Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-30@13:54:38 GMT

در پاندمی کرونا کنترل تیروئید و دیابت فراموش نشود

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۶۰۷۶۶

در پاندمی کرونا کنترل تیروئید و دیابت فراموش نشود

بسیاری از افرادی که مبتلا به بیماری‌های مزمن مانند مشکلات ناشی از تیروئید و یا قند خون هستند، در دوران پاندمی کرونا از چکاپ های دوره‌ای خود غافل می‌شوند که این موضوع باعث بروز نگرانی‌هایی در آینده خواهد بود.

به گزارش خبرنگار ایمنا، با وجود اینکه بیماران دیابتی و یا افرادی که تیروئید آن‌ها نیاز به بررسی دارد، باید تحت مراقبت متخصصان غدد و داخلی قرار بگیرند، این افراد در دوران پاندمی کرونا از رفتن به مطب متخصص خود اجتناب می‌کنند و چکاپ های دوره‌ای را بدون در نظر گرفتن اصول درمانی به تعویق می‌اندازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین خصوص با دکتر حمیدرضا محبوبی متخصص داخلی و عضو انجمن گوارش و کبد ایران گفت و گویی داشتیم که شرح آن را در ادامه می‌خوانید:

چرا در دوران پاندمی کرونا چکاپ دوره‌ای برای بیماران تیروئیدی و دیابتی ضرورت دارد؟

بیمارانی که مشکلات تیروئید دارند باید طبق نظر پزشک خود به صورت ماهیانه، دو ماه یکبار و یا سه ماه یکبار آزمایش خون انجام دهند تا سطح هورمون تیروئید آن‌ها چک شده و میزان دوز دارویی مناسب برای این افراد تجویز شود. متأسفانه در دوران پاندمی کرونا در چکاپ های دوره‌ای وقفه ایجاد شده است. در خصوص بیماران دیابتی هم بسته به نوع انتخابی درمان که شامل تزریق انسولین و یا داروی خوراکی است، با توجه به شرایط بالینی، بیمار باید در دوره‌های مشخص به پزشک متخصص مراجعه کند.

در چه صورت می‌توان چکاپ‌های دوره‌ای را به تعویق انداخت؟

اگر سطح هورمون تیروئید تحت کنترل باشد، بیمار می‌تواند طبق نظر پزشک فاصله مراجعه‌های را بیشتر کند، اما به هیچ وجه نباید در زمانی که داروی او تمام می‌شود خودسرانه از مصرف دارو اجتناب کند، زیرا این کار برای سلامتی بیمار خطرناک است. اگر فردی امکان مراجعه به پزشک را ندارد باید طبق روال قبل به مصرف داروهای خود ادامه دهد. در مورد بیماران دیابتی هم اگر علائم بالینی تغییر خاصی نداشته باشد، بیمار می‌تواند طبق تجویز قبلی پزشک خود به مصرف انسولین و یا داروها ادامه دهد، اما در صورت بروز هرگونه علامت بالینی مانند کم اشتهایی لازم است به پزشک معالج مراجعه شود تا میزان دوز انسولین و یا دارو کاهش یابد و بیمار دچار افت قند خون نشود.

علائم افت قند خون در بیماران دیابتی چیست؟

علائمی مانند لرزش دست، تپش قلب، احساس ضعف شدید بدنی و تعریق از علائم افت قند خون است. در صورت بروز این علائم بیمار بایدجهت کنترل سطح قند خون سریع به پزشک مراجعه کند، زیرا اگر افت قند خون جدی گرفته نشود، منجر به کاهش سطح هوشیاری فرد می‌شو. همچنین مصرف زیاد مایعات و ادرار زیاد از علائم افزایش سطح قند خون است و نیاز به مراجعه به پزشک دارد تا میزان مناسب دوز دارو برای بیمار تجویز شود.

اهمیت کنترل تیروئید و دیابت بارداری چیست؟

توجه به هورمون‌های تیروئید در دوران بارداری حساسیت بیشتری دارد، زیرا اگر سطح هورمون‌های تیروئید کنترل نشود، جلوی رشد جنین گرفته شده و ممکن است جنین در معرض عقب ماندگی ذهنی قرار بگیرد. زنان باردار که مبتلا به دیابت بارداری می‌شوند، باید به صورت مرتب سطح قند خون خود را در منزل، توسط دستگاه‌های خانگی کنترل کنند و در صورتی که سطح قند خون آن‌ها از محدوده طبیعی خارج شود سریع به پزشک مراجعه کنند، زیرا غفلت عوارض ناشی از قند بالا در دوران بارداری متوجه جنین آن‌ها خواهد بود.

در دوران پاندمی کرونا تا چه حد می‌توان رفتن به مطب پزشک را به تعویق انداخت؟

با توجه به توصیه‌هایی که به بیماران دیابتی و بیماران خاص می‌شود که در دوران پاندمی کرونا ویروس تا حد ممکن از منزل خارج نشوند، غفلت از کنترل بیماری هم به همان اندازه و حتی بیشتر از آن برای بیمار خطرناک است. اگر بیماران دیابتی و افرادی که مشکلات مربوط به هورمون تیروئید دارند، ترجیح می‌دهند از منزل خارج نشوند، باید در دوره‌های منظم به وسیله پزشک متخصص به صورت آنلاین ویزیت شوند. همچنین بیماران دیابتی باید در منزل مرتب سطح قند خون خود را اندازه بگیرند و در صورت بروز هر گونه علامت به پزشک متخصص مراجعه کنند.

کد خبر 458438

منبع: ایمنا

کلیدواژه: دیابت تیروئید قند خون پاندمی کرونا متخصص ویروس کرونا کرونا ویروس آخرین اخبار ویروس کرونا آخرین اخبار کرونا کرونا در جهان ابتلا به کرونا کرونا و ديابت دیابت و کرونا بیماران دیابتی بیماری های تیروئید شیوع کرونا شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق دوران پاندمی کرونا چکاپ های دوره ای بیماران دیابتی سطح قند خون افت قند خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۶۰۷۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراجعه بیش از یک هزار بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر میثم معزی ظهر امروز در گفت و گویی رسانه‌ای گفت: تمامی بیمارستان‌های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی در آماده‌باش کامل برای ارائه خدمات به بیماران دچار تنگی نفس هستند..

وی افزود: به علت آلودگی هوا در ۲۴ ساعت گذشته یک هزار و ۶۹ نفر به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز مراجعه کرده‌اند.

معزی ادامه داد: از این تعداد ۲۵۴ نفر امروز به علت وقوع گرد و خاک در استان به مراکز درمانی و بیمارستانی دانشگاه مراجعه کرده‌اند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: افرادی که دچار بیماری‌های قلبی، عروقی و تنفسی هستند در شرایطی که هوا آلوده است در فضای باز تردد نکنند و در صورت درد و یا سوزش قفسه سینه به بیمارستان مراجعه کنند.

کد خبر 6092187

دیگر خبرها

  • مراجعه روزانه ۴۰۰ بیمار چشمی به بیمارستان امام (ره) اهواز
  • بهره مندی ۳ هزار و ۷۰۰ بیمار صعب العلاج و خاص از تسهیلات درمان در گلستان
  • بانوی دشتستانی ناجی چند بیمار نیازمند به عضو شد
  • مراجعه بیش از یک هزار بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان
  • کمبود انسولین در بریتانیا بحرانی شد
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • آیا زنان پزشکان بهتری هستند؟
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • اهدای عضو به ۳ بیمار نیازمند در چهارمحال و بختیاری
  • انجام نخستین عمل رادیکال نفروکتومی در بیمارستان شهید بهشتی تفت