Web Analytics Made Easy - Statcounter

چین با پشت‌سر گذاشتن آمریکا در تجارت با اروپا، برای نخستین بار به بزرگ‌ترین شریک تجاری قاره سبز تبدیل شد. این تازه‌ترین دستاورد چین است؛ کشوری که نظم بین‌المللی را دستخوش تغییر کرده و نگرانی‌هایی را برای آمریکا رقم زده است.

به گزارش «انرژی امروز» از دنیای اقتصاد، در شرایطی که طی ۹ماه نخست ۲۰۲۰ واردات چین به قاره سبز رشد ۵/ ۴ درصدی داشته و صادرات اتحادیه به آن ثابت بوده، هم واردات اتحادیه اروپا از آمریکا و هم صادرات اتحادیه اروپا به آمریکا رشد منفی را شاهد بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقامات چین وضعیت جدید را برای خود و اروپا مثبت توصیف می‌کنند.

چین به بزرگ‌ترین شریک تجاری اروپا تبدیل شد. این تازه‌ترین دستاورد جمهوری خلق چین است، حکومتی که نظم بین‌المللی را دستخوش تغییر کرده و نگرانی‌ها و انتقاداتی را برای آمریکا و برخی قدرت‌های اروپایی رقم زده است. به گزارش نیوزویک، هوآ چونیینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین در کنفرانس خبری روز جمعه ضمن ستایش آمار تجاری اروپا که ماه گذشته میلادی منتشر شده بود، آن را خبری خوش برای «هر دو طرف چین و اروپا» خواند. آماری که نشریه نیوزویک به نقل از دفتر آمار رسمی اتحادیه اروپا منتشر کرد نشان می‌دهد که ارزش تجارت چین و اتحادیه اروپا از ماه ژانویه تا سپتامبر سال میلادی جاری به ۵/ ۴۲۵ میلیارد یورو یا حدود ۸/ ۵۱۶ میلیارد دلار بالغ شده است. این در حالی است که ارزش روابط تجاری آمریکا، که مدت‌ها بزرگ‌ترین شریک تجاری این اتحادیه بود در سه فصل مشابه سال ۲۰۲۰ به تنها ۵/ ۴۱۲ میلیارد یورو یا حدود ۵۰۱ میلیارد دلار رسید. در آمار منتشر شده چنین آمده است: «در ۹ ماه نخست سال ۲۰۲۰، چین شریک تجاری اصلی اتحادیه اروپا بوده است.» گزارش در ادامه می‌افزاید: «این نتایج حاصل افزایش ۵/ ۴ درصدی واردات بوده و صادرات به چین در سطحی ثابت و بدون تغییر باقی مانده است. همزمان و در همین مدت، تجارت اتحادیه اروپا با آمریکا اما شاهد افتی قابل توجه هم در صادرات و هم در واردات بوده است. آمار نشان می‌دهد واردات اتحادیه اروپا از آمریکا رشد منفی ۴/ ۱۱ درصدی و صادرات اروپا به آمریکا رشد منفی ۱۰ درصدی را شاهد بوده است.»

در پکن، هوآ این تغییر را نشانه‌ای از پیوندهای قوی چین و اتحادیه اروپا توصیف کرده و به این نکته اشاره کرده است که اتحادیه اروپا سال‌ها بزرگ‌ترین شریک تجاری چین بوده است و البته هنوز فضای بیشتر برای توسعه بیش از پیش این روابط نیز وجود دارد. هوآ گفت: «چین و اتحادیه اروپا به‌عنوان شرکای تجاری مهم یکدیگر به شدت اقتصاد همدیگر را کامل می‌کنند و در زمینه‌های گسترده‌ای از همکاری‌ها از پتانسیل‌های بالقوه‌ای برخوردارند.»

البته نوسانات زیادی به واسطه پاندمی کووید-۱۹ اقتصاد جهان را تحت تاثیر قرار داده است. گرچه این بیماری نخستین بار در چین مشاهده شد، اما این کشور توانست احیایی سریع را در برابر آن به نمایش بگذارد. این موفقیت موجب شد که چین بتواند تجارت خود را به سرعت از سر گیرد. این اما در شرایطی بود که سایر کشورها به‌ویژه کشورهای غربی و از همه آنها بدتر آمریکا، به شدت درگیر این بیماری همه‌گیر شدند. تا جایی که آمریکا هنوز هم شاهد رکوردزنی آمار مبتلایان و جان باختگان خود در هر روز است.

چین و آمریکا هر دو در تلاشند تا جایگاه خود را به‌عنوان حامی جهان در عرصه بین‌المللی به اثبات رسانند و هر از گاهی یکدیگر را در این نزاع نفس‌گیر مغلوب می‌کنند.

همزمان با سبقت اخیر چین از آمریکا اما شرایط اتحادیه اروپا هم در رابطه با پاندمی رو به وخامت گذاشته و کشورهای عضو این اتحادیه مجبور به از سرگیری تعطیلات و قرنطینه‌ها در سطح ملی شده‌اند که اخلال‌هایی را در زندگی روزمره و تجارت این کشورها به بار آورده است. هوآ در این رابطه گفت که جدیدترین آمار تجاری «به‌طور کامل نشان‌دهنده پویایی و پتانسیل زیاد روابط اقتصادی و تجاری چین با اتحادیه اروپاست.» وی خاطر نشان کرد که این موضوع برای هر دو طرف خوب و سازنده است. هوآ افزود: «رشد سریع تجارت چین با اتحادیه اروپا به شدت موجب تقویت و رونق توسعه اجتماعی- اقتصادی و بهبود رفاه زندگی مردم هر دو طرف شده است.» او به توافق شاخص‌های جغرافیایی چین-اتحادیه اروپا که در ماه سپتامبر بین طرفین امضا شد اشاره کرد که با هدف ترویج تجارت محصولات کشاورزی شکل گرفته بود. علاوه‌بر این افزود که مذاکراتی برای افزایش سرمایه‌گذاری‌ها به‌منظور رساندن «همکاری‌های اقتصادی و تجاری چین و اتحادیه اروپا به قله‌های نو» در جریان است. وی گفت که این مدل از همکاری با چین نه تنها در اروپا در جریان است، بلکه در سرتاسر جهان به کار گرفته شده است.

سرعتی که چین برای بازپس گرفتن لقب خود به‌عنوان بزرگ‌ترین اقتصاد جهان در قرن ۱۹ میلادی در پیش گرفته توجه بسیاری را در غرب به خود جلب کرده است. هم اکنون چین در جایگاه دومین اقتصاد بزرگ جهان است و وقتی حزب کمونیست این کشور در زمان جنگ جهانی دوم قدرت را به‌دست گرفت، در جایگاه پنجمین اقتصاد بزرگ جهان بود. البته چین مخالفانی هم دارد. در اروپا، کشورهایی همچون فرانسه، آلمان و انگلستان، کشوری که به‌طور رسمی از این اتحادیه خارج شده است، چین را متهم کرده‌اند به اینکه در اقتصاد، حقوق بشر و مجادلات ژئوپلیتیک آسیا با سوء‌استفاده موجب ایجاد اخلال شده است. واقعیت اما این است که پاریس و برلین در دوران ریاست‌جمهوری آمریکا هم روابط سردی با واشنگتن داشته‌اند. ترامپ هم با چین مواضعی مقابله‌جویانه داشت و هم در تلاش بود تا روابط دو سوی اقیانوس اطلس با متحدان اروپایی را بازتعریف کند. حالا با به قدرت رسیدن بایدن، اتحادیه اروپا از هم اکنون در حال تدوین فرمولی برای استراتژی جدید همکاری با بایدن است.

برچسب هااتحادیه اروپا (EU) ایالات متحده آمریکا چین

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: اتحادیه اروپا EU ایالات متحده آمریکا چین آسیا اروپا انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی نفت خام وزارت نفت وزارت نیرو بزرگ ترین شریک تجاری چین و اتحادیه اروپا اتحادیه اروپا اتحادیه اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۳۵۱۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات ایران به ۳۹ کشور آفریقایی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سید روح اله لطیفی سخنگوی کمیسیون روابط بین الملل و توسعه تجارت خانه صنعت ، معدن و تجارت ایران ، همزمان با دومین اجلاس بین المللی ایران و آفریقا اظهار داشت : قاره آفریقا با دارا بودن ۱.۳ میلیارد نفر جمعیت و ۵۴ کشور ، یک فرصت بزرگ در حوزه روابط تجاری و اقتصادی است و ایران می تواند به واسطه نیاز این قاره به سوخت و انرژی ، تکنولوژی و مکانیزاسیون در تولید محصولات کشاورزی ، سرمایه گذاری و طراحی و ساخت امور زیر بنایی از جمله معدن ، سد ، راه سازی و پروژه های عمرانی ، اورهال کردن پالایشگاه ها ، استخراج گاز ، بازار مصرف مناسب مواد غذایی ، و محصولات صنعتی ، تجاری و مصرفی و نیاز ما به کشت فراسرزمینی همراه با توانمندی کشورمان در صادرات خدمات فنی و مهندسی در این قاره فرصت ها ضمن حفظ شئونات انسانی و حفظ منافع توامان کشورمان و کشورهای آفریقایی حضور پیدا کند .
وی افزود در سال ۱۴۰۲ پراکنش صادراتی کشور به این قاره از نکات قابل توجه بود و صادرات در شرق ، غرب ، شمال و جنوب این قاره به صورت خاصی توسعه پیدا کرد و ۳۹ کشور از این قاره ، مقصد صادرات کالاهای ایرانی به صورت مستقیم  بودند .
وی افزود:  با وجود کاهش صادرات کشور به بخش سفید این قاره در شمال در سال های گذشته ، شاهد افزایش صادرات به کشورهای الجزایر ، مصر ، لیبی، تونس، جیبوتی  و مراکش در سال ۱۴۰۲ با وجود بحران حمل و نقل در دریای سرخ بودیم .

لطیفی در خصوص هفت مقصد نخست محصولات صادراتی به آفریقا گفت: در سال ۱۴۰۲ ، غنا با خرید ۱۷۳.۵ میلیون دلار ، آفریقای جنوبی با ۱۴۵ میلیون دلار، تانزانیا با ۹۲.۸ میلیون دلار، کنیا با ۴۸.۷ میلیون دلار ، نیجریه با ۴۸ میلیون دلار ، موزامبیک با ۴۷.۱ میلیون دلار و سومالی با ۳۳.۳ میلیون دلار هفت مقصد نخست صادرات کالاهای ایرانی به صورت مستقیم به این قاره بودند .
وی افزود : ۵۱ درصد صادرات ایران به این قاره مشتقات نفتی ،  شامل کود اوره ، قیر ، گاز مایع و انواع روغن های صنعتی بود و بعد از آن ۳۷ درصد صادرات کشورمان را  محصولات فولادی و آهنی به خود اختصاص داده است ، مواد غذایی ، مصالح ساختمانی ، انواع فرش و کف پوش ، شوینده ها و لوازم بهداشتی ، لوازم خانگی ، دارو و تجهیزات پزشکی، لوازم صنعتی ، قطعات خودرو ، لاستیک ، مواد معدنی ، لوازم الکتریکی، لوستر ، مبلمان  و اسباب بازی از دیگر کالاهای صادراتی ایران به قاره آفریقا در سال ۱۴۰۲ بودند‌.


سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت در خصوص واردات از قاره سیاه گفت: ۲۲ کشور از این قاره فروشنده مستقیم کالا به ایران در سال ۱۴۰۲ بودند که  آفریقای جنوبی با فروش ۱۹ میلیون دلار ، زامبیا با ۱۲.۵ میلیون دلار ، غنا ۱۲ میلیون دلار ، سیشل با ۱۱.۷ میلیون دلار ، کنیا ۹.۵ میلیون دلار ، تانزانیا با ۶.۱ میلیون دلار و اوگاندا با ۴.۱ میلیون دلار ، هفت کشور نخست فروش کالا در بین کشورهای قاره آفریقا به ایران در سال گذشته بودند.
وی افزود : ۶۶ درصد واردات ایران از این قاره مواد غذایی و کشاورزی  مانند چای، ذرت، قهوه، توتون ، حبوبات ، لاشه گوسفند و محصولات شیلاتی بودند و ۲۱ درصد نیز مواد معدنی مانند سنگ منگنز ، سنگ و خاک روی ، کنسانتره گروم ، و ۱۳ درصد دیگر نیز عمدتا روغن صنعتی و گریس ، انواع تسمه ، ماشین آلات ، مواد شیمیایی و صنعتی و لوازم یدکی بودند .
لطیفی در خصوص موانع توسعه روابط اقتصادی با قاره آفریقا گفت: عدم شناخت ظرفیت ها در بین تجار ایرانی و آفریقایی ، نبود یا کمبود  حمل نقل ارزان ، مستمر و فراگیر و موانع جابجایی مستقیم ارز و پول ، از موانع توسعه تجارت یا تجارت مستقیم بین ایران و قاره آفریقا است که رفع این موانع با اراده دولت ها و پیگیری بخش خصوصی تا حدودی به تجارت ایران با این قاره شتاب خواهد داد.

دیگر خبرها

  • مدودف: توقیف دارایی های روسیه در آمریکا بی پاسخ نمی ماند
  • آفریقا؛ قاره فرصت ها؛ موانع همکاری های تجاری ایران و آفریقا چیست؟
  • هدف‌گذاری رشد ۲۰ میلیارد‌دلاری تجارت
  • آفریقا؛ قاره فرصت‌ها/ موانع همکاری‌های تجاری ایران و آفریقا چیست؟ 
  • صادرات ایران به ۳۹ کشور آفریقایی
  • افزایش ۵۱ درصدی صادرات مشتقات نفتی ایران به قاره آفریقا
  • مقاومت برخی کشورهای اروپایی برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی از روسیه
  • هشدار رئیس جمهور فرانسه به اروپا: نباید دست نشانده آمریکا باشیم
  • حضور ۲۰ کشور آفریقایی در اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا
  • سهم ۱۹ درصدی قهوه تجارت جهانی؛ واردات ۱۴۸ میلیون دلاری در سال گذشته