Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود سعی کردند تا با کمک یک روش جدید درمان سرطان، واکنش سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از مجله Nature Communications، پژوهشگران "مرکز پزشکی سیدرز ساینای"(Cedars-Sinai Medical Center) آمریکا در بررسی جدیدی نشان داده‌اند که یک روش جدید درمان سرطان، این قابلیت را دارد که به یک داروی شیمی‌درمانی موسوم به "جمسیتابین"(Gemcitabine) تبدیل شود که می‌تواند سلول‌های سرطانی را با روش خاصی از بین ببرد و سلول‌های ایمنی را برای مقابله با سرطان فعال کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پژوهشگران، یافته‌های این بررسی را روی سلول‌های سرطانی انسان‌ها و موش‌ها آزمایش کردند.

پژوهشگران در این بررسی دریافتند هنگامی که یک داروی ضد التهابی مورد تایید "سازمان غذا و داروی آمریکا"(FDA) موسوم به "سلکوکسیب"(Celecoxib)، به جمسیتابین افزوده می‌شود، آن را از یک داروی غیرایمنی که نمی‌تواند واکنش ایمنی بیمار را فعال سازد، به یک داروی ایمنی تبدیل می‌کند که به راه‌اندازی واکنش ایمنی در موش‌ها منجر می‌شود. "کیت سیسون چان"(Keith Syson Chan)، از پژوهشگران این پروژه گفت: ترکیب این داروها می‌تواند سلول‌های تومور را از بین ببرد و سلول‌های ایمنی بدن را فعال کند.

وی افزود: من باور دارم که پژوهش ما قابلیت بالینی قابل توجهی دارد زیرا ایمنی‌درمانی سرطان، ستون مهمی برای درمان بیماران مبتلا به سرطان به شمار می‌رود. اگر این کشف در آزمایش‌های بالینی مورد تایید قرار بگیرد، شاید بتواند درصد بیمارانی را که واکنش مثبتی نسبت به ایمنی‌درمانی سرطان دارند، افزایش دهد. در حال حاضر حدود ۷۰ تا ۸۵ درصد بیماران، از داروهای ایمنی‌درمانی استفاده می‌کنند که واکنش مثبتی نسبت به آنها ندارند.

درمان اصلی از بین بردن سلول‌های سرطانی از سال ۱۹۴۰ تاکنون، داروهای ایمنی‌درمانی را نیز در بر داشته است اما بسیاری از داروهای کنونی نمی‌توانند کارآمدترین شکل مرگ سلولی را ایجاد کنند و به آزادسازی پروتئینی بپردازند که سیگنال‌های "برو" یا "خطر" را فعال می‌کند. سیگنال "برو"، سلول‌های ایمنی بدن موسوم به "سلول‌های دندریتیک"(Dendritic cells) را فعال می‌کند تا به تحریک سلول‌های تی برای از بین بردن تومورها بپردازند. بیشتر روش‌های شیمی‌درمانی کنونی که برای درمان سرطان‌های پانکراس، مثانه، پستان، تخمدان، سرطان ریه سلول غیر کوچک به کار می‌روند، نه تنها ایمنی‌زا نیستند، بلکه سیستم ایمنی را نیز سرکوب می‌کنند.

در سال‌های اخیر، داروهای ایمنی‌درمانی به رژیم‌های شیمی‌درمانی اضافه شده‌اند و یا به تنهایی مورد استفاده قرار گرفته‌اند تا به سلول‌های ایمنی خود بیمار در حمله به سرطان کمک کنند اما میزان پاسخ این روش، کم بوده است.

برخی از داروهای شیمی‌درمانی مانند جمسیتابین، سلول‌های سرطانی را از بین می‌برند و سیگنال‌ "برو" را برای واکنش ایمنی منتشر می‌کنند. به همین دلیل، دانشمندان باور دارند که این داروها، ایمنی‌زا هستند. چان ادامه داد: این موضوع در این مورد، به طور کامل صدق نمی‌کند.

پژوهشگران در این پروژه جدید دریافتند که اگرچه جمسیتابین، سیگنال "برو" را منتشر می‌کند اما به آزادی یک سیگنال مهار یا ترمز نیز منجر می‌شود که مانع سلول‌های دندریتیک در فعال‌سازی سلول‌های تی از بین برنده سرطان است.

چان گفت: سلول‌های تی به هیچ جا نمی‌روند؛ بنابراین یافتن یک تعادل میان سیگنال‌های "برو" و "ترمز کن" لازم است تا پاسخ ایمنی موثر ایجاد شود.

پژوهشگران دریافتند که راه حل برقراری این تعادل، داروی ضد التهابی سلکوکسیب است که سیگنال "ترمز کن" را حذف می‌کند تا فقط سیگنال "برو" باقی بماند. سپس، سلول‌های دندریتیک و تی می‌توانند واکنش‌های ایمنی خود را بهتر نشان دهند. جمسیتابین با این روش، به یک داروی ایمنی‌زا تبدیل شد.

پژوهشگران باور دارند که با افزودن داروی ایمنی‌درمانی به جمسیتابین و رژیم درمانی سلکوکسیب، واکنش ایمنی نیز بروز خواهد کرد. آنها در حال انجام دادن فرضیه‌ای در این مورد هستند و سعی دارند کارآیی این درمان جدید را در آزمایش‌های انسانی تصادفی مورد بررسی قرار دهند.

لینک کوتاه: asriran.com/003BcC

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: ایمنی بدن سلول های سرطانی سلول های ایمنی ایمنی درمانی شیمی درمانی واکنش ایمنی ایمنی بدن یک داروی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۴۱۷۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، آزمایش بالینی واکسن مذکور توسط صندوق بنیاد NHS بیمارستان های کالج لندن رهبری می شود.

دکتر هدر شاو به پتانسیل این واکسن برای درمان افراد مبتلا به ملانوما نیز اشاره کرده است. واکسن هم اکنون برای بررسی کارآمدی در درمان سرطان های دیگر مانند ریه، مثانه و کلیه تحت آزمایش است. در مرحله قبلی آزمایش واکسن ریسک عود کردن ملانوما در بیماران را کاهش داد.

این واکسن که به طور دقیقmRNA-۴۱۵۷ (V۹۴۰) نام دارد، درمان نئو آنتی ژن است که سیستم ایمنی بدن را تحریک می کند تا نوع خاصی از سرطان را در بدن بیمار دنبال کند. هنگامیکه این واکسن با یک داروی ایمونو تراپی به نام پمبرولیزوماب (کیترودا) ترکیب می شود، خطر مرگ و میر ناشی از سرطان پوست را تا ۵۰ درصد کاهش می دهد.

شاو در این باره می گوید: این روش یک درمان شخصی سازی شده و از بسیاری جهات بسیار هوشمندتر از واکسن است.

او در ادامه افزود: هدف اصلی این تحقیقات درمان دائمی بیماران مبتلا به سرطان است.

یکی از نخستین افرادی که این واکسن را دریافت می کند استیویانگ ۵۲ ساله از انگلیس است. او در این باره می گوید: این بهترین شانس من برای متوقف کردن مسیر سرطان است.

به گفته شاو به نظر می رسد درمان مذکور عوارض جانبی قابل تحملی مانند خستگی و درد در بازو دارد.

۲ سال قبل مرحله دوم آزمایش این واکسن نتایج نویدبخشی را نشان داد. در آن مرحله بیماران یک میلی گرم واکسن ام آر ان ای را به مدت ۳ هفته دریافت کردند. آنها همچنین هر ۳ هفته یکبار به مدت یک سال ۲۰۰ میلی گرم کیترودا مصرف کردند.

کد خبر 6089678 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • لوسمی رایج‌ترین سرطان کودکان/ ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در ایران درمان می‌شوند
  • بیانیه کاخ باکینگهام درباره چارلز پس از گزارش‌های ضدونقیض
  • آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد
  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی
  • جشنواره تحقیقات برتر پیوند سلول‌های بنیادی خونساز برگزار می‌شود
  • چهارمین جشنواره تحقیقات برتر برگزار می‌شود
  • تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه
  • توده‌های بدخیم سرطان پستان درد ندارند/ معاینات ماهانه بانوان در منزل بهترین روش برای تشخیص