Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، حمید فدایی مدیر پایگاه جهانی تخت جمشید، گفت: علی رغم اینکه عنوان می‌شود پایگاه تخت جمشید با کمبود اعتبار و بودجه روبه رو است، اما بیشتر با کمبود امکانات مواجه هستیم.

او، درباره روند مطالعه و بررسی اسکلت‌های انسانی یافت شده در تخت جمشید، بیان کرد: تمرکز هیئت کاوش در این مرحله روی پژوهش و امور آزمایشگاهی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فدایی، تصریح کرد: آنالیزهای مورد نظر هیئت کاوش در زمینه‌هایی مانند قدمت سنجی در ایران امکان پذیر نیست و نیاز به همکاری مراکز تخصصی خارجی داریم.

مدیر پایگاه جهانی تخت جمشید، با اشاره به اینکه آنالیز و قدمت سنجی در حوزه باستان شناسی قرار دارد، ادامه داد: برای آنالیزهایی از جمله قدمت سنجی، رادیو کربن و حتی روش‌های مربوط به سن یابی رسوبات نیاز به نظر باستان شناسی داریم.

او، با اشاره به اینکه در زمینه‌های یادشده خارج از ایران هم شمار آزمایشگاه‌های دقیق اندک است، افزود: با رایزنی در کشور آلمان  توانستیم نظر یک آزمایشگاه آلمانی را برای همکاری جلب کنیم.

خطری اسکلت‌ها را تهدید نمی‌کند

فدایی، با بیان اینکه  مؤسسه‌ای در آلمان آمادگی خود را برای بررسی دقیق اسکلت‌های یافت شده در تخت جمشید اعلام کرده است، در پاسخ به این پرسش که آیا خطری  نمونه‌های اسکلت انسان‌های نمکی یافت شده را تهدید می‌کند، اضافه کرد: در مورد نمونه‌های استخوانی چنین آسیبی امکان پذیر نیست و مشکلات برای نگهداری و حفظ نمونه‌های استخوانی کمتر است.

مدیر پایگاه جهانی تخت جمشید، اظهار کرد: بقایای ۱۳ اسکلت انسانی و ۲ اسکلت حیوانی از سوی کاوشگران در جریان فصل چهارم لایروبی آبراهه‌های دروازه نیمه ‌تمام به سمت حیاط صد ستون مجموعه جهانی تخت جمشید کشف شد.

در تخت‌جمشید ۳ کیلومتر کانال زیرزمینی وجود دارد که تاکنون ۲ کیلومتر آن لایروبی شده است و فصل چهارم کاوش آبراهه‌ها از سوی پایگاه میراث جهانی تخت جمشید، مشارکت پژوهشکده باستان شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور و دانشگاه هنر شیراز از ۵ مرداد ماه امسال آغاز شد و تا ۱۸ شهریورماه به مدت ۴۵ روز، ادامه یافت.

 یادمان تاریخی تخت جمشید که متعلق به دوره هخامنشیان است یکی از ۴ اثر ثبت شده استان فارس در فهرست آثار جهانی است که در سال ۱۹۷۹ میلادی با شماره ۱۱۴ در سازمان جهانی علمی، فرهنگی ملل متحد (یونسکو) به ثبت رسید.

منبع: مهر

انتهای پیام/ت

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث فرهنگی کمبود امکانات مجموعه جهانی تخت جمشید جهانی تخت جمشید تخت جمشید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۲۴۲۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رابطه استفاده از آسانسور با کاهش عمر

سوار شدن آسانسور برای راحتی فوق‌العاده است، اما یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که هیچ کمکی به طول عمر شما نمی‌کند بلکه در عوض، محققان دریافته‌اند که انتخاب پله‌ها می‌تواند به شما کمک کند تا زندگی طولانی‌تری داشته باشید، به طور خاص، بالا رفتن از چند پله در روز، خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی عروقی و مرگ ر

به گزارش خبرگزاری ایمنا، دکتر سوفی پادوک (Sophie Paddock)، نویسنده این مطالعه از دانشگاه آنگلیا شرقی و بنیاد بیمارستان دانشگاه نورفولک و نورویچ می‌گوید: اگر هر دو گزینه پله‌ها یا آسانسور را دارید، به سراغ پله‌ها بروید، زیرا این کار به قلب شما کمک می‌کند. حتی فعالیت‌های بدنی کوتاه مدت تأثیرات مفیدی بر سلامتی دارد، و دوره‌های کوتاه بالا رفتن از پله‌ها می‌تواند یک هدف دست یافتنی برای فعالیت‌های روزانه باشد.

به نقل از اس‌اف، اگرچه بیماری‌های قلبی عروقی علت اصلی مرگ و میر در ایالات متحده هستند، اما محققان می‌گویند که ورزش منظم می‌تواند به پیشگیری از آن کمک کند. متأسفانه، مطالعه جدیدی که در مجله ESC Preventive Cardiology ۲۰۲۴ ارائه شده است، خاطرنشان می‌کند که از هر چهار فرد بزرگسال در سراسر جهان، یک نفر از سطوح توصیه شده فعالیت بدنی برخوردار نیست.

در ایالات متحده بزرگسالان باید هر هفته حدود ۱۵۰ دقیقه ورزش با شدت متوسط داشته باشند. این حدود ۳۰ دقیقه پیاده‌روی سریع در روز برای مدت پنج روز است. همچنین اضافه کردن دو روز فعالیت‌های تقویت عضلانی توصیه می‌شود که در آن همه گروه‌های عضلانی اصلی از جمله پاها، باسن، پشت، شکم، سینه، شانه‌ها و بازوها درگیر شوند.

دکتر پادوک خاطرنشان می‌کند که بالا رفتن از پله‌ها شکلی آسان و قابل دسترس از ورزش است که افراد می‌توانند در هر مکانی انجام دهند از ساختمان آپارتمانی خود گرفته تا پارک‌های شهری. با در نظر گرفتن این موضوع، این مطالعه جدید به بررسی تأثیر بالا رفتن از پله بر طول عمر و سلامت قلب پرداخت.

این گروه ۹ مطالعه قبلی را در مورد بالا رفتن از پله‌ها با بیش از ۴۸۰ هزار شرکت‌کننده جمع‌آوری کردند. این مطالعات مجموعه وسیعی از شرایط را مورد بررسی قرار داد و درمورد تعداد پله‌هایی که شرکت‌کنندگان از آن بالا رفتند یا سرعتی که از آن پله‌ها بالا رفتند، تفاوتی قائل نشد. این ۹ گزارش شامل افراد سالم و همچنین افراد مبتلا به بیماری شریانی محیطی یا سابقه حملات قلبی بود. شرکت کنندگان از ۳۵ تا ۸۴ سال سن داشتند.

به طور کلی، این مطالعه جدید نشان داد که بالا رفتن از پله‌ها با کاهش ۲۴ درصدی خطر مرگ به هر دلیلی ارتباط دارد. شرکت کنندگان همچنین ۳۹ درصد کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی قرار گرفتند. علاوه بر این، بالا رفتن از پله‌ها به این شرکت‌کنندگان کمک کرد تا از برخی از عوارض عمده بیماری‌های قلبی عروقی، از جمله حمله قلبی، نارسایی قلبی و سکته جلوگیری کنند.

بر اساس این نتایج، ما مردم را تشویق می‌کنیم که پله‌نوردی را در زندگی روزمره خود بگنجانند. مطالعه ما نشان داد که هرچه فردی از پله‌ها بیشتر بالا برود، مزایای بیشتری دارد. بنابراین، چه در محل کار، چه در خانه و چه در جای دیگر، از پله‌ها استفاده کنید.

کد خبر 748596

دیگر خبرها

  • پاکسازی گلسنگ‌ها از چهره تخت جمشید + فیلم
  • گلایه اهالی روستای کالدشت بالا از کمبود امکانات رفاهی + فیلم و تصاویر
  • پیش‌بینی می‌کنیم سال آینده کمبود نیروی انسانی نداشته باشیم
  • رابطه استفاده از آسانسور با کاهش عمر
  • استفاده از آسانسور عمر شما را کوتاه می‌کند!
  • کمبود آمبولانس بزرگترین چالش اورژانس کشور است
  • هوش مصنوعی جهت‌گیری سیاسی افراد را از روی چهره تشخیص می‌دهد
  • رزرو هتل میلان ویلا آیدا
  • رزرو هتل در آمستردام
  • مدیرعامل ملوان: صحبت‌های تارتار زنگ خطر بود