Web Analytics Made Easy - Statcounter

به دنبال دستور گمرک ایران برای تعیین تکلیف کالاهایی که صاحبان آن در مهلت تعیین شده برای ترخیص اقدام نکرده و مشمول مقررات متروکه شده اند و حتی محتکر محسوب و به مراجع قضایی معرفی می شوند، سازمان اموال تملیکی برای پیگیری کالاهای متروکه و تعیین تکلیف آنها ورود کرده است.

به گزارش ایسنا، در حالی انتقادات زیادی از سوی صاحبان کالا و مسئولان در رابطه با دپوی کالا در گمرک و بنادر مطرح و با وجود بخش نامه ها و مصوبات قبلی باز هم گره ترخیص این کالا ها که به حدود هشت میلیون تن می رسید که چندی پیش طی مذاکرات صورت گرفته و تاکید مقام معظم رهبری بر هماهنگی دستگاه های مرتبط برای ترخیص کالا های دپو شده و تامین نیاز داخل، در ستاد هماهنگی اقتصادی دولت مصوبه ای در رابطه با ترخیص فوری کالاهای اساسی و و کالا اا و مواد اولیه مرتبط با تولید صادر شد که بر رفع موانع موجود به ویژه گره های ارزی تاکید داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی مصوبه مربوطه از ۱۷ آبان ماه ابلاغ و اجرایی شد که گمرک ایران با کید بر اینکه بهانه ای برای صاحبان کالاهای مشمول مصوبه باقی نمانده  که در ادامه بارها به صاحبان کالا هشدار داد نسبت به انجام فرایند ترخیص اقدام کنند.

دستور گمرک برای برخورد با صاحبان کالاهایی که در ترخیص تعلل داشته یا مایل به آن نیستند

این جریان تا جایی پیش رفت که در هفته گذشته مهرداد جمال ارونقی - معاون فنی گمرک ایران - طی بخشنامه ای به گمرکات اجرایی برای برخورد با صاحبان کالاهایی که از ترخیص خودداری یا به موقع نسبت به آن اقدام نمی کنند، ابلاغ کرد که طی آن بر اساس شرایط تعریف شده در صورت عدم اقدام صاحب کالا در مهلت تعیین شده، کالا مشمول مقررات متروکه شده و حتی بحث احتکار کالا و ارائه اسامی محتکران به مراجع قضایی مطرح شد.

ورود سازمان اموال تملیکی به وضعیت ترخیص کالا و متروکه شدن آن

اما اطلاعات دریافتی ایسنا از این حکایت دارد که به دنبال بخشنامه گمرک ایران، سازمان اموال تملیکی که بعد از متروکه شدن کالا مسئول دریافت و تعیین تکلیف کالا است، اقدام در رابطه با تعیین تکلیف کالاهای مشمول مقررات متروکه را مورد تاکید قرار داده است.
 
این در حالی است که سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی به سازمان های استانی خود اعلام کرده است که «با توجه به بخشنامه معاون فنی گمرک ایران به گمرکات کشور در خصوص رسوب کالا در انبار بنادر، گمرکات و انبارهای عمومی ، مراتب به قید فوریت از گمرکات مربوطه پیگیری و کالاهایی که مشمول متروکه شده است نسبت به انجام تشریفات قانونی در خصوص تعیین تکلیف آنها اقدام لازم انجام و نتیجه اعلام شود.»

این در حالی است که پیش از این معاون فنی گمرک ایران در رابطه با بخشنامه مربوطه اعلام کرده بود که   
 در مورد کالاهایی که به گمرک اظهار شده یا در حین انجام تشریفات گمرکی هستند، اگر بررسی ها نشان از عدم وجود دلیل قانونی صاحب کالا جهت پرداخت حقوق ورودی و ترخیص قطعی باشد، آنگاه به وی طی اخطاری ۲۰ روز زمان برای ترخیص داده می شود و اگر اقدام نکند، این کالا نیز متروکه خواهد شد.

همچنین طبق توضیح ارونقی، در رابطه با کالاهایی که به گمرک اظهار شده و پس از انجام تشریفات گمرکی برای آن ها پرونده الکترونیکی و مجوز بارگیری صادر شده است، صاحبان کالا ظرف یک ماه باید نسبت به خروج اقدام کنند در غیر این صورت فقط هفت روز به آن ها فرصت ترخیص داده می شود و اگر اقدام نکنند، کالا متروکه خواهد شد.

معاون فنی گمرک ایران تاکید کرده بود اقدام به عدم ترخیص به موقع و خروج کالا پس از یک ماه از مجوز بارگیری می تواند از مصادیق احتکار به شمار آید و اسامی این صاحبان کالا جهت هر گونه دستور به مراجع قضایی اعلام خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کالای متروکه سازمان اموال تملیکی گمرك معاون فنی گمرک ایران سازمان اموال تملیکی تعیین تکلیف کالا صاحبان کالا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۲۷۸۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پویش دست‌های مهربان در کردستان برگزار شد

پویش دست‌های مهربان به همت ادارات تبلیغات اسلامی و اموال تملیکی کردستان امروز در مسجد جامع سنندج برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از روابط عمومی اداره‌کل تبلیغات اسلامی کردستان، پویش دست‌های مهربان به همت ادارات تبلیغات اسلامی و اموال تملیکی کردستان بعدازظهر امروز _چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت_ در مسجد جامع سنندج برگزار شد.

حجت‌الاسلام عبدالرضا پورذهبی، نماینده ولی‌فقیه در کردستان در این مراسم اظهار کرد: این پویش بیانگر احسان، انفاق و توجه به محرومان است.

وی با بیان اینکه ادارات ظرفیت‌های مؤثری برای کاهش فقر جامعه دارند، افزود: همه ادارات باید در این راستا گام بدارند و کمک به نیازمند را مختص ادارات خاصی ندانند.

نماینده ولی فقیه در استان کردستان خاطرنشان کرد: ۵۵ هزار کارمند در استان کردستان داریم که اگر کارکنان ماهانه رقمی خیلی ناچیز را برای کمک به نیازمندان قرار دهد می‌توان شاهد افزایش پویش‌های مهربانی و اینگونه کارهای نیک شد.

حجت الاسلام پورذهبی توجه به مؤمنان را جزئی از دین و تدین مسلمانان دانست و اضافه کرد: باید همواره در فکر مؤمنان باشیم و تلاش‌های خیرخواهانه را افزایش دهیم.

حجت‌الاسلام برومند رازیانی، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کردستان نیز در این مراسم اظهار کرد: سازمان تبلیغات اسلامی با همراهی سازمان اموال تملیکی در راستای تکلیف اجتماعی و به منظور محرومیت‌زدایی اقدام به تهیه بسته‌های پوشاک برای خانواده‌های نیازمند کرده است.

وی افزود: ۵۰۰ بسته پوشاک و کفش و لوازم‌التحریر برای خانواده‌های نیازمند تدارک دیده شده که با همکاری کمیته امداد، بهزیستی و با کمک شبکه‌های مردمی به نیازمندان تحویل داده می‌شود.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کردستان از همکاری سازمان اموال تملیکی کشور و استان در راستای اجرای پویش دست‌های مهربان تقدیر کرد.

کد خبر 749818

دیگر خبرها

  • تعیین تکلیف ۱۰ هزار و ۶۰۰ کانتینر کالای متروکه در هرمزگان
  • پویش دست‌های مهربان در کردستان برگزار شد
  • طرح شناسه کالا در سازمان اموال تملیکی استان تهران اجرایی شد
  • رئیس دادگستری تهران : تا ۲۷ خرداد تمامی وسایل نقلیهٔ توقیفی از پارکینگ‌ ها خارج می‌شوند
  • تعیین تکلیف حدود ۴ هزار میلیارد ریال از اموال تملیکی خوزستان
  • صدور رای از دادگاه انقلاب برای ۲۷ هزار و ۹۰۰ دستگاه وسیله نقلیه
  • تعیین تکلیف ۶۵۷۰۰ وسیله نقلیه توقیفی در تهران
  • تعیین تکلیف ۱۸ هزار و ۸۳۵ ردیف کالا در حوزه گمرکات و اموال تملیکی
  • تعیین تکلیف بیش از ۳ هزار میلیارد ریال از اموال تملیکی خوزستان
  • صدور ۹۱۰ رای برای تعیین تکلیف اموال متروکه در گمرکات خوزستان