Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، این روزها که سبک زندگی مردم با شیوع ویروس کرونا دستخوش تغییراتی شده، متاسفانه افزایش قیمت بدون ضابطه بسیاری از اقلام مصرفی نیز مشکلی بر مشکلات اضافه کرده است.

گرانی بسیاری از مواد خوراکی در سبد خانوارها سبب شده تا سفره مردم هر روز کوچک‌تر شود؛ لبنیات یکی از ده‌ها محصولی است که افزایش قیمت شتاب‌زده آن سبب شده تا مردم رغبتی نسبت به تهیه آن نداشته باشند در حالی که طبق آمارها سرانه مصرف شیر و فرآورده‌های لبنی در کشور بسیار پایین گزارش شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مصرف لبنیات از توصیه‌های اکید پزشکان برای حفظ سلامت بوده در حالی که مسوولان نیز تاکید کردند در شرایط کرونایی نباید اقلام مصرفی افزایش قیمت غیرقانونی داشته باشند اما گویا اثری از عمل به این توصیه‌ها نیست.

اما عامل اصلی این گرانی همچنان نامعلوم است؛ فروشندگان علت گرانی را کارخانه‌دارها می‌دانند در حالی که از نظر کارخانه‌داران، گاوداری‌ها مقصر هستند.

اما به نظر می‌رسد حلقه مفقوده این زنجیره عدم نظارت مسوولان بوده که سبب این آشفتگی و هرج و مرج در بازار صنایع لبنی شده است.

در این رابطه خبرنگار فارس با چند فروشنده و شرکت‌های تولیدکننده مواد لبنی به گفت‌وگو نشست تا علت اصلی افزایش قیمت لبنیات را پیگیر شود.

سهم ۳۰ درصدی تحریم‌ در گرانی‌ها

حامد امینی مصلح‌آبادی  مدیرعامل شرکت مواد لبنی صلا استان مرکزی معتقد است اگرچه تحریم‌ها در بروز بسیاری از مشکلات بی‌تاثیر نیست، اما در صنعت لبنیات که کشور به خودکفایی رسیده موضوعات دیگری مطرح است.

وی بیان کرد: مشکل تامین نهاده‌های دامی مسئله اصلی افزایش قیمت شیر خام و مواد لبنی بوده و به عبارتی می‌توان گفت سهم تحریم‌ها در این گرانی ۳۰ درصد و ۷۰ درصد شامل عدم مدیریت داخلی می‌شود.

مدیرعامل شرکت صلا استان مرکزی با اشاره به اینکه مدیریت درست و به جا در این حوزه اثرات تحریم را کمتر خواهد کرد، گفت: مشکل اصلی صنایع لبنی عدم نظارت و مدیریت دولت در توزیع نهاده‌های دامی بین دامداران و افزایش افسارگسیخته قیمت شیر خام است.

دست خالی مردم از یارانه ۱۵۰ هزار میلیارد تومانی دولت برای نهاده‌های دامی

امینی ادامه داد: دولت سالانه ۱۰ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی برای تامین نهاده‌های دامی با هدف کنترل قیمت محصولات پروتئینی از جمله انواع لبنیات، تخم‌مرغ، مرغ و گوشت می‌دهد اما این اقدام تاثیری در جلوگیری از گرانی‌ها ندارد.

وی افزود: ارائه ارز دولتی در حالی بوده که نرخ دلار آزاد حدود ۲۵ هزار تومان ایت و اختلاف آن با ارز دولتی بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد تومان می‌شود.

مدیرعامل شرکت صلا استان مرکزی تصریح کرد: دولت سالانه بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد تومان یارانه می‌دهد اما حتی ریالی از آن به سود مردم نیست، این رانت در چرخه بین واردکننده، مرغداری‌ها و دامداری‌ها هرز رفته و به دست مصرف‌کننده نمی‌رسد.

امینی گفت: در کنترل قیمت این محصولات که یارانه دولتی دریافت می‌کنند، هیچ نظارتی صورت نمی‌گیرد و قیمت شیر خام از ۱۲۰۰ به ۵۰۰۰ تومان افزایش یافته است.

وی عنوان کرد: نهاده‌های دامی تنها به مرغداری‌ها داده می‌شود در حالی که این واحدها سویا با نرخ دولتی ۳۰۰۰ تومان را به قیمت ۱۶۰۰۰ تومان خریداری می‌کنند.

مدیرعامل شرکت صلا استان مرکزی به عنوان نماینده بخش خصوصی از دولت درخواست دارد تا ارز ۴۲۰۰ تومانی را حذف کند تا ناچار به پرداخت میلیاردها دلار رانت نیز نشود.

امینی، کارخانه‌های شیر خشک را دیگر علت افزایش قیمت شیر خام می‌داند چراکه این کارخانه‌ها با یارانه دولتی، محصولات خود را صادر می‌کند.

وی گفت: فعالیت کارخانه‌های شیرخشک در حالی بوده که شیرخام به واحد‌های فرآوری لبنیات کمتر رسیده و شیرخشک تولیدی که با یارانه دولتی فعال است، به خارج از کشور صادر می‌شود.

کاهش تقاضای مردم نسبت به لبنیات

عباسی از فروشندگان لبنیات در اراک به خبرنگار فارس گفت: مردم علت گرانی‌ها را مغازه‌داران می‌دانند در حالی که ما فقط توزیع‌کننده هستیم و افزایش قیمت چند باره در یک ماه، ما را نیز شوکه می‌کند.

 

وی عنوان کرد: قدرت خرید مردم نسبت به مواد لبنی بسیار کاهش یافته و مردم دیگر سراغ این محصولات نمی‌روند.

این فروشنده مواد لبنی عنوان کرد: میزان سفارشات محصولات لبنی ما نسبت به چند ماه گذشته یک سوم کاهش یافته است.

دولت برنامه‌ای برای «نظارت» ندارد

محمدحسن آصفری نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی در این باره می‌گوید: افزایش قیمت موضوعی جدی در شرایط کنونی جامعه است که هیچ‌گونه نظارتی بر این مسئله وجود ندارد.

وی بیان کرد: متاسفانه دولت هیچ برنامه‌ای برای نظارت بر گرانی‌ها نداشته و فشار اقتصادی بر مردم هر روز بیشتر می‌شود؛ به طور متوسط هر سه ماه یکبار شاهد افزایش بی‌رویه قیمت کالاها هستیم که هیچ دلیل منطقی ندارد در حالی که بخشی از این کالاها از ارز دولتی استفاده می‌کنند.

نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در شرایط کرونایی شوک قیمت کالاها مشکل بزرگی بوده که گریبان‌گیر مردم شده و دولت نیز اقدامی انجام نمی‌دهد.

آصفری گفت: برای حل مشکل گرانی باید با افرادی که ارز دولتی گرفته و محصولی تولید نکرده و یا با ارز دولتی کالایی را تهیه کرده و با قیمت ارز آزاد در اختیار مردم قرار می‌دهند، برخورد قانونی صورت گیرد.

فشار مضاعف دولت بر واحدهای لبنی

لطف‌الله نایب‌زاده رئیس هیئت مدیره شرکت لبنیات کالبر استان مرکزی نیز به خبرنگار فارس در مورد علت گرانی قیمت لبنیات می‌گوید: در صنعت لبنیات شیر خام ۷۰ درصد قیمت تمام شده یک محصول لبنی را تشکیل می‌دهد، مواد پتروشیمی جهت بسته‌بندی و مواد افزودنی نیز در تولید این محصولات مورد استفاده است.

وی بیان کرد: شیر خام که قسمت اصلی تهیه مواد لبنی را شامل می‌شود زیر چتر دامداری‌ها بوده و دامداران نیز ادعا دارند طی چند ماه اخیر نهاده‌های دامی برای آنها تامین نشده و به همین دلیل ناچار به تهیه نهاده‌ با ارز آزاد هستند که سبب شده قیمت شیرخام دو برابر شود.

رئیس هیئت مدیره شرکت لبنیات کالبر استان مرکزی خاطرنشان کرد: تیر ماه امسال دولت قیمت مصوب ۲۹۰۰ تا ۳۱۰۰ تومان برای شیر تعیین کرد و بر همین اساس نرخ محصولات لبنی نیز مشخص شد، اما با گذشت چند ماه از این اقدام، قیمت شیرخام دو برابر شده است.

نایب‌زاده گفت: شهریور ماه موضوعی از طریق ستاد تنظیم بازار و سازمان حمایت مطرح شد که با توجه به افزایش قیمت شیرخام، افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت مواد پتروشیمی و مشکل واردات پاکت‌های استریل، قیمت مواد لبنی نیز مشخص شود اما تاکنون از پاسخگویی و اتخاذ تصمیم خودداری شده است.

وی تصریح کرد: دولت توان کنترل دامداری‌ها، افزایش قیمت پتروشیمی و تامین نهاده‌های دامی را نداشته اما صنایع لبنی را تحت فشار قرار می‌دهد.

کاهش ۲۰ درصدی مصرف لبنیات

اتحادیه تعاونی‌های لبنی اعلام کرده برآورد‌ها حاکی از آن است که در هفته‌های اخیر مصرف لبنیات ۱۵ تا ۲۰ درصد کاهش یافته است.

این روزها اخبار گرانی تمامی ندارد و افزایش قیمت بدون دلیل موجه محصولاتی که جزو تولیدات داخلی بوده جای بسی تعجب است.

با افزایش قیمت محصولات لبنی این مواد از سبد خانوارها حذف شده و تهدیدی جدی برای سلامت مردم بوده و سبب افزایش هزینه‌های درمان خواهد شد.

آشفته‌بازار امروز، نظارت جدی و جامع مسئولان مربوط برای مقابله با این هرج و مرج گرانی را می‌طلبد.

گزارش از فاطمه الیاسی

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: افزایش قیمت قیمت اراک شیر محصولات لبنی قیمت شیرخام محمدحسن آصفری نهاده های دامی مدیرعامل شرکت قیمت شیر خام افزایش قیمت مصرف لبنیات ارز دولتی مواد لبنی گرانی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۴۰۵۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورم پیش‌نگر در سراشیبی

 امتداد - تورم نقطه به نقطه تولیدکننده در فروردین‌ماه به ۲۳.۸درصد رسیده است که حاکی از کاهش ۰.۷واحد درصدی این متغیر در مقایسه با ماه گذشته است. وضعیت تورم تولیدکننده که به‌عنوان تورم پیش‌نگر شناخته می‌شود، نشان از روند کاهشی ولی کند انتظارات تورمی دارد.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ،  تورم نقطه به نقطه تولیدکننده در فروردین‌ماه به ۲۳.۸درصد رسیده است که حاکی از کاهش ۰.۷واحد درصدی این متغیر در مقایسه با ماه گذشته است. وضعیت تورم تولیدکننده که به‌عنوان تورم پیش‌نگر شناخته می‌شود، نشان از روند کاهشی ولی کند انتظارات تورمی دارد.

علیرضا کتانی:  بانک مرکزی به تازگی آمارهای تورم تولیدکننده را به‌روزرسانی کرده است. طبق این آمارها، تورم نقطه به نقطه تولیدکننده در فروردین‌ماه به ۲۳٫۸درصد رسیده است که حاکی از کاهش ۰٫۷واحد درصدی این متغیر در مقایسه با ماه گذشته دارد.  تورم ماهانه تولیدکننده نیز در فروردین‌ماه طبق آمارهای اعلامی برابر با ۱٫۳درصد است. روند کاهشی تورم تولیدکننده پس از عبور از قله ۱۰۳٫۱درصدی این متغیر در اردیبهشت‌ماه۱۴۰۰ آغاز شد و تا فروردین‌ماه امسال ادامه داشته است. وضعیت تورم تولیدکننده که به‌عنوان تورم پیش‌نگر شناخته می‌شود، نشان از روند کاهشی ولی کند انتظارات تورمی دارد.

تورم فروردین‌ماه

طبق اعلام بانک مرکزی، تورم نقطه به نقطه تولیدکننده در فروردین‌ماه۱۴۰۳ برابر با ۲۳٫۸درصد شده است. همچنین تورم سالانه تولیدکننده نسبت به ۱۲ماه مشابه سال پیش از آن برابر با ۳۱٫۲درصد بوده است. بررسی این آمارها نشان می‌دهد که تورم ماهانه تولیدکننده برابر با ۱٫۳درصد بوده است. مقایسه تورم نقطه به نقطه تولیدکننده فروردین‌ماه۱۴۰۳ با ماه پیشین نشانگر کاهش ۰٫۷واحد درصدی این متغیر در این ماه نسبت به ماه قبل دارد. مدتی پیش بود که مرکز آمار ایران شاخص قیمت مصرف‌کننده فروردین‌ماه۱۴۰۳ را نیز اعلام کرد. طبق آمارهای مرکز آمار ایران تورم نقطه به نقطه فروردین ماه برابر با ۳۰٫۹درصد بوده است که حاکی از کاهش ۱٫۳ واحددرصدی این متغیر در مقایسه با ماه قبل دارد. بررسی این دو آمار نشانگر این است که تورم مصرف‌کننده نیز همگام با تورم تولیدکننده در حال کاهش است.

بررسی روند بلندمدت تورم

از زمان آغاز اجرای طرح کنترل ترازنامه‌ای در سال۱۴۰۰، نرخ رشد نقطه به نقطه سطح عمومی قیمت‌های تولیدکننده به تدریج از قله ۱۰۳٫۱درصدی عبور کرد و روندی کاهشی به خود گرفت. این کاهش تا رسیدن تورم نقطه به نقطه تولید به ۲۳٫۸درصد در فروردین۱۴۰۳ ادامه یافت. به نظر می‌رسد نقطه اوج این روند که در اردیبهشت۱۴۰۰ رخ داده بود به سبب اثرپذیری شدید تورم تولید از نرخ ارز اتفاق افتاده است. با این حال پس از اجرای طرح کنترل ترازنامه‌ای و بروز روند کاهشی رشد نقدینگی نرخ تورم تولید نیز روندی کاهشی را به خود گرفت. در کنار این امر، ثبات نسبی نرخ رشد ارز را نیز باید یکی از عوامل موثر بر کنترل تورم تولید دانست. تورم مصرف‌کننده نیز روندی مشابه را از زمان اجرای کنترل ترازنامه‌ای طی کرد.  با این حال از خردادماه۱۴۰۱ و با اعلام حذف ارز ۴۲۰۰تومانی از بسیاری از کالاها تورم نقطه به نقطه مصرف‌کننده با جهش مواجه شد و در سطح بالاتر از ۴۰درصد ایستاد.

روند افزایشی نرخ رشد نقطه به نقطه سطح عمومی قیمت‌های مصرف‌کننده تا اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ ادامه یافت و در این ماه با رسیدن نرخ تورم نقطه به نقطه به ۵۵٫۵درصد این متغیر در قله دست‌کم ۱۲ساله خود ایستاد. پس از عبور از قله اردیبهشت‌ماه، با توجه به ثبات نسبی نرخ رشد ارز و کاهش نرخ رشد نقدینگی، روند نزولی تورم مصرف‌کننده نیز بار دیگر آغاز شد. روند نزولی نرخ تورم مصرف‌کننده تا فروردین‌ماه امسال نیز ادامه یافت و در این ماه به ۳۰٫۹درصد رسید. این رقم پایین‌ترین نرخ تورم مصرف‌کننده از مردادماه۱۳۹۹ محسوب می‌شود. در نتیجه می‌توان گفت تورم نقطه به نقطه مصرف‌کننده در کف ۴۵ماهه خود قرار گرفته است. نرخ تورم نقطه به نقطه تولیدکننده نیز در فروردین ماه امسال به ۲۳٫۸درصد رسیده است که پایین‌ترین نرخ رشد نقطه به نقطه سطح عمومی قیمت‌ها از خردادماه۱۳۹۹ محسوب می‌شود. به این ترتیب تورم نقطه به نقطه تولیدکننده در کف ۴۷ماهه خود قرار گرفته است.

  اهمیت تورم تولیدکننده

شاخص قیمت تولیدکننده (PPI) شاخص قیمتی است که میانگین تغییرات قیمت‌های دریافتی تولیدکنندگان داخلی را برای تولیدشان اندازه‌گیری می‌کند. این شاخص گاهی به نام شاخص قیمت عمده‌فروشی نیز شناخته می‌شود. این شاخص از اهمیت خاصی در نشان دادن هزینه‌های اثرگذار بر بخش عرضه بازار دارد. با این حال اهمیت آن با کاهش مداوم کالاهای تولیدی به‌عنوان سهمی از هزینه‌ها در اقتصاد کاهش می‌یابد. این شاخص همچنین به‌عنوان نمایانگر انتظارات تورمی شناخته می‌شود. فرضیه‌ای وجود دارد مبنی بر اینکه روند طی‌شده در این تورم با مدتی تاخیر در تورم مصرف‌کننده نیز طی می‌شود و به همین خاطر این تورم به تورم پیش‌نگر معروف است.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • تورم پیش‌نگر در سراشیبی
  • نخودفرنگی وزن را کاهش می‌دهد؟
  • قند پنهان در کدام یک از مواد غذایی وجود دارد؟
  • کاهش ۲۹ درصدی مصرف نفت سفید در کردستان
  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • با این مواد غذایی درد را فراموش کنید
  • نزول رشد اقتصادی دور از انتظار اولین اقتصاد جهان
  • کاهش ۱۵ درصدی تلفات برق در استان کرمانشاه