Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-09@04:02:54 GMT

بازی ضدایرانی‌سعودی در وقت اضافه!

تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۳۶۱۶۳

بازی ضدایرانی‌سعودی در وقت اضافه!

بحران دیپلماتیک میان قطر و چهار کشور عربستان‌سعودی، امارات‌متحده‌عربی، مصر و بحرین در حالی کم‌کم به پایان چهارمین سال خود نزدیک می‌شود که وزیرخارجه کویت دو روز پیش، از تمایل طرفین درگیر برای کاهش تنش بعد از میانجیگری این کشور در این رابطه خبر داد

اقدامی که تحلیلگران آن را گام دقیقه نودی سعودی برای تغییر معادلات منطقه‌ای به ضرر ایران پیش از روی کار آمدن رئیس‌جمهور جدید ایالات‌متحده قلمداد کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این‌باره کارشناسان معتقدند چراغ سبز محور سعودی برای نزدیکی به قطر را باید تلاشی از جانب ریاض با هدف یکدست کردن جبهه عربی در جهت مقابله با جمهوری اسلامی پیش از اسباب‌کشی جوبایدن به کاخ‌سفید دانست. حال مداقه در این ادعا و میزان تأثیراتی که توافق یاد شده در نوع رابطه میان تهران و دوحه می‌تواند داشته باشد را در گفت‌وگو با حسن هانی‌زاده، تحلیلگر مسائل غرب آسیا به بحث گذاشته‌ایم که در ادامه آن را می‌خوانید.

  تحلیل شما از توافق احتمالی میان قطر و چهار کشور عربی چیست؟ چقدر این مسئله را می‌توان در ادامه توطئه آمریکایی - سعودی – صهیونیستی برای مقابله با ایران دانست؟

برای پاسخ دادن به این پرسش ابتدا باید به کوشش دولت دونالد ترامپ در چند سال گذشته برای شکل دادن به یک جبهه غربی – عربی – عبری علیه جمهوری‌اسلامی نگاهی بیندازیم. کاخ سفید پس از مطرح‌کردن طرح معامله قرن در موضوع فلسطین که در جهت منافع ۱۰۰درصدی رژیم‌صهیونیستی ارائه شده بود، ایده عادی‌سازی روابط تل‌آویو با کشورهای عربی را در دستور کار خود قرار داد. در همه این توطئه‌ها آل‌سعود در کنار واشنگتن قرار داشت. در موضوع توافق حاصل شده میان دوحه و ریاض هم نقش ایالات‌متحده برجسته است. در این ‌باره به تازگی جرالد کوشنر، داماد یهودی ترامپ، به کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس سفر داشته است. این در حالی است که اکنون سه کشور عربستان، امارات و بحرین به شدت نگران آینده خود پس از ورود بایدن به کاخ سفید هستند. این احتمال وجود دارد رئیس‌جمهور جدید آمریکا، محمدبن‌سلمان را به عنوان ولیعهد نپذیرد و تلاش‌هایی برای بازگرداندن محمدبن‌نایف، ولیعهد معزول، به قدرت انجام دهد. این احتمال هم هست که بایدن پس از روی کار آمدن، پرونده‌های زیادی را درباره سعودی باز کند که قتل جمال خاشقچی، نقض حقوق بشر در جنگ یمن و باج ۵۰۰ میلیارد دلاری ولیعهد به ترامپ، همه در مدار توجه حزب دموکرات قرار  گیرد. در این شرایط بن‌سلمان به شدت نگران حاکمیت خود پس از ورود بایدن به کاخ سفید است؛بنابراین سعودی به عنوان بزرگ‌ترین کشور عضو شورای همکاری خلیج‌فارس می‌کوشد در فرصت باقیمانده از حکومت ترامپ، مناسبات خود را با کشورهای عربی ترمیم کند. از سوی دیگر ریاض با درک چالش‌های آینده با کاخ‌ سفید، در اندیشه آن است تحولات منطقه را در مسیری قرار دهد که جمهوری اسلامی در موضع انفعال قرار گرفته و به عنوان متهم تنش‌زایی در خاورمیانه شناخته شود. اظهارات ضدایرانی مقامات ریاض در یکی، ‌دو هفته اخیر و اعلام حمایت آن‌ها از محدود شدن برنامه موشکی و هسته‌ای ایران و تلاش برای عادی‌سازی روابط با رژیم‌صهیونیستی هم در این پازل قابل تعریف است.

  اخبار مربوط به بهبود روابط میان سعودی و ترکیه هم با همین هدف مطرح شده است؟

باید توجه داشت قطر پس از تحریم شدن از سوی چهار کشور عربی، روابط بسیار نزدیکی با ایران و ترکیه برقرار کرد، بنابراین ریاض برای نزدیک شدن به قطر مجبور است از برخی اختلافات با ترکیه چشمپوشی کند و گرم‌تر شدن رابطه میان دو کشور در هفته‌های آینده محتمل به نظر می‌رسد. حتی اخباری به گوش رسیده که محمدبن سلمان به ترکیه پیشنهاد داده این کشور در قبال برقراری رابطه با ریاض، اسناد مربوط به ترور خاشقچی را در اختیار بایدن قرار ندهد. سعودی حتی به این رابطه هم قانع نیست و در جهت دشمنی با تهران و ایجاد جبهه‌ای واحد علیه جمهوری‌اسلامی، وارد اتحادی نانوشته با رژیم‌صهیونیستی نیز شده است.

  موضع قطر در مقابل این رویکرد ریاض چه خواهد بود و دوحه حاضر به پشت کردن به ایران خواهد شد؟

قطر در نوع تعامل با ایران تحت‌تأثیر عربستان و فشارهای این کشور قرار نمی‌گیرد و فراموش نخواهد کرد جمهوری‌اسلامی در زمان تحریم‌ها چه کمک‌هایی به این کشور ارائه کرد. از سوی دیگر دوحه هیچ‌گاه نگاه خوشبینانه‌ای نسبت به مناسبات خود با ریاض نداشته است و دو کشور اختلافات تاریخی و ریشه‌ای دارند. ضمن اینکه سعودی با اندیشه اخوانی که یکی از حامیان آن قطر است، مشکل اساسی دارد. بر این اساس شیخ تمیم‌بن‌حمد آل‌ثانی، امیر قطر، به درستی می‌داند عربستان در حال بازی در وقت تلف ‌شده است و به صورت تاکتیکی سعی دارد اواخر دوره ترامپ وارد رابطه با دوحه شود پس نه‌تنها قطر بلکه ترکیه، عمان و کویت، فریب لبخندهای بن‌سلمان را نخورده و در حالی که احتمال تغییر نوع رویکرد دولت آینده آمریکا در قبال عربستان بسیار جدی به نظر می‌رسد، آن‌ها هیچ‌گاه منافع خود را در نوع رابطه با ایران، قربانی شاهزاده جاه‌طلب سعودی نخواهند کرد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: عربستان سعودی قطر جمهوری اسلامی کاخ سفید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۳۶۱۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آفساید اشتباه علیه بایرن بعداز اتمام وقت اضافه

در عصر استفاده از انواع تکنولوژی در قضاوت فوتبال، بازهم بازی رئال مادرید و بایرن مونیخ با جنجال داوری همراه شد.

به گزارش تابناک ورزشی؛ ابتدا خیلی‌ها گفتند که قدرت ضربه ناچو به دلیخت ، در حدی نبوده که او آنطور به زمین بیفتد و گل رئال مادرید را مردود کند اما مارسینیاک گل تساوی میزبان را با دخالت وی ای آر برگرداند.

سپس بحث مقدار وقت اضافه بود که یک فاجعه رخ داد. داور ۹ دقیقه وقت اضافه اعلام کرد و رئال در همان اولین دقیقه‌اش گل برتری را زد. مارسینیاک دو دقیقه بابت شادی گل و بازبینی اضافه‌تر اعلام کرد اما چرا تا دقیقه ۱۶ بعداز اتمام بازی، سوت نزد؟

همین وقت بی‌جا باعث اتفاقی شد که بایرنی‌ها را طلبکار کرد و آنها می‌گویند گل‌شان اشتباه و با عجله آفساید گرفته شد!

لحظات پایانی جدال رئال مادرید و بایرن مونیخ در دور برگشت نیمه‌نهایی بسیار پرتنش و عجیب دنبال شد. در صحنه ارسال توپ برای توماس مولر، ماتیاس دلیخت در موقعیت مشکوک به آفساید قرار داشت اما سیمون مارسینیاک، داور باتجربه لهستانی پس از ارسال توپ، در تصمیمی عجیب در سوت خود دمید و تصمیم گرفت به کمک‌داور اعتماد کند. پس از زدن سوت، طبیعی است که بازیکنان رئال فشاری روی مهاجم نیاورند و شوت ماتیاس دلیخت به‌شکل بی‌فایده‌ای وارد دروازه بایرن مونیخ شد.

اما در تصاویر اینطور نمایان بود که ضربه زننده اول، در آفساید نبوده و کمک داور عجله کرده و داور هم با زدن سوت، بازی را از جریان انداخته است. 

چند سالی است که در پروتکل‌های قضاوت به داوران و کمک‌داوران تاکید می‌شود در صحنه‌های مشکوک به آفساید، سوت و پرچم نزنند تا بازی از جریان نیفتد و پس از توقف بازی، VAR بتواند درباره صحنه مشکوک تصمیم بگیرد. سیمون مارسینیاک در چنین لحظه حساسی، این پروتکل را زیر پا گذاشت و با دمیدن سوت، باعث شد VAR نتواند صحنه مشکوک آفساید دلیخت را بازبینی کند. چه‌بسا اگر داور سوت نمی‌زد، اصلا شوت دلیخت گل نمی‌شد و به‌خاطر همین اما و اگرهاست که VAR پس از سوت داور امکان بازبینی ندارد.

پاول فرناندس، کارشناس داوری مارکا در خصوص این صحنه جنجالی، نظر قاطعی در خصوص اشتباه مارسینیاک داد:

گل بایرن به اشتباه مردود شد. دلیخت در آفساید بود اما مشارکتی در بازی نداشت. توپ به مزروعی رسید که پشت سر دلیخت بود. مارسینیاک هم زودتر از موعد سوت زد و VAR نتوانست دخالت کند. 

شاید اگر داور فینال پارسال، در زمان درستش سوت پایان مسابقه را می‌زد، این همه جنجال بیهوده درست نمی شد و بایرن از داوری طلبکار نمی‌بود.

ماتیاس دلیخت پس از بازی در میکسدزون درباره این صحنه گفت: فکر می‌کنم همه‌مان قوانین را می‌دانیم. این شرم‌آور بود. کمک‌داور پس از بازی از من عذرخواهی کرد که پرچمش را زود بالا برده. 

دیگر خبرها

  • موسوی: رابطه استیضاح وزیر صمت با خودروهای فیدلتی اتهام بزرگی به مجلس بود + فیلم
  • آفساید اشتباه علیه بایرن بعداز اتمام وقت اضافه
  • شور و هیجان حفیظ دراجی، گزارشگر معروف عربی هنگام گزارش بازی رئال مادرید و بایرن مونیخ
  • ماجرای جدایی فیفا از کمپانی EA SPORTS؛ هیچوقت به خاطر پول، یک رابطه خوب را خراب نکن! (زیرنویس فارسی)
  • چالش های عربستان و آمریکا برای انعقاد پیمان امنیتی
  • رابطه‌ ناگسستنی غول‌های اروپا؛ هدیه جالب فلورنتینو پرز به سران بایرن مونیخ / عکس
  • بازی اتمی بن‌سلمان/ بازگشت ایران و عربستان به عصر تنش؟
  • ویژگی‌های ژئوپلیتیکی کشورهای شیخ‌نشین؛ از اختلافات پیچیده سرزمینی تا همگرایی در ساختارهای اجتماعی ـ تاریخی
  • آیا عادی سازی روابط ریاض و تل آویو قریب الوقوع است؟
  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان