Web Analytics Made Easy - Statcounter

مرجان مشکوتی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مراجعه مردم به مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری در استان اصفهان پس از همه گیری بیماری کووید ۱۹ بسیار کمتر و حتی به حدود یک سوم رسیده که این امر بیماریابی و شناسایی موارد جدید مبتلا به " اچ آی وی" را بسیار کاهش داده است.

وی این معضل بهداشتی را جهانی ذکر و اضافه کرد: کاهش بیماریابی باعث می‌شود تا افرادی که به تازگی به ویروس "اچ آی وی"مبتلا شدند دیرتر تحت مراقبت و درمان قرار گیرند و همین امر می‌تواند در آینده مشکل ساز شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشکوتی با تاکید بر اینکه همه گیری بیماری کووید ۱۹ باعث شد که افراد از سایر بیماری‌ها غفلت کنند، خاطرنشان کرد: بر اساس هدف تعیین شده برای کنترل ایدز تا سال ۲۰۲۰ میلادی مقرر بود ۹۰ درصد موارد مبتلا، شناسایی، ۹۰ درصد آنها درمان و ۹۰ درصد کنترل ویروسی شوند اما شیوع کرونا امکان دستیابی به این هدف را از بین برد.

وی با اشاره به اینکه در مدت همه گیری کرونا روند مراقبتی و درمانی بیماران مبتلا به ایدز ادامه داشت، توضیح داد: در هفته‌های نخست همه گیری کرونا تصور بر این بود که بیماران مبتلا به ایدز بدلیل ضعف سیستم ایمنی بدن خود در گروه‌های پر خطر ابتلا به کووید ۱۹ باشند اما پس از گذشت زمان و انجام تحقیقات، مشخص شد که بیماران تحت درمان بدلیل مصرف داروهای ضد ویروس در گروه‌های کم خطر ابتلا به کرونا قرار می‌گیرند.

مشکوتی با تاکید بر اینکه ایدز و کرونا از بیماری‌های نوظهور در دنیا هستند، تاکید کرد: برای کنترل این بیماری‌های جدید نیاز است که همه مردم مسؤولیت پذیر باشند و به توصیه‌ها و هشدارهای داده شده توجه کنند.

این کارشناس علوم پزشکی، افزایش آگاهی و اطلاعات مردم درباره بیماری ایدز و ویروس اچ آی وی را ضروری دانست و تاکید کرد: همواره پیشگیری بهتر از درمان است اما مردم باید بدانند که اگر ویروس "اچ آی وی" سریع شناسایی شود قابل درمان و کنترل است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا در دوران همه گیری کرونا احتمال کاهش ابتلا به این ویروس در جامعه وجود داشته است، گفت: این موضوع باید تحت مطالعه و پژوهش قرار گیرد که آیا در این فاصله زمانی میزان عوامل مؤثر در ابتلا به ویروس"اچ ای وی" مانند رابطه جنسی پر خطر و اعتیاد تزریقی تغییری داشته است.

رابطه جنسی شایع‌ترین راه ابتلا به ایدز در موارد جدید

کارشناس ایدز معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان اصفهان گفت: در سال‌های اخیر بویژه از سال ۹۴ تا کنون، رابطه جنسی شایع‌ترین راه ابتلا به ایدز بوده است.

مشکوتی با بیان اینکه در سال‌های ابتدایی شیوع ایدز، اعتیاد تزریقی شایع‌ترین راه انتقال ویروس"اچ آی وی" بود، افزود: اما در سال‌های اخیر در موارد جدید ابتلا، بیشترین راه انتقال ارتباط جنسی بوده و به حدود ۶۰ درصد رسیده است.

وی با اشاره به اینکه تا کنون ۷۵۵ بیمار مبتلا به ایدز در استان اصفهان شناسایی شدند، اظهارداشت: این افراد شامل ۶۰۷ مرد و ۱۴۸ زن به نسبت ۸۰ به ۲۰ هستند درحالیکه در حدود ۱۰ سال گذشته پنج درصد از مبتلایان را زنان تشکیل می‌دادند.

این کارشناس خاطرنشان کرد: بصورت کلی از ابتدای شناسایی بیماران ایدز در استان شایع‌ترین راه انتقال اعتیاد تزریقی با ۵۹ درصد بود و پس از آن ارتباط جنسی با ۲۹ درصد، ۲ درصد مادر به جنین و ۰.۷ درصد انتقال از فرآورده‌های خونی آلوده بود.

وی با تاکید بر اینکه ابتلا از طریق فرآورده‌های خونی در ابتدای شیوع ایدز بدلیل خون‌های وارداتی اتفاق افتاد و پس از آن دیگر هیچ موردی در این زمینه نداشتیم، ادامه داد: ۹.۵ درصد از موارد انتقال ایدز نامشخص بوده و بیماران راه انتقال را نگفتند که به احتمال زیاد می‌توان گفت از طریق ارتباط جنسی مبتلا شدند.

مشکوتی با بیان اینکه از افراد شناسایی شده مبتلا به ویروس ایدز در استان اصفهان تا کنون ۳۱۶ نفر فوت کردند، خاطرنشان کرد: در سال‌های اخیر انتقال ویروس اچ آی وی از طریق اعتیاد تزریقی با برنامه‌های انجام شده مانند توزیع سرنگ کاهش یافته است.

این کارشناس با بیان اینکه در کشور برآورد می‌شود که ۳۰ تا ۴۰ درصد بیماران مبتلا به ویروس ایدز شناسایی شدند، گفت: در اصفهان حدود دو سوم مبتلایان شناسایی نشدند که از جمله دلایل آن می‌توان به مراجعه نکردن افراد در معرض ابتلا شدن به اچ آی وی بدلیل ترس از انگ اجتماعی، آگاهی نداشتن و جدیداً شیوع ویروس کرونا اشاره کرد.

وی تاکید کرد: لازم است افرادی که دارای سابقه رفتارهایی مانند اعتیاد و ارتباط جنسی پر خطر هستند به مراکز مشاوره رفتاری استان اصفهان مراجعه کنند که شامل مرکز نواب صفوی در فلکه احمد آباد اصفهان، شاهین شهر و نجف آباد است.

وی آموزش و اطلاع رسانی را برای شناسایی مبتلایان به ایدز بسیار مهم خواند و تصریح کرد: اگر این افراد در زمان مناسب به مراکز بهداشتی مراجعه کنند تحت مراقبت قرار می‌گیرند و همه خدمات درمانی برای آنها رایگان است.

مشکوتی با اشاره به اینکه ۹۶ درصد بیماران ایدز شناسایی شده در استان اصفهان تحت درمان هستند، افزود: اچ آی وی شامل مراحل اولیه بیماری و قابل کنترل است اما اگر به مراحل نهایی برسد، سیستم ایمنی بدن بسیار ضعیف می‌شود و کنترل و درمان آن مشکل خواهد بود.

اول دسامبر مصادف با یازدهم آذر روز جهانی مبارزه با ایدز است به همین مناسبت از یازدهم تا هفدهم آذر در کشورمان هفته اطلاع رسانی درباره ایدز نامگذاری شد؛ شعار روز جهانی ایدز در سال جاری "همبستگی جهانی، مسؤولیت مشترک " است.

ایدز (AIDS) ، نوعی بیماری است که در دستگاه ایمنی و توسط ویروس نقص ایمنی (HIV) ایجاد می‌شود؛ اچ آی وی، یک نوع ویروس است که به سیستم ایمنی آسیب می‌رساند.

سازمان بهداشت جهانی نیز امسال اعلام کرد که شیوع ویروس نوظهور کرونا در جهان، روند پیشرفت‌های درمانی و مهار بیماری اچ آی وی را حدود ۱۰ سال یا بیشتر عقب خواهد انداخت؛ به گفته این نهاد نه تنها اهداف پیش بینی شده برنامه مشترک مقابله با ایدز در سال ۲۰۲۰ میلادی محقق نخواهد شد، بلکه دستاوردهای بدست آمده نیز در صورت عدم پاسخگویی به موقع به این بحران در معرض خطر از بین رفتن قرار خواهند گرفت.

بر اساس آخرین آمارهای ثبت شده تا سال ۲۰۱۹ میلادی، بیش از ۳۸ میلیون نفر در سراسر جهان با بیماری ضعف سیستم ایمنی اچ آی وی زندگی می‌کنند که این رقم یک میلیون نفر بیشتر از سال ۲۰۱۸ است.

بنا به اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تاکنون مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به بیش از ۹۳۵ هزار نفر و شمار جانباختگان قطعی بیماری کووید ۱۹ به ۴۷ هزار نفر رسیده است.

برچسب‌ها ویروس کرونا ایدز اختصاصی ایرنا اصفهان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا ایدز اختصاصی ایرنا اصفهان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ویروس کرونا ایدز اختصاصی ایرنا اصفهان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اخبار کنکور بیماران مبتلا استان اصفهان اعتیاد تزریقی شایع ترین راه ارتباط جنسی سیستم ایمنی راه انتقال کووید ۱۹ همه گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۰۸۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عمل جراحی آنوریسم مغزی در نیشابور با موفقیت انجام شد

به گزارش قدس خراسان،متخصص جراحی مغز و اعصاب در مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی حکیم نیشابور گفت: آقایی ۴۱ ساله با شکایت افت هوشیاری به اورژانس مرکز مراجعه کرد و پس از معاینه اولیه و با توجه به شرح حال اخذ شده و اقدامات تشخیصی صورت گرفته، تشخیص خونریزی مغزی به دنبال آنوریسم مغزی داده شد که بلافاصله بیمار تحت عمل جراحی قرار گرفت.
دکتر معراج فروغی اصل با اشاره به اینکه این نوع بیماران در گذشته برای معالجه به مشهد اعزام می‌شدند، افزود: انجام عمل جراحی درمان خونریزی جزء عمل‌های پرخطر بوده و آمار مرگ و میر آن بسیار بالاست، اما این عمل جراحی در بیمارستان حکیم به طور موفقیت‌آمیز انجام و بیمار با وضعیت عمومی مناسب و بهبودی نسبی از بیمارستان مرخص شد.
وی تصریح کرد: به همت مسئولین بیمارستان امکانات و تجهیزات لازم برای انجام عمل‌های مشابه و مراقبت‌های ویژه از این بیماران در این مرکز مهیا شده است و همشهریان و بیماران نیازمند دیگر نیازی به مراجعه به مشهد و سایر استان‌ها ندارند.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • شناسایی مهم ترین عامل تصادفات درون‌شهری در کردستان
  • چرا برای کاهش وزن نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟
  • چرا برای کاهش ‌وزن‌ نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • عمل جراحی آنوریسم مغزی در نیشابور با موفقیت انجام شد