Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین نیوز

با وجودی که فعالیت‌ها در بنادر تجاری کشور به صورت شبانه روزی و بدون وقفه برای بارگیری انواع محموله های صادراتی و تخلیه محموله های وارداتی در جریان است و شرایط تحریم و کرونا باعث نشده بنادر کشور دچار توقف شوند، اما رکود در این زمینه وجود دارد.

به گزارش تین نیوز، این اتفاق، مربوط به ایران نیست و تجارت دریایی در همه کشورهای دنیا با شیوع این ویروس .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گسترش داشته است اما طبق آمار سازمان بنادر و دریانوردی، از ابتدای سال‌جاری تاکنون در تمامی بنادر تجاری کشور که دارای ظرفیت ۲۴۶ میلیون تن هستند، بالغ بر ۷۰ میلیون تن تخلیه و بارگیری انواع کالاها صورت گرفته است.

در ذکر دلایل توسعه فعالیت های زیربنایی در بنادر بازرگانی کشور به رغم شیوع کرونا، به زعم کارشناسان، بخشی از این سرمایه‌گذاری‌ها توسط سازمان بنادر و دریانوردی برای ایجاد زیربناها و زیرساخت‌های بندری انجام‌شده و بخش قابل‌توجهی از آن نیز سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در راستای ایجاد روبناها و تجهیزات بندری است.

این در حالی است کهکنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل متحد (آنکتاد) در تازه ترین گزارش خود به بررسی چشم انداز حمل و نقل دریایی در سال ۲۰۲۰ و تاثیر همه گیری ویروس کرونا بر آن پرداخته و تشریح کرده که تجارت نفت در سال ۲۰۱۹ تحت تاثیر توافق کاهش تولید اوپک و تحریم های آمریکا علیه صادرات نفت ایران و ونزوئلا ۱.۱ درصد کاهش پیدا کرد.

با این حال رشد صادرات آمریکا و برزیل به توسعه سفرهای طولانی از آتلانتیک به آسیا کمک کرد. مجموع تجارت نفتکش در سال ۲۰۱۹ به میزان یک درصد کاهش داشت. بنابراین کاهش روند جهانی تجارت بر کاهش 20درصدی تجارت دریایی در روزها و ماه های نخست شیوع گرونا تاثیر گذار بود اما در ادامه به دلایلی که ذکر شد این روند متوقف و اصلاح شد..

در این مورد نیز گزارش آنکتاد می افزاید: پاناما، لیبریا و جزایر مارشال از نظر ظرفیت حمل و ارزش ناوگان ثبت شده، سه پرچم اول در ثبت پرچم کشتی بودند و تا اول ژانویه سال میلادی جاری ۴۲ درصد از ظرفیت حمل و ۳۳.۶ درصد از ارزش ناوگان را به خود اختصاص دادند اما پرچمهای ایران، تایوان و تایلند از نظر وزن قابل بارگیری، بالاترین افزایش را داشتند. کشتیهای تحت پرچم ایران در سال ۲۰۲۰ در مقایسه با سال ۲۰۱۹ بیش از سه برابر رشد کردند. چند برابر شدن کشتیهای تحت پرچم ایران متاثر از تحریمهای آمریکا بود که باعث حذف رجیستر پرچمهای دیگر برای کشتیهای مرتبط با تجارت ایران شد.

طبق نمودار آنکتاد، ایران با ۲۳۸ کشتی تحت پرچم ایران و هشت کشتی تحت پرچم خارجی، از نظر ناوگان کشتیها بر اساس ظرفیت حمل وزن قابل بارگیری، در رتبه بیست و دوم جهان قرار دارد.

همچنین ایران در نمودار پرچمهای اصلی به ثبت رسیده از نظر وزن قابل بارگیری در سال ۲۰۲۰، در رتبه هفدهم قرار گرفته است.

آنکتاد در گزارش مرور حمل و نقل دریایی ۲۰۲۰ پیش بینی کرد تجارت دریایی جهانی در سال ۲۰۲۰ به میزان ۴.۱ درصد کاهش پیدا می کند که تحت تاثیر اختلالات کم سابقه ناشی از شیوع کووید ۱۹ است.

در این گزارش هشدار داده شد موجهای جدید همه گیری ویروس کرونا که زنجیره تامین و اقتصادها را با اختلال بیشتری مواجه خواهد کرد ممکن است باعث افت شدیدتر تجارت دریایی شود. دورنمای کوتاه مدت تجارت دریایی تیره مانده و پیش بینی تاثیر بلندمدت پاندمی و همچنین زمان و ابعاد احیای صنعت مبهم مانده است.

تجارت دریایی بین المللی در سال ۲۰۱۹ تحت تاثیر تنشهای تجاری و ابهامات بالای سیاستی که به رشد اقتصاد و تجارت جهانی آسیب زد، تنها ۰.۵ درصد توسعه پیدا کرده بود. با این حال آنکتاد انتظار دارد تجارت دریایی به رشد بازگردد و در سال ۲۰۲۱ به میزان ۴.۸ درصد توسعه داشته باشد البته به شرط این که تولید اقتصاد جهان بهبود پیدا کند. اما صنعت حمل و نقل دریایی باید خود را برای تغییر آماده کند و برای جهان پساکرونایی تغییر یافته آماده شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: آنکتاد تجارت دریایی ایران و جهان تجارت دریایی سال ۲۰۲۰ حمل و نقل تحت پرچم سال ۲۰۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۱۸۸۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح انتقال تعطیلات پایان هفته اقدام منفی برای تجارت؛ شعار سال محقق می‌شود؟

خورشید گزدرازی رئیس اتاق بازرگانی بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا در خصوص باید و نبایدهای اجرای طرح تعطیلی آخر هفته گفت: همانطور که می‌دانیم در قانون اتاق بازرگانی قید شده است که اتاق بازرگانی به عنوان مشاور سه قوه حاکمیتی ایفای نقش کند.

فعال اقتصادی ادامه داد: همچنین در دستور کار اتاق بازرگانی و تعاون و اصناف که مجموعه‌ای از بخش خصوصی هستند، یکی از مواردی که سالیان گذشته به صورت مستمر انجام می‌شود پایش کسب وکار است. در هر صورت مولفه‌هایی همواره در این پایش‌ها در صدر قرار می‌گیرند. اتاق بازرگانی از این طریق با اطلاع از محیط کسب و کار در تلاش برای ایفای وظایف مشاوره‌ای خود نسبت به دولت است.

گزدرازی تاکید کرد: ما در تلاش هستیم که دولت  دید بهتری نسبت به این موضوع داشته باشد و از این طریق تصمیمات اقتصادی بهتری اتخاذ شود. در هر صورت ما نمی توانیم تعاملات اقتصادی و تجاری خود را با دنیای پیرامون قطع کنیم. ما بر این باوریم که در مباحث گمرکی و داد و ستد تجاری باید شرایط دیگر کشور‌ها را در نظر بگیریم.

ایران به رفتار اقتصادی کشورهای مقصد توجه داریم؟

رئیس اتاق بازرگانی بوشهر خاطر نشان کرد: حتی در مباحث ارتباط اقتصادی در فضای مجازی نیز توجه به شرایط کشور‌های هدف مهم است. حتی در زمینه تجارت با کشور‌های خاورمیانه‌ای و شرق آسیا هم نمی‌توانیم عنوان کنیم که ما به رفتار اقتصادی کشور مقصد توجه نداریم؛ چرا که زنجیره عرضه کشور‌های بسیاری به هم متصل و اقتصاد‌هایی درهم تنیده هستند.

گزدرازی ادامه داد: در اکثر کشور‌های جهان هم اکنون تعطیلات آخر هفته روز‌های شنبه و یکشنبه است؛ در کشور‌های مسلمان اطراف ما نیز تعطیلات آخر هفته از جمعه ظهر شروع شده و تا یکشنبه ادامه دارد. اگر ما بخواهیم پنجشنبه و جمعه را تعطیل اعلام کنیم، علاوه بر قطع ارتباطی که در این دو روز داریم، در روز‌های شنبه و یکشنبه نیز نمی توانیم ارتباطی برقرار کنیم.

وی تاکید کرد: در روز‌های تعطیلی خارج از کشور اگر تاجری نیاز به هماهنگی و یا مراوده‌ای با شریک تجاری خارجی خود داشته باشد، چه در فضای مجازی و چه در مراجعه حضوری با عدم پاسخگویی مواجه می‌شود؛ چراکه اصلا امکان ارتباط وجود ندارد و کسی آن‌طرف نیست.

رئیس اتاق بازرگانی بوشهر گفت: به این صورت ما عملا چهار روز کاری را از دست می‌دهیم؛ از این رو ما به عنوان بخش خصوصی خواهشمندیم نسبت به این موضوع تمهیدات لازم اندیشیده شود چراکه فشار اقتصادی تعطیلات این‌گونه بر عهده بخش خصوصی و مردم خواهد بود.

درخواست بخش خصوصی از رهبر معظم انقلاب

وی تصریح کرد: اتاق ایران به عنوان نماینده بخش خصوصی در نامه‌ای به دفتر مقام معظم رهبری از ایشان درخواست کرده است که نسبت به لغو تعطیلات پنجشنبه دستور فرمایند. شایان ذکر است که لغو تعطیلات پنجشنبه می‌تواند در رقابت پذیرتر کردن تجارت خارجی بخش خصوصی موثر بوده و ارتباط تجاری کشور ما را تقویت کند.

گزدرازی گفت: اگر بخواهیم چهار روز از هفته را تعطیل باشیم دو الی سه روز باقی مانده عملا فقط هزینه است و به شدت دچار مشکل می‌شویم. در این مسئله ما فقط با یک قشر خاص در ارتباط نیستیم، بلکه بحث مراوده با جامعه جهانی در جریان است و نمی توانیم نسبت به ملزومات آنها بی تفاوت باشیم. در هر صورت اقتصاد جهانی در حال انجام کار خود است و این ما هستیم که باید همراه شویم.

رئیس اتاق بازرگانی بوشهر ادامه داد: ما با توجه به اعتقادات اسلامی بر تعطیلی و انجام مناسک دینی روز جمعه تاکید داریم، اما براساس تاکید مقام معظم رهبری بر گسترش مشارکت مردم در امر تولید و همچنین با توجه به فرمایشات ایشان در اهمیت اقتصاد مردمی می‌توانیم با انتقال تعطیلات پایان هفته از پنجشنبه به روز شنبه، شرایط مطلوب تری را برای بخش خصوصی که همان مردم هستند فراهم کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اعزام ۱۱ رایزن بازرگانی به آفریقا/ خط منظم هوایی باید ایجاد شود
  • طرح انتقال تعطیلات پایان هفته اقدام منفی برای تجارت؛ شعار سال محقق می‌شود؟
  • نصب علائم کمک ناوبری در مسیر تردد شناورهای دریایی گلستان
  • وقوع حادثه دریایی جدید در جنوب غرب عدن
  • حادثه دریایی جدید در جنوب غرب عدن
  • فولاد چین در تجارت جهانی پررنگ شد
  • ◄ تجلیل از تلاشگران نوروز 1403 هرمزگان با اجرای ویژه برنامه های مفرح
  • امدادرسانی به خدمه کشتی تانزانیایی در خلیج‌ فارس
  • امدادرسانی به ۴۲ شناور و نجات ۱۷۲ دریانورد در آب‌های استان بوشهر
  • رکود در ساخت‌وساز موجب افزایش جرایم اجتماعی می‌شود