Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@19:33:43 GMT

برداشت زعفران از ۱۷ هکتار اراضی دامغان آغاز شد

تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۳۳۷۱۱

برداشت زعفران از ۱۷ هکتار اراضی دامغان آغاز شد

سید محسن طباطبائیان روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: سطح زیر کشت زعفران در شهرستان دامغان ۱۷ هکتار است که ۱۴ هکتار از این میزان به باروری رسیده است.

وی تصریح کرد: طی سال‌های ۹۸ و ۹۹ میانگین برداشت زعفران در هکتار چهار کیلوگرم بود، در حالی که در سال‌های گذشته، به میزان کمتری برداشت انجام می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طباطبائیان گفت: بازار فروش زعفران تولیدی این شهرستان بازارهای محلی و استان‌های شرقی است.

وی اضافه کرد: این محصول ارزشمند از لحاظ کیفی دارای ویژگی‌های ممتاز و محصول تولیدی دامغان از لحاظ طعم و رنگ منحصربه فرد و در تمام مناطق شهرستان از کیفیت مطلوب برخوردار است.

طباطبائیان اظهار داشت: باتوجه به فصل رویش (پاییز و زمستان) و شرایط گیاهی، زعفران از محصولات کم آب‌بر است که به همین علت قابلیت کشت و کار در مناطق مختلف دامغان را دارد.

وی بیان کرد: با توجه به عملکرد این محصول و اشتغال‌زایی آن، کاشت زعفران از گونه‌های اولویت دار این مدیریت است که بدون شک حمایت‌های لازم جهت توسعه این گیاه ارزشمند وجود دارد.

طباطبائیان خاطر نشان کرد: به علت تغذیه مناسب، شرایط آب و هوایی، بارندگی، بالا رفتن دانش بهره برداران، افزایش سن باغ‌های زعفران و افزایش تراکم بوته‌ها، ظرفیت تولید افزایش یافته است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دامغان گفت: با توجه به اینکه کشاورزان نسبت به مزیت نسبی زعفران در خصوص آب مصرفی و درآمد سالانه آگاه شدند، با رسیدگی بهتر به مزارع زعفران شاهد رشد هرساله برداشت این محصول هستیم و بدون شک حمایت‌های بانکی و اعطای تسهیلات کم بهره و بلند مدت نیز به متقاضیان انجام می‌شود.

۵۰ کشاورز دامغانی در ۱۷ هکتار زمین کشاورزی، به تولید زعفران مشغول هستند و بیش از ۶۰ درصد کاشت این محصول در جنوب دامغان قرار دارد.

مناطق تحت کشت زعفران در دامغان شامل منطقه حومه، رودبار، دامنکوه و بخش امیرآباد است.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی برداشت محصول زعفران گل زعفران دامغان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی برداشت محصول زعفران گل زعفران دامغان وزارت جهاد کشاورزی برداشت محصول زعفران گل زعفران دامغان اخبار کنکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۳۳۷۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۱۰ هزار تن گندم به مراکز مسقف خوزستان انتقال داده شد

به گزارش خبرنگار مهر، مجید نبی پور ظهر امروز یکشنبه در بازدید از یکی از مراکز خرید گندم در شهرستان حمیدیه با بیان اینکه امسال ۷۵۴ هزار هکتار از مزارع خوزستان زیر کشت گندم رفت، به ورود سامانه بارشی در مرحله برداشت گندم به استان اشاره کرد و افزود: ۸۶۴ هزار تن گندم از مزارع استان پیش از آغاز بارش‌ها برداشت شده بود که از این میزان ۵۶۰ هزار تن گندم در مراکز خرید روباز انبار و بیش از ۱۰۰ هزار تن گندم به سیلوها منتقل شده بود.

نبی پور اضافه کرد: با توجه به هشدارهایی که صادر شده بود، جلسه‌های متعددی با ارگان‌های مربوطه از جمله استانداری، جهاد کشاورزی، اداره کل غله و بازرگانی، تعاون روستایی برگزار شد و با همکاری گمرک نیز کامیون‌های حمل کالا به سمت حمل محصول گندم برای انتقال از مراکز روباز به مراکز مسقف سوق داده شد.

وی با بیان اینکه در کمتر از یک هفته ۵۱۰ هزار تن گندم به مراکز مسقف استان خوزستان انتقال داده شد، تصریح کرد: مرکز خرید حمیدیه یکی از مراکز مهمی است که حدود ۱۶ هزار تن گندم در آن انبار شده است؛ همچنین کمتر از ۵ درصد از گندم‌های خریداری شده در مراکز خرید روباز باقی مانده که در مدت امروز تا فردا به مراکز مسقف انتقال داده خواهد شد.

وی ادامه داد: در طول سه روز بارندگی با استفاده از پوشش‌های پلاستیکی و برزنتی گندم موجود در مراکز خرید روباز پوشانده شد و از این رو مردم نگران وارد شدن خسارت به محصول گندم موجود در مراکز خرید نباشند.

نبی پور افزود: به حدود ۱۰۰ هزار هکتار از مزارعی که برداشت گندم در آنها صورت نگرفته بود، خسارت بین ۲۰ تا ۷۰ درصدی با میانگین ۴۰ درصد ناشی از ناشی از تگرگ، آب‌گرفتگی و… وارد شده است.

وی تصریح کرد: در روزهای آینده برآورد خسارات مزارع برداشت نشده که ۵۰ درصد از کل مزارع گندم را تشکیل می‌دهد، انجام خواهد شد.

نبی پور اظهار کرد: حدود ۲ هزار و ۸۰۰ کمباین در سال جاری برای برداشت محصول گندم در خوزستان به کار گرفته شد که این میزان در سال گذشته ۲ هزار و۲۰۰ دستگاه بود؛ همچنین سرعت برداشت نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد بیشتر بود که در نتیجه نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۵۰ هزار تن محصول بیشتر برداشت شده است.

کد خبر 6097334

دیگر خبرها

  • امحای ۹۰ هکتار از مزارع آبیاری شده با فاضلاب در شیراز آغاز شد
  • آزادسازی سه هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان تبریز
  • آغاز برداشت گُل گاوزبان در گلستان
  • تولید ۲۴ هزار تن توت فرنگی در بابلسر
  • ۵۱۰ هزار تن گندم به مراکز مسقف خوزستان انتقال داده شد
  • آغاز برداشت گل گاو زبان در شهرستان املش
  • پیش بینی تولید بیش از ۲۴ هزار تن باقلا در گلستان
  • توت فرنگی مازندران چشم انتظار صنایع تبدیلی/ کام شیرین واسطه ها
  • برداشت گوجه سبز از باغ های سرخه
  • ۲۲ هزار هکتار از اراضی شهرستان بروجرد زیر کشت می‌رود