Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-28@22:01:26 GMT

ارنج جدید سیستم بانکی- تدافعی به تهاجمی

تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۱۱۷۸۹

ارنج جدید سیستم بانکی- تدافعی به تهاجمی

اگر سیستم بانکی را به مثابه یک تیم فوتبال فرض کنیم و  ترکیب خطوط دفاعی، میانی و حمله را به سپرده های کوتاه مدت، بلندمدت و قرض الحسنه(جاری+کوتاه مدت) تشبیه کنیم، در پایان سال 1398 سیستم بانکی به ترتیب با ترکیب 29 درصد- 48درصد- 21درصد بازی می نمود این در حالی است که سیستم بانکی در سال جاری ترکیب 29%-44%-25% را به زمین فرستاده است (الباقی تا 100 مربوط به سایر).

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عبارتی می توان گفت بانکها از سیستم تاکتیکی تدافعی 3-5-2  به ترکیب تهاجمی 3-4-3 تغییر تاکتیک داده است که کاهش سرانگشتی نیم درصدی در هزینه مستقیم تمام شده پول، تقویت core business  و افزایش EPS را برای بانکهایی که حداقل با  این سیستم به میدان رفته اند به همراه داشته است.


در این ارتباط می توان گفت بازدهی بازارهای موازی در 6 ماهه نخست و همچنین دام نقدینگی ناشی از نرخ بهره حقیقی (منفی) در اقتصاد ایران که ناشی از نرخ تورم بالا و متعاقباً تغییر الگوی رفتاری بازیگران از علل اصلی این تغییر تاکتیکی عنوان کرد.
حال سوال این است بانک شما با چه ترکیبی بازی می کند؟

 

* تئورسین امور بانکی

منبع: الف

کلیدواژه: سیستم بانکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۱۱۷۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درباره کلاهبرداری به روش اسکیمر چه می‌دانید؟

امروزه با شکل دیگری از جرائم روبرو هستیم که با استفاده از اینترنت و تکنولوژی به وقوع می‌پیوندد. یکی از جرایمی که امروزه بسیار شایع شده و افراد زیادی سرمایه خود را بر اثر آن از دست داده‌اند، جرم کلاهبرداری با دستگاه اسکیمر می‌باشد. در کلاهبرداری به این روش، سارقان حرفه‌ای یک بخش جدیدی را به عابربانک یا دستگاه کارت‌خوان خود متصل می کنند و از همین طریق اقدام به کپی‌برداری از اطلاعات کارت بانکی کرده و با تخلیه اطلاعات حساب افراد، سرقت‌های میلیونی انجام می‌دهند.

به زبان ساده‌تر باید بگویم که اسکیمینگ یعنی کپی‌برداری غیرقانونی از اطلاعات کارت بانکی فرد بر روی یک کارت بانکی دیگر که از این طریق، این مجرمان خطرناک می‌توانند حساب بانکی فرد را در زمان کوتاهی خالی کنند. در حال حاضر اکثر مردم با استفاده از کارت‌های عابربانک خود اقدام به خرید از فروشگاه‌ها، کارت به کارت و... می‌کنند، افزایش این کارها در فضای حقیقی و مجازی باعث شده تا عده‌ای از افراد سودجو با ابداع روش‌های جدیدی مثل اسکیمر و فیشینگ دست به کلاهبرداری‌های میلیونی و غیرقابل جبران بزنند.

روش سارقان در کلاهبرداری به روش اسکیمر

معمولا در اسکیمر سارقان دو روش را جهت دست‌یابی به اطلاعات کارت‌های بانکی شما استفاده می‌کنند، در روش اول این سارقان حرفه‌ای دوربینی را در کنار جایی که شما کارت خود را وارد دستگاه می‌کنید، قرار می‌دهند تا از این طریق رمز کارت شما را بدست بیاورند و در روش دوم سارقان بر روی کیبورد اصلی عابربانک‌ها، یک کیبورد دیگر نصب می کنند که این کیبورد جعلی عین کیبورد اصلی می‌باشد، به‌طوری که این کیبورد جعلی وظیفه دارد تمامی اطلاعاتی که شما وارد می‌کنید را ذخیره کند و از این طریق مجرمان حساب بانکی شما را خالی می‌کنند. اسکیمر و فیشینگ یک تهدید بسیار خطرناک و جدی برای بانک‌ها و مردم در جامعه امروزی می‌باشد؛ چرا که امروزه کاربران فضای مجازی افزایش زیادی پیدا کرده است.

قانون چه مجازاتی برای این جرم در نظر گرفته است؟

مطابق با قانون این دست از کلاهبرداری‌ها و سرقت‌های اینترنتی جرم بوده و مجازات سنگینی هم دارد، چنان که قانونگذار ما این دست از جرائم را در قانون جرائم رایانه‌ای مصوب سال ۱۳۸۸ پیش‌بینی کرده است و در ماده ۱ این قانون به صراحت بیان شده است: هرکس به طور غیرمجاز به داده ‌ها یا سیستم‌های رایانه‌‎ای یا مخابراتی که به وسیله تدابیر امنیتی حفاظت شده است دسترسی یابد، به حبس از ۹۱ روز تا ۱ سال یا جزای نقدی از پنج تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

قانونگذار ما در خصوص سرقت‌های اینترنتی هم به این سارقان حرفه‌ای مطابق با ماده ۱۲ قانون جرائم رایانه ای می‌گوید: هرکس به طور غیرمجاز داده‌ای متعلق به دیگری را برباید، چنانچه عین داده‌ها در اختیار صاحب آن باشد، به جزای نقدی از یک تا بیست میلیون ریال و در غیر این صورت به حبس از ۹۱ روز تا ۱ سال یا جزای نقدی از پنج تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

فائزه مجردیان-خبرنگار تحریریه جوان قدس

دیگر خبرها

  • مسی ها آماده و سرحال برای دربی کرمان (عکس)
  • کاهش صادرات تسلیحات تدافعی فرانسه به رژیم صهیونیستی
  • امروز بازدارندگی و قدرت تهاجمی نیروهای مسلح برای همگان آشکار است
  • دیشب ثابت شد رئال فقط یک تیم ندارد!
  • درباره کلاهبرداری به روش اسکیمر چه می‌دانید؟
  • تصمیم عجیب مورایس درباره آقای گل لیگ برتر
  • نرخ بهره بین بانکی به ۲۳.۵۱ درصد رسید + جدول
  • اعلام ترکیب سپاهان با یک تغییر عجیب
  • زلزله آنچلوتی در ترکیب رئال مقابل سوسیداد با ایجاد ۹ تغییر
  • نرخ بهره بین بانکی تغییر کرد + جزییات