Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل: رامین حسین آبادیان: روز شنبه هفته جاری بود که انتخابات پارلمانی در کویت در سایه اتخاذ تدابیر بهداشتی در اوج شیوع کرونا، در این کشور برگزار شد. در این انتخابات ۳۲۶ نفر با یکدیگر به رقابت پرداختند تا در نهایت ۵۰ تَن از آنها پس از کسب آرا لازم به پارلمان راه پیدا کنند.

روز گذشته نیز نتایج انتخابات پارلمانی کویت رسماً از سوی کمیته برگزاری انتخابات اعلام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از اعلام این نتایج بود که «نواف الاحمد الصباح» امیر کویت طی فرمانی با استعفای قانونی دولت این کشور موافقت کرد. بدین ترتیب شیخ «صباح الخالد احمد الصباح» از این پس به عنوان نخست وزیر دولت پیشبرد امور کویت به کار و فعالیت خود ادامه خواهد داد تا دولت جدید این کشور تشکیل شود.

شانزدهمین دور از انتخابات پارلمانی کویت موجب شد تا ترکیب پارلمان این کشور با تغییری بالغ بر بیش از ۶۰ درصد مواجه شود انتخاباتی که روز شنبه هفته جاری برگزار شد، شانزدهمین دور از انتخابات پارلمانی کویت به شمار می‌رود. در این انتخابات همانطور که پیشتر گفته شد ۳۲۶ نفر برای ۵۰ کرسی پارلمان با یکدیگر به رقابت پرداختند. بر اساس آمار رسمی و نهایی اعلام‌شده از سوی کمیته برگزاری انتخابات بیش از ۶۰ درصد از ترکیب پارلمان در جریان این دور از انتخابات دستخوش تغییر شد. بدین‌ترتیب، تنها ۱۹ نفر از نمایندگان پیشین به پارلمان ابقاء شدند.

بر اساس آنچه که گفته شد، در جریان انتخابات پارلمانی ۲۰۲۰ کویت ۳۱ چهره جدید وارد پارلمان شدند و از سوی دیگر، تمامی نامزدهای زن برای اولین بار از راه یافتن به پارلمان طی ۴ سال آتی بازماندند.

افزون بر این، «مرزوق الغانم» رئیس سابق پارلمان کویت برای سومین بار در حوزه انتخاباتی دوم کویت بیشترین آرا انتخاباتی را کسب کرد که این امر احتمال ریاست مجدد وی بر پارلمان را تقویت می‌کند.

از سوی دیگر، در جریان انتخابات پارلمانی، تجمع اسلامی سلفی برای دومین دوره متوالی از راهیابی به پارلمان باز ماند. این درحالی است که احزاب اخوانی ۳ کرسی در پارلمان را کسب کردند. شیعیان نیز موفق شدند ۶ کرسی کسب کنند؛ هرچند که در میان آنها چهره‌های جدیدی نیز به پارلمان راه یافتند. شیعیان در پارلمان پانزدهم کویت نیز دارای ۶ نماینده بودند که علیرغم تغییر چهره‌ها در این دوره، هر ۶ کرسی برای آنها مجدداً تثبیت شد.

آنچه که در خصوص انتخابات پارلمانی کویت حائز اهمیت به نظر می‌رسد این است که این اولین انتخابات در دوره امیر جدید کویت بود و طی آن بدنه و ترکیب پارلمان دچار تغییرات اساسی شد آنچه که در خصوص انتخابات پارلمانی کویت حائز اهمیت به نظر می‌رسد، این است که شانزدهمین دور از انتخابات پارلمانی در این کشور در واقع اولین انتخاباتی بود که در دوره «نواف الاحمد الجابر الصباح» امیر جدید کویت، برگزار شد؛ کسی که نشان داده است می‌خواهد همان مسیر «صباح الاحمد الجابر الصباح» امیر فقید را به ویژه در عرصه سیاست خارجی پیش ببرد.

بر این اساس، این دور از انتخابات پارلمانی در کویت از اهمیت بسزایی برخوردار بوده است. از سوی دیگر، نکته حائز اهمیت دیگری که در شانزدهمین دور از انتخابات پارلمانی کویت به نظر می‌رسد این است که بدنه پارلمان دستخوش تغییرات جدی و ریشه‌ای شده است به گونه‌ای که ۳۱ نفر از نمایندگان سابق از راه یافتن به پارلمان جدید بازماندند. این درحالی است که چنین اتفاقاتی در ادوار گذشته تقریباً کم سابقه بوده است. از همین روی، در ادامه احتمالاً شاهد تغییراتی در تصمیم گیری های سیاسی پارلمان خواهیم بود.

نکته دیگری که در این زمینه وجود دارد، این است که پارلمان کویت برخلاف دیگر پارلمان‌های عربی، پارلمانی فعال و تأثیرگذاری است. در این خصوص باید گفت که پارلمان کویت از اختیارات قانون گذاری و نظارت قوی برخوردار است؛ به گونه‌ای که هر نماینده می‌تواند نخست وزیر و یا هریک از وزرا دولت را استیضاح کند. این درحالی است که چنین اختیارات در نزد دیگر پارلمان‌های عربی دیده نمی‌شود.

پارلمان کویت بر خلاف دیگر پارلمان‌های عربی از اختیارات و صلاحیت‌های قانونی بسیاری در قانون اساسی این کشور برخوردار است فارغ از آنچه که گفته شد، نمایندگان پارلمان کویت طبق قانون اساسی کشور خود، همچنین می‌توانند به هریک از وزرا دولت رأی عدم اعتماد دهند که این صلاحیت و اختیار قانونی نیز ممکن است به برکناری وزرا و یا اعلام عدم همکاری وی با دولت شود.

در این حالت، پرونده به امیر کویت ارجاع داده خواهد شد و این احتمال وجود خواهد داشت که کابینه دولت به کلی برکنار شود. چنین صلاحیتی برای پارلمان کویت در قانون اساسی این کشور پیش بینی شده است.

بدون شک تغییرات گسترده در بدنه و ترکیب پارلمان در اولین دور از انتخاباتی که در دوره امیر جدید کویت برگزار شد، می‌تواند نشانگر آن باشد که پارلمان جدید سازگاری بیشتری با سیاستهای «نواف الاحمد الجابر الصباح» خواهد داشت؛ امیری که تلاش می‌کند ضمن دوری از تنش‌ها در منطقه همچنان به نقش میانجی گرایانه کویت برای حل و فصل بحران‌های منطقه‌ای ادامه دهد.

کد خبر 5090112 رامین حسین آبادیان

منبع: مهر

کلیدواژه: کویت پارلمان کویت انتخابات پارلمانی کویت ایالات متحده امریکا رژیم صهیونیستی عراق عربستان سعودی فلسطین جو بایدن ایران ترکیه دونالد ترامپ افغانستان سوریه فرانسه ویروس کرونا محسن فخری زاده انتخابات پارلمانی کویت ترکیب پارلمان پارلمان کویت برگزار شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۴۳۱۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارخانه های آرد مازندران نوسازی و بهسازی می شود

به گزارش خبرنگار مهر، عباسعلی وفایی نژاد بعدازظهر دوشنبه در نشست هم اندیشی بررسی راهکارهای تحقق شعار سال در صنعت آردسازی تصریح کرد: نگاه ویژه نظام به بخش اقتصاد، نشانگر این است که اقتصاد جز مباحث پردغدغه و پرچالش ماست و سعی بر این خواهد بود با استفاده از تمام ابزارهای موجود به سمتی حرکت کنیم که خودباوری و خوداتکایی را به عرصه ظهور برسانیم.

وی همچنین اظهار داشت: در هر زمینه‌ای که دولت با اراده قوی و متعهدانه حضور داشته باشد، بخش خصوصی نیز همراهی و حضوری موفق خواهد داشت.
وفایی نژاد افزود: دولت صرف نظر از همه کاستی‌ها و فشار تحریم‌ها همه تلاش و همیت خود را در جهت پویایی اقتصاد کشور انجام می‌دهد.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران با بیان اینکه بخشی از کار ما حمایت و پشتیبانی از تولید محصولات کشاورزان است، اظهار داشت: در سال گذشته با همراهی کارخانجات آرد استان بیش از ۱۱۸ هزار تن گندم از کشاورزان مناطق دشت و بالادست استان با شرایط خاص حمایتی خریداری شد، به نحوی که با تدابیر صورت گرفته حمایت مناسب کشاورزان را در بر داشته و با مدیریت صحیح و همراهی کارخانجات آرد استان، کیفیت آرد نیز تضمین شود.

وی افزود: در استان مازندران ۲۱ کارخانه آرد داریم که با بهسازی و نوسازی و توسعه انبارها، سیلو و تجهیزات آزمایشگاهی، تحول و به روزرسانی مناسبی را داشته و برای ارتقای کیفیت تولید آرد سرمایه گذاری می‌کند.

وفایی نژاد تصریح کرد: شیوه نامه درجه بندی کارخانجات در شرف نهایی شدن در کارگروه استان و رفع نواقص و چالش‌ها است و بزودی عملیاتی خواهد شد.
وی تصریح کرد: با راه اندازی سامانه درجه بندی، کارخانجات آرد با ارتقای تجهیزات و بروزرسانی امکانات، امتیاز و رتبه آنها افزایش خواهد یافت.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ تلاش کردیم از انحصار واردات از طریق بنادر جنوبی کاسته شود و فعالیت‌های تجاری به سمت بنادر شمالی سوق داده شود، اظهار داشت: طی سال های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ کالاهای اساسی گندم و روغن را از طریق بنادر استان مازندران وارد کشور کردیم اما در سال ۱۴۰۲ به دلیل کاهش ضرورت تأمین و دیگر موارد، تأمین کالاهای اساسی از طریق بنادر شمالی کشور متوقف شد.

وی با بیان این مطلب افزود: تمام تلاش دولت در حمایت از تولید کالاهای اساسی و خودکفایی در آن انجام خواهد شد اما به منظور تأمین ذخیره استراتژیک و حفظ امنیت غذایی در کشور، رایزنی‌های لازم انجام شد تا در سال جدید فاز اول گندم خریداری شده از کشورهای حاشیه دریای خزر بزودی از طریق بنادر مازندران وارد کشور شود

کد خبر 6092230

دیگر خبرها

  • تغییرات اقلیمی افغانستان را تهدید می کند
  • بسیاری از ناظران انتخاباتی فرهنگیان هستند
  • امیر کویت فردا عازم قاهره می‌شود
  • مشعل الصباح امیر کویت فردا عازم قاهره است
  • کارخانه های آرد مازندران نوسازی و بهسازی می شود
  • تیم هاکی روی یخ جوانان ایران از سد مالزی گذشت
  • گام عملی برای جهش تولید
  • پارلمان عراق قانون ممنوعیت همجنس‌بازی را تصویب کرد
  • جبهه متحد دیپلماسی پارلمانی برای اقدام هماهنگ علیه رژیم صهیونیستی ایجاد شود
  • مقاومت فلسطین: تنها در صورت تغییرات اساسی پیشنهاد اسرائیل پذیرفته می‌شود