Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@10:28:04 GMT

نخستین پارچه زربافت تربت‌حیدریه تولید شد

تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۳۳۲۵۵

نخستین پارچه زربافت تربت‌حیدریه تولید شد

علی محمدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این تولید بعد از ثبت ملی روستای بسک در سال ۹۷ و با هدف تکمیل زنجیره تولید تا مصرف و جلوگیری از خام فروشی نخ ابریشم، انجام شده است.
وی ادامه داد: در این راستا احیا، آموزش و تولید صنایع وابسته به ابریشم کشی از جمله ابریشم بافی، زری بافی، نواربافی و سایر دستبافت‌های سنتی و هنری در دستور کار قرار گرفت تا ارزش افزوده و سودآوری این محصول مهم شهرستان به مردم سخت کوش این منطقه بازگردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تربت‌حیدریه گفت: در راستای تحقق این اهداف و با همکاری معاونت صنایع دستی خراسان رضوی از تابستان پارسال تعدادی از جوانان این روستا به تهران اعزام شدند و زیر نظر پژوهشکده وزارت میراث فرهنگی دوره زری‌بافی را به صورت فشرده فرا گرفتند.
محمدی افزود: پس از پایان دوره آموزشی و استقرار دستگاه زریبافی در خانه صنایع دستی ابریشم بسک و با همت هنرمندان جوان دوره دیده این پارچه زربافت، پاییز امسال بافته شد.

وی اضافه کرد: با توجه به جذابیت فراوان زری‌بافی و مراحل تولید پارچه زربافت و اهمیت این رشته و نیز علاقه‌مندی زیاد گردشگران داخلی و خارجی به محصولات ابریشم و گلابتون، ثبت جهانی این روستا می‌تواند به جذب فزاینده گردشگران کمک کند و این روستا به عنوان قطب جذب گردشگری خارجی در استان تبدیل شود.

رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تربت‌حیدریه با بیان این که پارچه زربافت از دو محصول ابریشم و طلا تشکیل می‌شود گفت: وجود هر دو ماده اولیه در منطقه بایگ مزیت بسیار مناسبی برای مقرون به صرفه بودن تولید این محصول در شهرستان تربت حیدریه است.
محمدی با بیان این که پیشینه و قدمت زری ‌بافی در ایران به دوران قبل از اسلام بازمی‌گردد و فن زری‌بافی‌ در دوران صفویه به اوج خود رسید افزود: برابر اطلاعات تاریخی، پارچه‌های زری در ادوار مختلف تاریخی به قدری مورد توجه بود که وقتی بازرگانان و تاجران به ایران سفر می‌کردند، بهترین هدیه و سوغات، تهیه قطعه‌ای از پارچه زری ایران بوده ‌است. 
مردم روستای بسک از توابع بخش بایگ تربت‌حیدریه با سه هزار و ۴۰۰ نفر جمعیت، حرفه ابریشم کشی را به عنوان شغل آباء و اجدادی مردم این خطه حفظ کردند و اهالی این روستا با طبعی لطیف و ذوقی سرشار در کنار همه زیبایی های طبیعت خداداد منطقه و جاذبه های گردشگری روستای خود، به هنر ابریشم بافی نیز مشغولند.
شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربت‌حیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.


 

برچسب‌ها پارچه گردشگری اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی ابریشم تربت حیدریه میراث فرهنگی محمدی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پارچه گردشگری اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی ابریشم تربت حیدریه میراث فرهنگی محمدی پارچه گردشگری اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی ابریشم تربت حیدریه میراث فرهنگی محمدی اخبار کنکور میراث فرهنگی تربت حیدریه صنایع دستی زری بافی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۳۳۲۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت ۱۶ هزار صنعتگر در حوزه صنایع دستی زنجان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان؛ موسوی با بیان اینکه سالانه هفت هزار تن آثار مسی در استان تولید می‌شود، گفت: این میزان تولیدات توسط سه هزار هنرمند فعال در حوزه مسگری انجام می‌شود و همچنین سه هزار هنرمند نیز در زمینه چاقوسازی و دیگر رشته‌ها فعال هستند.

وی در ادامه به فعالیت حدود چهار هزار گیوه دوز در استان اشاره کرد و افزود: هنرمندان گیوه دوز به صورت خانواری در امر تولیدات این هنر دستی فعال هستند که مشارکت قشر‌های مختلف مردم در حوزه صنایع دستی را نشان می‌دهد.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان با بیان اینکه یکی از برنامه‌های مهم این اداره کل در سال جهش تولید با مشارکت مردم، حمایت از هنرمندان صنایع دستی است، گفت: هم اکنون مواد اولیه رشته‌های هنری نظیر مس و ملیله، گران بوده که در حد توان خود حمایت‌های لازم را برای تهیه آنها در دستور کار قرار داده ایم.


وی با بیان اینکه این اداره کل در سال گذشته حدود هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال وام به متقاضیان صنایع دستی پرداخت کرد، افزود: در مجموع با احتساب اعتبارات سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱، این تسهیلات به حدود ۸۰۰ متقاضی اعطاء شد.

موسوی با تأکید بر اینکه پرداخت وام به هنرمندان صنایع دستی در راستای رونق بخشی به کار آنها و تهیه مواد اولیه و خرید تجهیزات انجام می‌شود، گفت: ایجاد اشتغال در بخش صنعت هزینه‌های بالایی دارد، اما در حوزه صنایع دستی با مبلغ کمتری می‌توان اشتغالزایی کرد.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان با بیان اینکه سود بانکی تسهیلات پرداختی چهار درصد و به نوعی قرض الحسنه است، ادامه داد: این نوع تسهیلات برای ایجاد اشتغال خانگی صنایع دستی نقش اساسی دارد و می‌تواند اثرگذاری بهتری داشته باشد.

وی با بیان اینکه پرداخت تسهیلات در تحقق نامگذاری شعار سال بسیار موثر است، افزود: طبق پیش بینی‌ها اشتغال صنایع دستی استان طی امسال به حدود ۷۰۰ نفر خواهد رسید.

موسوی با بیان اینکه مهمترین عامل رونق صنایع دستی، توجه به صادرات است، گفت: یکی از برنامه‌های مهم ما طی امسال صادرات محصولات صنایع دستی به ویژه در حوزه مس، چاقو و ملیله از طریق گمرک استان است.

معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان گفت: هدف این اداره کل صادرات تجمیعی محصولات مختلف صنایع دستی استان است و برنامه ریزی‌ها بر این موضوع مهم بیشتر متمرکز خواهد شد.

دیگر خبرها

  • ثبت ملی صنایع دستی ۲ شهر فارس
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری می‌شود
  • فعالیت ۱۶ هزار صنعتگر در حوزه صنایع دستی زنجان
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود
  • برگزاری جشنواره شکوفه‌های بادام در دژکرد اقلید
  • بانک‌ها اعتبارات را به سمت تولید سوق دهند
  • دژکرد اقلید شهر ملی کیسه‌بافی می‌شود
  • گردشگری، مردمی‌ترین سهم ما در اقتصاد است
  • تقویت و توسعه زیرساخت‌های گردشگری شهر دژکرد اقلید
  • برگزاری دوره‌های رایگان آموزش صنایع دستی در لرستان