Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/همدان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان با بیان اینکه ۱۹ هزار هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی استان همدان به علت بهره‌برداری‌های بی‌رویه بیابانی شده است، گفت: ۲۲ هزار هکتار عملیات آبخیزداری در راستای حفاظت از خاک و جلوگیری از فرسایش در سال جاری اجرا می‌شود.

اسفندیار خزائی یکشنبه ۱۶ آذر در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه فرسایش خاک در همدان ۱۰ تن در هکتار است، تصریح کرد: تلاش داریم در سال‌جاری ۲۲ هزار هکتار عملیات آبخیزداری در راستای حفاظت خاک و جلوگیری از فرسایش خاک انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به وجود ۲۴ هزار سازه آبخیزداری و ۴۰۰۰ سازه ملاتی و بند خاکی در استان و با بیان اینکه ۱۶۵۸ گونه گیاهی در مراتع استان همدان موجود است، اظهار کرد: سال گذشته ۱۰۰۰ هکتار جنگل‌کاری در استان صورت گرفت که امسال هم ۱۰۰۰ هکتار جنگل کاری خواهیم داشت که به طور قطع در حفظ خاک مؤثر است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان با اشاره به ۲۰۰۰ هکتار کپه‌کاری و قرق مراتع در سال جاری، بیان کرد: آماده‌سازی بستر کاشت در بخش مرتع و جنگل انجام شده و عملیات کاشت نیز انجام خواهد شد.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: گیاهانی که در جنگل‌کاری مورد استفاده قرار می‌گیرد معمولاً گونه‌های جنگلی سازگار با طبیعت استان بوده به طوریکه درختان سنجد، سماق، سرو نقره‌ای، کاج سیاه، زرشک و زالزالک از جمله این گونه‌ها هستند.

خزائی در پاسخ به خبرنگار ایسنا مبنی بر بیابانی شدن اراضی استان همدان، تصریح کرد: ۱۹ هزار هکتار عرصه بیابانی به علت بهره‌برداری بی‌رویه و چرای دام در استان ایجاد شده که امسال ۹۰۰ میلیون تومان اعتبار برای توسعه گیاهان مستعد بیابان زدایی درنظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه استان همدان در راستای توسعه جنگل اقدامات خوبی داشته است، افزود: ۵۹۸ هزار واحد دامی در سطح استان همدان پروانه چرا دارند در حالیکه فشار دام در مراتع استان همدان سه برابر است.

وی در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر تخریب منابع طبیعی به واسطه فعالیت آفرودسواران و موتورسواران، ادامه داد: اجازه نخواهیم داد آفرودسواران طبیعت را مورد تخریب قرار دهند و منابع طبیعی وجود موتورسواران و آفرودسواران را در طبیعت استان تحمل نمی‌کند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان با بیان اینکه موتورسواران و آفرودسواران طبیعت را مورد تخریب قرار می‌دهند، خاطرنشان کرد: عرصه‌های مراتع استان همدان واجد گونه‌های گیاهی با ارزشی هستند و نباید این گونه رفتار شود.

وی با تأکید بر اینکه آفرودسواران جایی در مراتع استان همدان ندارند، تصریح کرد: با مسئولان ورزش و جوانان جلساتی داشتیم و تأکید کردیم که آفرودکاران نهادینه شوند و بدون اینکه استعدادیابی و جایی درنظر گرفته شود، در طبیعت جایی نخواهد داشت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: منابع طبیعی و آبخیزداری فرسایش خاک جنگل کاری استانی اقتصادی آفرود مراتع استان همدان منابع طبیعی هزار هکتار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۲۶۲۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲ تن چوب تاغ قاچاق در شاهرود کشف شد

محمد رضا کشاورزیان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه نیمه شب گذشته دو تن و ۱۲۰ کیلوگرم از یک خودرو عبوری نیسان کشف و ضبط شد، ابراز داشت: این خودرو از نیشابور عازم شهریار بود که در شاهرود زمین گیر شد.

وی ضمن بیان اینکه مأموران پاسگاه شهید نوری شاهرود موفق به شناسایی این محموله شدند، افزود: محموله به طور ماهرانه، حرفه‌ای و به شکل کتابی چیده شده بود که در نوع خود نادر است.

رئیس اداره منابع طبیعی شاهرود ضمن بیان اینکه یگان حفاظت با هرگونه مصادیق قاچاق چوب به شدت برخورد می‌کند، ابراز داشت: راننده دستگیر پرونده فرد تشکیل و تحویل مراجع قضائی شد.

کشاورزان اضافه کرد: تخریب حوزه محیط زیست و منابع طبیعی قابل جبران نیست و لذا حراست و حفاظت آن یک وظیفه عمومی تلقی می‌شود.

وی افزود: از شهروندان درخواست داریم هر گونه تخریب را حتماً گزارش دهند تا موضوع مورد رسیدگی قرار گیرد.

کد خبر 6098674

دیگر خبرها

  • ۲ تن چوب تاغ قاچاق در شاهرود کشف شد
  • بیش از ۱۵۰۰ مترمربع از اراضی ملی عنبرآباد رفع تصرف شد
  • قطع درختان جنگل فندقلوی نمین صحت ندارد
  • زندانیان ملایری هزار اصله درخت کاشتند
  • رفع تصرف بیش از ۲ هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف بیش از دو هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی، در سال ۱۴۰۲ با ورود دستگاه قضایی آذربایجان غربی
  • شکسته شدن بند خاکی در روستای بیجورد بردسکن بر اثر سیلاب
  • سهم ۲۴ درصدی آبخیزداری از کل حوزه‌های سیل خیز کشور/ اعتبار کافی نیست
  • آغاز به کار شورا‌های همیار طبیعت خراسان رضوی