Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، حجت‌الاسلام رمضانعلی معتمدی روز سه‌شنبه در نشست شورای هماهنگی طرح ملی "کاشان پایتخت نهج‌البلاغه ایران" افزود: کاشان از قدیم برای نشر معارف کتاب ارزشمند نهج‌البلاغه گام‌های موثری برداشته است و انتظار می‌رود پایتختی این شهرستان استمرار یابد.

وی خاطر نشان کرد: برای اجرای هر چه بهتر طرح ملی "کاشان پایتخت نهج‌البلاغه ایران" از ظرفیت‌های استانی، کشوری و بین‌المللی بهره‌گیری می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی، معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با هدف ایجاد زمینه مناسب برای توجه بیشتر به نهج‌البلاغه و زمینه‌سازی لازم برای ترویج معارف و آموزه‌های والا در  فضای عمومی کشور، برنامه ملی "پایتخت نهج‌البلاغه کشور جمهوری اسلامی ایران" را با مرکزیت کاشان طراحی و اجرا کرده است.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان ادامه داد: در این راستا تفاهم‌نامه‌ای بین استاندار اصفهان و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امضا و بر اساس آن، شورای راهبردی در معاونت قرآن و عترت این وزارتخانه و شوراهای علمی و هماهنگی در استان اصفهان تشکیل شد.

معتمدی اضافه کرد: برای "کاشان پایتخت نهج‌البلاغه ایران" چهار برنامه راهبردی پیش بینی شده است که جریان‌سازی و ترویج فرهنگ معارف این کتاب گرانسنگ از جمله آنهاست.

وی کمک به رشد و گسترش فرهنگ ترویج نهج‌البلاغه، سبک ترویج زندگی بر اساس آموزه‌های این کتاب ارزشمند و کمک به هم‌افزایی و هماهنگی شخصیت‌ها، موسسه‌ها و نهادهای فعال این حوزه را از دیگر برنامه راهبردی پیش‌بینی شده در طرح ملی "کاشان پایتخت نهج‌البلاغه ایران" بیان کرد.

نهج‌البلاغه درحوزه‌های علمیه از محوریت لازم برخوردار نیست

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان نیز گفت: نهج‌البلاغه درحوزه‌های علمیه در حاشیه قرار دارد و از محوریت لازم برخوردار نیست، از این رو یکی از فعالیت‌های اصلی عالمان دینی و حوزه‌های علمیه باید تبیین معارف و مفاهیم این کتاب ارزشمند باشد.

حجت‌الاسلام محمدحسین بلک افزود: حوزه‌های علمیه و عالمان دینی باید برای استمرار طرح ملی "کاشان پایتخت نهج‌البلاغه ایران" نسبت به آموزش این کتاب ارزشمند بیش از پیش تلاش کنند.

وی با قدردانی از تلاش‌های موسسه امیرالمومنین (ع) کاشان در ترویج مفاهیم و حفظ نهج‌البلاغه، تصریح کرد: زحمت‌های این موسسه موجب شد تا دبیرخانه دایمی پایتخت نهج‌البلاغه به این شهرستان اختصاص یابد.

نهج‌البلاغه نسخه تبیین اسلام کارآمد است

همچنین معاون تهذیب و تبلیغ حوزه‌ علمیه اصفهان، نهج‌البلاغه را نسخه تبیین اسلام کارآمد عنوان کرد و گفت: باید فرهنگ و معارف این کتاب گرانسنگ، دستورالعمل و در جامعه ترویج شود.

حجت‌الاسلام سیدحسین مومنی افزود: دشمنان در فضای مجازی به دنبال تبیین ناکارآمدی اسلام هستند و برخی جریان‌ها نیز پررنگ کردن اسلام شعاری در کشور را دنبال می‌کنند.

وی یکی از ضعف‌های برنامه‌های با غنای محتوایی را کاربردی نبودن آن دانست و اظهار داشت: معارف اسلام و به خصوص آموزه‌های نهج‌البلاغه باید کاربردی شود تا مورد سوءاستفاده دشمنان قرار نگیرد.

وی ادامه داد: از این رو، باید برنامه‌ها به گونه‌ای کاربردی شود که برای مثال، زنان خانه‌دار هم بتوانند با این کتاب ارزشمند ارتباط برقرار کنند.

معاون تهذیب و تبلیغ حوزه‌ علمیه اصفهان ارتباط بسیار سخت مردم با نهج‌البلاغه را از مشکلات جامعه امروزی برشمرد و تصریح کرد:  بنابراین یکی از فعالیت‌های زیربنایی دبیرخانه دایمی نهج‌البلاغه در کاشان باید آسان‌سازی این جریان باشد تا مردم به راحتی بتوانند با نهج‌البلاغه انس بگیرند.

وی گفت: درغرب، فلسفه برای کتاب‌های ابتدایی نوشته و برای دانش‌آموزان تدریس می‌شود اما در ایران چنین نیست؛ حال آنکه که می‌توان دانش‌آموزان را از ابتدا با این کتاب ارزشمند و مفاهیم آن آشنا کرد.

مومنی با بیان اینکه رسانه‌ها یکه‌تاز ساختن فرهنگ جامعه هستند، یادآور شد: بیشتر مردم بیننده تلویزیون نیستند اما شبکه‌های مجازی را دنبال و رصد می‌کنند، که البته یکی از وظیفه‌های اصلی دبیرخانه دایمی نهج‌البلاغه باید حضور در رسانه‌ها، پایگاه‌های اطلاع رسانی و به خصوص فضای مجازی باشد که بدون آن در ادامه راه موقق نخواهد بود.

وی گفت: جوانان اروپایی تشنه آشنایی با مفاهیم اسلام، قرآن و نهج‌البلاغه هستند، از این رو تدریس کرسی‌های نهج‌البلاغه توسط کارشناسان مجرب در کشورهای خارجی ضروری است.

این مسوول حوزوی ادامه داد: اکنون عده‌ای در کشورهای اروپایی به خصوص آلمان، ضد قرآن و نهج‌البلاغه کرسی‌های تدریس را بر عهده گرفته‌اند که فعالیت آنان به نام قرآن و نهج‌البلاغه علیه این ۲ کتاب آسمانی و ارزشمند است.

معاون تهذیب و تبلیغ حوزه‌ علمیه اصفهان با اشاره به اینکه درس نهج‌البلاغه اکنون در پایه سوم و پنجم حوزه‌های علمیه تدریس می‌شود، ادامه داد: می‌توان در وزارت آموزش و پرورش و علوم، تحقیقات و فناوری نیز نهج‌البلاغه را آموزش و ترویج داد.

نخستین نشست شورای هماهنگی طرح ملی "کاشان پایتخت نهج‌البلاغه ایران" با حضور نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان، استاندار و جمعی از مدیران کل استان و مسوولان کاشان در دانشگاه این شهرستان برگزار شد.

شهرستان کاشان از ۲۱ مهر امسال به مدت ۲ سال به عنوان پایتخت نهج‌البلاغه کشور نام‌گذاری شده است.

افزون بر ۵۰ نفر حافظ نهج‌البلاغه، یک هزار و ۲۰۰ نفر حافظ بخش‌هایی از این کتاب ارزشمند، ۲۰۰ نفر حافظ کل قرآن مجید و ۱۵ نفر حافظ کل صحیفه سجادیه در شهرستان کاشان با تلاش موسسه امیرالمومنین (ع) آموزش دیدند.

برچسب‌ها سازمان اوقاف و امور خیریه حوزه علميه نهج البلاغه اصفهان کاشان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان اوقاف و امور خیریه حوزه علميه نهج البلاغه اصفهان کاشان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان سازمان اوقاف و امور خیریه حوزه علميه نهج البلاغه اصفهان کاشان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان اخبار کنکور کاشان پایتخت نهج البلاغه ایران فرهنگ و ارشاد اسلامی کتاب ارزشمند حوزه های علمیه نفر حافظ طرح ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۵۷۴۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری ۱۴ دوره جشنواره شعر رضوی در استان خوزستان

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان از برگزاری ۱۴ دوره جشنواره شعر رضوی در استان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش  خبرگزاری تسنیم از اهواز، مجید منادی در نخستین محفل شعر ارادت رضوی که در هویزه برگزار شد، اظهار داشت:  در استان خوزستان 14 دوره جشنواره شعر رضوی برگزار شده و جشنواره امروز پا گرفته و به جشنواره نامدار و شناسنامه‌داری تبدیل شده که در سراسر کشور اهالی شعر، فرهنگ و ادب در وزارت ارشاد و دیگر وزارت‌ها و دستگاه‌ها همه آن را به این نام می‌شناسند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان با بیان اینکه این استان دروازه ورود تشیع به کشور و قدمگاه آقا امام رضا (ع) است، عنوان کرد: همه شهرهای خوزستان معطر به عطر آقا امام رضا (ع) است به همین دلیل سال گذشته این موضوع را مطرح کردیم که با توجه به ظرفیت عظیم و بزرگی که در شعر و ادب استان خوزستان به ویژه در بخش شعر عربی وجود دارد، چرا صرفاً یک یا دو شهر میزبان باشند.

منادی ادامه داد: اگر در استان خوزستان بتوانیم موضوع شعر عربی، ادب و فرهنگ شیعی و ولایی را با زبان عربی منتقل و مطرح کنیم و آنطور که باید خدمتگزاری و شکوفایی انجام شود، آنگاه می‌تواند دریچه‌ای برای ارتباط با کل جهان اسلام و دنیای اسلام باشد.

وی افزود: امروز شاهدیم در دوره‌ای که ایران اسلامی به دلیل فرهنگ حسینی و رضوی که در میان مردمش وجود دارد، مقابل رژیم غاصب صهیونیست می‌ایستد و به او سیلی تاریخی می‌زند، لذا این مسئله یک مسئله هویتی است که باید سر دست گرفته و آن را مطرح کنیم تا جوان‌های ما دچار خود کم بینی یا اندیشه‌های انحرافی نشوند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان اظهار کرد: جوان‌های ما باید متوجه باشند که قدرت، هویت و آن فرهنگی که آنها را در دنیا سربلند و عزتمند می‌کند کدام فرهنگ، تاریخ و هویت است و این هویت ولایی را داشته باشیم که اگر رشد پیدا کرد و شکوفا شد، دریچه‌ای ارزشمند برای گفت‌وگو با جهان اسلام خواهد بود.

منادی گفت: نگاه ملت‌ها و مردم مسلمان در سراسر کشورهای اسلامی قبل و بعد از عملیات وعده صادق را که بررسی کنید، مشاهده می‌کنید که ایستادگی در مقابل ظلم و فساد مربوط به فرهنگ حسینی و رضوی است که ما مردم خوزستان افتخار داریم بگوییم این استان قدمگاه آقا امام رضا (ع) است.

وی بیان کرد: امسال همچون سال گذشته، روند جدید جشنواره شعر رضوی در حال اجراست به این صورت که اغلب شهرستان‌های خوزستان به نوعی میزبان جشنواره بین‌المللی شعر رضوی باشند تا بتوانیم فضایی را ایجاد کنیم که از ادب، فرهنگ، شعر، محصولات فرهنگی و هویتی در شهرهای و برنامه‌های مختلفی را استفاده کنیم. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برگزاری ۱۴ دوره جشنواره شعر رضوی در استان خوزستان
  • کرج کاندیدای انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • کرج نامزد انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • هندی‌ها به نمایشگاه کتاب تهران نمی‌آیند؟
  • میدان شهرت در ایران
  • «پای تختی هستیم»
  • اجرای پویش «پای تختی هستیم» در پایتخت
  • نور فلسفه و حکمت، روشنی‌بخش مسیر نصف جهان شدن اصفهان
  • شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد/ پنجره‌ای گشوده به تمدن ایران زمین
  • هوای روز جمعه اصفهان و کاشان آلوده است