Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه اجتماعی خبرگزاری فارس، بیش از 9 ماه از شیوع کرونا در تهران می گذرد.تعدادی از کارکنان شهرداری به این بیماری مبتلا و تعدادی هم جان خود را از دست دادند. 

مراکز درمانی شهرداری در این مدت به کارکنان و بازنشستگان و همچنین مردم عادی خدمات ارائه می کند. در خصوص نحوه خدمات رسانی و آخرین وضعیت  ابتلای کارکنان در شهرداری، ضدعفونی ایستگاه های مترو و اتوبوس، مراکز روان درمانی و غیره با حمید چوبینه مدیرعامل شرکت شهر سالم شهرداری تهران به گفت‌وگو نشستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به محدودیت‌هایی که در دو هفته گذشته اعمال شده  است، میزان مراجعات به مراکز شهرداری تهران چطور بوده است؟

مراجعات کم شد اما هنوز به شرایط مطلوب نرسیده ایم

تقریبا در هفته اخیر کاهش مراجعات را داشته‌ایم و میزان مراجعات مشکوک به کروناکمتر شده است، البته هنوز به شرایط مطلوب نرسیده‌ایم، اما باز هم خوب است و کاهش مراجعه داشته‌ایم. 

چند روزی است که اعلام شده واکسن آنفلوانزا در برخی داروخانه‌ها توزیع شده است، با توجه به اینکه قبلاً اعلام شده بود واکسن آنفلوانزا باید در یک بازه زمانی از نیمه شهریور تا نیمه مهرماه تزریق شود، آیا تزریق این واکسن در این ایام مؤثر است؟

تزریق واکسن آنفلوآنزا تاثیر دارد/افراد برای تزریق با پزشک مشورت کنند

زدن واکسن در همین ایام هم تأثیر دارد و می‌تواند از بیماری آنفلوانزا جلوگیری کند هر چند که بهترین زمان در 15 شهریور تا نیمه مهر بود، اما در حال حاضر هم خوب است که افراد این واکسن را بزنند و تأثیر خود را دارد. البته کسانی که می‌خواهند این واکسن را تزریق کنند حتما با پزشک خود مشورت کنند. 

در سالهای قبل به قدری واکسن آنفلوانزا در کشور بود که دورریز هم می‌شد، اما امسال به دلیل شیوع کرونا، در ابتدا اولویت‌بندی‌هایی صورت گرفت. 

با توجه به اینکه قیمت واکسن آنفلوانزا که در حال حاضر توزیع می‌شود حدود 190 هزار تومان است، آیا شما شهرداری این واکسن را برای کارگران سازمان پسماند، بهشت‌زهرا(س) و... تهیه می‌کنید؟

لازم نیست همه کارگران واکسن آنفلوآنزا را بزنند/ تزریق برای افراد در معرض خطر

همه کارگران لازم نیست که این واکسن را بزنند، کسانی که بیشتر در معرض خطر هستند باید این واکسن را تزریق کنند. ما پیش‌بینی می‌کنیم که واکسن کرونا در سال آینده بیاید و بتوان این بیماری را هم تحت کنترل درآورد. 

در درمانگاه ها و مراکز شهرداری در این ایام چطور خدمات ارائه می شود و همچنین چه تعداد بیمار کرونایی به ان مراکز مراجعه کرده اند؟

مشاوره تلفنی و حضوری هم داریم /اخذ آزمایشات لازم از افراد علامت دار/حمایت های دارویی و درمانی

9 مرکز درمانی در سطح شهر تهران به پرسنل شهرداری و بازنشستگان شهرداری و همچنین عموم مردم خدمت‌رسانی می‌کند. از بین افرادی که مراجعه کردند، 78 هزار نفر مشکوک به کرونا بودند که طی برنامه‌ریزی صورت گرفته اقداماتی برای آنها انجام شد. البته ما مشاوره تلفنی و حضوری هم داریم و همچنین افرادی که علامت بیماری دارند از آنها آزمایشات لازم اخذ می‌شود و سپس دستورالعمل جداسازی رعایت و مورد حمایت دارویی و درمانی قرار می‌گیرند. ما همانند گذشته پیگیری‌های خود را انجام می‌دهیم. 

نوع بیمه با ما نیست با بخش رفاهی است/پیگیری روند پیگیری بیماری

بگذارید همین جا نکته‌ای را مربوط به بیمه شهرداری بگویم. این بیمه به چه افرادی تعلق می‌گیرد و یا به چه بخش از افراد خانواده چه نوع بیمه‌ای ارائه می‌شود. این تقسیم‌بندی برعهده اداره رفاه است و ما در شرکت شهر سالم در این زمینه کاره‌ای نیستیم و این موضوع برعهده شورای عالی ارتقای سلامت است. افرادی که به ما مراجعه کنند ما به آنها خدمات می‌دهیم و روند رسیدگی به آنها را پیگیری و رصد می‌کنیم و تا جایی که در توان باشد، به آنها خدمات می‌دهیم. ما در کنار شهرداری و در کنار مردم هستیم و در این شرایط سخت، کادر درمان شرکت شهر سالم تمامی خدمات را ارائه می‌دهد.

در خصوص مرکز جامع سلامت روان توضیح می دهید؟ چه میزان مراجعه داشتید؟

مشاوره تلفنی 45 دقیقه ای در مراکز جامع سلامت روان/مراجعه حضوری هم داریم

25 برنامه کاری داریم و حتی در بحث سلامت روان هم مرکز جامع سلامت روان را ایجاد کرده‌ایم و در ارتباط با افرادی که عزیزانشان را در کرونا از دست داده و یا مبتلا به بیماری کرونا شده‌اند با آنها ارتباط برقرار کرده و متخصص ما به آنها مشاوره تلفنی 45 دقیقه‌ای می‌دهد و یا این افراد می‌توانند مراجعه حضوری داشته باشند تا با مشاوره‌هایی که دریافت می‌کنند، استرس‌شان کم و مشکلات‌شان برطرف شود. ما نظارت بر این مراکز می‌کنیم تا مشکلی نباشد.

بیشتر هم بر روی بیماران کرونایی تمرکز داریم و تعداید از افراد هم غربالگری سلامت روان شده‌اند. ما حمایت‌های روانی را برای این همکاران انجام می‌دهیم. ما غربالگری لازم را در تمامی کارکنان انجام می‌دهیم تا بتوانیم تا جایی که امکان دارد خدمات بدهیم. البته تعدادی از کارکنان زیرمجموعه شرکت‌ها و سازمان‌ها هستند که البته شهرداری برای آنها هم برنامه‌ای دارد.

این بیماری تا مدت ها با مردم است/یاد بگیریم با این بیماری زندگی کنیم 

تاکنون هیچ دارویی برای درمان کرونا ساخته نشده است و شاید این بیماری مدتها با مردم همراه باشد، پس باید یاد بگیریم با این بیماری زندگی کنیم و پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنیم. من همین جا دوباره تأکید می‌کنم که مردم از حضور در تجمع‌ها خودداری کنند، چرا که تجمع‌ها،‌ مهمانی‌های خانوادگی یکی از مهمترین دلایل شیوع این بیماری است. اگر مردم ماسک هم بزنند، تا حدودی می‌توان جلوی شیوع این بیماری را گرفت، اما باید پروتکل‌ها در خصوص ماسک زدن، شستشوی دست‌ها و... به درستی اجرا شود.

راهی جز فاصله‌گذاری اجتماعی و رعایت پروتکل‌ها نیست/کادر درمان خسته هستند 

باید چرخه انتقال کرونا را قطع کنیم و برای این منظور هم راهی جز فاصله‌گذاری اجتماعی و رعایت پروتکل‌ها نیست.بیش از 9 ماه است که این بیماری در کشور شیوع پیدا کرده است، کادر درمان خسته هستند و مردم باید به خوبی رعایت کنند تا این بیماری به اوج خود نرسد. 

با توجه به اینکه کارگران سازمان پسماند و بهشت زهرا در خط مقدم قرار دارند و با کرونا بیشتر از سایرین دست و پنجه نرم می‌کنند، چه برنامه‌ای برای سلامت این قشر از افراد در شهرداری تهران دارید؟

طبق روال هر سال بحث پایش سلامت آنها را دنبال می‌کنیم و البته به دلیل کرونا، غربالگری‌های لازم انجام می‌شود. بار کاری زیادی بر دوش این افراد است و ما باید به موضوع سلامت روان آنها هم بپردازیم. البته دو هفته قدری کارها را کُند کردیم، اما دوباره همانند قبل پرقدرت ادامه می‌دهیم و تمامی پروتکل‌ها برای کادر کارگری، پسماند، فضای سبز و آتش‌نشانی انجام می‌شود. مهمترین موضوع برای ما سلامت مردم است. هر چقدر مردم از اجتماعات دوری کنند و از خانه کمتر خارج شوند، راحت‌تر می‌توانیم این موضوع را کنترل کنیم. 

کارکنان بهشت زهرا در صف مقدم مبارزه با کرونا هستند و باید توجه بیشتری به آنها کرد

بهشت زهرا یکی از نقاط پرخطر ماست و مجموعه کادر و پرسنل بهشت زهرا ارتباط نزدیکی با کرونا دارند. بهشت زهرا نقطه پایان زندگی است و همین امر باعث وجود استرس در برخی افراد می‌شود. در حال حاضر هم شرایط بحرانی است و همین امر عوارض را بر روی کادر بهشت زهرا چند برابر کرده است. تطهیرکنندگان، کسانی که مناسک تشییع را انجام می‌دهند، خاکسپارها و... کارهای سختی را انجام می‌دهند و البته برایشان مخاطرات جسمی و روحی هم به همراه دارد. مردم  قدردان زحمات کادر بهشت زهرا هستند، ما هم برای آنها در چندین نوبت آزمایشاتی را انجام می‌دهیم و البته در همان ابتدا هم تعدادی واکسن آنفلوانزا بین آنها توزیع شد. این همکاران در صف مبارزه با کرونا هستند و باید به آنها توجه بیشتری کرد. 

در خصوص نحوه خدمت رسانی در پایگاه های اورژانس توضیح می دهید و اینکه چه نفر تخت پوشش پزشک خانواده هستند؟

ارسال  بسته‌های بهداشتی در ایام کرونا برای کارکنان و بازنشستگان شهرداری

ما چندین پایگاه اورژانس داریم که در حال خدمت‌رسانی به مردم هستند و همچنین خدمات پزشکی خانواده شهر سالم هم فعال است و در این زمینه اقدامات به صورت تلفنی و یا حضوری انجام شده است. تعداد زیادی از کارکنان تحت پوشش پزشک خانواده هستند و مرحله به مرحله اقدامات لازم انجام می‌شود. ما حتی بسته‌های بهداشتی هم در ایام کرونا برای کارکنان و بازنشستگان ارسال کرده‌ایم. تعداد زیادی از کارکنان هم به کرونا مبتلا شده‌اند و حتی برخی از افراد نیز جان خود را از دست داده‌اند. ما تمامی خدمات خود را به کار گرفته‌ایم تا بتوانیم حتی از لحاظ روانشناسی و روانپزشکی هم به شهروندان خدمات بدهیم. اهمیت سلامت بسیار بالاست و ما این موضوع را مدنظر قرارداده‌ایم و نباید سلامت جسم و روان افراد به خطر بیفتد و به همین دلیل کادر شرکت شهر سالم تمام تلاش خود را می‌کند.

با توجه به اینکه در خصوص قطع زنجیره کرونا صحبت کردید و تجمعاتی هم در پارک‌ها وجود دارد، آیا برای اینکه زنجیره انتقال پایان یابد، امکان تعطیلی پارک وجود دارد؟

مردم باید از هرگونه تجمع در پارک‌ها خودداری کنند

اگر قرار باشد کسی در پارک قدم بزند تا استرس‌‌های روحی و روانی‌اش کم شود، مشکلی ایجاد نمی‌شود، اما اگر قرار باشد افراد به صورت دسته‌جمعی به پارک رفته و تجمعات ایجاد کنند، این امر باعث آسیب زدن می‌شود. اما کسانی که برای ورزش به پارک می‌روند و پروتکل را رعایت می‌کنند، می‌تواند باز بودن پارک‌ها باعث کاهش استرس‌ها آنها باشد، اما مردم باید از هرگونه تجمع در پارک‌ها خودداری کنند. 

قرار بود تعدادی از سوله‌های مدیریت بحران برای بیماران کرونایی اختصاص یابد در این زمینه توضیح می‌هید؟

اقداماتی صورت گرفته اما جزئیات آن را باید از مدیریت بحران سؤال کنید، اما در همین مدتی که کرونا شیوع پیدا کرده است، ما تعددی از همکاران خود را به دلیل کرونا از دست داده‌ایم. 

آخرین آمار در خصوص ابتلا کارکنان شهرداری به کرونا را اعلام می‌کنید؟

آمار جدید ندارم/ سلامت روان کارکنان و بازنشستگان را تک‌تک پیگیری می‌کنیم

آمار جدیدی ندارم، اما بیش از 2 هزار نفر تاکنون به کرونا مبتلا شده‌اند. ما به عنوان شرکت شهر سالم به دنبال دادن خدمات روان‌درمانی به پرسنل و بازنشستگان هستیم و مرکزی هم در این زمینه راه‌اندازی کرده‌ایم و سلامت روان کارکنان و بازنشستگان را تک‌تک پیگیری می‌کنیم. یکی از آسیب‌ها از دست دادن عزیزان در کروناست که در این زمینه در مرکز جامع سلامت روان خدماتی ارائه می‌شود. ارزش معنوی ایجاد این مرکز بالاست و البته پول زیادی هم برای راه‌اندازی این مرکز هزینه نکرده‌ایم. 

براساس آماری که به دست آمده، برخی اعلام می‌کنند که مترو و اتوبوس یکی از نقاط شیوع کروناست. مدیران شهری می‌گویند براساس آمارها تجمعات و مهمانی‌های خانگی بیشتر باعث این امر می‌شود، اما سایرین مسئولین نظری متفاوت دارند، در این باره توضیح می‌دهید.

ضدعفونی واگن‌ها و مترو را همچنان انجام می‌دهیم/جمعیت زیاد در ایستگاه های تقاطعی

شهرداری تهران به صورت مداوم ایستگاه‌های مترو و اتوبوس را ضدعفونی می‌کند تا احتمال شیوع این بیماری را کم کند. این ویروس واگیردار است، البته شهرداری تا جایی که در توان دارد ضدعفونی را انجام می‌دهد. مدیریت کنترل این بیماری با وزارت بهداشت است، اما شهرداری تهران و سایر سازمان‌ها هم اقداماتی در این زمینه انجام می‌دهند. وظایف شهرداری را هم وزارت بهداشت اعلام می‌کند. ما ضدعفونی واگن‌ها و مترو را همچنان انجام می‌دهیم، اما در برخی از ایستگاه‌های تقاطعی مترو تجمع وجود دارد.

از دولت می‌ خواهیم که بخشی از بودجه کرونا را به شهرداری اختصاص دهد

البته ما آموزش‌های شهروندی هم در شهرداری داریم و در این زمینه اقداماتی صورت گرفته است. البته دستورالعمل‌های لازم در خصوص اتوبوس، مترو و مکان‌هایی که مردم تردد زیادی دارند ابلاغ شده است و ما به صورت مرتب این کارها را انجام می‌دهیم تا شهروندان کمتر دچار مشکل شوند. ما از دولت می‌ خواهیم که بخشی از بودجه کرونا را به شهرداری اختصاص دهد، اما در این زمینه تاکنون اقدامی صورت نگرفته است.

مردم تا جایی که امکان دارد از تجمع در مکان‌های عمومی خودداری کنند

ما برای ضدعفونی اماکن هزینه‌هایی انجام می‌دهیم و از سوی دیگر درآمدهای ما کاهش پیدا کرده است و دولت می‌تواند با دادن بخشی از بودجه کرونا، مقداری از مشکلات ما را حل کند. ما از مردم هم دوباره می‌خواهیم پروتکل‌ها را رعایت کنند و تا جایی که امکان دارد از تجمع در مکان‌های عمومی خودداری کنند تا هر چه زودتر بتوانیم  مشکلات را برطرف کنیم و خسارت‌های ناشی از این بحران به حداقل برسد. 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: شهرداری تهران سلامت روان سلامت شهرداری کارکنان و بازنشستگان واکسن آنفلوانزا جامع سلامت روان شهرداری تهران انجام می دهیم شرکت شهر سالم خودداری کنند مشاوره تلفنی تا جایی بهشت زهرا پروتکل ها پارک ها شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۴۸۷۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاوره فرزندآوری دریافت کردند

به گزارش خبرگزاری مهر، شهلا نوری، با بیان اینکه نرخ باروری در سال‌های اخیر به میزان قابل‌توجهی کاهش‌یافته است، اظهار کرد: میزان فرزندآوری از هفت فرزند در سال ۱۳۵۸ به ۱.۸ فرزند در سال ۱۳۹۰ رسیده است.

وی با بیان اینکه به‌صورت مقطعی تا سال ۱۳۹۵ میزان نرخ باروری افزایش یافت، مطرح کرد: طی سال‌های اخیر مجدداً روند فرزندآوری کاهش یافت، تا جایی‌که نرخ باروری در استان همدان به ۱.۵۷ رسید.

مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: نرخ باروری در درازمدت بر نرخ رشد جمعیت تأثیر می‌گذارد و یا حتی موجب منفی‌شدن رشد جمعیت و پدیده سالخوردگی و پیری جمعیت می‌شود.

وی با بیان اینکه در سال‌های اخیر به علت کاهش نرخ باروری شاهد پدیده پیری جمعیت در کشور هستیم، خاطرنشان کرد: متأسفانه همدان چهارمین استان سالمند در کشور است که درصد سالمندان و جمعیت بالای ۶۰ سال در آن زیاد است.

نوری افزود: در صورت ادامه‌دار بودن روند کاهشی نرخ باروری و فرزندآوری پیش‌بینی می‌شود که تا ۳۰ سال آینده یک‌چهارم جمعیت کشور سالمند و پیر باشند.

وی یادآور شد: یکی از عوامل مؤثر در کاهش فرزندآوری افزایش سن ازدواج و تأخیر در زمان بارداری است به‌گونه‌ای‌که تأخیر در بارداری نخست موجب افزایش ناباروری شده و می‌تواند مشکلات متعددی را به دنبال داشته باشد.

نوری با بیان اینکه فاصله زیاد بین ازدواج تا تولد نخستین فرزند را از عوامل مهم تأثیرگذار کاهش نرخ باروری در کشور دانست و گفت: عوامل مختلفی همچون فاصله‌گذاری بین تولد فرزندان، افزایش سن ازدواج، تک‌فرزندی، افزایش میزان ناباروری و … بر کاهش نرخ باروری و افزایش پدیده پیری جمعیت در کشور تأثیر می‌گذارند.

مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه برخی مطالعات حاکی از آن است که ۲۰ درصد خانواده‌ها تک‌فرزند هستند، تصریح کرد: نرخ ناباوری طی سال‌های اخیر در استان همدان ۱۵ درصد گزارش شده است.

وی با اشاره به سقط‌جنین عمدی و یا غیرعمدی، افزایش میزان طلاق، تغییرات سبک زندگی، روند روبه‌رشد شهرنشینی و … هم بر پدیده پیری جمعیت و کاهش فرزندآوری تأثیر گذاشته است، گفت: شرایط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جزو عوامل تأثیرگذار بر کاهش نرخ باروری هستند، اگرچه بیشتر میزان عدم تمایل به فرزندآوری در طبقات بالای اجتماعی و درآمدی به ثبت رسیده است.

نوری با بیان اینکه مرکز بهداشت مهمترین مکان برای ارائه آموزش‌های عمومی در زمینه فرزندآوری و جوانی جمعیت است، گفت: مشاوره قبل ازدواج، آموزش‌های حین ازدواج در راستای رضایتمندی از زندگی زناشویی، آموزش مهارت روان‌شناختی در راستای افزایش مهارت‌های زندگی و فرهنگ‌سازی در رابطه با ازدواج به‌موقع از مجموعه اقدامات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در حوزه جوانی جمعیت است.

وی با اشاره به مشاوره فرزندآوری در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی همدان اذعان کرد: سال گذشته ۱۸۷ هزار و ۴۳۰ مشاوره فرزندآوری در راستای بارداری سالم، فرزندآوری طی دو سال اول ازدواج و… برای مادران گروه هدف به ثبت رسیده است.

کد خبر 6092444

دیگر خبرها

  • پاسخگویی مرکز امداد شرکت گاز به ۸۴ هزار تماس تلفنی مشترکان گاز طبیعی 
  • مصاحبه پذیرفته شدگان در آزمون بهزیستی استان برگزار می شود
  • شهرداری به دنبال کاهش آسیب‌های اجتماعی در بهشت زهرا
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاوره فرزندآوری دریافت کردند
  • کارگروه ویژه پیشگیری از طلاق در راور تشکیل شد
  • ویزیت‌های نجومی روانشناسان؛ ۴۵ دقیقه ۲ میلیون تومان!
  • عملکرد هلال احمر در تسکین آلام رنج‌دیدگان قابل تحسین است
  • وعده شهردار سنندج برای ساماندهی وانت‌های میوه‌فروش ‌
  • توجه به مناطق محروم و آبادانی شهر به طور عادلانه، رویکرد شورای ششم
  • خدمات رایگان مشاوره ای به آحاد جامعه