Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-06@23:13:57 GMT

دلیل مرگ قوها در فریدونکنار مشخص شد

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۵۳۹۸۲

دلیل مرگ قوها در فریدونکنار مشخص شد

به گزارش فارس از مازندران، از ابتدای پاییز باتوجه به حضور پرندگان مهاجر هشدارها و توصیه‌های لازم در ارتباط با پیشگیری از بیماری‌های فصل سرما به‌ویژه آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان داده شده که طی هفته گذشته استان مازندران  به عنوان یکی از کانون‌های آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در کشور معرفی شد و در این زمینه از مردم خواسته شده تا پرندگان‌مهاجر آبزی را شکار نکنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کوروس ربیعی رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست مازندران در این‌باره در گفت‌وگو با فارس، اظهار کرد: همه ساله قوها یکی از گونه‌های پرندگانی هستند که وارد تالاب‌های مازندران می‌شوند.

وی افزود: سه گونه از انواع قوها برای مهاجرت و زمستان‌گذرانی وارد تالاب‌های استان مازندران می‌شوند که تالاب قوهای سرخرود، زیستگاه اصلی قوهای فریادکش و تعدادی قوی کوچک(تندرا) بوده که همه ساله از اواسط آبان ماه تا اواسط بهمن ماه،  مهمان تالاب بین‌المللی فریدونکنار و سرخرود هستند.

 رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست مازندران با بیان اینکه نظارت و پایش به‌صورت مستمر در دستور کار محیط زیست قرار دارد، اضافه کرد: طی برنامه‌های پایش و بررسی تالاب قوهای سرخرود 15 آذرماه امسال یک قطعه قوی بیمار مشاهده و با کمک کارشناسان دامپزشکی از آن نمونه‌گیری شد که روز 17 آذرماه تست آنفلوآنزای این پرنده تلف شده، مثبت اعلام شد.

 

ربیعی تصریح کرد: با  ادامه پایش‌ها و بررسی دقیق‌تر در این تالاب، عصر روز گذشته مجدداً دو قطعه  قوی فریادکش تلف شده مشاهده شد که  این موضوع نگرانی‌ها را در ارتباط با درگیری پرندگان به بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان افزایش داده است.

وی بیان کرد: پرندگان مهاجر از ابتدای پاییز وارد تالاب‌های مازندران به‌ویژه فریدونکنار، میانکاله و سایر آب‌بندان‌ها و تالاب‌ها می‌شوند که این موضوع نشان دهنده این است که احتمال آلودگی و بیماری در تمامی پرندگان مهاجر وجود دارد.

 رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست مازندران با تاکید بر ضرورت رعایت پروتکل‌های بهداشتی در تمامی محیط‌های تالابی در برخورد با پرندگان وحشی، خاطرنشان کرد: باتوجه به این شرایط مردم از هرگونه شکار و صید، خرید، فروش و مصرف پرندگان وحشی، همچنین نگهداری طیور بومی(غاز و اردک پرورشی) به زیستگاه‌های تالابی به شدت پرهیز کنند.

ربیعی در پایان گفت: موضوع مهم دیگر اینکه مردم در صورت مشاهده هرگونه پرنده بیمار و لاشه تلف شده پرندگان، علاوه بر پرهیز از دست زدن و لمس کردن لاشه، مراتب را در سریع‌ترین زمان ممکن به ادارات  محیط زیست و دامپزشکی در سطح شهرهای استان اطلاع دهند.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: پرندگان مهاجر محیط زیست تالاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۵۳۹۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان

همشهری آنلاین - مجید جباری: هفته گذشته بود که با استناد به انتشار تصاویر ماهواره ای، روزنامه همشهری به انحراف آب رودخانه مرزی هیرمند به سمت شوره زار گودزره اشاره و آرزو اشرفی زاده،مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌ زیست کشور نیز در گفت و گو با همشهری آنلاین ضمن تائید این موضوع، از رها نکردن حقابه هامون از هیرمند و هدر دادن آب با انحراف به شوره زارهای آن کشور انتقاد کرد.

حالا علی سلاجقه، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست هم انحراف آب سیلاب از حوضه آبریز هیرمند از سوی افغانستان به سمت گودزره را تائید و اعلام کرد:« با نگاهی به اطراف سازه سد کمالخان متوجه مسیرهایی برای انحراف به بیابان گودزره شدیم و امیدواریم انحراف گودزره را باتوافق هیأت حاکمه افعانستان مسدود کنیم؛ چرا که با این کار وضعیت تالاب‌ها و اکوسیستم های پایین دست در ایران بهتر خواهد شد.»

در همین زمینه بخوانید طالبان حاضر است آب را هدر بدهد اما آب به ایران نرسد | ماجرای تلخ انحراف عمدی بخش عمده‌ای از آب‌های مشترک ایران و افغانستان به سمت شوره‌زارها!

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور هفته گذشته به همشهری گفته بود:« متأسفانه با وجود بارش‌های خوبی که در حوضه هیرمند و کل کشور افغانستان اتفاق افتاده است و رودخانه‌های ورودی تالاب هامون، وضعیت مناسب و سیلابی دارند، اما دستکاری‌هایی که در بالادست اتفاق افتاده و انحراف آبی که به وسیله بندهای انحرافی ایجاد شده، باعث شده است که آب از مسیر طبیعی خود منحرف شده و مسیر طبیعی را طی نکند.»

تصویر ماهواره ای از انحراف آب به بیابان های گودزره در افغانستان

در گفت‌وگوی همشهری آنلاین با اشرفی‌زاده اعلام شد: «مسیر طبیعی آب در این حوضه آبریز به این صورت است که آب باید از رودخانه هیرمند وارد ایران شده و تالاب هامون را سیراب کند. در ادامه از طریق رودخانه شیرین به افغانستان برگردد و وارد گودزره شود. اما متأسفانه دستکاری در مسیر طبیعی و ‌تامین نشدن حقابه پایین‌دست، این مسیرطبیعی را منحرف کرده است.»

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست، این اقدام افغانستان را نظر حقوق عرف بین‌الملل محکوم دانست و اعلام کرد:«در این زمینه اعتراض خود را اعلام کرده‌ایم.»

این مدیر سازمان حفاظت محیط زیست همچنین از مکاتبه برای پیگیری‌ سازمان محیط زیست از مراجع ذی‌ربط (وزارت امور خارجه) برای پیگیری انحراف آب هیرمند به شوره‌زار گودزره خبر داد.

گودزره یک شوره‌زار است و از نظر اکولوژیکی هیچ ارزشی ندارد. این پهنه آبی به‌دلیل واقع شدن در انتهای حوضه آبریز، ارزش اکولوژیکی ندارد و معیشت مردم منطقه هم هیچ‌وقت وابسته به آن نبوده است. درمقابل، اما تالاب بین‌المللی هامون به‌ عنوان ذخیره زیست کره که در کنوانسیون رامسر ثبت شده، ارزش اکولوژیکی بسیار بالایی دارد و به لحاظ عرفی و قوانین بین‌الملل، انحراف مسیر طبیعی هیرمند محکوم شده است.

کد خبر 849162 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها ایران و افغانستان تالاب خبر ویژه افغانستان طالبان سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست ایران رود هيرمند

دیگر خبرها

  • تالاب گرده‌قیت نقده بعد از ۲۵ سال احیا شد
  • تالاب گرده‌قیت نقده احیا شد
  • کاهش ۳۰ درصدی شمار پرندگان مهاجر
  • حضور ۷ گونه پرنده مهاجر در تالاب بین‌المللی هامون
  • آغاز طرح مقابله با تخلفات صید غیرمجاز برای حمایت از تالاب و صیادان شادگان 
  • نظارت بر حمل و نقل پسماندهای ویژه در شهرستان کرج
  • انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان
  • انحراف آب هیرمند به شوره زارهای افغانستان حقیقت دارد | سلاجقه: برای مسدود کردن انحراف آب با طالبان گفت‌وگو می‌ کنیم | طالبان آب شیرین را تلخاب می کند!
  • ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری و مرطوب شده است
  • آخرین وضعیت تالاب بندعلیخان