Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- این روزها سیل عظیمی از اخبار کارخانه‌سازی در اردبیل دست به دست می‌شود. غافل از اینکه واحدهای تولیدی راکد بسیاری عذر کارگران خود را خواسته‌اند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، 28 سال از استان شدن اردبیل سپری شده و این استان همچنان قادر نیست خود را منطقه‌ای صنعتی بداند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احداث شهرک‌های صنعتی و نواحی صنعتی نیز نتوانسته دردی از این منطقه دوا کند و در مجموع می‌توان معترف این موضوع بود که بخش صنعت در تولید ناخالص داخلی این استان ناچیز و غیر قابل بحث و نظر است.

طرح وعده‌ها و در ادامه پیگیری نکردن آن از سوی نهادهای مسئول و از طرفی رکود اغلب واحدها قبل از آغاز به فعالیت و یا مدتی اندک بعد از آغاز به کار آن تصویر امروز صنعت اردبیل است. تا جایی که در سال‌های اخیر بخشی از انرژی دولت صرف جلساتی شده است که مشکلات واحدهای تولیدی را حل و فصل کند. مشکلاتی که واحدهای تولیدی می‌گویند توسط همان نهادهای دولتی و بانکی به وجود آمده و این سنگ اندازی‌ها با وجود اعلام ظاهری حمایت از سرمایه گذار، توی ذوق می‌زند.

به اعتقاد اغلب فعالان بخش صنعتی استان، بیشتر حمایت‌ها مقطعی و شعارزده است. وعده‌هایی طرح می‌شود که در عمل ناکام مانده است و سرمایه گذاران متعددی بعد از حضور کوتاه مدت حاضر به ادامه فعالیت نشده‌اند.
اخباری که از ابتدای سال جاری در خصوص راه اندازی واحدهای جدید تولیدی مطرح شده نوعی رقابت بین مسئولان را برای تاکید به تلاش خود تداعی می‌کند. هر یک از وعده‌های طرح شده  به تنهایی می‌تواند تحولی در چرخه صنعتی اردبیل ایجاد کند اما سوال مردم این است که آیا در عمل این وعده‌ها محقق خواهد شد؟ و پروژه‌هایی که پیش از این عنوان شده چرا از سوی مسئولان فعلی پیگیری نمی‌شود؟

از حضور بار اولی شستا تا اعلام آمادگی خاتم الانبیا

یکی از ضعف‌های تاریخی اردبیل ناتوانی در جلب مشارکت شرکت‌های سرمایه گذاری بوده است. به حدی رایزنی مسئولان استان در سطح ملی ناتوان بوده که اردبیل همچنان در حسرت یک پروژه مادر صنعتی است.

موضوعی که حتی خود مسئولان ارشد هم به آن واقف هستند اما غافل از اینکه دوندگی برای جذب سرمایه گذار باید از سوی مدیران و مسئولان انجام شود و در بین مردم نیز فرهنگ حمایت از ایده‌ها و سرمایه گذاری‌های نوین نهادینه شود.

طی ماه‌های اخیر بود که حضور شستا برای اولین بار در اردبیل اعلام شد. در جلسات مشترک با مدیران این مجموعه که تاکنون هیچ سرمایه گذاری در اردبیل نداشته است، تعیین تکلیف پروژه هتل گردشگری و مجتمع مسکونی ایران‌سازه در شورابیل، احداث مجموعه‌های دامداری در شهرستان‌های نمین، نیر، مشگین‌شهر، گرمی و خلخال ، بررسی امکان خرید شرکت تسنیم نوش و حضور شرکت سابیر در امور عمرانی جاده‌های استان اردبیل و احداث مجتمع دارویی اردبیل با اعتبار 700 میلیارد تومانی بود که مقرر شد شرکت سرمایه‌گذاری شستا در آن سرمایه‌گذاری کند. جالب اینکه هر یک از نمایندگان به صورت جداگانه نتیجه این جلسات را در قالب پیگیری‌های شخصی خود اطلاع رسانی کرده‌اند.

به غیر از اینکه  سه نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی نتیجه جلسات را از طریق رسانه‌ها اعلام کردند،  نماینده مردم گرمی در مجلس شورای اسلامی گفت: سرمایه گذاری شستا در گرمی قطعی است.

ولی اسماعیلی که حضور شستا را یک امتیاز عملکردی برای مسئولان استان می‌دانست تصریح کرد: ایجاد دامپروری 3000 راسی، تولید شیشه بهداشتی، تولید مواد اولیه دارویی و تولید لاستیک خودروهای سنگین برای شستا پیشنهاد شده است.

همچنین نماینده مردم مشگین شهر در مجلس نیز از مدیران شستا خواسته بود به موضوع بیکاری گسترده در این شهرستان توجه داشته و سرمایه گذاری کنند.

غافل از اینکه پروژه های متعددی در شهرستان مشگین شهر کلنگ زنی شده و کافی است مسئولان به خود آمده و به جای سبقت در اخبار احداث‌های جدید، فکری به حال آن‌ها بکنند.

در عین حال، اقدام قابل توجهی از مسئولان استانی مشاهده شد که تا مدتی رقابت خبری مجلسی‌ها، دولتی‌ها و نهاد شهرداری را به دنبال داشت.

با حضور مسئولان قرارگاه خاتم الانبیا در استان و اعلام آمادگی این مجموعه خیلی ها متوجه شدند برخلاف بسیاری استان‌ها، مدت‌ها است از ظرفیت این نهاد عظیم عمرانی غافل بوده‌اند.

نائب رئیس مجلس  شورای اسلامی در بازدید مسئولان این مجموعه از سرمایه گذاری بالغ بر 500 میلیارد تومانی قرارگاه خاتم الانبیاء برای تکمیل 8 پروژه مهم در اردبیل خبر داد.

علی نیکزاد با اشاره به اینکه یکی از مهم‌ترین پروژه‌های استان اردبیل چهار بانده کردن جاده اردبیل به سرچم است، افزود: با تخصیص 50 میلیارد تومان از سوی قرارگاه خاتم الانبیاء بزودی این پروژه از سمت سرچم به اردبیل به مسافت 55 کیلومتر آغاز می‌شود.

مشارکت در اتمام پل قدس، اتمام پروژه مهم و ملی راه آهن، بیمارستان هزار تخت خوابی و چهاربانده کردن جاده اردبیل به گرمی و اردبیل به مشگین شهر دیگر پروژه‌هایی بود که وعده تکمیل آن از سوی قرارگاه از زبان هر مقام و مسئولی رسانه‌ای شد.

سرمایه گذاری معدنی تا احیای نساجی

تیتر داغ سرمایه گذاری‌های جدید در اردبیل به موازات افزایش تعداد بیکاران تداوم داشته است. تعداد بیکاران استان که در اردیبهشت ماه امسال از سوی استاندار اردبیل 65 هزار نفر اعلام شد، بر اساس اعلام نیکزاد نماینده اردبیل به 70 هزار نفر رسیده است.

استاندار اردبیل در ماه‌های اخیر دست روی یکی از دردهای بزرگ اردبیل یعنی توسعه معادنی گذاشت و گفت: سرمایه گذاری در صنایع بالادستی معدن در خلخال پیگیری می‌شود.‌

اکبر بهنام جو در جلسه بررسی ظرفیت‌های سرمایه گذاری خلخال با حضور مدیر عامل شستا تصریح کرد: علاوه بر استحصال معادن مختلف، صنایع بالادستی این استحصال از جمله کاتد و فروسیلیس نیز انجام می‌شود و با انجام سرمایه گذاری در این خصوص، زمینه فرآوری و اشتغالزایی فراهم و گسترده‌تر می‌شود.

وی همچنین  در جریان بازدید از روند بازسازی واحد راکد نساجی اردبیل قول مساعد بازسازی آن را که گره کور چندساله است مطرح کرد و گفت:  تا یک ماه دیگر فاز نخست این واحد تولیدی به بهره برداری می‌رسد.
احداث 936 واحد تولیدی در اردبیل

سیل اخبار احداث کارخانه‌های جدید موجب شده هیچ مسئولی از غافله خبررسانی عقب نماند. آبان ماه سال جاری بود که رئیس سازمان صمت استان اردبیل بهره برداری از 150 واحد تولیدی را در استان نوید داد.

رامین صادقی می‌گوید البته این به منزله بی‌توجهی به واحدهای راکد نیست. وی در گفتگو با خبرگزاری تسنیم تصریح کرد: 976 واحد تولیدی در استان فعال، 124 مورد راکد و 936 واحد در حال ساخت است.

وی افزود: فعال سازی واحدهای راکد در جلسات مشترک با نهادهای مسئول مورد بررسی قرار می‌گیرد و برای امسال نیز فعال سازی 75 واحد تولیدی در دستور کار قرار گرفته است.

این در حالی است که فعالان بخش تولید می‌گویند با وام های 18 درصد، برخورد سلیقه‌ای ادارات و بانک‌ها و وعده‌هایی بی‌فرجام نمی‌توانند روی پا بایستند. برخی مسئولان می آیند، کلنگ می زنند فیلم و عکس ثبت می‌کنند و می‌روند. و اگر قرار بر فعال بودن واحدهای تولیدی باشد چرا یک بررسی میدانی جزئی از شهرک های صنعتی اردبیل تداعی این موضوع را نمی کند؟

بسیاری از واحدهای تولیدی در اردبیل در رکود تصمیمات و وعده‌های رسوب شده قادر به فعالیت مجدد نیستند و سودای احداث کارخانه‌های بزرگ به نام و کام مدیران تمامی ندارد.

گزارش از ونوس بهنود

انتهای پیام/136/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: واحدهای تولیدی سرمایه گذاری واحد تولیدی مشگین شهر وعده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۱۱۳۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی سرمایه‌گذار اولیه‌ برای کارخانه فولاد ازنا

استاندار لرستان از شناسایی یک سرمایه‌گذار اولیه‌ با تأمین منابع مالی برای کارخانه فولاد ازنا خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، ابوطالب شفقت، ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: کارگروه رفع موانع تولید با ارائۀ مصوبات خوبی امروز در استانداری لرستان برگزار شد.

او اضافه کرد: پروندۀ قضایی کارخانه فولاد ازنا در دادگستری تهران به‌نمایندگی از رئیس قوه قضاییه مورد بررسی قرار گرفته‌است و حکم قضایی تنها راه برگشت از مصوبات گذشته برای این کارخانه است.

استاندار لرستان متذّکر شد: اگر نمایندۀ صنعت تا دو روز آینده دستگاه قضایی را برای اعلام نظر دیگری پیرامون کارخانه فولا ازنا متقاعد کند، ما آن را اجرا می‌کنیم و در غیر این صورت مصوبۀ رئیس‌جمهور عملی و قانون اجرایی می‌شود.

ضرب‌الاجل یک‌هفته‌ای استاندار برای پیگیری بیکاری لرستان

شفقت با اعلام اینکه سرمایه‌گذار اولیه‌ای با تأمین منابع مالی برای کارخانه فولاد ازنا شناسایی شده‌است، بیان کرد: امیدواریم این پروژه را هرچه سریع‌تر فعال کنیم.

او با تذکر اینکه آخرین تغییرات آمایش لرستان باید حداکثر تا آخر خرداد بررسی شود، اعلام کرد: این تغییرات در شورای برنامه‌ریزی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

استاندار لرستان با بیان اینکه ما در مرحلۀ اجراشدن قانون برنامۀ هفتم هستیم، اذعان کرد: تمام دستگاه‌های اجرایی موظف هستند که این قانون را به‌صورت استانی تا پایان تیرماه 1403تهیه کنند.

شفقت گفت: سازمان برنامه‌وبودجه موظف است که برنامه‌های استانی برای قانون برنامه هفتم را از پایان تیر تا پایان شهریور تلفیق کند تا برنامه هفتم را به‌صورت شهرستانی، استانی و دستگاهی تهیه کنیم.

او با اشاره به برگزاری انتخابات دور دوم مجلس در خرم‌آباد و چگنی، اضافه کرد: دولت بر اساس تدبیر مقام معظم رهبری و تأکید رئیس‌جمهور وظیفۀ صیانت از آرای مردم را دارد.

استاندار لرستان با تأکید به لزوم برقراری آرامش در حوزۀ انتخابیۀ خرم‌آباد و چگنی، خاطرنشان کرد: مردم هر کاندیدایی را انتخاب کنند برای ما تفاوتی ندارد.

شفقت از مردم حوزۀ انتخابیۀ خرم‌آباد و چگنی برای مشارکت در دور دوم انتخابات دعوت کرد و گفت: حضور بیشتر مردم برای ما ارزش است.

انتهای پیام/ 644

دیگر خبرها

  • شناسایی سرمایه‌گذار اولیه‌ برای کارخانه فولاد ازنا
  • بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه‌گذاری خارجی در شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی
  • صندوق سرمایه‌گذاری سهامی‌ چیست؟
  • پرداخت ۱۷۰۰ همت تسهیلات به واحدهای تولیدی کشور
  • مشکلات و دغدغه های تولیدکنندگان ملارد پیگیری و حل شود
  • توسعه پایدار در گرو حفظ محیط زیست است
  • ایجاد ۳۲۰ فرصت شغلی با راه‌اندازی کارخانه فرآوری مس در خوسف
  • بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه خارجی در خراسان رضوی
  • بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه‌گذاری خارجی در شهرک‌های صنعتی استان خراسان‌رضوی
  • پشت پرده کاهش اعطای تسهیلات به واحدهای تولیدی