Web Analytics Made Easy - Statcounter

کره جنوبی از حدود ۳ سال پیش بعد از خریداری نفت از ایران، از پرداخت بدهی خود به کشور به بهانه تحریم‌های آمریکا اجتناب کرد. این کشور که از مشتریان ثابت نفت ایران بود، پس از اعمال تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا علیه نظام بانکی و صادرات نفت ایران در مرداد ۹۷، از معافیت ۱۸۰ روزه برای خرید نفت تا اردیبهشت ۹۸ برخوردار شد و در آن مقطع، روزانه حدود ۳۵۰ هزار بشکه نفت و میعانات گازی از ایران می‌خرید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کره جنوبی بعد از بلوکه منابع مالی ایران در بانک‌های این کشور از آذرماه سال ۹۷ و در مذاکراتی که با مقامات ایرانی برای آزادسازی اموال ایرانی داشت، هر بار تنها به حرف‌های بدون عمل بسنده می‌کند. سئول بارها متعهد شده تا در قبال پول، به ایران  کالا بدهد که بازهم از این اقدام صرف‌نظر کرده است.
بعد از تکرار چندباره بی تعهدی کره جنوبی بعد از رایزنی‌های صورت گرفته، کمیته‌ای در وزارت خارجه و زیرمجموعه‌های مرتبط برای پیگیری بازگرداندن اموال بلوکه‌شده کشور تشکیل شد. در همین راستا دستگاه دیپلماسی به سئول اعلام کرده است: «اگر تحریم‌ها مانع پرداخت بدهی‌های کره است، در خصوص لوازم بهداشتی و غذایی که در ذیل تحریم‌ها نیست، بدهی‌های خود را به ایران پرداخت کند.»
 کره جنوبی در ظاهر با چنین پیشنهادی موافقت کرده است و جلسات متعددی در این خصوص با سفیر این کشور برگزار شد، اما همان‌طور که مسبوق به سابقه است، در عمل هنوز اقدامی برای پرداخت بدهی‌های ایران انجام نگرفت.
سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه روز دوشنبه ۱۴ مهر در نشست خبری با خبرنگاران عنوان کرد: رایزنی‌ها با کره جنوبی در جریان است، ولی با سرعتی که ما انتظار داریم جلو نمی‌رود و کند پیش می‌رود. ما درباره خرید دارو و برخی اقلام با کره توافقات اولیه داشتیم و در دو هفته اخیر در مورد تأمین منابع موردنیاز از منابع ایران برای خرید واکسن آنفلوآنزا و واکسن کرونا در قالب کنسرسیوم سازمان تجارت جهانی با تعلل‌هایی از سوی کره مواجه هستیم و امیدواریم طرف کره‌ای حساسیت موضوع را متوجه و سرعت لازم را بدهد.  محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه نیز سوم شهریور ماه در جمع خبرنگاران درباره بدهی کره جنوبی به ایران این‌طور گفته بود: «منتظریم؛ دولت کره و شرکت‌ها و بانک‌های کره جنوبی موظف‌اند این کار را انجام دهند و از مسیرهای مختلف این کار را پیگیری می‌کنیم. یکی از مسیرها، ادامه مذاکرات است، اما مسیرهای حقوقی برای ما باز است.»
با همه تلاش‌های صورت گرفته، کماکان هیچ گام مثبتی در راستای پرداخت بدهی کره جنوبی به ایران رخ نداده است و به نظر می‌رسد در صورت ادامه این روند، ایران در اقدامی متقابل بازار کشور را به روی کالاهای کره‌ای ببندد. 
* تلاش می‌کنیم کره جنوبی با آمریکا درباره لغو محدودیت‌ها مذاکره کند
حسین تنهایی رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و کره جنوبی در گفت‌وگو با «رسالت»، درباره تعیین تکلیف پول‌های بلوکه‌شده ایران در بانک‌های کره جنوبی اظهار داشت: مقامات کره تاکنون درباره پرداخت بدهی خود به ایران فقط به وعده ‌و وعید بسنده کرده‌اند. ما روز گذشته هم مجددا درباره این مسئله با طرف کره‌ای صحبت‌هایی داشتیم، اما در عمل هیچ اقدامی صورت نمی‌گیرد. کره قرار بود معادل سه میلیون دلار کیت‌های تشخیص کرونا را از چند ماه قبل به ایران ارسال کند، اما آن را هم منتقل نکرده است.
وی بابیان اینکه اتاق بازرگانی هم با سفارت کره جنوبی در ایران و هم با بخش بازرگانی کره در حال مذاکره است، افزود: اتاق بازرگانی این هشدار را که در صورت ادامه این وضعیت مجبور به پایان همکاری‌های تجاری با کره جنوبی می‌شویم را به‌طرف مقابل داده است، ولی هنوز هیچ پاسخی دریافت نکرده‌ایم. مقامات کره‌ای در زمان مذاکره به خواسته‌های ما جواب مثبت می‌دهند، اما در عمل به گونه دیگری رفتار می‌کنند.  تنهایی عامل اصلی در عدم همکاری کره جنوبی در آزادسازی پول‌های بلوکه‌شده را تحریم‌های آمریکا ذکر کرد و ادامه داد: شرکت‌های بزرگ کره جنوبی به دلیل حجم بالای تعاملات تجاری با آمریکا نگران اعمال تحریم‌های این کشور علیه خودشان هستند و به همین علت در انتقال پول‌های ایران مقاومت می‌کنند. 
وی میزان پول‌های بلوک شده ایران در این کشور را در حدود ۸.۵ میلیارد دلار ارزیابی کرد و افزود: بعد از تلاش‌های بسیار مقدار بسیار ناچیزی در حدود ۹ میلیون دلار در قالب تجهیزات پزشکی و بهداشتی به ایران منتقل گردید که در قیاس با میزان بدهی آن‌ها به کشور رقم ناچیزی به‌حساب می‌آید. 
تنهایی با اشاره به اقدام متقابل ایران در قبال رفتار منفعلانه کره جنوبی بیان کرد: نمایندگان مجلس به‌تازگی طرحی در مجلس درباره تحریم خرید کالاهای کره‌ای مورد بررسی قرار داده‌اند. درصورتی‌که این طرح تصویب شود، ایران حتی بعد از لغو تحریم‌های آمریکا هم کالا از کره خریداری نمی‌کند. البته باید خاطرنشان کرد که حجم تبادلات تجاری میان کره جنوبی و آمریکا به‌مراتب بیشتر از ایران است و این کشور ارتباط تجاری خود با آمریکا را به دلیل تحریم‌های ایران قطع نمی‌کند. 
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و کره جنوبی افزود: ما در تلاش هستیم کره جنوبی به‌طور مستقیم با آمریکا درباره لغو محدودیت‌ها برای انتقال پول‌های ایران مذاکره کند. هفت سال قبل هم وقتی همه کشورهای اروپایی به‌یک‌باره ایران را تحریم کردند، کره جنوبی از این کار ممانعت به عمل آورد و روابط تجاری و بازرگانی ایران با این کشور ادامه پیدا کرد. 
وی با تأکید بر این‌که زمانی که مذاکرات به نتیجه نمی‌رسد باید از راه‌های دیگری به دنبال تسویه حساب مالی رفت، گفت: مباحثی مبنی بر شکایت ایران از کره جنوبی به مجامع بین‌المللی برای دریافت بدهی‌ها نیز مطرح‌شده است که در صورت ادامه این وضعیت باید از این طریق به دنبال دریافت حق خود باشیم. وی با اشاره به اینکه کره جنوبی یکی از شرکای اصلی تجاری ایران محسوب می‌شود، افزود: ایران در بخش‌های مختلفی ازجمله خودرو، لوازم‌خانگی، فناوری و پتروشیمی  تبادلات زیادی با کره داشت و از توان علمی و دانش این کشور در تولید بهره‌های زیادی برد.  تنهایی درباره چشم‌انداز حضور بایدن و ازسرگیری روابط تجاری میان ایران و کره جنوبی گفت: با حضور بایدن در کاخ سفید مشخص نیست تا چه میزان از تحریم‌های آمریکا لغو می‌شود و از حالا نمی‌توان دراین‌باره اظهارنظر کرد، بااین‌حال امیدواریم قول‌هایی که کره جنوبی به‌طور دائم به ما می‌دهد، محقق شود. 
وی در پایان اظهار کرد: جواب مقامات کره همواره تمایل به ادامه همکاری با کشور و علاقه‌مندی به مردم و فرهنگ ایرانی است، اما اعلام می‌کنند که منتظر تاییدیه آمریکا برای انتقال پول‌های ایران هستند تا مشکلی برای شرکت‌های بزرگ کره‌ای ایجاد نشود. 

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: کره جنوبی نفت آمریکا ایران کره جنوبی بدهی کره به ایران پرداخت بدهی کره به ایران تحریم های آمریکا اتاق بازرگانی کره جنوبی کره جنوبی پرداخت بدهی تحریم ها بدهی ها کره ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۱۴۶۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقام سابق موساد: ایران با دور زدن تحریم‌ها ۸۰ میلیارد دلار ذخیره کرد

رئیس سابق بخش مالی سازمان جاسوسی موساد گفت: ایران یک شبکه مالی جهانی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کرده و موفق شده ضمن ناکام گذاشتن تحریم‌ها، ۸۰ میلیارد دلار درآمد اندوخته جدید داشته باشد.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: روزنامه تایمز اسرائیل نوشت: اودی لوی پس از ۳۵ سال فعالیت در اطلاعات اسرائیل در سال ۲۰۱۶ از سمت ریاست واحد جنگ اقتصادی موساد کنار رفت. وی دهه‌ها را صرف تحقیق در مورد جریان‌های پولی کرده که امکان بقای دشمنان اسرائیل به ویژه حماس، حزب‌الله و ایران را فراهم می‌کند.

لوی گفت: تل‌آویو باید از ائتلافی که برای دفع حمله مستقیم اخیر تهران به اسرائیل گردهم آمده، استفاده کند تا جریان پول جهانی را که شاهرگ حیات ایران است و اجازه دور زدن تحریم‌های آمریکا را می‌دهد، متوقف کند.

تایمز اسرائیل می‌افزاید: در شب بین ۱۳ و ۱۴ آوریل (۲۵ و ۲۶ فروردین)، ایران در یک حمله بی‌سابقه، در پاسخ به حمله ادعایی اسرائیل به سوریه، صدها موشک بالستیک و کروز را در کنار صدها پهپاد به اسرائیل شلیک کرد.

لوی خاطرنشان کرد: در آن شب اتفاق جدیدی در خاورمیانه و جهان رخ داد. ما ائتلاف جدیدی داریم که شامل عربستان‌، امارات‌، بحرین، اردن، اسرائیل، آمریکا، آلمان، فرانسه و بریتانیاست و اینها دقیقاً همان بازیگرانی هستند که اگر بخواهیم به یک نتیجه استراتژیک در برابر ایران برسیم، نه فقط برای تنبیه آن، بلکه برای تغییر وضعیت خاورمیانه با اعمال جنگ. اعضای ائتلاف ضدایرانی باید با اسرائیل همکاری کنند تا شبکه‌ مالی ایران را از بین ببرد.

به نوشته تایمز اسرائیل، ایده اعمال جنگ اقتصادی علیه تهران البته جدید نیست. جمهوری اسلامی از زمان انقلاب اسلامی در سال ۱۹۷۹ تحت تحریم‌ها قرار داشت و با آغاز برنامه هسته‌ای تهران در دهه ۲۰۰۰ تشدید شد.

لوی گفت: ایرانی‌ها برای سال‌ها، تحت هماهنگی قاسم سلیمانی، زیرساخت‌های باورنکردنی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کردند و قادر به انتقال پول در سراسر جهان برای ادامه تأمین مالی تمام زیرساخت‌های خارجی در سراسر خاورمیانه و پروژه هسته‌ای خود شدند. تحریم‌ها علیه ایران تا حد زیادی بی‌اثر بوده است.

وی با بیان اینکه بسیاری از کشورهای جهان احساس کردند که تحریم‌های آمریکا انگیزه سیاسی دارد، خاطرنشان کرد: علاوه ‌بر این، کشورهای اروپایی احساس کردند که تحت فشار زیادی در تجارت با ایران قرار گرفته‌اند و حتی مجازات می‌شوند، در حالی که آمریکا هیچ تحریمی را علیه سایر کشورهایی که منافعی مانند قطر دارند، اعمال نمی‌کند.

تایمز اسرائیل نوشت: طبق گزارش‌ها، ایران به طور فزاینده‌ای در دور زدن تحریم‌های اعمال‌شده بر صادرات نفت مهارت یافته و موفق شده است. در جلسه استماع کنگره آمریکا در ماه دسامبر گذشته، کلر یونگمن رئیس ستاد متحد علیه ایران هسته‌ای (UANI)، فاش کرد که تهران درآمد نفتی خود را از سال ۲۰۲۰ چهار برابر کرده است از سال ۲۰۲۱ توانسته بالغ بر ۸۰میلیارد دلار درآمد نفتی پس‌انداز کند. یونگمن خاطرنشان کرده بود که چین، بزرگ‌ترین خریدار غیرقانونی نفت ایران است. نفت بیشتر از طریق «ناوگان اشباح» متشکل از کشتی‌هایی که ایران با ترفندهای خود آنها را غیرقابل ردیابی می‌کند، صادر می‌شود. این ناوگان‌، متشکل از حدود ۳۰۰ نفتکش خارجی و دارای پرچم خارجی است.

به نظر می‌رسد چین نقش برجسته‌ای در کمک و حمایت از جمهوری اسلامی در دور زدن تحریم‌ها ایفا کند و این کار را فقط از طریق خرید نفت انجام نمی‌دهد. رسانه‌های اپوزیسیون ایران از قراردادهای پرسود مخابراتی بین تهران و پکن رونمایی کرده‌اند.

از سوی دیگر پروژه ویکیران نیز صدها هزار سند افشاشده از سازمان‌ها و صنایع دولتی ایران را جمع‌آوری و منتشر کرده که شبکه انتقال پول ساخته‌شده توسط ایران را افشا می‌کند؛ اینکه چگونه ایرانی‌ها پول را از بانک مرکزی به صرافی‌ها در ایران منتقل می‌کنند و از آنجا تحت پوشش شرکت‌های چینی، هنگ‌کنگی یا کشورهای دیگر، حساب‌های بانکی در چین باز می‌کنند و سپس پول را از آنجا به ویژه به امارات منتقل می‌کنند. همه اینها با همکاری کامل سیستم بانکی در کشورهای غربی، حتی در ایالات‌متحده اتفاق می‌افتد.

کارشناس سابق موساد افزود: در همه این سال‌ها، پول به صورت آزادانه و بدون مزاحمت به ایران منتقل و استفاده شده است. شبکه مالی مخفی ایران برای سال‌ها یک راز آشکار بوده، افزود: گزارش‌های اخیر نشان می‌دهد که حتی مبالغ هنگفتی نیز از طریق مؤسسات مالی غربی برای ایران ترانزیت شده است.

فایننشال‌تایمز فوریه گزارش داد که ۲ بانک بزرگ لویدز و سانتاندر در انگلیس، حساب‌هایی را در اختیار برخی شرکت‌های بریتانیایی قرار داده‌اند. این شرکت‌ها به طور مخفیانه متعلق به شرکت بازرگانی پتروشیمی (PCC) بودند؛ شرکت ایرانی که آمریکا آن را به جمع‌آوری صدها میلیون دلار برای سپاه متهم کرده است. شرکت مذکور، از شرکت‌های مستقر در بریتانیا برای انتقال پول از شرکت‌هایی که در چین و در ابتدای این زنجیره انتقال پول قرار داشتند، استفاده می‌کرد.

به نوشته تایمز اسرائیل، همین واقعیت که یک شرکت متعلق به جمهوری اسلامی توانسته آزادانه در لندن، یعنی در قلب سیستم مالی جهان فعالیت کند، برای لوی گیج‌کننده است.

دیگر خبرها

  • دانش‌آموزان بدهی ۳ زندانی جرایم غیرعمد را پرداخت کردند
  • پرداخت ٤٠ هزار میلیارد تومان از بدهی‌های صنعت برق از طریق بورس
  • کارخانجات تمام بدهی چایکاران را پرداخت کنند
  • دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • واکنش سخنگوی وزارت خارجه به تحریم های سه کشور علیه ایران: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • کنعانی تحریم‌های سه‌کشور آمریکا، انگلیس و کانادا را به شدت محکوم کرد
  • مقام سابق موساد: ایران با دور زدن تحریم‌ها ۸۰ میلیارد دلار ذخیره کرد
  • داروخانه‌ها برای خرید شیرخشک پول ندارند/ ۲۶ همت بدهی بیمه‌ها
  • نظر مقام سابق موساد از شبکه‌ باورنکردنی دور زدن تحریم‌ها در ایران
  • اقدامات آمریکا در دهه‌های اخیر نمایشگاهی از جنایات جنگی است