Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@10:55:45 GMT

آسیاب تاریخی نظرآباد مرمت شد

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۵۳۳۸۰

آسیاب تاریخی نظرآباد مرمت شد

فریدون محمدی روز سه شنبه به ایرنا گفت: برای مرمت این اثر تاریخی سه میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال از محل اعتبارات ارزش افزوده فرمانداری نظرآباد هزینه شده است.

وی ادامه داد: با وجود شیوع ویروس کرونا، عملیات بازسازی و مرمت این اثر ارزشمند تاریخی، سه ماه به طول انجامید و اکنون این آسیاب به صورت نمادین فعال است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدی خاطرنشان کرد: دیوارکشی و نرده‌کشی محوطه بنا، تعویض مصالح فرسوده، مرمت و بندکشی بدنه‌ و نصب نورگیرهای گنبد های آسیاب مهدی آباد که هم سطح با خیابان هستند، نیز انجام شد.

این مسوول،  ایجاد پوشش روی کوره چاهک آسیاب و فضای مقابل ورودی بنا، پیاده‌روسازی، کف‌سازی و جدول کشی محوطه بیرونی بنا  از دیگر اقدامات در این مکان برشمرد و  گفت: یک واحد امور اداری و نگهبانی نیز در این مکان تعبیه شده است.

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی البرز گفت: با توجه به قرارگرفتن بنای آسیاب مهدی آباد در فاصله کمی از تپه باستانی ازبکی، می توان با آزادسازی فاصله این ۲ اثر تاریخی  با همکاری شهرداری نظرآباد و بهره برداری از آن با مشارکت بخش خصوصی، یک فضای تاریخی فرهنگی برای بازدید عمومی ایجاد کرد.

آسیاب مهدی آباد متعلق به اواخر دوره قاجار و دارای ۲ اتاق به عنوان استراحتگاه، انبار، راهروی ورودی، استخر آب و محل قرارگیری سنگ‌های آسیاب است که تا سال ۱۳۵۰ شمسی مورد استفاده قرار می‌گرفت.

شهرستان ۱۶۰ هزار نفری نظرآباد در ۴۵ کیلومتری غرب کرج مرکز استان البرز قرار دارد.

این شهرستان با داشتن آثار ارزشمند ۹ هزار ساله مانند تپه تاریخی ازبکی ، یکی از مناطق تاریخی و فرهنگی کشور محسوب می شود .

نمونه خشت ۹ هزار ساله شهرستان نظرآباد برای معرفی پیشینه تاریخ و تمدن ایران باستان در سردرساختمان سازمان ملل متحد در نیویورک به نمایش گذاشته شده است.

استان البرز دارای بیش از ۵۵۰ اثر تاریخی و طبیعی است که حدود ۲۷۳ اثر آنها ثبت ملی شده است.

  

برچسب‌ها کرج میراث فرهنگی نظرآباد

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرج میراث فرهنگی نظرآباد کرج میراث فرهنگی نظرآباد اخبار کنکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۵۳۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مادران ۴ فرزندی الگوی عینی برای خانواده‌ها

به گزارش خبرنگار مهر، مائده مهدی‌پور، یکشنبه شب در نشست یکشنبه‌های الگویی با موضوع معرفی الگوی شبکه فعالان مردمی جمعیت برنا با بیان اینکه فرزندآوری یک دغدغه جمعی است و ما برای آگاه‌سازی زنان در این زمینه کار را از سال ۱۴۰۰ آغاز کردیم، اظهار کرد: با توجه به اهمیت موضوع جوانی جمعیت و تاکیدات رهبر معظم انقلاب در این زمینه، به‌دنبال مجموعه‌های دارای دغدغه جوانی جمعیت و مرتبط با این موضوع رفتیم.

مهدی‌پور افزود: در قدم اول، افراد دغدغه‌مند شناسایی شدند و جلساتی با حضور آنها برگزار شد.

فعال اجتماعی و فرهنگی جوانی جمعیت از شناسایی ۸۰۰ مادر دو فرزندی در یزد خبر داد و گفت: مولفه‌های این خانواده‌ها از لحاظ اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و تفریحی مورد بررسی قرار گرفت.

وی از تنظیم پرسشنامه برای مادران دو و سه فرزندی و تکمیل آن توسط مادران خبر داد و عنوان کرد: مادران سه تا چهار فرزندی نیز که مسیر فرزندآوری را طی کرده بودند مورد بررسی قرار گرفتند و فشارهای اجتماعی که به آنها وارد می شد، بررسی کردیم.

مهدی پور ادامه داد: این مادران برای دیگر خانواده ها به عنوان الگوی عینی معرفی شدند و شرایطی فراهم شد که مادران بتوانند با مادران چهار فرزندی ارتباط نزدیک داشته باشند و این دورهمی ها به صورت محله ای ادامه دارد.

وی یادآور شد: این دورهمی ها به یکی از پدران چهار فرزندی سپرده شد و کارگروهایی ذیل این دورهمی ها تشکیل شد ضمن اینکه این پدران و خانواده هایشان یک دورهمی خانوادگی را با دیگر خانواده ها برگزار می کنند.

مهدی پور به تشریح برنامه های این دورهمی ها پرداخت و گفت: به دنبال برگزاری این دوره ها، بانک اطلاعات خوب و دقیقی از خانواده های چهار فرزندی در یزد شکل گرفت.

وی همچنین با اشاره به مادران دهه هشتادی که از آنها به عنوان «برنا مام» یاد می شود، افزود: مادران دهه هشتادی در سالهای اولیه ازدواج دچار فشار فرهنگی و اجتماعی بودند بنابراین شبکه مجازی تشکیل شد و مسائل و مشکلات آنها مورد بررسی قرار گرفت.

مهدی پور با اشاره به دورهمی هایی که توسط برنا مام‌ها تشکیل شده، بیان کرد: اتفاقات جالبی به واسطه این دورهمی ها شکل گرفت از جمله اعتکاف مادر و کودک که به کمک همین هسته ها برگزار شد که اتفاق ناب و ویژه ای بود.

این فعال اجتماعی به تشریح ارتباطات برقرار شده با حوزه های علمیه، ماماها، مراکز بهداشت و ... پرداخت و افزود: تلاش شده تا شرایط به لحاظ اجتماعی، فرهنگی و تا حدی اقتصادی برای ترغیب مادران به فرزندآوری و کمک به جوانی جمعیت فراهم شود.

کد خبر 6091522

دیگر خبرها

  • ماجرای ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی چیست؟
  • ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی مربوط به سال ۱۳۹۸است
  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • کشف یک کارگاه تولید همبرگر غیر مجاز در نظرآباد
  • مادران ۴ فرزندی الگوی عینی برای خانواده‌ها
  • بازسازی پایه‌های پل زمانخان در سامان
  • مرمت کاروانسرای ینگی‌امام ۲۰۰ میلیارد تومان می‌خواهد
  • کاروانسرای تاریخی شرکت نفت ارومیه ساماندهی می شود
  • آمادگی میراث فرهنگی ساماندهی و مرمت کاروان‌سرای تاریخی جنب شرکت نفت ارومیه