Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-29@04:42:56 GMT

برای انجام "تست رایگان HIV" به کجا مراجعه کنیم؟

تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۱۳۷۷۳

برای انجام 'تست رایگان HIV' به کجا مراجعه کنیم؟

رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران، دو چالش اساسی در کنترل ایدز در کشور را برشمرد و گفت: مردم با مراجعه به مراکز مشاوره بیماری‌‌های رفتاری میتوانند به طور رایگان تست بدهند.   دکتر مینو محرز در گفت‌‌وگو با باشگاه خبرنگاران پویا درباره راه‌‌های انتقال HIV (ویروس بیماری ایدز) اظهار کرد: عفونت اچ‌‌آی‌‌وی از طریق تماس جنسی محافظت نشده (بدون کاندوم) با فرد آلوده و انتقال خون فرد آلوده به فرد سالم منتقل می‌‌شود که این اتفاق نیز در افرادی که از سرنگ مشترک برای تزریق مواد مخدر استفاده می‌‌کنند، دیده می‌‌شود همچنین در صورتی که در دوران بارداری، مثبت بودن اچ‌‌آی‌‌وی یک مادر تشخیص داده نشود، این ویروس قابل انتقال به فرزند اوست اما اگر در دوران حاملگی ابتلا به HIV در مادر تشخیص داده شود بلافاصله تحت درمان دارویی قرار می‌‌گیرد و نوزادش گرفتار بیماری نمی‌‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  وی ادامه داد: راه عمده انتقال بیماری در کشور ما تماس جنسی با فرد آلوده است. آمار ایدز در ایران وی درباره آمار ابتلا به اچ‌‌آی‌‌وی در ایران تصریح کرد: برحسب داده‌‌های موجود و نرم‌‌افزاری که UNAIDS در اختیار ما گذاشته است، یک آمار تخمینی از تعداد مبتلایان به بیماری ایدز در اختیار داریم؛ آمار تخمینی نشان می‌‌دهد که حدود 60 هزار مورد مثبت HIV در ایران داریم؛ در حالی که ما حدود نیمی از تعداد مبتلایان به این بیماری را در کشور شناسایی کرده‌‌ایم و نیمی دیگر از بیماران هنوز از بیماری خود اطلاع ندارند! دو چالش کنترل HIV در ایران محرز افزود: دو مورد از چالش‌‌های ما در پیشگیری و درمان این بیماری در کشور، کمبود آگاهی مردم نسبت به این بیماری و انگ اجتماعی این بیماری است در نتیجه بسیاری از افراد می‌‌ترسند آزمایش بدهند.   رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران با بیان این‌‌که افراد اچ‌‌آی‌‌وی مثبت ممکن است سال‌‌ها بدون علامت باشند، خاطرنشان کرد: به دلیل دوره نهفتگی این بیماری، در صورتی که افراد تست و شناسایی نشوند، افراد دیگر را به راحتی آلوده می‌‌کنند. برای انجام تست رایگان ایدز کجا برویم؟ وی در پاسخ به این سؤال که مردم برای انجام دادن تست ایدز باید به کجا مراجعه کنند، بیان کرد: بیش از 200 مرکز مشاوره بیماری‌‌های رفتاری در ایران وجود دارد که مردم با مراجعه به این مراکز می‌‌توانند مشاوره دریافت کنند و در صورت نیاز، به طور رایگان تست بدهند؛ در صورتی که تست فرد، مثبت شود به‌صورت رایگان تحت درمان با داروهای به‌‌روز دنیا و مراقبت قرار می‌‌گیرد و تمام نکات برای پیشگیری از انتقال این بیماری به خانواده و اطرافیانش به او آموزش داده می‌‌شود. ایدز بیماری کشنده نیست محرز با بیان این‌‌که ابتلا به اچ آی وی دیگر یک بیماری کشنده محسوب نمی‌‌شود، تأکید کرد: عفونت HIV یک به شرطی که فرد مبتلا، درمان و مراقبت را ادامه دهد یک بیماری کاملاً قابل کنترل است و افراد مبتلا به این ایدز می‌‌توانند در محیط‌‌های کاری و اجتماعی حضور پیدا کنند زیرا این ویروس از طریق کارهای روزمره زندگی منتقل نمی‌‌شود.   رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران تأکید کرد: باید انگ اجتماعی این بیماری از بین برود و افراد مبتلا بتوانند در جامعه حضور پیدا کنند. لینک کوتاه: asriran.com/003BWn

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: ایدز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۱۳۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ سرور عدوانی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به باورهای غلط بیماری MS گفت: اینکه مبتلایان به ام اس نمی‌توانند ازدواج کنند و یافرآیند بچه‌دار شدنشان دچار مشکل است، باوری کاملا اشتباه است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی افزود: با توجه به اینکه بیشتر مبتلایان به ام اس معمولا در سن پایین درگیر این بیماری می‌شوند و یا هنوز به سن باروری نرسیده باشند ممکن است این موضوع برای این افراد نگران کننده باشد، این باور از اساس اشتباه و بیماران مبتلا به ام اس هیچ مشکلی برای ازدواج ندارند و تحت نظر پزشک به راحتی می‌توانند مادر یا پدر شوند.

متخصص بیماری‌های اعصاب و روان درباره احتمال ابتلای فرزندان مبتلا به ام اس نیز توضیح داد: مبتلایان به این بیماری باید این نکته را مد نظر داشته باشند که شاید نوزادانی که از پدر و مادر مبتلا به ام اس متولد می‌شوند ریسک بیشتری ازنظر ابتلا به این بیماری در مقایسه با سایر افراد جامعه داشته باشند ولی اصلا به این شکل نیست که این احتمال درصد بالایی را به خود اختصاص دهد.

عدوانی تاکید کرد: این تفکر که اگر مبتلا به ام اس هستید حتما نوزاد شما هم با این بیماری متولد می‌شود از اساس اشتباه و غلط است.

متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب با بیان اینکه برخی طیف‌های بیماری ام اس می‌تواند از طریق وراثت منتقل شود توضیح داد: تا زمانیکه آزمایش‌های ژنتیک انجام نشده، هیچ فردی نمی‌تواند درباره ریسک ابتلای بالای سایر افراد خانواده به این بیماری نظر قطعی دهد.

وی گفت: تعداد پدران و مادرانی که هر دو مبتلا به ام اس بوده‌اند و نوزادی کاملا طبیعی به دنیا آورده‌اند کم نیستند.

عدوانی با تاکید بر اینکه مسئله‌ای که درباره ام اس مد نظر است فارغ از مسایل ژنتیکی موضوعات محیطی است، اضافه کرد: در نهایت علت اصلی این بیماری و خیلی از فاکتورهای ابتلا به آن هنوز شناخته نشده است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به باور اشتباه دیگری مبنی بر اینکه ام اس بیماری مختص به جوانان است توضیح داد: اصلا به این صورت نیست و این بیماری در کودکان و یا افراد بالای 60 یا 70 سال هم دیده می‌شود.

کاهش طول عمر باور اشتباه دیگری درباره مبتلایان به ام اس است که این متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب به آن اشاره کرد و افزود: این بیماری طول عمر افراد را کاهش نمی‌دهد، خیلی از افراد زمانی که متوجه می‌شوند به ام اس مبتلا شده است، مبنا را بر این قرار می‌دهند که با اختلال عملکرد عمده مواجه‌اند.

وی  با بیان این مسئله که الزاما همه‌ افراد مبتلا به ام اس دچار مشکل شدید در راه رفتن می‌شوند و یا  در نهایت بینایی خود را از دست می‌دهند را تصور اشتباهی عنوان کرد و توضیح داد: بیماری ام اس با توجه به درمان‌های نوینی که وجود دارد به میزان قابل توجهی قابل کنترل است، شاید در سالهای دور مثلا 20 یا 30 سال پیش درمان قابل توجهی برای این بیماری وجود نداشت ولی در حال حاضر بخش عمده‌ای بیماران به صورت موفقیت آمیز درمان شده و به زندگی عادی برمی‌گردند.

عدوانی گفت: ام اس احتمال حملاتی به سیستم عصبی را در پی دارد یا حتی بیماران به صورت موقتی دچار تاری دید، ضعف اندام‌ها، اختلال تعادل و دوبینی می‌شوند ولی با درمان به موقع علامت‌ها به میزان بسیار بالایی و در بیشتر موارد به صورت کامل برطرف می‌شود.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عنوان کرد: ام اس قابل کنترل است و هنوز دارویی نداریم که بیمار استفاده کند و به طور کلی درمان شود به طور مثال بیماران دیابتی تا آخر عمر باید داروهای خود را استفاده کنند و اگر دارو را قطع کنند قطعا مشکلات جدی خواهند داشت.

متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب بیمارستان شهدای تجریش تاکید کرد: MS و درمان‌های آن وابسته به درمان موثر در سالهای اول شیوع بیماری است، به این شکل که در صورت تشخیص به موقع اگر درمان‌ها به موقع انجام شود حتی امکان خاموش شدن این بیماری نیز وجود دارد یا در آینده فرد مبتلاکمتر دچار عوارض خواهد شد.

عدوانی هشدار داد: مبتلایان به ام اس بعد از درمان و کاهش نشانه‌های بیماری، روند درمان را قطع نکنند به این دلیل که ام اس ماهیت بهبوده یابنده و حمله کننده دارد شاید مدتها خاموش شود و بعد از مدتی بیمار با حمله‌های بیشتر که کنترل آن مشکل است مواجه شود.

وی درباره باور اشتباه دیگری با این عنوان که بیماران مبتلا به ام اس نباید اصطلاحا مواد غذایی که طبع سرد دارد را استفاده کنند ادامه داد: از نظر علمی و تحقیقاتی هیچ موضوعی مبنی بر اینکه ماده غذایی در کنترل و یا عود بیماری اثر دارد تایید نشده است، در نتیجه رژیم‌های سخت غذایی می‌تواند بدن بیمار را ضعیف کرده و مانع رسیدن مواد مغذی به بدن شود بنابراین تنها توصیه این است که مبتلایان به ام اس رژیم غذایی سالم داشته باشند.

عدوانی در خاتمه توصیه کرد: عاداتی مثل سیگار کشیدن، استفاده از قلیان می تواند سیر بیماری را شدیدتر کند و تشدید حملات را در پی خواهد داشت بنابراین توصیه اکید ترک مواد دخانی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • اجرای طرح واکسیناسیون طیور در زنجان
  • خدمات رایگان مشاوره ای به آحاد جامعه
  • هشدار مهم به مردم؛ افزایش احتمال مرگ‌ومیر با این عمل پرطرفدار!
  • بیش از ۹۰۰ هزار نفر، زیر پوشش غربالگری سلامت قلب
  • چرا برای کاهش وزن نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟
  • چرا نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟
  • همه افراد فاقد پوشش بیمه می‌توانند بیمه سلامت دریافت کنند
  • نامطمئن بودن روش پیکر تراشی برای لاغری
  • چرا برای کاهش ‌وزن‌ نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟