Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-06@22:48:59 GMT

بازگشت ارز حاصل از صادرات تسریع می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۰۳۰۶۷

بازگشت ارز حاصل از صادرات تسریع می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پژوهشکده پولی و بانکی، محمود بازاری، مدیرکل دفتر توسعه صادرات محصولات کشاورزی سازمان توسعه تجارت در مورد انتقادهایی که به عدم بازگشت ارز صادراتی توسط برخی از صادرکنندگان مطرح است، خاطرنشان کرد: برای بازگشت ارز صادراتی به کشور از سال ۹۷ چارچوب و ضوابط معینی پیش‌بینی شده است که البته متناسب با شرایط، تغییراتی در آن اعمال شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سازمان توسعه تجارت همواره این رویه را دنبال کرده است که ارز صادراتی چه در شرایط تشدید تحریم‌ها و چه فارغ از آن باید به کشور بازگردد.

وی افزود: تقاضا برای استفاده از ارز صادرات افزایش یافته است و دولت و به ویژه بانک مرکزی در تلاش است تا موانع را از سر راه بردارد اما مشکلاتی هم وجود دارد. از سال ۹۷ بسترسازی مناسبی برای افزایش تولید صادراتی در کشور آغاز شده است و اکنون بهترین زمان است تا از تولیدات صادرات‌محور برای افزایش درآمدهای ارزی استفاده کنیم.

وی افزود: کشور با محدودیت‌های ناشی از درآمدهای نفتی مواجه است و طبیعی است که در این شرایط بانک مرکزی تاکید بیشتری بر بازگشت ارز حاصل از صادرات دارد و ضوابط و مقرراتی را وضع می‌کند تا ارز حاصل از صادرات با در نظر گرفتن این ملاحظات با روند تسهیل‌شده‌تری به کشور برگردد.

مدیرکل دفتر توسعه صادرات محصولات کشاورزی سازمان توسعه تجارت اظهار کرد: بخشی مهمی از صادرکنندگان که تولید صادراتی دارند و تولید آنها با محوریت صادرات به کشورهای هدف صورت می‌گیرد به بازگشت ارز حاصل از صادرات نیازمند هستند و برای ادامه روند تولید به طور حتم این ارز را به کشور برمی‌گردانند.

وی اضافه کرد: خرید مواد اولیه و تدارک لازم برای ادامه روند تولید در کشور نیازمند بازگشت ارز حاصل از صادرات است اما رویه‌های کشور در حوزه تجارت خارجی دچار محدودیت‌هایی است که باید در نظر گرفته شود و نمی‌توان در کشور به گونه‌ای سیاستگذاری کرد که مطابق با شرایط اقتصادی کشور نباشد.

بازاری تاکید کرد: اگر می‌خواهیم ارز به کشور بازگردد و تأمین ارز حاصل شود باید روش‌هایی به کار بسته شود که مشوق توسعه صادرات باشد و این انگیزه را در صادرکنندگان ایجاد کند که برای ادامه تولید ارز حاصل از صادرات را سریع‌تر برگردانند.

مدیرکل دفتر توسعه صادرات محصولات کشاورزی سازمان توسعه تجارت تصریح کرد: با پیگیری‌های سازمان توسعه تجارت و وزارت صنعت، معدن و تجارت، تصمیم‌های خوبی در ستاد هماهنگی اقتصادی دولت اتخاذ شده است تا بازگشت ارز حاصل از صادرات سرعت بیشتری پیدا کند؛ البته ممکن است سرعت لازم وجود نداشته باشد اما با تغییرات و اصلاح سامانه‌ها می‌توان به تسریع در بازگشت ارز حاصل از صادرات به کشور امیدوار بود.

وی خاطرنشان کرد: رویه صادرات در مقابل واردات یکی از راهکارها برای برگشت روان‌تر ارز به چرخه اقتصادی است و این امیدواری وجود دارد که با ضوابط اخیر که از سوی بانک مرکزی و وزارت صمت لحاظ شده است بتوان ارز حاصل از صادرات را با سرعت بیشتری به کشور برگرداند.

کد خبر 5087547

منبع: مهر

کلیدواژه: وزارت صنعت معدن و تجارت سازمان توسعه تجارت صادرات کالا لایحه بودجه ۱۴۰۰ ویروس کرونا قیمت دلار اوپک بانک مرکزی بانک مرکزی ایران وزارت جهاد کشاورزی قیمت نفت لایحه بودجه اوپک پلاس قیمت طلا بازار سهام اسیا شاخص کل بورس بازار سهام بازگشت ارز حاصل از صادرات سازمان توسعه تجارت توسعه صادرات ارز صادرات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۰۳۰۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتحاد ایران وعراق مایه ضرر و زیان دشمن و رفاه دو ملت است

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد مخبر ظهر امروز (دوشنبه) در دیدار سلمان الغریری وزیر تجارت عراق، با بیان اینکه توفیقات دولت و ملت عراق همواره برای جمهوری اسلامی ایران از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده است اظهار امیدواری کرد روز به روز شاهد افزایش توفیقات و رفاه مردم دو کشور باشیم.

معاون اول رییس جمهور همچنین لازمه توسعه مناسبات اقتصادی ایران و عراق را تسهیل همکاری بخش خصوصی دو کشور دانست و افزود: بخش خصوصی ایران به دلیل روابط صمیمانه دو کشور و همچنین وجود عتبات عالیات، انگیزه بالایی برای فعالیت در عراق دارند که لازم است کمیسیون همکاری‌های مشترک، موانع پیش روی توسعه مراودات تجاری فی مابین را شناسایی و نسبت به رفع این مشکلات اقدام کند.

وی با تاکید بر اینکه ایران و عراق باید در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند تصریح کرد: روابط دوستانه، عمیق و تاریخی دو کشور ایجاب می‌کند که در تبادلات تجاری و اقتصادی، به جای استفاده از ارز کشور ثالث، از پول ملی خود استفاده کنیم.

دکتر مخبر در بخش دیگری از سخنان خود از وعده صادق و پاسخ محکم جمهوری اسلامی ایران به رژیم اشغالگر قدس به عنوان یک نقطه تاریخی یاد کرد و اظهار داشت: امروز هیمنه آمریکا و اسرائیل با ایستادگی محور مقاومت کاملاً در هم شکسته و علی رغم اینکه آنها تمامی امکانات خود را بسیج کرده‌اند نتوانسته‌اند به اهداف خود دست پیدا کنند به همین دلیل به کشتار زنان و کودکان در غزه روی آوردند.

وزیر تجارت عراق نیز در این دیدار ایران را سرزمین تاریخ، تمدن و اندیشه توصیف کرد و گفت: بغداد به دنبال تقویت جدی در مناسبات تجاری با تهران است و این موضوعی است که نخست وزیر عراق نیز آن را به عنوان یک اولویت دنبال می‌کند.سلمان الغریری وزیر تجارت عراق با اشاره به وجود کالاها و محصولات ایرانی در عراق خاطر نشان کرد: عراق بازار خوبی برای کالاهای ایرانی است و ما همواره خواهان تقویت واردات محصولات ایرانی به عراق هستیم.

وزیر تجارت عراق از ایران به عنوان یکی از مهمترین شرکای تجاری خود یاد کرد و افزود: به عنوان وزیر تجارت عراق و رییس طرف عراقی کمیسیون همکاری‌های مشترک دو کشور آمادگی دارم موانع و مشکلات پیش روی تجار ایرانی را برای توسعه فعالیت‌های خود در عراق مرتفع کنم.

کد خبر 6098217 نفیسه عبدالهی

دیگر خبرها

  • اتحاد ایران وعراق مایه ضرر و زیان دشمن و رفاه دو ملت است
  • تسریع در جمع‌آوری و بازگشت اتباع خارجی غیرمجاز به کشور مبدأ
  • آخرین مهلت رسیدگی به درخواست‌های تعهدات ارزی ۱۴۰۱ ا
  • آخرین مهلت رسیدگی به درخواست‌های تعهدات ارزی ۱۴۰۱ اعلام شد
  • ۳۱ اردیبهشت ماه آخرین مهلت رفع تعهد ارزی سال ۱۴۰۱
  • وضعیت تجارت سیمان در ایران و جهان
  • ضرورت توسعه صاردات سیمان
  • پرچم تجارت بالا می‌رود؟
  • افزایش ۴۸درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳
  • درخواست رسیدگی به ایفای تعهدات ارزی تا پایان اردیبهشت ماه تمدید شد