Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش خبرگزاری فارس از ایلام، قاسم سلیمانی‌دشتکی استاندار ایلام امروز یکشنبه ۱۶ آذر ماه در نشست حفظ خاک که به مناسبت روز جهانی خاک برگزار شد، با عنوان این مطلب که اجرای طرح‌های مختلف در اراضی ملی باید بدون قید مالکیت هیچ نهاد و دستگاهی یا فردی باشد و بهره برداری و صیانت از طرح‌ها باید به مردم واگذار شود، تاکید کرد: به عنوان نمونه تفاهم نامه‌ای با بنیاد علوی در خصوص اجرای طرح‌های آبخیزداری توام با کشاورزی منعقد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: طبق این تفاهم نامه بنیاد علوی یک هزار هکتار از اراضی استان را به آبخیزداری اختصاص می‌دهد و بعد از بهره برداری و صیانت از طرح به کشاورزان و جوامع محلی واگذار خواهد شد.

استاندار ایلام در ادامه به اجرای طرح ۱۰ هزار هکتاری احیای اراضی شیبدار توسط وزارت جهاد کشاورزی اشاره کرد و گفت: متولیان امر این طرح را هر سال ۲ هزار هکتار و به مدت ۵ سال اجرا می‌کنند.

وی تصریح کرد: هیچ دستگاه و شرکت یا فردی اعم از حقوقی یا حقیقی مالک اراضی ملی و طرح‌های اجرایی در این اراضی نیست و بعد از اتمام طرح‌ها بایست به مردم برای مشارکت و حفظ پروژه‌ها واگذار شوند که در آن صورت تاثیرگذاری و آثار مثبت اجرای طرح‌ها بیشتر خواهد بود.

سلیمانی‌دشتکی با بیان اینکه در استان طرح‌های آبخیزداری مهم و گسترده‌ای انجام شده است، یادآور شد: باید طرح‌های نوین آبخیزداری توام با کشاورزی انجام شود و در پیرامون یا پایین دست این طرح‌ها اقدام به کشت گیاهان دارویی، انواع گل‌ها با صرفه اقتصادی یا علوفه و مرتع کرد و بهره برداری از این اراضی و حفظ و نگهداری آن را به صورت امانی به خود مردم واگذار کرد.

وی شخم غیر استاندارد زمین در اراضی شیب دار، شخم دامنه کوه و جنگل، چرای بی‌رویه دام و ... از جمله عوامل مهم در بروز و تسریع فرسایش و ضعف شدن خاک عنوان کرد و گفت: باید با اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوان داری و نیز نهال کاری ضمن جلوگیری از افزایش روند فرسایش خاک، به تقویت و غنای خاک و سفره‌های زیرزمینی کمک کرد و از طرفی این مهم باعث جلوگیری از هدر رفت آب و روان آب‌های سیل آسا خواهد شد.

سلیمانی‌دشتکی احیای خاک را احیای زندگی تعبیر کرد و گفت: برای تشکیل یک سانتیمتر خاک ۵۰ سال وفت لازم است اما بر اثر شخم غیر استاندارد در اراضی شیب دار هر سال ۵ سانتی متر فرسایش خاک صورت می پذیرد. 

وی افزود: با توجه به اهمیت سلامت خاک و اینکه حیات تمام موجودات در گرو سلامت خاک است، برای حراست از اراضی استان علاوه بر استفاده از ظرفیت‌های مردم و انجمن‌های مردم نهاد، دستگاه‌های اجرایی مرتبط با موضوع نیز با برنامه‌های تلفیقی مبتنی بر تحقیقات، پژوهش، برنامه ریزی و ترویج برای احیای خاک در دستور کار قرار گیرد و استانداری نیز از این برنامه‌ها حمایت می‌کند.

استاندار ایلام گفت: در استان ایلام اقدامات موثر متعددی در زمینه جنگل کاری مشارکتی و نهال کاری انجام گرفته که در دولت تدبیر و امید این روند نسبت به گذشته شتاب بیشتری داشته است.

وی اضافه کرد: در همین سال جاری سقف اجرای جنگل کاری کشور ۴۲ هزار هکتار است که سهم استان ایلام ۱۷ هزارهکتار معادل ۴۰ درصد کل پروژه است.

سلیمانی‌دشتکی افزود: از ۷۸ هزار هکتار جنگل کاری که در استان صورت گرفته بیش از ۵۰ هزار هکتار آن در دو سه سال اخیر انجام شده است.

استاندار ایلام در پایان خواستار اهتمام جدی مدیران در انجام امور مردم در زمان باقی مانده از کار دولت شد و گفت: هر مسوولی بایست تا دقیقه اخر خدمت خود پرانگیزه و با تمام توان به امر خدمتگذاری به مردم انجام وظیفه کند.

وی افزود: نباید به این گمان که چند ماه بیشتر به پایان عمر دولت نمانده، جدیت و تلاش در دستور کار مدیران خارج شود.

انتهای پیام/ 9708

منبع: فارس

کلیدواژه: ایلام قاسم سلیمانی بنیاد علوی کشاورزی استاندار ایلام قاسم سلیمانی دشتکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۳۰۴۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قلع و قمع ۵۱ فقره تغییر کاربری در محمودآباد

مدیر جهاد کشاورزی محمودآباد از قلع و قمع ۵۱ فقره تغییر کاربری غیرمجاز در اراضی کشاورزی این شهرستان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از محمودآباد، محمد هادی‌زاده اظهار داشت: برای اجرای تبصره دو ماده 10 قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی، 51 مورد تغییرکاربری غیرمجاز قلع و قمع شدند.

وی افزود: این موارد به مساحت 17 هزار و 20 مترمربع در اراضی کشاورزی روستا‌های تازه‌آباد و فرامده از توابع بخش سرخ‌رود شهرستان محمودآباد بوده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان محمودآباد با اشاره به اینکه این تغییرکاربری بصورت تفکیک، شن ریزی، دیوارکشی و بنای نیمه کاره بود، تصریح کرد: به منظور حفظ و صیانت از عرصه‌های کشاورزی و استمرار تولید، این احکام با همکاری و هماهنگی مؤثر دستگاه قضایی و نیروی انتظامی اجرا شد.

هادی‌زاده  با بیان اینکه هرگونه فعالیت مغایر با عملیات کشاورزی، زراعی و باغی، ایجاد بنا و سایر اقدامات به تشخیص جهاد کشاورزی است، گفت: در صورت مشاهده تغییر کاربری و ساخت و سازهای غیرمجاز اراضی کشاورزی از طریق سامانه 131 اطلاع رسانی کنند.

وی از مردم خواست با خودداری از خرید زمین هایی که با تغییر کاربری و به صورت غیرمجاز خارج از محدوده شهری تصرف شدند و با مراجعه به جهاد کشاورزی نسبت به نوع کاربری زمین مورد نظر قبل از هرگونه ساخت و ساز، از مشکلات حقوقی و قضایی آینده جلوگیری کنند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • قلع و قمع ۵۱ فقره تغییر کاربری در محمودآباد
  • ۴۳۰۰ متر مربع از اراضی کشاورزی نیشابور آزادسازی شد
  • افتتاح طرح آبرسانی فلارد یک در شهرستان فلارد
  • اتمام رفع تداخلات اراضی در سیستان‌ و بلوچستان
  • رفع تداخلات ۲۳ هزار هکتار اراضی ساری
  • اتمام رفع تداخلات اراضی در سیستان و بلوچستان
  • کشت گل محمدی در ۶۰۰ هکتار اراضی کشاورزی کاشان
  • ۴۷ هزار هکتار شالیزار‌ در مازندران مکانیزه کشت شد
  • کشت برنج در ۶۷ هزار هکتار شالیزار مازندران
  • رفع تداخل ۵ هزار و ۲۵۳ هکتار از اراضی کشاورزی استان قزوین