Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دوشنبه، بانک توسعه آسیایی به تاجیکستان برای تقویت اجرای اصلاحات جاری و افزایش پایداری مالی بخش انرژی کمک مالی می کند.

بنابر سخنان «یوی اینائوه» متخصص مالی بانک توسعه آسیایی در امور کشورهای آسیای مرکزی و جنوبی، بخش انرژی تاجیکستان با یک بحران مالی رو به رو است و بهبود آن مستلزم حل همزمان مدیریت این بخش، بدهی ها، تعرفه ها، فروش، جمع آوری به موقع و ضرر و زیان های سیستماتیک را می‌طلبد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این برنامه به دولت تاجیکستان در اجرای اصلاحات عمده در بخش انرژی کمک و پروژه های قبلی انرژی بانک توسعه آسیایی و سایر شرکا در زمینه توسعه را تکمیل می کند.

این اصلاحات شامل تقسیم بندی شرکت «برق تاجیک» به 3 شرکت مستقل - مسئول تولید، انتقال و توزیع برق، تجدید نظر در تعهدات بدهی بیش از حد این شرکت، ایجاد تنظیم کننده جدید در بخش انرژی، تصویب روش تعرفه ای و ایجاد سیستم جدید متمرکز کنترل نقدینه بین شرکت های تقسیم شده، می باشد.

در چارچوب اصلاحات و توسعه ظرفیت نهادی، شرکت ایجاده شده برای توزیع برق بر اساس قرارداد پنج ساله توسط یک شرکت معتبر بین المللی با تجربه غنی مدیریت در این زمینه، اداره خواهد شد.

این برنامه شبکه های توزیع برق خرده فروشی و شبکه های توزیع ولتاژ پایین و متوسط را در شهر های «دوشنبه»، «بوستان»، «دنغره»، «اسفره»، «استروشن»، «کانیبادام» و «پنجکنت» بهبود می بخشد.

در چارچوب این برنامه نصب حدود 370 هزار کنتور مدرن پیش بینی شده است که انتظار می رود باعث کاهش هزینه محاسبات، وفقه و بهبود کیفیت توزیع برق به مصرف کنندگان، خواهد شد.

قرارداد مدیریت در این زمینه یکی از اولین نمونه های مشارکت دولت و بخش خصوصی در زمینه انرژی در قلمرو تاجیکستان خواهد بود.

هزینه کلی این برنامه 145 میلیون دلار را در بر می گیرد که 15 میلیون دلار از آن توسط تاجیکستان و 25 میلیون دلار دیگر توسط وام بانک اروپایی بازسازی و توسعه تامین می شود.

انتظار می رود که برنامه مذکور در سال 2026 میلادی تکمیل می شود.

انتهای پیام/ح

منبع: فارس

کلیدواژه: تاجیکستان بانک توسعه اورآسیا کمک بلاعوض برق تاجیک توزیع برق بخش انرژی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۰۴۰۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود نقدینگی از مهم‌ترین مسائل توزیع برق مرکزی

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان مرکزی، گفت: کمبود نقدینگی به یکی از مهم‌ترین مسائل این شرکت‌ها شده است، زیرا به طور تنگاتنگی، رشد شرکت‌ها تابع وصول مطالبات وجود دارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، محمود محمودی عصر امروز در نشست وصول مطالبات شرکت برق استان مرکزی در جمع خبرنگاران با اشاره به اهمیت وصول مطالبات در تامین برق پایدار، اظهار داشت: وصول مطالبات نقش بسزایی در تامین برق پایدار و ارائه خدمات مطلوب به مشترکان دارد و بر اساس قانون برنامه هفتم و به دنبال اصلاح نظام مالی صنعت برق از این پس تمامی شرکت‌های توزیع نیروی برق، انرژی مورد نیاز خود را از بورس انرژی خریداری خواهند کرد و در قالب این ساز و کار هزینه خرید برق از نیروگاه‌ها به صورت نقدی پرداخت می‌شود.

وی با بیان اینکه اجرای این مهم علاوه بر پیشرفت و توسعه صنعت برق از انباشت بدهی مالی شرکت‌های توزیع برق می‌کاهد، افزود: با توجه به اختیاراتی که برنامه هفتم توسعه و دیگر قوانین بالا دستی به وزارت نیرو داده است، باید نظام‌های مالی شرکت‌های فعال در صنعت برق به گونه‌ای اصلاح شود تا شرکت‌ها بر اساس سازوکار نظام بنگاه‌داری و اصول حاکمیت شرکتی مسیر توسعه خود را طی کنند و از روند‌های گذشته که موجب انباشت بدهی در این شرکت‌ها می‌شد، فاصله بگیرند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی با بیان این که مطابق با برنامه هفتم توسعه باید میزان معاملات خارج از بازار عمده فروشی صنعت برق به 60 درصد برسد، گفت: مطابق این اقدام شرکت‌های توزیع و مشترکان بالای یک مگاوات از این پس باید برق مورد نیاز خود را از طریق بورس انرژی و در یک فضای شفاف و کاملاً رقابتی خریداری کنند.

محمودی عنوان کرد: کمبود نقدینگی به یکی از مهم‌ترین مسائل این شرکت‌ها شده است زیرا به طور تنگاتنگی، رشد شرکت‌ها تابع وصول مطالبات وجود دارد در این راستا استقلال مالی شرکت‌های توزیع برق طی سال جدید کلید خورده است و ارائه خدمات مطلوب به مشترکین و ذی‌نفعان و گردش چرخ صنعت برق در گرو وصول مطالبات است.

وی خاطرنشان کرد: در پی اجرای این طرح شرکت‌های توزیع برق سراسر کشور باید به معنای واقعی کلمه به صورت شرکتی اداره شوند و درآمد و هزینه‌های خود را در یک رقابت سالم و شفاف تامین و پرداخت کنند.

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • تزریق ۵ هزار میلیارد تومان نقدینگی به بورس انرژی
  • ۵ هزار میلیارد تومان دیگر به بورس انرژی تزریق شد
  • تزریق ۵۰۰۰ میلیارد نقدینگی به بورس انرژی
  • برای دومین بار؛ تزریق ۵ هزار میلیارد تومان نقدینگی به بورس انرژی
  • ۵۰۰۰ میلیارد تومان نقدینگی به بورس انرژی تزریق شد
  • توسعه همکاری‌های برق و انرژی ایران و ترکمنستان
  • تاکید بر توسعه همکاری ایران و ترکمنستان در زمینه برق و انرژی
  • توسعه همکاری ایران و ترکمنستان در زمینه برق و انرژی
  • ادارات تهران باید تا ۱۵ خرداد امسال برچسب انرژی بگیرند
  • کمبود نقدینگی از مهم‌ترین مسائل توزیع برق مرکزی