Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهرناز آزاد یکتا روانشناس در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره ملاک‌های همسرگزینی اظهار کرد: یک سری از ملاک‌ها در همسرگزینی محتوایی و برخی نیز فرآیندی هستند که در نظر گرفتن هر دوی آن‌ها می‌تواند سلامت انتخاب یک رابطه را تضمین کند و زوجین هر چقدر از لحاظ این دو ملاک به یکدیگر نزدیک باشند، ازدواج با خطرپذیری و آسیب کمتری خواهند داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تفاوت سنی و میزان تحصیلات زوجین را مهم دانست و افزود: مناسب است که این میزان تفاوت سنی بین ۲ تا ۳ سال باشد، به طوری که مرد بزرگتر از زن باشد.

این روانشناس گفت: امروزه نیز برای بسیاری از زنان شرایط تحصیل محیا شده و این امر مهم است که میزان تحصیلات زوجین فاصله محسوس و معنی دار داشته باشد.

این روانشناس ادامه داد: مسأله‌ای که در آینده موجب بروز مشکلات متعدد در روابط زناشویی می‌شود، عامل فرهنگی است، به گونه‌ای که مسأله (قوم، نژاد، زبان، نوع پوشش و گویش) مهم بوده و زوجینی که از لحاظ فرهنگی فاصله زیادی دارند، به این امید که ازدواج می‌کنیم، همه چیز بهتر می‌شود، نباشند، چراکه مسائل فرهنگی به سرعت و آسانی تغییر پیدا نمی‌کنند و پسر و دختر باید بدانند با در نظر گرفتن این موضوعات چقدر به یکدیگر نزدیک هستند.

آزاد یکتا برسی دقیق ویژگی‌های شخصیتی را از مهم‌ترین ملاک‌های همسرگزینی دانست و بیان کرد: ویژگی‌های شخصیتی به آسانی قابل بررسی و مشاهده نیستند و بسیاری از اوقات این تفاوت‌های شخصیتی در بحث ازدواج می‌توانند مشکل ساز باشند مانند اینکه یکی از زوجین درون‌گرا و دیگری برون‌گرا است، یعنی اگر یکی از آن‌ها علاقه به گذراندن اوقات فراغت با همسر خود دارد، دیگری علاقمند است که این ایام را در کنار دوستان و فامیل خود سپری کند.

بیشتر بخوانید

چه رفتارهایی باعث خراب شدن یک رابطه احساسی می‌شوند؟

وی تصریح کرد: همچنین ویژگی‌های هوشی و شناختی نیز می‌تواند زمینه ساز مشکل باشد، به طوری که زوجین از رابطه خود هرگز احساس کفایت و رضایت نمی‌کنند، یعنی از لحاظ شناختی و هوش فاصله بسیاری با هم دارند و یکی می‌گوید درک تو از مسائل پایین است و دیگری عقیده دارد که تو در رابطه سخت‌گیر هستی.

این روانشناس با اشاره به مسأله سطح هیجانات و خلق‌وخوی هر یک از زوجین، افزود: برخی از افراد هیجان طلب هستند که همین امر سبب افزایش میزان انرژی و تنوع طلبی در آن‌ها می‌شود و در مقابل برخی از افراد کاملا خنثی و ساکت هستند، همچنین در خلق‌وخو نیز یکی شاد و مثبت و دیگری کم رمق و بی انرژی است که این مسأله نیز قبل از ازدواج باید در نظر گرفته شود.

آزاد یکتا گفت: میزان سلطه‌گری و سلطه پذیری عامل دیگری است که می‌تواند آسیب به رابطه وارد کند و اگر میزان این قدرت طلبی در هر دو طرف بالا باشد، شدت این آسیب افزایش پیدا می‌کند، همچنین هماهنگی و تمایلات جنسی از جمله مواردی است که در یک همسرگزینی صحیح باید مورد توجه قرار گیرد.

بیشتر بخوانید

سؤالاتی که باید قبل از انتخاب همسر پرسید

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: روانشناسی خانواده ازدواج زندگی مشترک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۵۸۹۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روند ولادت در استان بوشهر صعودی شد

به گزارش خبرنگار مهر، اسکندر پاسالار ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۱ در استان بوشهر آمار ولادت کاهشی بود، گفت: در مجموع ولادت‌های ثبت شده در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۱ در استان بوشهر، شاهد رشد ۰.۸ درصدی ولادت هستیم.

وی اعلام کرد: سال گذشته ۱۳ هزار و ۶۳۶ واقعه ولادت در استان بوشهر ثبت شد و جمعیت این استان به بیش از یک میلیون و ۲۱۰ هزار و ۹۰۰ نفر رسید.

مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر، افزود: بیشترین ولادت ثبت شده در این سال مربوط به شهرستان بوشهر با ۲۶.۴ درصد و کمترین سهم در این مدت شهرستان دیلم با ۲.۷ درصد دارد.

وی تصریح کرد: نسبت جنسی حاصل از ولادت‌های ثبت‌شده سال ۱۴۰۲ نیز ۱۰۶.٩ بوده که به ازای هر ۱۰۰ نوزاد دختر متولد شده، نزدیک به ۱۰۷ پسر به دنیا آمده است.

پاسالار یادآور شد: این رقم در سال پیش از آن ۱۰۸.۹ بوده است.

مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر ادامه داد: میانگین سن مادران بوشهری در تولد اولین فرزند در سال گذشته ۲۷.۱ سال بود در حالی که این میانگین در کشور ۲۷.۳ سال بوده است.

وی با بیان اینکه بیشترین ولادت‌ها با ۳۸.۱ درصد در ۵ سال اول زندگی زوجین به وقوع پیوسته است، افزود: فاصله ۶ تا ۱۰ سال پس از زندگی مشترک زوجین ۲۹.۸ درصد و مابقی ولادت‌ها پس ۱۰ سال زندگی مشترک زوجین ثبت شده است.

پاسالار به گروه سنی مادران اشاره کرد و گفت: بیشترین ولادت‌های ثبت شده استان بوشهر مربوط به گروه سنی مادران ۳۰ تا ۳۴ سال است و گروه‌های سنی ۲۵ تا ۲۹ سال و گروه سنی ۳۵ تا ۳۹ سال به ترتیب در رده‌های بعدی قرار دارند.

کد خبر 6097331

دیگر خبرها

  • روند ولادت در استان بوشهر صعودی شد
  • جلسه پرسش و پاسخ دانشجویی برگزار شد
  • میزان و زمان واریز سود ۴۰ نماد بورسی و فرابورسی
  • تفاوت طلاق رجعی و بائن چیست؟
  • ۷۰ درصد ظرفیت شهرک صنعتی شورمست غیرفعال است
  • واکنش دانشگاه علوم خانواده دانشگاه تهران به انتقادات از همکاری با همسر سید ابراهیم رئیسی: جمیله علم الهدی فقط برای هیات جذب اساتید دانشکده تازه تاسیس «علوم خانواده» انتخاب شده، نه کارگروه هیات جذب کل اساتید دانشگاه تهران
  • علی ربیعی: حدود 5 میلیون نفر در دانشگاه‌ها در حال تحصیل هستند/ رابطه معناداری بین رشته‌های تحصیلی و فرصت‌های شغلی موجود وجود ندارد/ بخش اعظمی از جمعیت فعال تحصیل کرده، دچار نوعی فاصله بین وضع موجود و انتظار از زندگی شده‌اند
  • ناراحتی مربی سابق رئال از میلان: امیدوار به یونایتد
  • ۱۳ همت مبلغ یک ماه میزان مصرف صنایع بزرگ از گاز کشور
  • توضیح دانشگاه تهران درباره انتخاب همسر ابراهیم رئیسی به‌عنوان عضو هیات جذب دانشکده علوم خانواده