Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از دیجیاتو، غروب روز گذشته به وقت ایران نسخه جدید کپسول بدون سرنشین دراگون سوار بر راکت فالکن۹ از مرکز فضایی کندی به مقصد ایستگاه فضایی بین المللی به فضا پرتاب شد. تقریباً ۹ دقیقه پس از پرتاب، بوستر راکت با موفقیت روی کشتی خودران در اقیانوس اطلس فرود آمد. پرتاب ابتدا قرار بود شنبه انجام شود، ولی به خاطر شرایط نامناسب جوی به روز یکشنبه موکول شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این مأموریت که CRS-21 نام دارد، بیست و یکمین مأموریت ارسال محموله به ایستگاه فضایی بین المللی توسط اسپیس ایکس و صدمین پرتاب موفق راکت فالکن۹ محسوب می‌شود. کپسول دراگون محموله‌ای به وزن تقریباً ۳ تن شامل مایحتاج فضانوردان و همچنین محموله‌های علمی و تحقیقاتی را به ایستگاه برد. این کپسول حدوداً ۲۴ ساعت بعد به ایستگاه می‌رسد.  
جالب است بدانید برای اولین بار دو کپسول دراگون کنار ایستگاه فضایی بین المللی پهلو می‌گیرند. کپسول دراگون دیگر با نام «تاب‌آوری» که نسخه سرنشین دار به شمار می‌رود، اواخر آبان ماه چهار فضانورد را به این ایستگاه حمل کرد. نسخه جدید کپسول بدون سرنشین دراگون برتری‌هایی نسبت به نسخه قبلی داشته که از جمله آنها می‌توان به فضای جادارتر و ۵۰ درصد ظرفیت بیشتر در حمل محموله‌های علمی اشاره کرد.
از محموله‌های علمی قابل توجه این مأموریت می‌توان به BioAsteroid اشاره کرد. این محموله علمی به آژانس فضایی اروپا تعلق داشته و قرار است تأثیر ریزگرانش بر تکنیکی به نام «بیوماینینگ» (استخراج عناصر از سنگ‌ها با استفاده از میکروارگانیسم ها) را بررسی کند.
این کپسول همچنین اولین محموله آزمایش داروی کووید-۱۹ را به منظور بهبود اثربخشی داروی ضدویروس «رمدیسویر» به ایستگاه برد. محموله مهم دیگر، اولین هوابند یا Airlock خصوصی ایستگاه فضایی بین المللی است. این هوابند ظاهری شبیه به یک کاسه بزرگ داشته و از آن برای ارسال محموله‌ها از درون ایستگاه به فضای بیرون استفاده خواهد شد.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: کپسول راکت ویروس فضا ایستگاه فضایی بین المللی کپسول دراگون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۳۶۹۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس برگزار شد

به گزارش خبرنگار مهر، دبیر علمی همایش بین‌المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس ظهر دوشنبه در این آئین گفت: از مجموع ۱۵۰ مقاله ارسالی به دبیرخانه این همایش ۵۰ مقاله برای ارائه در همایش پذیرفته شد.

حمید اسدپور افزود: این همایش به دلیل اهمیت بعد تجاری خلیج فارس، بازرگانی دریایی و حمل و نقل را محور اصلی خود قرار داده است.

اسدپور تصریح کرد: موضوع عمده مقالات دریافت شده متمرکز بر بنادر ایران و روابط تجاری ایران با دیگر کشورها است.

دبیر علمی همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس با بیان اینکه این همایش در ۲ روز برگزار می‌شود، گفت: روز نخست همایش توجه به مسائل علمی و روز دوم به عنوان روز فرهنگی در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: در روز علمی همایش، پژوهشگران داخلی و خارجی به ارائه مقالات می‌پردازند و در روز فرهنگی بازدید از آثار تاریخی استان برنامه ریزی شده است.

اسدپور بیان کرد: ۱۰ پژوهشگر خارجی از کشورهای عراق، هند، چین، روسیه و بنگلادش در این همایش حضور دارند.

دبیر علمی این همایش تصریح کرد: هدف همایش ایجاد و اتخاذ تدابیری برای ورود و مشارکت هرچه بیشتر مردم و بخش خصوصی در حوزه بازرگانی و حمل و نقل دریایی خلیج فارس است.

وی ادامه داد: این همایش بر ضرورت توجه بسیار جدی به تجارت دریایی از یک سو و سرمایه گذاری در زمینه حمل و نقل دریایی از طریق توسعه زیرساخت‌ها در بنادر و جزایر خلیج فارس تاکید دارد.

خیراندیش محقق و عضو هیأت علمی دانشگاه شیراز در همایش تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس با اشاره به تفاوت تجارت سبک و سنگین گفت: خلیج فارس در بخش تجارت سنگین بسیار استراتژیک است و باید مورد توجه قرار گیرد.

این محقق هم استانی تاکید کرد: ما برای ایجاد ثروت و اقتدار باید تجارت جهانی گذشته را احیا کنیم.

پنل‌های تخصصی انگلیسی و عربی همایش تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس بعد از ظهر امروز برگزار می‌شود.

کد خبر 6092136

دیگر خبرها

  • ورزش باید مثل دارو تجویز شود
  • گذرهای پرنور ایستگاه‌های فضایی از آسمان ایران- دهه دوم اردیبهشت
  • (ویدئو) خلیج فارس از نگاه فضانوردان ساکن ایستگاه فضایی بین‌المللی
  • استارلاینر بوئینگ قرار است در 6 می به فضا پرتاب شود
  • خلیج فارس از نگاه فضانوردان ساکن ایستگاه فضایی بین‌المللی (فیلم)
  • همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس برگزار شد
  • فضاپیمای رباتیک چین در روزهای آینده به ماه می‌رود
  • دراگون از ایستگاه فضایی جدا می‌شود
  • تصویربرداری ۹۵ درصد از اراضی کل کشور توسط ماهواره پارس
  • آزمایش‌های قبل عملیات تاریخی «استارلاینر» با موفقیت اجرا شد