Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، هفته گذشته سعید قدیری، دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک  از توقف بیش از یکساله برخورد با عرضه‌کنندگان پوشاک قاچاق در پاساژها و مراکز خرید بزرگ تهران خبر داده بود. به گفته این مقام صنفی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز به دلایل نامعلوم از انجام وظایف قانونی خود شانه خالی کرده و فروشندگان متخلفی که با اجرای طرح برخورد با عرضه پوشاک قاچاق در سال‌های گذشته تا حد زیادی بازار خود را از دست داده بودند، دوباره در حال ظهور و فعالیت مجدد هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واکنش به این خبر، مصطفی پور کاظم شایسته معاون امور مقابله ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به اینکه گروه کالایی پوشاک جز کالاهای ردیف الف مبارزه با قاچاق کالا است گفت: خوشبختانه از سال ۹۶ تاکنون ۱ میلیارد دلار از حجم قاچاق پوشاک کاهش یافته است که از جمله دلایل این کاهش، می‌توان به اجرای طرح شناسه کالای پوشاک و طرح برخورد با عرضه پوشاک برند محرز قاچاق در سال‌های گذشته اشاره کرد.

به گفته این مقام مسئول در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با وجود محدودیت‌های اعمال شده برای مسافرت‌های خارجی بعد از شیوع کرونا در سال جاری، نزدیک به ۶۰۰ میلیون دلار از قاچاق پوشاک که به صورت کالای همراه مسافر و از طریق مناطق آزاد وارد کشور می‌شد نیز کاهش پیدا کرده است.

بر اساس اظهارات معاون امور مقابله ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، نزدیک به ۶۰ درصد از فروشگاه‌های متخلف که در سال‌های گذشته مورد برخورد قرار گرفتند، تغییر رفتار داده و در حال حاضر سهم فروشگاه‌های ایرانی افزایش یافته است. وی با تاکید بر این نکته که مقابله در سطح عرضه باید به صورت مستمر انجام بگیرد، گفت: متأسفانه به دلیل شیوع کرونا هنوز موفق به اجرای فاز دوم طرح مبارزه با عرضه پوشاک قاچاق نشده‌ایم؛ اما مجوزهای لازم برای برخورد با عرضه‌کنندگان پوشاک قاچاق از ۱۵ آذر صادر شده است که امیدواریم با شروع فاز دوم طرح برخورد با عرضه پوشاک قاچاق، بیش از پیش شاهد کاهش سهم قاچاق پوشاک باشیم.

در همین ارتباط، آرین شریف‌یزدی کارشناس بازار پوشاک با تأکید بر اهمیت مقابله مداوم با قاچاق این گروه کالایی گفت: کارکرد عوامل مؤثر در کاهش قاچاق پوشاک به کشور موقتی بوده و نمی‌توان به بهانه‌های واهی عرضه‌کنندگان کالای قاچاق را به حال خود رها کرد؛ چرا که در غیر این صورت با کاهش همه‌گیری ویروس کرونا قاچاق پوشاک به صورت تصاعدی افزایش می‌یابد.

وی با اشاره به مشکلات موجود در بازار پوشاک کشور، افزود: در حال حاضر کمبود مواد اولیه مورد نیاز تولید کارخانجات پوشاک باعث می‌شود که تولیدکنندگان نتوانند از تمام ظرفیت اسمی خود استفاده کنند؛ علاوه بر این پس از شیوع ویروس کرونا و اجرای محدودیت‌های کرونایی، بازار پوشاک با رکود نسبی مواجه شده است.

این کارشناس بازار پوشاک با بیان اینکه محصولات داخلی می‌توانند در ۲ بعد کیفیت و قیمت با پوشاک خارجی رقابت کنند، گفت: با وجود ممنوعیت واردات پوشاک از سال ۹۷، متأسفانه بسیاری از تولیدکنندگان زیرپله‌ای هنوز هم از برندهای خارجی استفاده می‌کنند که این مسئله در امر شناسایی کالای قاچاق و تقلبی از پوشاک تولید ملی اخلال ایجاد کرده است.

شریف‌یزدی با اشاره به ظرفیت اشتغال ۲ تا ۲.۵ میلیون نفری صنعت پوشاک گفت: متأسفانه با وجود سرمایه انسانی ماهر و ارزان قیمت در کشور نتوانسته‌ایم در تکمیل ظرفیت اشتغال زنجیره پوشاک موفق باشیم؛ این در حالی است که ترکیه در سال گذشته نزدیک به ۱۸ میلیارد دلار صادرات پوشاک داشته است و در حال برنامه‌ریزی برای افزایش میزان صادرات خود به بیش از ۲۵ میلیارد دلار در سال آینده است.

وی با تأکید بر اهمیت حمایت از تولیدکنندگان داخلی پوشاک اظهار داشت: صنعت پوشاک در صورت حمایت همه‌جانبه دولت و نهادهای نظارتی مسئول مبارزه با قاچاق می‌تواند نقش مهمی در حل مشکل اشتغال کشور داشته باشد؛ همچنین در صورت رفع موانع تولید مانند مشکلات مربوطه به تخصیص ارز و کمبود مواد اولیه، می‌توان در آینده نزدیک به صادرات بیش از یک میلیارد دلاری پوشاک امیدوار بود.

پربیننده ترین ماسک‌های چینی ۶۰۰تومانی گوشت هم ارزان شد آشفتگی در توزیع مواد شوینده ۳نقد مهم و جدی به مصوبه اخیر ترخیص کالاهای رسوبی از گمرک/ هشدار درباره بروز هرج‌ومرج در بودجه و تشکیل پرونده‌های سنگین ارزی تعیین قیمت ۱۰قلم محصول لبنی پرمصرف

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: قاچاق کالا پوشاک قاچاق تولید پوشاک پوشاک پوشاک ایرانی سهام عدالت ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز طرح برخورد با عرضه عرضه پوشاک عرضه کنندگان میلیارد دلار پوشاک قاچاق قاچاق پوشاک بازار پوشاک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۲۱۱۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هدف ستاد تعطیلی واحدهای صنفی نیست/صنوف با قوانین هماهنگ شوند

مدیر کل دفتر پیشگیری از قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه دوست نداریم حتی یک واحد صنفی به خاطر قاچاق بسته شود، گفت: در بخشنامه‌های مختلف به اتحادیه‌ها اعلام کردیم که اگر کالای قاچاق وجود دارد خودتان جمع‌آوری کنید تا مشکلی به وجود نیاید. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، وحید خدرویسی مدیر کل دفتر پیشگیری از قاچاق کالا و ارز ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، در نشست هماهنگی با مدیران ارشد فروشگاه‌ها و مال‌ها گفت: براساس قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز اگر کالای قاچاقی در یک واحد صنفی شناسایی شود، علاوه بر توقیف کالاهای قاچاق، در مرتبه اول جریمه نقدی دو برابر ارزش ریالی آن، مرتبه دوم چهار برابر ارزش کالا و مرتبه سوم جریمه نقدی معادل 6 برابر ارزش کالا برای واحدهای صنفی عرضه کننده کالای قاچاق در نظر گرفته شده است. در نتیجه مشاهده می‌کنیم که قانون‌گذار جرایم سنگینی را برای واحدهای صنفی متخلف در نظر گرفته است.

ضرورت پیشگیری اتحادیه‌ها از برخورد قانونی سخت/ بنای ستاد بستن واحدهای صنفی نیست

وی افزود: در تعریف قاچاق، تخلفات مختلفی از مبادی ورود تا محل عرضه در نظر گرفته شده است. ما جلسات متعددی را با تمام اتحادیه‌ها چندین با داشته‌ایم. تمام مسئولین ستاد دوست ندارند که حتی یک واحد صنفی به خاطر بحث قاچاق بسته شود. ما هم بر همه موضوعات واقف هستیم. تمام موارد به کرات بررسی می‌شود و ما روزانه گزارشات تحلیلی برای مقامات عالی کشور ارسال می‌کنیم.

نیت ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز از برگزاری جلسات با اصناف و دیگران همکاری است اگر بنا به مچ‌گیری و برخورد باشد دیگر نیازی به برگزاری جلسات نیست. ما در بخشنامه‌های مختلف به اتحادیه‌ها اعلام کردیم که اگر کالای قاچاق وجود دارد خودتان جمع‌آوری کنید تا دیگر ضربه نخورید.

بی‌خبری واحدهای صنفی از جرایم شدید قانون

خدرویسی با اشاره به اینکه بخشی از واحدهای صنفی از سختگیری‌های قانون مبارزه با قاچاق کالا بی‌خبر هستند، گفت: بنابراین لازم است تا در حوزه آموزش، اتحادیه‌ها و اتاق اصناف اقداماتی انجام دهند. خواست ما این است که آموزش صحیح در این حوزه انجام شود تا دیگر به سراغ برخورد قانونی نرویم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کشف محموله ۵ میلیارد ریالی قاچاق در خشکبیجار
  • هدف ستاد تعطیلی واحدهای صنفی نیست/صنوف با قوانین هماهنگ شوند
  • کشف یک میلیارد تومان دخانیات قاچاق در جنوب تهران
  • هشدار ستاد مبارزه با قاچاق کالا به صاحبان مالها
  • دبیر جدید اتحادیه تولید و صادرات: مرکز «پوشاک استوک» منطقه شدیم
  • انجام بیش از ۲۲ هزار بازدید از مجاری عرضه سوخت مایع و مصرف‌کنندگان عمده
  • محکومیت قاچاقچی پوشاک در ماکو
  • مرکز «پوشاک استوک» منطقه شدیم
  • طرح عملیاتی پلیس برای برخورد با تولید کنندگان محتوای مبتذل
  • افزایش ۲.۵ برابری تشکیل پرونده‌های تعزیراتی در حوزه بازرسی قاچاق کالا و ارز