Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، در حالی انتقادات زیادی از سوی صاحبان کالا و مسئولان در رابطه با دپوی کالا در گمرک و بنادر مطرح بود و با وجود بخش نامه ها و مصوبات قبلی باز هم گره ترخیص این کالا ها که به حدود هشت میلیون تن می رسید ، باز نشد که چندی پیش طی مذاکرات صورت گرفته و تاکید مقام معظم رهبری بر هماهنگی دستگاه های مرتبط برای ترخیص کالا های دپو شده و تامین نیاز داخل، در ستاد هماهنگی اقتصادی دولت مصوبه ای در رابطه با ترخیص فوری کالاهای اساسی و کالا و مواد اولیه مرتبط با تولید صادر شد که بر رفع موانع موجود به ویژه گره های ارزی تاکید داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مصوبه مربوطه از ۱۷ آبان ماه ابلاغ و اجرایی شد اما گمرک ایران با کید بر اینکه بهانه ای برای صاحبان کالاهای مشمول مصوبه باقی نمانده  که در ادامه بارها به صاحبان کالا هشدار داد که نسبت به انجام فرایند ترخیص اقدام کنند.

دستور گمرک برای برخورد با صاحبان کالاهایی که در ترخیص تعلل داشته یا مایل به آن نیستند

این جریان تا جایی پیش رفت که در هفته گذشته مهرداد جمال ارونقی - معاون فنی گمرک ایران - بخشنامه ای به گمرکات اجرایی برای برخورد با صاحبان کالاهایی که از ترخیص خودداری یا به موقع نسبت به آن اقدام نمی کنند، ابلاغ کرد که طی آن در صورت عدم اقدام صاحب کالا در مهلت تعیین شده، کالا مشمول مقررات متروکه شده و حتی بحث احتکار کالا و ارائه اسامی محتکران به مراجع قضایی مطرح شد.

ورود سازمان اموال تملیکی به وضعیت ترخیص کالا و متروکه شدن آن


اما اطلاعات دریافتی از این حکایت دارد که به دنبال بخشنامه گمرک ایران، سازمان اموال تملیکی که بعد از متروکه شدن کالا مسئول دریافت و تعیین تکلیف کالا است، اقدام در رابطه با تعیین تکلیف کالاهای مشمول مقررات متروکه را مورد تاکید قرار داده است.
 
این در حالی است که سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی به سازمان های استانی خود اعلام کرده است که «با توجه به بخشنامه معاون فنی گمرک ایران به گمرکات کشور در خصوص رسوب کالا در انبار بنادر، گمرکات و انبارهای عمومی، مراتب به قید فوریت از گمرکات مربوطه پیگیری و کالاهایی که مشمول متروکه شده است نسبت به انجام تشریفات قانونی در خصوص تعیین تکلیف آنها اقدام لازم انجام و نتیجه اعلام شود.»

این در حالی است که پیش از این معاون فنی گمرک ایران در رابطه با بخشنامه مربوطه اعلام کرده بود که در مورد کالاهایی که به گمرک اظهار شده یا در حین انجام تشریفات گمرکی هستند، اگر بررسی ها نشان از عدم وجود دلیل قانونی صاحب کالا جهت پرداخت حقوق ورودی و ترخیص قطعی باشد، آنگاه به وی طی اخطاری ۲۰ روز زمان برای ترخیص داده می شود و اگر اقدام نکند، این کالا نیز متروکه خواهد شد.

همچنین طبق توضیح ارونقی، در رابطه با کالاهایی که به گمرک اظهار شده و پس از انجام تشریفات گمرکی برای آن ها پرونده الکترونیکی و مجوز بارگیری صادر شده است، صاحبان کالا ظرف یک ماه باید نسبت به خروج اقدام کنند در غیر این صورت فقط هفت روز به آن ها فرصت ترخیص داده می شود و اگر اقدام نکنند، کالا متروکه خواهد شد.

معاون فنی گمرک ایران تاکید کرده بود اقدام به عدم ترخیص به موقع و خروج کالا پس از یک ماه از مجوز بارگیری می تواند از مصادیق احتکار به شمار آید و اسامی این صاحبان کالا جهت هر گونه دستور به مراجع قضایی اعلام خواهد شد.

پربیننده ترین ماسک‌های چینی ۶۰۰تومانی گوشت هم ارزان شد آشفتگی در توزیع مواد شوینده ۳نقد مهم و جدی به مصوبه اخیر ترخیص کالاهای رسوبی از گمرک/ هشدار درباره بروز هرج‌ومرج در بودجه و تشکیل پرونده‌های سنگین ارزی تعیین قیمت ۱۰قلم محصول لبنی پرمصرف

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: کالاهای اساسی گمرک گمرک امام خمینی گمرک الکترونیکی کالای متروکه ترخیص کالاهای اساسی سهام عدالت معاون فنی گمرک ایران صاحبان کالا تعیین تکلیف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۲۹۴۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین تکلیف حدود ۴ هزار میلیارد ریال از اموال تملیکی خوزستان

تین نیوز

رئیس کل دادگستری خوزستان از تعیین تکلیف پرونده های کالاهای قاچاق و متروکه اموال تملیکی استان در سال گذشته به ارزش سه هزار و ۳۹۸ میلیارد ریال خبر داد.

به گزارش تین نیوز به نقل از دادگستری کل خوزستان، علی دهقانی اظهار کرد: در راستای تاکید رئیس قوه قضاییه و دادستان کل کشور مبنی بر تسریع در فرایند تعیین تکلیف کالاهای متروکه و قاچاق، این اقدام در دو سال گذشته با جدیت در دستور کار قرار گرفته است.

دهقانی ادامه داد: با توجه به حجمی که این کالاها از انبارهای بنادر، گمرکات و اداره اموال تملیکی اشغال می کنند و هزینه بالای نگهداری از آن ها که موجب ضرر به بیت المال می شود، دستور داده شد نسبت به تعیین تکلیف آن ها از مراجع قانونی اقدامات لازم انجام شود و پرونده ها به صورت ویژه رسیدگی و مورد پیگیری قرار گیرد.

وی گفت: این پرونده ها از طریق فروش و بازگشت به مالک، تعیین تکلیف شده و از مجموع آن، حدود ۴ هزار میلیارد ریال به بیت المال بازگشته است.

وی افزود: در این مدت همچنین ۲۹۹ پرونده از طریق برائت و ۱۹۲ پرونده نیز به لحاظ غیرقابل مصرف بودن از طریق معدوم سازی تعیین تکلیف شده است.

رئیس کل دادگستری خوزستان با قدردانی از پیگیری های دادستان مرکز استان و دادستان های آبادان، خرمشهر و بندر امام خمینی (ره) و تلاش های مدیران اداره اموال تملیکی استان خوزستان، گفت: از آذرماه سال گذشته با تعیین نماینده ای از اداره کل اموال تملیکی استان خوزستان برای مراجعه به شعب تعزیرات و پیگیری پرونده های فاقد رأی، ۹۱۰ رای قطعی از سوی این شعب صادر شد که روند تعیین تکلیف کالا در انبارهای استان را صعودی کرده است.

دهقانی گفت: فروش ۵۶ دستگاه خودرو به ارزش حدود هزار و ۸۹۱ میلیارد ریال، ۳۴۸ شاخه لوله آهنی به ارزش ۳۴۵ میلیارد ریال، یک کانتینر لوازم یدکی قاچاق به ارزش ۳۳ هزار و ۶۴۲ میلیارد ریال و پارچه های قاچاق به ارزش ۱۲ میلیارد و ۵۴۵ میلیون ریال و یک فقره انهدام تخصصی دارو، از پرونده های مهم تعیین تکلیف شده استان خوزستان در سال گذشته است.

وی افزود: همچنین ۹۶۰ تن برنج به ارزش ۱۴۳ میلیارد ریال و ۶۹۸ تن ذرت به ارزش ۱۲ میلیارد و ۷۳۵ میلیون ریال به عنوان مصرف ثانویه تعیین تکلیف و به فروش رسید.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ترانزیت خارجی ۷ میلیون تن کالا میان ایران و عراق در سال گذشته
  • مالکان خودروهای توقیف شده در پارکینگ برای ترخیص ماشین اقدام کنند
  • ۴۱۳ هزار تن کالاهای اساسی به مازندران وارد شد
  • آخرین وضعیت محموله ترانزیتی افغانستانی در گمرک
  • صدور بیش از ۵۰ میلیون دلار کالا از گمرک استان همدان
  • صادرات بیش از ۵۰ میلیون دلار کالا از گمرک استان همدان 
  • دستور رییسی باز هم ناممکن از آب درآمد!/ ساخت هواپیما فعلا شدنی نیست/ تکلیف یک میلیون دلار پولی که صرف شد چه می‌شود؟ (فیلم)
  • تعیین تکلیف حدود ۴ هزار میلیارد ریال از اموال تملیکی خوزستان
  • تعیین تکلیف ۱۸ هزار و ۸۳۵ ردیف کالا در حوزه گمرکات و اموال تملیکی
  • صدور ۹۱۰ رای برای تعیین تکلیف اموال متروکه در گمرکات خوزستان