Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@04:56:58 GMT

سرنوشت خود را از دلار جدا کنیم

تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۰۳۲۲۰

سرنوشت خود را از دلار جدا کنیم

به گزارش ایرنا، سال‌هاست که درباره تاثیر نوسانات نرخ دلار بر اقتصاد کشور سخن گفته می‌شود، اما همچنان راه‌حل قطعی برای آن در نظرگرفته نشده است و یکی از مواردی که بارها درباره آن سخن به میان آمده، متنوع سازی ارز و برقرای ارتباط ارزی با سایر کشورهاست،  کارشناسان بر این عقیده اند که از این طریق می‌توان معضل نوسانات دلار را برطرف ساخت و از زنجیر تحریم‌های خبیثانه دشمن خارج شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس گزارش شبکه خبری اقتصاد و بانک ایران (ایبنا) ، محمدرضا خباز افزود: بدون شک استفاده از سایر ارزهای کشورهای منطقه می‌تواند بر منافع کشورما اثر مثبت و قابل توجهی داشته باشد.

وی درخصوص روش‌های جلوگیری از اثر دلار بر اقتصاد کشور و جلوگیری از آسیب‌ نوسانات آن بر نرخ‌ ها گفت: تنها راه نجات اقتصاد از این معضل سرمایه‌گذاری است. به این معنا باید از راه‌های مختلف قانونی، عقلانی و تجربی که کشورها پیموده‌اند، بهره برده و سرمایه‌گذاری را به ویژه در رابطه با سرمایه‌گذاران خارجی افزایش داد چرا که زیرا ایران دارای دو ویژگی انرژی ارزان و دستمزد کم است که می‌تواند آن‌ها را به انجام این کار راغب سازد.

وی دستیابی به این رویکرد را نیازمند احساس امنیت سرمایه گذار دانست و گفت: سرمایه گذار باید نسبت به حفظ سود و عایدات سرمایه خود، احساس امنیت کنند که حصول این هدف نیازمند این است که مراقب اظهارنظرها در تریبون‌های رسمی باشیم، بدون شک اختلافات داخل کشور بر بالا و پایین رفتن قیمت ارز تاثیرگذار خواهد بود.

این کارشناس اقتصادی یادآور شد:  در زمان نمایندگی در مجلس شورای اسلامی، وقتی طرحی مورد بررسی بود، ‌ ۲ کارشناس از صندوق بین‌المللی و بانک جهانی به ایران آمده بودند و گفتند مشکل اقتصادی این کشور با دیگر کشورهای زمانی برطرف می شود که مسایل داخلی رفع شود و با این روش معضلات مربوط به ارز را هم برطرف می شود.

عضو پیشین کمیسیون اقتصادی مجلس درباره متنوع‌سازی سبد ارزی در کشور نیز اظهارداشت: اکنون متنوع‌سازی ارزی در کشور صورت می‌گیرد اما باید گسترش یابد و طبیعی است که باید سرنوشت خود را از دلار جدا کنیم زیرا دلار به تنهایی می‌تواند یکی از نقاط فشار بر کشور باشد، بنابراین چنانچه ارز قابل معامله را به سمت ین، یورو، روپیه و... ببریم، معضل نوسانات دلار برطرف خواهد شد.

خباز با یادآوری این که اکنون با ۱۵ کشور در همسایگی قرار داریم، افزود: اگر این تنوع سازی ارز را تنها با همسایگان به طور جدی مورد توجه قرار می‌دادیم، تحریم در ایران اصلا تاثیری نداشت البته باید ارز آن کشورها را در مبادلات خود لحاظ کنیم تا سرمایه‌گذاران بتوانند در داخل کشور کار تولیدی، اشتغال‌زایی و رونق اقتصاد ایجاد کنند.

وی افزود: این مطالب را مطرح کردم تا به این نتیجه برسم که وقتی چنین شود، سرمایه‌ها در داخل به دلار تبدیل نمی شود. زمان انتخابات امریکا بسیاری به "چه کنم" با سرمایه خود افتاده بودند یعنی به دنبال یک پیش‌بینی دقیق از انتخابات آمریکا برای تبدیل سرمایه خود به دلار یا غیر آن بودند.

به گزارش ایرنا، تحریم ها سال‌هاست که اقتصاد ایران را تهدید می‌کند. یکی از راهکارهای مطرح برای عبور کشورهای مواجه با تحریم، استفاده از انواع موافقت‌نامه‌های پولی از جمله پیمان‌های پولی و به‌کارگیری پول‌های ملی کشورها در مبادلات تجاری میان آنهاست.

پیمان‌های پولی که در ابتدا با هدف تامین نقدینگی و محافظت از اقتصادها و بازارهای مالی در مقابل بحران‌های مالی گسترش یافت، در سال‌های اخیر ماموریت‌های مهم دیگری از قبیل طراحی ساز و کار معاملاتی مبتنی بر ارزهای ملی و بدون استفاده از دلار را نیز دنبال می‌کند که از کاهش آثار تحریم‌های اقتصادی به عنوان مهمترین مزیت پیمان‌های پولی یاد می شود.

برچسب‌ها دلار ایالات متحده آمریکا بانک جهانی ایران پروندهٔ خبری بودجه ۱۴۰۰

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دلار ایالات متحده آمریکا بانک جهانی ایران دلار ایالات متحده آمریکا بانک جهانی ایران اخبار کنکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۰۳۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت جهانی طلا کاهش یافت یا افزایش؟

به گزارش قدس آنلاین، قیمت طلا بیش از ۲ درصد در روز گذشته کاهش یافت و به پایین‌ترین رقم طی یک هفته گذشته رسید. نگرانی در مورد درگیری‌های خاورمیانه آرام‌تر شده و باعث شده تمایل سرمایه‌گذاران به خرید طلا به عنوان یک پشتوانه ایمن در برابر سرمایه‌های مخاطره آمیزتر مانند سهام کاهش یابد.
قیمت هر اونس طلا امروز با ۰.۷۷ کاهش به  ۲۳۰۹ دلار و ۳۷ سنت رسید. قیمت معاملات آتی طلا در بازار کامکس نیویورک هم با یک کاهش ۰.۹۵ درصدی به ۲۳۲۴ دلار رسیده است.
تهران قصد ندارد پاسخی به حمله ادعایی رژیم صهیونیستی به خاک این کشور دهد، بدین ترتیب تنش‌های ژئوپلیتیکی در خاورمیانه آرام‌تر شده است.

افزایش شاخص‌های اصلی وال استریت طلا را تحت فشار قرار داده و تقاضا برای این فلز گرانبها به عنوان یک سرمایه گذاری ایمن را کاهش داده است.
تنش‌های ژئوپلیتیکی به همراه خرید بالای طلا توسط بانک‌های مرکزی قیمت این فلز گرانبها را در دوازدهم آوریل به اوج ۲۴۳۱ دلار و ۲۹ سنت رسانده بود.
سرمایه‌گذاران حالا منتظر شاخص هزینه‌کرد مصرف فردی در آمریکا هستند که قرار است در روز جمعه منتشر شود و می‌تواند سرنخ‌هایی در مورد دورنمای کاهش نرخ بهره آمریکا ارائه دهد.
رئیس فدرال رزرو شیکاگو در روز جمعه گفت روند کاهش تورم در سال جاری میلادی متوقف شده است.‌بدین ترتیب احتمال به تعویق افتادن زمان آغاز کاهش نرخ بهره وجود دارد.
نرخ بالای بهره هزینه نگهداری طلا به عنوان یک سرمایه غیر سودده را افزایش داده و تمایل به خرید آن را پایین می‌آورد.
در میان سایر فلزات گرانبها، قیمت نقره با ۰.۸۲ درصد کاهش به ۲۷ دلار و ۳۰ سنت رسید و پلاتین با یک کاهش ۰.۸۰ درصدی، ۹۱۴ دلار و ۹۹ سنت معامله می‌شود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • در همایش ملی مناطق آزاد چه گذشت؟/ قشم و کیش برترین در حوزه اقتصاد
  • تاکید وزیر اقتصاد بررفع موانع حقوقی و قانونی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی
  • مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند/ هیچ بن‌بستی در مسیر فعالیت مناطق آزاد وجود ندارد
  • مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند
  • وزارت اقتصاد پیشتاز رفع آفت تمرکززدایی باشد/ سرمایه ۴۳۵ هزار میلیاردی حبس شده در اصفهان
  • وزارت اقتصاد پیشتاز رفع آفت تمرکززدایی باشد/سرمایه ۴۳۵ هزار میلیاردی حبس شده در اصفهان
  • «قیمت دلار» برای اولین بار به ۴۴ هزار تومان رسید!
  • سرنوشت سیاسی بایدن در گروِ تحریم نفتی ایران | فارن پالسی: بایدن به دام افراطیون برای تحریم ایران نیفتد
  • «کاوشی در اقتصاد تعاون» منتشر شد
  • قیمت جهانی طلا کاهش یافت یا افزایش؟