکسن‌ها برای جلوگیری از تکرار معضلات دوران کرونا است.

دسترسی به پاتوژن‌های شناسایی شده در داخل کشورها، دسترسی به محصولات مبارزه با بیماری همه‌گیر مانند واکسن‌های تولید شده؛ و توزیع عادلانه نه تنها آزمایش‌ها، درمان‌ها و واکسیناسیون‌های ضد همه‌گیر، بلکه ابزار تولید آنها از موضوعات مورد بحث میان کشورها است.

شماری از سیاستمداران در کشورهایی مانند آمریکا و استرالیا استدلال می‌کنند که این توافق که الزام قانونی دارد، قدرت زیادی را به سازمان بهداشت جهانی می‌دهد.

دبیرکل سازمان بهداشت جهانی این استدلال را رد می‌کند و می‌گوید تفاهم‌نامه به کشورها کمک می‌کند تا در برابر شیوع همه‌گیری بهتر از شهروندانشان محافظت کنند.

سازمان بهداشت جهانی در هفته‌های اخیر در مورد رشد تصاعدی آنفولانزای مرغی با نگرانی در مورد اینکه در صورت شروع انتقال آن بین انسان‌ها چه اتفاقی خواهد افتاد، زنگ‌های خطر را به صدا درآورد و این موضوع، فوریت رسیدن به این توافق را برجسته‌تر کرد.

در تاریخ ۷۵ ساله این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد، تنها باری که کشورهای عضو توانستند با یک معاهده قانونی الزام‌آور موافقت کنند، معاهده کنترل دخانیات در سال ۲۰۰۳ میلادی بود.

سازمان بهداشت جهانی پس از همه‌گیری کووید-۱۹ به دلیل رویکرد خود در پیدا کردن منشاء ویروس آماج انتقادهای فراوان قرار گرفت.

در این ارتباط، این سازمان، یک بازدید به شدت کنترل شده از چین داشت و به این نتیجه رسید که «بسیار بعید» است که ویروس کرونا از آزمایشگاهی در شهر ووهان به انسان منتقل شده باشد.

با این حال سازمان بهداشت جهانی در پی فشارها، گزارش تحقیقی دیگری منتشر کرد و در آن، گروه متخصصان این سازمان گفتند که داده‌های لازم برای توضیح چگونگی شروع همه‌گیری وجود ندارد.

گروه متخصصان سازمان بهداشت جهانی همچنین گفت که نمی توان نظریه «حادثه آزمایشگاهی» را نادیده گرفت اما تأکید کرد که چین اطلاعاتی به این نهاد بین‌المللی ارائه نکرده است که در آن احتمال ابتلا به ویروس کرونا ناشی از نشت آزمایشگاهی ارزیابی شده باشد.

دیگر خبرها

  • فن‌بازار تخصصی معدن گشایش یافت
  • فن‌بازار تخصصی معدن افتتاح شد
  • جزئیات ساخت ۵۰۰ هزار واحد مسکونی برای نیروهای مسلح کشور | تفاهم‌نامه جدید وزارت راه و نیروهای مسلح
  • ساخت ۵۰۰ هزار واحد مسکونی برای نیروهای مسلح کشور کلید خورد
  • سربازان مرزبانی سیستان و بلوچستان آموزش‌های صنایع‌ دستی را فرا می‌گیرند
  • ساخت ۵۰۰ هزار واحد مسکونی برای نیرو‌های مسلح کشور
  • ساخت ۵۰۰ هزار واحد مسکونی برای نیروهای مسلح کشور
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • بیش از ۲.۱ هزار خوزستان در سیلاب و آب‌گرفتگی امدادرسانی شدند
  • امضای ۹ تفاهم نامه با حلقه‌های میانی و گروه‌های مردمی با هدف مردمی سازی سلامت