Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@13:59:09 GMT

نگاهی به شرایط اهدای پلاسما

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۵۶۰۴۸

نگاهی به شرایط اهدای پلاسما

ایسنا/خراسان جنوبی مدیرکل سازمان انتقال خون خراسان جنوبی با بیان اینکه افراد باید ۲۸ روز پس از بهبودی از کرونا برای اهدای پلاسما  به سازمان انتقال خون مراجعه کنند، اظهار کرد: این افراد در زمان مراجعه باید شرایطی داشته باشند، از جمله وزن آنان بیش از ۵۰ کیلوگرم باشد.

ابراهیم میری مقدم در خصوص درمان مبتلایان به کرونا از طریق گرفتن پلاسما از بهبود یافتگان به این بیماری گفت: پلاسما بخشی از خون است که سلول‌های خونی در آن شناور هستند یا به تعبیری پلاسما مایع بین سلولی است که ۵۵ درصد حجم خون را تشکیل می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، وی افزود: ۴۵ درصد آن از عناصر سلولی که شامل گلبول‌های قرمز و سفید و پلاکت هستند، تشکیل شده است؛ آنچه که در پلاسما وجود دارد و در تزریق به آن توجه می‌شود، آنتی بادی‌های موجود در پلاسما است چراکه سیستم ایمنی بدن افراد در مواجهه با عوامل مختلف عفونی بر علیه آنها آنتی بادی می‌سازد که می‌توانند ایجاد مصونیت کنند؛ لذا با تزریق پلاسما بهبودیافتگان به افراد مبتلا، ما یک انتقال ایمنی غیرفعال را به فرد مبتلا منتقل می‌کنیم و در افراد دریافت کننده شدت علایم بالینی و میزان مرگ و میر کاهش می‌یابد.

مدیرکل سازمان انتقال خون خراسان جنوبی در خصوص شرایط اهدای پلاسمای بهبودیافتگان، گفت: افراد باید ۲۸ روز پس از بهبودی به سازمان انتقال خون مراجعه و در زمان مراجعه باید شرایطی داشته باشند.

وی ادامه داد: سن آنها باید بین ۱۸ تا ۶۰ سال باشد، بانوانی که سابقه بارداری داشتند نمی‌توانند جهت اهدای پلاسما مراجعه کنند، وزن افراد باید بیش از ۵۰ کیلوگرم باشد، بیماری زمینه‌ای که قلب، ریه، کبد و کلیه‌ها را درگیر کرده باشد و پیوسته تحت نظر پزشک باشند نداشته و سطح هموگلوبین قابل قبولی داشته باشند.

میری مقدم اظهار کرد: در زمان اهدا تست‌هایی بر روی افراد انجام می‌شود تا مطمئن شویم که این افراد مانند پروسه اهدای خون از نظر بیماری‌های عفونی منتقله از طریق خون مانند هپاتیت، اچ آی وی و سفلیس هیچگونه مشکلی نداشته و پس از تایید تست‌ها، پلاسما وارد گردونه مصرف خواهد شد.

وی یادآور شد: با توجه به اینکه بیش از ۹۰ درصد پلاسما آب است، می‌تواند در عرض ۴۸ ساعت جایگزین شود و چون در این افراد سلول‌های حافظ ایمنی وجود دارد، افراد نباید ترس داشته باشند که با اهدای پلاسما سطح ایمنی بدن آن‌ها کاهش می‌یابد.

مدیرکل سازمان انتقال خون خراسان جنوبی بیان کرد: این افراد می‌توانند یک ماه پس از اهدای اولین پلاسما، پلاسمای دوم و ماه بعد می‌توانند پلاسمای سوم را نیز اهداکنند؛ لذا افراد ۲۴ ساعت قبل از آمدن برای اهدای پلاسما، از مصرف غذاهای چرب خودداری و مایعات زیادی بنوشند و ۱۵ دقیقه پس از اهدا در محل انتقال خون استراحت و پس از آن مایعات را به مقدار زیادی بنوشند.

میری مقدم ادامه داد: همچنین افراد، چای و قهوه کمتر مصرف کنند و یک ساعت قبل از اهدا از استعمال دخانیات پرهیز و در عرض ۲۴ ساعت پس از اهدا هم فعالیت‌های غیر معمولی را انجام ندهند.

وی افزود: در خصوص اهدای خون این روزها با توجه به شرایط خاصی که وجود دارد، مقدار اهدای خون در سطح کشور کاهش پیدا کرده لذا از هم استانی‌ها درخواست می‌کنیم که برای اهدا مراجعه و هیچ ترس و واهمه‌ای از لحاظ انتقال ویروس کرونا نداشته باشند.

مدیرکل سازمان انتقال خون خراسان جنوبی بیان کرد: سالم‌ترین افراد جهت اهدای خون به انتقال خون مراجعه می‌کنند؛ انتقال خون یک مرکز درمانی نیست.

میری مقدم با بیان اینکه همچنین ما تمام پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنیم و افراد می‌توانند با خیال راحت جهت اهدای خون و پلاسما مراجعه کنند، افزود: به هیچ عنوان گزارشی مبنی بر اینکه این ویروس از طریق خون منتقل می‌شود در دنیا وجود ندارد؛ لذا افراد با خیال راحت می‌توانند در این کار انسان دوستانه که بیماران زیادی چشم امید برای اهدای خون و پلاسما افراد بهبودیافته دارند مشارکت کنند.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه اطلاعاتی که در اختیار انتقال خون قرار می‌گیرد مربوط به بهبودیافتگانی است که در بیمارستان سابقه بستری داشتند و این افراد معمولا دارای بیماری‌های زمینه‌ای بوده و در بسیاری از موارد سن بالایی دارند، لذا معمولا شرایط اهدای پلاسما را ندارند.

مدیرکل سازمان انتقال خون خراسان جنوبی یادآور شد: بیشتر به دنبال افرادی هستیم که مدارکی دال بر ابتلا داشته و از نظر سن و بیماری‌های زمینه‌ای عاری باشند؛ لذا اگر سیستم بهداشت در زمان نمونه‌گیری به این افراد دسترسی داشته باشد و اطلاعات آنها را در اختیار انتقال خون قرار دهند، ما می‌توانیم با آنها تماس داشته واین افراد جهت اهدای پلاسما فراخوان شوند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی پلاسما کروناویروس اهدای پلاسما داشته باشند میری مقدم برای اهدا اهدای خون جهت اهدای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۵۶۰۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمک‌های مردمی به مددجویان بهزیستی افزایش یافت

 سیدمحمدجواد حسینی گفت: در ماه مبارک امسال برای نخستین بار در سطح گسترده روایت ها، موضوعات و مسائل جامعه هدف، مددجویان، همکاران، خدمت گیرندگان، خدمت دهندگان در راستای جهاد تبیین و شناخت بیش از پیش سازمان معرفی شد و به مدت یک ماه علاوه بر جلب مشارکت‌های نقدی مردم، بسیاری از نظام مسائل خاص افراد دارای معلولیت، ایتام، بانوان سرپرست‌خانوار، کودکان کار، مادران و پدران فداکار در رسانه ملی روایت و بیان شد.

وی افزود: در این ماه مبارک به میزان قابل توجه‌ای رسانه ملی به افراد دارای معلولیت، مددجویان سازمان بهزیستی و مسئله آسیب‌های اجتماعی در برنامه‌های مختلف پرداخت و مخاطبان با نظام مسائل مددجویان سازمان بهزیستی آشنا شدند.

حسینی در زمینه بستر‌های دریافت مشارکت‌های مردمی گفت: امسال به روز رسانی و نوآوری بستر‌های مشارکت مردم، مانند راه اندازی برخی درگاه ها، اتصالات با برخی شتاب‌دهنده‌ها و راه اندازی درگاه مشارکت‌های مردمی سازمان بهزیستی به نشانی mosharekat.behzisti.ir صورت گرفت.

وی اظهار امیدواری کرد: در سالی که به نام مشارکت مردم مزین شده‌است، بتوانیم با استفاده از بستر‌های نوین و ایجاد ارتباط مؤثر نسبت به استفاده بیش از پیش از ظرفیت‌ها و منابع مردمی و گروه‌های غیردولتی اقدام کنیم.

معاون مشارکت‌های مردمی بهزیستی شهر تهران نیز درباره کمک‌های مردمی به مددجویان گفت: ۱۷ میلیارد ریال فطریه بین مددجویان و جامعه هدف بهزیستی در شهر تهران توزیع شد.

ژیلا اصلانی با قدردانی از خیرین شهر تهران از جمع آوری مبلغی بالغ بر ۱۷ میلیارد ریال به صورت نقدی و غیر نقدی به مناسبت عید فطر در این شهر خبر داد و گفت: با استقرار ۶۰ پایگاه جمع آوری فطریه در روز عید فطر مبلغی بالغ بر ملبغ ۳ میلیارد ریال در مراکز دولتی و بالغ بر ۱۴ میلیارد ریال در مرکز غیردولتی جمع آوری شد.

وی خاطر نشان کرد: این مبلغ نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد افزایش داشته است که هر سال بر اساس موازین و دستورالعمل‌های شرعی در سریع‌ترین زمان ممکن و در راستای دستگیری از نیازمندان واقعی هزینه می‌شود و امیدوار هستیم این مبالغ بتواند در رفع مشکلات مددجویان نقش اثرگذاری داشته باشد.

اصلانی یادآور شد: در سال گذشته خیرین نقش بسزایی در کمک به اقشار نیازمند از جمله افراد دارای معلولیت و زنان سرپرست خانوار داشتند و امیدوار هستیم با توجه به مشکلات کنونی جامعه هدف از جمله تامین تجهیزات توانبخشی، هزینه درمان و معیشتی همچنان شاهد حضور خیرین به عنوان بازوان توانمند در این اداره باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی رفاه و تعاون

دیگر خبرها

  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: رهاسازی چاه‌های نفت آب و خاک خوزستان را آلوده می‌کند
  • اسلامی: آماده‌ انتقال فناوری‌ها را به سایر کشورها داریم
  • انتقال مجموعه آرادکوه نیازمند عزم جدی متولیان امور است
  • تداوم بیمه رایگان دهک‌های یک تا ۵
  • چگونه برای کسب و کارمان شناسه یکتا رایگان بگیریم؟
  • بیمه رایگان دهک‌های یک تا پنج ادامه دارد
  • بیمه رایگان دهک‌های یک تا پنج جامعه ادامه دارد
  • تحرک بین المللی دانشجویان انتقال فناوری به جهان را تسهیل می‌بخشد
  • کمک‌های مردمی به مددجویان بهزیستی افزایش یافت
  • انتقال آب از سد دز به سد کرخه