Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-29@14:46:47 GMT

مرگ فجیع قوها در فریدونکنار

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۵۴۸۴۴

مرگ فجیع قوها در فریدونکنار

 

به گزارش تابناک و به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران، کوروس ربیعی، رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست مازندران با اشاره به مهاجرت قوها به تالاب‌های استان مازندران اظهار داشت: در طی برنامه های پایش و بررسی تالاب قوهای سرخرود در سال جاری، در تاریخ 15 آذرماه 99 یک قطعه قوی بیمار مشاهده و با کمک کارشناسان دامپزشکی از آن نمونه گیری شد که در تاریخ 17 آذرماه تست آنفلوآنزای این پرنده تلف شده، مثبت اعلام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: با پایش دقیق تر و بررسی بیشتر تالاب سرخرود، عصر روز 17 آذرماه(روز گذشته) مجدداً دو قطعه قوی فریادکش تلف شده مشاهده که این موضوع نگرانی بابت ادامه دار شدن و در گیری بیماری و تلفات را در گونه های پرندگان مهاجر بیشتر کرده است.

ربیعی با اشاره به اینکه مبداء اصلی زیستگاهی پرندگان مهاجر به تالابهای فریدونکنار، میانکاله و سایر آببندانها و سواحل استان، مشترک است، تاکید کرد: احتمال آلودگی و بیماری در تمامی پرندگان مهاجر وجود داشته و توصیه می شود پروتکل‌های بهداشتی در تمامی محیط های تالابی در برخورد با پرندگان وحشی رعایت شود.

رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست مازندران از همه هم استانی های عزیز خواست تا از هرگونه شکار و صید، خرید، فروش و مصرف پرندگان وحشی، همچنین از فرستادن طیور بومی(غاز و اردک پرورشی) به زیستگاههای تالابی خودداری نمایند.

وی همچنین تاکید کرد: در صورت مشاهده هرگونه پرنده بیمار و لاشه تلف شده پرندگان، ضمن خودداری از دست زدن و لمس کرن لاشه، مراتب را در سریعترین زمان ممکن، به ادارات محیط زیست و دامپزشکی اعلام نمایند.

ربیعی افزود: تمهیدات لازم برای اقدام به موقع در کنترل و پیشگیری از شیوع بیشتر بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان انجام و این اداره کل آمادگی لازم را جهت همکاری با دستگاههای ذیربط در صورت گسترش بیماری دارد.

گفتنی است؛ سه گونه از انواع قوها به تالابهای استان مازندران مهاجرت و زمستان گذرانی می کنند که تالاب قوهای سرخرود، زیستگاه اصلی قوهای فریادکش و تعدادی قوی کوچک(تندرا) بوده که همه ساله از اواسط آبان ماه لغایت اواسط بهمن ماه، مهمان تالاب بین المللی فریدونکنار و سرخرود هستند.

جمعیت و زمان مهاجرت قوها نیز با توجه به شرایط آب و هوایی متغیر بوده به گونه ای که در شرایط سرد آب و هوایی، زمان مهاجرت قوها زودتر از معمول خواهد بود و تعداد آنها نیز به بیش از 5000 قطعه می‌رسد.

متوسط تعداد جمعیت قوها که در سالهای اخیر به تالابهای استان مازندران مهاجرت می کنند 2000 تا 2500 قطعه بوده که در سالجاری تاکنون حدود 500 قطعه قو به تالاب فریدونکنار مهاجرت نموده که احتمال افزایش این تعداد در روزهای آتی نیز وجود دارد.

لازم بذکر است ؛ قوها پرنده هایی حساس به بیماری ویروسی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان بوده و زودتر از سایر گونه های وحشی علائم این بیماری را بروز می دهند.

همچنین یادآور می شود، دامگاههای سرخرود، خود بخشی از مجموعه تالاب بین المللی فریدونکنار به شمار می آیند. سه دامگاه در حوزه سرخرود وجود دارد که شامل سرخرود غربی، سرخرود مرکزی و سرخرود شرقی می باشند. حدفاصل سرخرود شرقی و دامگاه ازباران اراضی زراعی غرقابی وجود داردکه به تالاب قوها مشهور است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: لایحه بودجه 1400 طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها علی اصغر زارعی محیط زیست مازندران فریدونکنار لایحه بودجه 1400 طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها علی اصغر زارعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۵۴۸۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش برای احیای کامل تالاب نئور

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل گفت: در ادامه روند مبارزه با گونه‌های مهاجم، اولین مرحله پاک‌سازی تالاب حفاظت شده نئور در نیمه اول اردیبهشت‌ سال جاری از گونه‌های مهاجم ماهیان کاراس آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اردبیل، حسن قاسم‌پور، در بازدید از تالاب نئور اظهار کرد: با شروع فصل بهار و باز شدن یخبندان تالاب، پاک‌سازی فیزیکی گونه‌های مهاجم ماهیان کاراس طبق برنامه‌ریزی‌های قبلی با استفاده از توان محیط‌بانان، کارشناسان، صیادان بومی و کارگران محلی با هدف حذف جمعیت ماهیان مهاجم کاراس و احیای کامل گونه بومی گاماروس در سطح تالاب نئور آغاز شد.

وی افزود: در این مرحله در مجموع حدود ۵۰ هزار متر تور برای صید و جمع‌آوری ماهی گونه مهاجم کاراس در تالاب نئور استفاده خواهد شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل اظهار داشت: مراحل بعدی پاک‌سازی تالاب حفاظت شده نئور از گونه مهاجم ماهیان کاراس در مرداد و شهریور سال‌جاری طبق نظر کارشناسان و برنامه مدیریت جامع تالاب نئور بمنظور احیاء دریاچه تداوم خواهد داشت.

حسن قاسم‌پور با اشاره به اینکه طی دو سال اخیر و با تلاش همکاران حفاظت محیط زیست استان، بیش از ۹۰ تن، گونه مهاجم کاراس از تالاب حفاظت شده نئور جمع‌آوری شده است، افزود: اداره کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل برابر مطالعات انجام شده و برنامه مدیریت جامع تالاب نئور، مبارزه جدی با این گونه مهاجم را از دوسال گذشته شروع کرده است و نتایج خوب و قابل قبولی حاصل شده است و تلاش برای احیای کامل تالاب نئور جزو اقدامات اولویت‌دار مدیریت زیست بومی این اداره کل است.

کد خبر 749123

دیگر خبرها

  • روستایی که سهم لک‌لک‌ها شد
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • تالاب کجی نمکزار نهبندان ۸۰ درصد آبگیری شد
  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور
  • ۸۰ درصد تالاب کجی نمکزار نهبندان آبگیری شد
  • روستایی که سهم لک لک ها شد | لک لک هایی که روستاییان را مجبور به خانه سازی کردند
  • این لک لک ها اهالی را مجبور به خانه سازی می کنند
  • پایان زمستان‌گذرانی ۲۰۰هزار پرنده مهاجر مازندران
  • وضعیت مطلوب تالابهای نقده
  • تالاب های نقده، فرصتی برای رونق اکوتوریسم