Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل بهزیستی استان کرمان با اشاره به نقش فرهنگ و دادن آگاهی به مردم در جلوگیری از بروز معلولیت‌ها اظهار داشت: قویترین ابزار جهت پیشگیری از معلولیت‌ها در سطح جامعه فرهنگ سازی می‌باشد. باید مردم ما این آگاهی را دلشته باشند که با انجام یک مشاوره ساده ژنتیک و یا در صورت نیاز یک آزمایش ژنتیک که هزینه‌های آن نیز بر عهده بهزیستی است براحتی می‌تونند از تولد نوزاد معلول جلوگیری نمایند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چرا که در طول سال تعداد 30تا 35 هزار معلول ژنتیکی متولد می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری برنا از کرمان؛ عباس صادق‌زاده ضمن تقدیر از همکاری ارزشمند اصحاب رسانه علی الخصوص صداوسیمای مرکز کرمان و نشریات و خبرگزاری‌ها وتوجه خاص آن‌ها نسبت به جامعه هدف بهزیستی اظهار داشت: طبق آمار سازمان بهداشت جهانی 10درصد از اعضای هر جامعه را معلولین تشکیل می‌دهند که ازاین تعداد افراد دارای ناتوانایی‌های غیر مشهود را هم شامل می‌گردد و از این 10درصد تعداد 4تا 5.5درصد از  آنان نیازمند حمایت ساختارهای دولتی می‌باشند لذابر همین مبنا تعداد 1590000نفر معلول در سطح کشوروجود دارد که 1.6درصداز این آمار  دارای معلولیت متوسط تا شدید هستند وطبق آمار اگر کل جمعیت استان کرمان 3164000هزار نفرباشد75000هزار نفرشان دارای معلولیت می‌باشند که حدود 2.2 درصد جمعیت را  شامل می‌شود.

وی با اشاره به اینکه  بالا بودن امار معلولیت در استان دلایل عمده ای دارد،گفت: ازدواج‌های فامیلی، عدم مراجعه به پزشک، عدم انجام مشاوره وآزمایش ژنتیک، جلوگیری از تولد کودکان معلول در خانواده‌هایی که فرزند اول آنها معلول بوده، تصادفات جاده‌ی، افتادن از درختان میوه و... از دلایل مختلف معلولیت در استان می‌باشد که البته بالا بودن آمار در برخی مناطق دلیل دیگری هم دارد، به طوری که  می‌توان گفت در اکثر مناطقی که آمار معلولین بالاست شناسایی دقیق‌تری انجام شده است.

صادق‌زاده افزود: معلولیت اکتسابی40درصد ومعلولیت ناشی از اختلالات  ژنتیک 60 درصداز این افراد را در سطح استان تشکیل می‌دهد.

 وی دربخش دیگری از سخنان خودبا اشاره به هدف اختصاص روزهای خاص به موضوعاتی مانند معلولیت، نابینایان، ناشنوایان و.... گفت: این توجه از سوی جامعه جهانی به منظور دقت بیشتر دولت‌ها و جوامع به حقوق شهروندی معلولین و برنامه ریزی به منظور  پیشگیری از وقوع معلولیت در افراد آن جامعه است.

مدیرکل بهزیستی با اشاره به نقش فرهنگ و دادن آگاهی به مردم در جلوگیری از بروز معلولیتها اظهار داشت: قویترین ابزار جهت پیشگیری از معلولیت‌ها در سطح جامعه  فرهنگ سازی می‌باشد. باید مردم ما این آگاهی را داشته باشند که با انجام یک مشاوره ساده ژنتیک و یا در صورت نیاز یک آزمایش ژنتیک  که هزینه های آن نیز بر عهده بهزیستی است براحتی میتونند از تولد نوزاد معلول جلوگیری نمایند.  چرا که در طول سال تعداد 30تا 35 هزار معلول ژنتیکی متولد می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه با رایزنی های بهزیستی در کرمان و با کمک استاندار وقت توانستیم مشاوره و آزمایش ژنتیک قبل از ازدواج را در کرمان اجباری کنیم ادامه داد: باهمت کارشناسان ما در سطح استان و حمایت نمایندگان وقت کرمان در مجلس شورای اسلامی ((قانون الزام به انجام مشاوره ژنتیک پیش از ازدواج)) به تصویب مجلس  شورای اسلامی رسیده است که با اجرای صحیح این قانون این تعداد معلولیت به صفر نزدیک خواهد شد .

صادق‌زاده در ادامه به ارائه توضیحاتی پیرامون قانون جامع حمایت از معلولین پرداخت و گفت: اجرای کامل ودقیق قانون جامع حمایت ازمعلولین در کنارابزار قانون نیازمند فرهنگ سازی قوی و منسجم خواهد بود چرا که با گذشت  3 سال از ابلاغ این قانون تفاوت معنی داری در این زمینه نسبت به قبل از ابلاغ این قانون مشاهدهدنمی شود البته که عمده  دلیل آن مانع تراشیهای ناشی از ضعف فرهنگ در این زمینه می‌باشد.

وی در ادامه به ابزارهای مالی لازم جهت اجرای این سند اشاره نمود و افزود: اجرای نرمال ومعمول قانون جامع حمایت ازمعلولین براساس براورد کارشناسی مبلغ 12 هزار میلیارد تومان بودجه در سطح کشور نیاز دارد که از کل این مبلغ 10 درصد آن طی سال گذشته اختصاص یافته ومحقق شده که با بهره مندی از همین ردیف بودجه مستمری تعداد 1030 نفر از معلولین شدید و خیلی شدید افزایش یافته است.

مدیرکل بهزیستی استان در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح اقدامات انجام شده در خصوص مسکن افراد دارای معلولیت پرداخت و گفت: 10 درصد از واحدهای احداث شده توسط مسکن و شهرسازی  طبق قانون به معلولین تعلق میگیردضمن اینکه تا کنون 9000 واحد مسکونی در استان برای جامعه هدف در نظر گرفته شده که از این تعداد 6300 واحد مربوط به افراد دارای معلولیت بوده است که 80 درصد آن تاکنون تحویل این عزیزان گردیده است و رفع مشکل پروژه های قبلی نیز در حال پیگیری جدی است.

صادق‌زده با بیان این که اشکالات پیش آمده برای پروژ ه های نا تمام مسکن را ناشی از عدم عمل به تعهدات از سوی ذینفعان و پیمانکاران مربوطه دانست و گفت: طولانی شدن اجرای پروژه و قرار گرفتن در بحبوحه افزایش قیمت هاباعث شده  تکمیل این پروژه ها با مشکل مواجه گردیده است.

مدیرکل بهزیستی به اقدامات انجام شده در زمینه توجه به بحث مناسب سازی به منظور ایجاد فضای مناسب برای فعالیت وحضور موثر افراد دارای محدودیت درکرمان اشاره نمود و گفت : با همکاری و همراهی اغلب دستگاه های اجرایی بخصوص شهرداری ها در سطح استان کرمان اقدامات خوب و قابل توجهی در این حوزه انجام شده است وی در بحث اشتغال معلولین عنوان داشت : باتوجه به اختصاص سهمیه 3درصد استخدام معلولین حتی در صورت تحقق کامل آن پاسخگوی نیاز معلولین نخواهد بود لذا در پی آن هستیم تا با کمک نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی این رقم را تا سقف 10 درصد افزایش دهیم

صادق‌زاده افزود: به منظور حمایت از اشتغال جامعه هدف، بهزیستی در قبال  همکاری کارفرماها،سازمان ها و نهادهای خصوصی و...تسهیلاتی را برای آنها در نظر میگیرد که این تسهیلات شامل پرداخت سهم بیمه کارفرما ، تسهیلات ارزان قیمت ، جبران هزینه کارایی تا سقف ۵۰ درصد و ... میباشد

وی در ادامه به موضوع بالا رفتن هزینه‌ها و قیمت‌های وسایل کمک توانبخشی و لزوم حمایت از افراد دارای معلولیت جهت پیشگیری از گسترش معلولیت و کم توانی آنان اشاره کرد و افزود: وظیفه تامین وسایل کمک توانبخشی برای معلولین شدید و خیلی شدید بر عهده بهزیستی است که علی رغم افزایش شدید قیمت این وسایل و باتوجه به شرایط موجود وپایین بودن سقف اعتبارات  در این حوزه برای تامین وسایل کمک توانبخشی این عزیزان تاکنون تلاشهای بسیاری انجام شده و سعی گردیده علی رغم همه مشکلات تامین این لوازم با تاخیر مواجه نشود همچنین تلاش گردیده حمایت‌های بیمه‌ای در حد توان و ابلاغ  اعتبار انجام  شده و  تعداد زیادی از معلولین شدید و خیلی شدید از این امکان بهره مند گردند که در این حوزه همراهی و همکاری بنگاهها و دستگاه های حمایتی دیگر از جمله بنیاد برکت در قالب انعقاد تفاهم نامه راهگشا بوده است.

مدیر کل بهزیستی همچنین به ارائه توضیحات کوتاهی در زمینه حمایتهای تحصیلی، پرداخت حق پرستاری و سهمیه بنزین به معلولین پرداخت و گفت: سهمیه بنزین در این دوره باتوجه به پیگیریهای صورت گرفته فقط به معلولین پلاک ویژه تعلق گرفته بود که آنهم طی چند روز گذشته از سوی مقامات ذیربط قطع گردیده و عملا این سهمیه شامل گروه خاصی نشده است.

وی در پایان اضافه کرد: در زمینه حمایت‌های تحصیلی برای دانش‌آموزان دارای معلولیت کمک هزینه تحصیلی پرداخت می‌گردد که در همین رابطه شهریه دانشجویان معلول تا پایان مدرک دکتری بصورت کامل پرداخت خواهد شد. در مورد هزینه حق پرستاری نیز توانسته‌ایم برای افراد دارای معلولیت ضایعه نخاعی گردنی این هزینه را تامین کنیم  که البته  پیگیر تخصیص این هزینه به  معلولین شدید وخیلی شدید نیز هستیم.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: معلولیت صادق زاده عباس صادق زاده مدیرکل بهزیستی استان کرمان پیشگیری از معلولیت افراد دارای معلولیت مدیرکل بهزیستی جهت پیشگیری معلولین شدید فرهنگ سازی صادق زاده انجام شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۵۸۱۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد مراکز مشاوره فعال برای حل مشکلات دانشجویان

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان گفت: ایجاد مراکز مشاوره فعال و استفاده از ظرفیت خیرین یکی از مهم‌ترین راهکارهای کاهش مشکلات دانشجویان است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، جهانگیر جوانمرد در نشست با مسئولان فرهنگی دانشگاه ها اظهار داشت: در صورتی که از ظرفیت علمی دانشگاه‌ها، نخبگان و صاحبنظران به خوبی استفاده شود در پیشگیری از وقوع بسیاری از معضلات اجتماعی به نتایج خوبی دست می یابیم.

وی با انتقاد از فاصله فکری ایجاد شده در بین اساتید و دانشجویان خاطرنشان کرد: تقویت مهارت های ارتباطی از طریق برگزاری دوره های آموزشی و گفتمان بین اساتید و دانشجویان به منظور فراهم کردن فرصت های آشنایی با مشکلات دانشجویان و تلاش برای حل آن ضروری است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اردبیل با بیان اینکه مقوله پیشگیری یک امر فرازمانی و فراقوه ای است، گفت: یکی از مهمترین راهکارهای کاهش آسیب‌ها، استرس‌ها و نیز سایر مشکلات دانشجویان، ایجاد واحد‌های مشاوره فعال و مراکز نیکوکاری در دانشگاه‌هاست که می‌توان با استفاده از ظرفیت‌های دستگاه‌ها و نهاد‌ها و به ویژه خیرین نسبت به حل و فصل بسیاری از این مشکلات دست پیدا کرد.

در این نشست مسئولان فرهنگی دانشگاه‌ها نیز با قدردانی از حمایت‌های دستگاه قضایی استان از برنامه‌های پیشگیرانه در دانشگاه‌ها به تبیین و تشریح برنامه‌های خود پرداختند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • کارگاه آموزشی مهارت های زندگی با موضوع پیشگیری از اعتیاد برگزار شد
  • ایجاد مراکز مشاوره فعال برای حل مشکلات دانشجویان
  • آغاز طرح غربالگری بینایی‌سنجی کودکان ۳ تا ۶ سال در کرمانشاه
  • لزوم فرهنگ‌سازی جهت افزایش جوانی جمعیت
  • تجلیل جامعه معلولان از یک برنامه تلویزیونی/«نامیرا» فرهنگسازی کرد
  • مشکلات امروز قزوین به دلیل بی توجهی به پیشگیری از جرم است
  • کاهش ۱۸ درصدی وقوع سرقت در کرمانشاه
  • بررسی روند مناسب سازی منازل سالمندان و معلولان اشنویه
  • خدمات رایگان مشاوره ای به آحاد جامعه
  • ببینید | تصاویری آخرالزمانی از وقوع زلزله شدید در ژاپن