Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی کاشمر گفت: با توجه به وضعیت مناسب بارندگی در شهرستان، پیش‌بینی می‌کنیم که سطح زیر کشت گندم و جو به صورت دیم نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد افزایش داشته باشد.

محمد شجعی در گفت‌وگو با ایسنا عنوان کرد: سطح زیر کشت گندم و جو در شهرستان کاشمر حدود ۱۶۰۰ هکتار است که تقریبا نیمی از آن مربوط به کشت دیم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شجعی اظهار کرد: میزان بارندگی در اوایل سال زراعی جاری کمتر از نرمال بود ولی در یک ماه گذشته تا کنون ۴۰ میلی‌متر بارندگی داشته‌ایم که در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته ۳۰ درصد و در مقایسه با آمار بلند مدت حدود ۴۰ درصد افزایش بارندگی داشته‌ایم و امیدواریم که این بارندگی‌ها همچنان تداوم داشته باشد.

وی ادامه داد: با توجه به بارندگی‌های خوبی که تا الان داشتیم و همچنین با توجه به بارندگی‌هایی که در ماه‌های منتهی به پایان سال پیش‌بینی شده و بنا بر این پیش‌بینی میزان بارندگی در حد نرمال یا بیشتر از نرمال خواهد بود، شرایط برای کشت دیم تقریبا مهیا است و ما این آمار را در اختیار کشاورزان قرار می‌دهیم تا با اطمینان بیشتری نسبت به کشت دیم اقدام کنند.

مدیر جهاد کشاورزی کاشمر افزود: کشت گندم و جو به صورت آبی از آبان ماه شروع شده و تا پایان آذر ماه ادامه دارد اما کشت به صورت دیم با توجه به اینکه کشاورزان باید برآوردی از میزان بارندگی داشته باشند دیرتر انجام می‌شود و ممکن است تا اواخر دی هم به طول انجامد.

توزیع ۱۰۸ تن بذر اصلاح‌شده گندم و جو بین کشاورزان

شجعی در ادامه از توزیع بذرهای اصلاح‌شده در بین کشاورزان خبر داد و عنوان کرد: به منظور افزایش بهره‌وری و تولید محصول سالم و همچنین جلوگیری از بیماری‌های قارچی، کشاورزان باید از بذور اصلاح‌شده و ضد عفونی شده استفاده کنند که به همین منظور سال جاری حدود ۷۲ تن بذر گندم اصلاح‌شده و ۳۶ تن بذر جو اصلاح شده بین کشاورزان توزیع شد.

وی اظهار کرد: علاوه بر این بذرها و تقریبا دو برابر آن هم بذرهایی بود که خود کشاورزان از بذرهای اصلاح‌شده که سال گذشته مصرف کرده بودند در اختیار داشتند که با توصیه‌های کارشناسان جهاد کشاورزی و تجربه و دانش خودشان بذرها را با انواع قارچ‌کش‌ها ضدعفونی کرده و استفاده کردند.

وی تصریح کرد: در سال زراعی گذشته میزان عملکرد متوسط گندم در واحد سطح ۲ تن و ۶۰۰ کیلوگرم و در جو متوسط عملکرد در واحد سطح ۲ تن و ۲۰۰ کیلوگرم بود که سال جاری با عملیات به زراعی انجام شده و استفاده از ماشین‌آلات کشاورزی و مکانیزه کردن کشاورزی پیش‌بینی می‌کنیم که نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد افزایش عملکرد در واحد سطح داشته باشیم.

شجعی یادآور شد: سهم گندم و جو از کل محصولات کشاورزی تولید شده در شهرستان کاشمر حدود ۱۰ درصد است که امیدواریم با توجه به اینکه گندم و جو از محصولات استراتژیک هستند و براساس برنامه‌های بلندمدت، این آمار به ۱۵ درصد برسد.

مدیر جهاد کشاورزی کاشمر گفت: در بحث افزایش تولید سعی ما بر این است که با آموزش کشاورزان و به کارگیری توصیه‌های کارشناسان کشاورزی راندمان تولید را بالا برده و افزایش عملکرد در واحد سطح را داشته باشیم اما در مراحل بعد از تولید و مراحل فرآوری و پخت و پز و... متاسفانه ضایعات زیادی داریم که در این زمینه کارخانجات تولید آرد باید سعی کنند آرد با کیفیت‌تری تولید کنند همچنین نانوایی‌ها دقت بیشتری در پخت نان داشته باشند تا ضایعات این محصول ارزشمند به حداقل برسد و در نهایت انتظاری که از مردم به عنوان مصرف‌کننده داریم، صرفه‌ جویی و جلوگیری از اسراف نان است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها گندم جو کشاورزی کاشمر جهاد کشاورزی واحد سطح سال گذشته اصلاح شده گندم و جو پیش بینی کشت دیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۴۶۸۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارات سنگین طوفان به ۱۰۰ هزار هکتار از گندم‌زارهای خوزستان

رئیس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان گفت: طوفان و بارندگی‌های اخیر که می توان گفت در تاریخ خوزستان بی سابقه بوده، خسارات سنگینی به بخش کشاورزی استان وارد کرده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، مسعود اسدی  اظهار کرد: به بیش از 100 هزار هکتار از گندم‌زارهای آماده برداشت استان تا 50 درصد خسارت وارد شده و در خوشبینانه‌ترین حالت 200 هزار تن از گندم‌های آماده برداشت از دست رفته است.

وی ادامه داد: علاوه بر خسارات به مزارع گندم، به تأسیسات، باغات، گلخانه‌ها و دامداری‌های بسیاری از کشاورزان خسارت جدی وارد شده است.

وی گفت: امیدواریم سازمان جهاد کشاورزی به فوریت خسارات را به دقت برآورد و اعلام کند.

رئیس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان گفت: همچنین انتظار داریم صندوق بیمه محصولات کشاورزی بدون فوت وقت، تعلل و مضایقه به وظیفه قانونی خود عمل کرده و طبق قانون خسارات وارده به بیمه شدگان را جبران کند.

اسدی همچنین گفت: از دولت و سازمان مدیریت بحران کشور انتظار داریم با توجه به اینکه امکان جبران خسارات وارده از طریق صندوق بیمه محصولات کشاورزی قطعاً وجود ندارد نسبت به بررسی، برآورد و کمک به کشاورزان خسارت دیده استان که خساراتشان مشمول حمایت‌های صندوق بیمه محصولات کشاورزی نیست اقدام عاجل کنند تا در سال جهش تولید با مشارکت مردم، کشاورزان خسارت دیده بار دیگر با امید به سنگر تولید برگردند. 

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • ۱۳ استان در معرض تهدید سن و زنگ زرد هستند
  • آمادگی و تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند
  • کشاورزان گلستانی آب ماندگی را از سطح مزارع خود خارج کنند
  • خسارت ۵۰ درصدی بارندگی به گندمزار‌های خوزستان
  • ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت خوزستان از دست رفت
  • طوفان ۲۰۰ هزار تن گندم این استان را از بین برد !
  • خسارت بارندگی به گندمزارهای آماده برداشت در خوزستان
  • خسارات سنگین طوفان به ۱۰۰ هزار هکتار از گندم‌زارهای خوزستان