Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از دیجیاتو،آژانس خبری «شینهوا» چین مدعی است این نمونه اولیه کامپیوتر کوانتومی، تا ۷۶ فوتون را در الگوریتم شبیه سازی استاندارد نمونه برداری بوزون گاوسی شناسایی می‌کند که دستاوردی قابل توجه محسوب می‌شود. در صورتی که این ادعا صحت داشته باشد، چینی‌‌ها به مزیت محاسباتی خیره‌کننده‌ای در دنیای کامپیوتر دست یافته‌اند که از آن با نام برتری کوانتومی (Quantum Supremacy) یاد می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نقطه عطف که گوگل هم مدتی قبل مدعی دستیابی به آن شده بود، به معنی انجام وظایفی توسط کامپیوترهای کوانتومی است که دستگاه‌های عادی از پردازش آنها عاجزند. در کامپیوترهای معمولی برای ذخیره داده و انجام محاسبات از بیت‌های صفر و یک استفاده می‌شود اما در کامپیوترهای کوانتومی به این منظور کیوبیت یا کوانتوم بیت به کار برده می شود. کیوبیت در واقع یک سیستم کوانتومی-مکانیکی دو حالته است که با برخورداری از خاصیت برهم‌نهی می تواند همزمان دارای مقادیر صفر و یک باشد.

سیستم‌های کوانتومی هنوز مراحل اولیه رشد خود را سپری می‌کنند اما کشورهای مختلف به خوبی از پتانسیل‌های عظیم آنها برای ایجاد تحول عمیق در زمینه هایی نظیر هواشناسی، مدل سازی شیمی و فیزیک و رمزنگاری آگاهند و بر سر آن رقابت دارند. سیستم جدید چینی‌ها نیز در این زمینه با کامپیوترهای کوانتومی گوگل، آمازون و مایکروسافت رقابت کرده و به یکی دیگر از زمینه‌های رقابتی چین و آمریکا تبدیل می‌شود.

سال گذشته کامپیوتر کوانتومی Sycamore گوگل توانست محاسباتی که سریعترین کامپیوتر روی زمین برای انجام آن به ۱۰ هزار سال زمان نیاز دارد را در مدت ۲۰۰ ثانیه انجام دهد. آنطور که محققان چینی ادعا می‌کنند، سیستم آنها محاسبات را ۱۰ میلیارد بار سریعتر از Sycamore گوگل انجام می‌دهد که از سرعت حیرت‌آور آن حکایت دارد.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: چین کوانتوم گوگل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۰۷۱۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اینترنت ۴G نوکیا به ماه می‌رود

قرار است طی ماموریت IM-۲ شرکت Inituitive Machine سخت افزاری برای یک نسخه ساده از شبکه ارتباط اینترنتی به فضا پرتاب شود و روی قطب جنوب ماه فرود بیاید.

به گزارش ایسنا، به نقل از ایتنا، شرکت نوکیا مشغول توسعه سیستم ارتباطات LTE/۴G برای ماه است و نخستین قطعه از شبکه احتمالا در اواخر سال جاری میلادی به این سیاره ارسال شود.

قرار است طی ماموریت IM-۲ شرکت Inituitive Machine سخت افزاری برای یک نسخه ساده از شبکه ارتباط اینترنتی به فضا پرتاب شود و روی قطب جنوب ماه فرود بیاید.

تجهیزات نوکیا که در اصل یک جعبه شبکه ارتباطی است، لندر ماه Nova-C را با کاوشگر MAPP و ابزار جهنده Micro-Nova ساخت همین شرکت مرتبط می‌کند و به این ترتیب قابلیت‌های شبکه اینترنتی در مسافت‌های کوتاه و طولانی آزموده می‌شود.

تیری کلاین رییس Bell Labs Solutions Research در نوکیا در بیانیه‌ای اعلام کرد: ارتباطات نیز مانند سرپناه، غذا و تجهیزات حیاتی بخشی مهم از هر ماموریتی است که به مریخ انجام می‌شود. با ایجاد یک شبکه اختصاصی در فضا، ما از همان فناوری‌های پیشرفته‌ای بهره می‌بریم که میلیاردها تلفن هوشمند را روی زمین به هم متصل می‌کنند.

در سال ۲۰۲۰ میلادی ناسا قراردادهایی با ۱۴ شرکت امضا کرد تا فناوری های نوین برای پشتیبانی از برنامه آرتمیس را توسعه دهند. نوکیا ۱.۴۱ میلیون دلار دریافت کرد تا نخستین شبکه سلولی روی ماه را بسازد. این شرکت به جای توسعه فناوری‌های جدید، سخت افزارهای فعلی را برای محیط ماه سازگار کرد.

اگر همه چیز طبق برنامه ریزی پیش برود، شبکه ۴G/LTE نوکیا روی ماه پهنای باند بیشتری نسبت به سیستم های فرکانس بسیار بالا(UHF) فراهم می کند که برای ارتباطات فضایی توسعه یافته‌اند. این امر نه تنها ارتباطات بین فضانوردان بلکه برای سیستم‌های رباتیک خودران روی ماه را تسریع می‌کند. علاوه بر آن شبکه مذکور به تدریج برای مریخ سازگار می‌شود و در آینده به ۵G ارتقا می‌یابد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اینترنت کوانتومی و توسعه فناوری دسترسی رادیویی باز؛ پروژه‌های پرچمدار ستاد اتصال‌پذیری
  • استخراج الماس از گل صدتومانی
  • اینترنت ۴G نوکیا به ماه می‌رود
  • اینترنت کوانتومی و فناوری دسترسی رادیویی باز در کشور توسعه می‌یابد
  • اینترنت کوانتومی و فناوری دسترسی رادیویی باز در کشور توسعه خواهد یافت
  • هشدار به ایرانی‌ها؛ بد‌افزار خطرناک PlugX در حال نفوذ به کامپیوتر‌ها است
  • اینترنت کوانتومی و دسترسی رادیویی در دستور کار معاونت علمی
  • هشدار به ایرانی‌ها؛ یک بد‌افزار خطرناک در کمین کامپیوترها
  • هوش مصنوعی چینی متن را به ویدئو تبدیل می‌کند
  • دانشمندان سن آتشفشان‌ها را در قمر آیو تعیین کردند