Web Analytics Made Easy - Statcounter

در مناطق زاگرس نشین تهیه و تولید صنایع دستی از قدیم الایام مرسوم بوده که اگر تاکنون به درستی معرفی شده بود دل هر گردشگری را به سمت این مناطق راهی می‌کرد تا برای یک روز هم شده به آنجا سفر کنند و از دیدنی‌ها و هنرهای دستی این منطقه لذت ببرند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، رونق گردشگری و صنایع دستی از مهمترین منابع درآمدزایی هر منطقه به حساب می آید که توجه کارشناسی شده به آن موجب رونق و اشتغالزایی می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صنایع دستی به مجموعه ای از هنرها و صنایعی گفته می شود که به طور عمده با استفاده از مواد اولیه بومی و انجام قسمتی از مراحل اساسی تولید به کمک دست و ابزار دستی، ساخته می شود که البته در هر واحد آن ذوق هنری و خلاقیت صنعتگر سارنده به نحوی تجلی یافته و همین عامل موجب وجه تمایز صنایع دستی شده است.

در استان کردستان تهیه و تولید صنایع دستی از قدیم الایام مرسوم بوده که اگر تاکنون به درستی معرفی شده بود دل هر گردشگری را به سمت این استان دلربا راهی می کرد تا برای یک روز هم شده به کردستان سفر کند و از دیدنی های دستی این منطقه بازدید نماید.

فرش و گلیم کردستان به همراه محصولات نازک کاری چوب مانند تخته نرد و شطرنج از مهمترین صنایع دستی این استان است که شهرت جهانی پیدا کرده و در چند سال اخیر بیشتر مسافران و گردشگرانی که به این خطه سفر می کنند از این محصولات خریداری می کنند.

برای معرفی صنایع ذستی استان چشم نواز کردستان باید گوش جان داشته باشی تا به روایت آفرینندگان این هنرها که با ذره ذره عشقشان آثاری خلق کرده اند گوش دهید .

قالی کردستان نماد اصالت و فرهنک هنر کردستان

قالی کردستان که مترادف هنر، اصالت، فرهنگ و تمدن این استان است که بعنوان سفیر فرهنگی هم اکنون در کاخ ها و کلیساهای کشورهای مانند آمریکا، آلمان ، فرانسه و کانادا خودنمایی می کند.

دیار بیجار گروس در استان کردستان مهد قالی بافی است که قدمت آن به هزاره های قبل از میلاد بر می گردد و بافت قالی این هنر دست زنان و مردان سختکوش کردستانی منبع درآمد و رزق حلال بسیاری از خانواده ها از قدیم الایام تا کنون بوده است.

قدیمی ترین قالیچه گروس که تاریخ بر روی آن حک شده است و به یادگار مانده است ، قالیچه ای است به تاریخ 1158 هجری قمری که در وسط آن نام سلطان افشار حک شده است.

استفاده از رنگ گیاهی، خامه طبیعی، ترکیب نقش و اصالت طرح، موجب برتری کیفیت قالی و گلیم استان کردستان شده است.

کردستان مهمترین استان کشور از لحاظ تولید محصولات نازک کاری است

هنر ناز ک کاری ترکیب قطعات بسیار کوچک از انواع چوب های پرداخت شده طبیعی است که با ظرافت خاصی در کنار هم قرار گرفته و موجب به وجود آمدن آثار بسیار ظریف چوبی همانند تخته نرد، قلمدان و سایر محصولات می گردد.

علاوه بر نازک کاری، اروسی سازی، منبت و معرق سنندج نیز از شهرت و اعتبار برخوردار است آثار نفیس نازک کاری زنده یاد دکتر علی اکبر بهزادیان هم اکنون در موزه مردم شناسی خانه کرد سنندج نگهداری و مورد بازدید گردشگران قرار می گیرد.

منبت ، هنری از سر عشق و خلاقیت

یکی دیگر از هنرهای ماندگار استان کردستان منبت کاری است که از قدیم الایام در این استان وجود داشته و درهای چوپی در برخی از روستاهای و ساختمان های قدیمی کردستان به جا مانده از دوره صفویان مصداق قدمت این هنر است.

کردستان مهد کلاش بافی بعنوان اولین پاپوش سنتی بشر

در مناطق کردنشین نوعی گیوه به نام کلاش تولید می شود که هماهنگی زیبایی با لباس کردی دارد، رویه این کفش از نخ پنبه ای بافته شده و زیره آن از پارچه فشرده شده است، به همین دلیل کلاش کفشی سبک، نرم، قابل انعطاف و متناسب با محیط کوهستانی است.

گیوه یا کلاش، میان زاگرس نشینان قدمتی چندین هزار ساله دارد و بدون شک جزو اولین پاپوش های سنتی بشر است که انسان مبتکر دوران های گذشته با بهره گیری از مواد اولیه فراوان و ارزان قیمت طبیعی در دسترس و ذوق سرشار خویش اقدام به تولید دستی آن کرده است.

مجتمع صنایع دستی کردستان 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارد

هنرمندان کردستانی تا چند مدت قبل از نداشتن مکانی به مساحت 10 متر مربع برای به نمایش گذاشتن آثار خلق شده خودشان که نمادی از هنر ، فرهنگ و سختکوشی مردمانش است که بتواند منبع در آمدی باشد ناراضی بودند و از  مسوولان گلگی داشتند.

طبق آخرین آمار اعلامی از سوی معاون صنایع دستی اداره‌کل میراث فرهنگی کردستان 18 رشته صنایع دستی بومی و فقط مختص به استان وجود دارد که شامل رشته‌های نازک‌کاری، البسه محلی یا کُردی دوزی، گلیم‌بافی، سازهای عرفانی، کلاش‌بافی، شالبافی، نساجی سنتی شامل موج‌بافی و سجاده‌بافی، زیورآلات سنتی، خراطی، معرق چوب، منبت، رودوزی‌های سنتی، سفالگری سنتی، رنگرزی گیاهی، بافتنی‌های سنتی و سراجی است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان از پیشرفت 70 درصدی ساخت مجتمع صنایع دستی کردستان در شهر سنندج خبر داد و اظهار داشت: این طرح دو ماه دیگر به بهره برداری می رسد و برای بیش از 120 نفر به طور مستقیم اشتغالزایی ایجاد می نماید و زمینه رشد و شکوفایی صنایع دستی استان کردستان که در ایام کرونا دچار ضرر و زیان های اساسی شده بودند را فراهم می کند.

وی افزود: برای احداث این مجتمع یک میلیارد و 30 میلیون تومان اعتبار به پیمانکار داده شده است و برآود اولیه برای اتمام این پروژه 2 میلیارد و 400 میلیون ریال دیگر است.

گویلیان گفت: ساخت این مجتمع در ناحیه کم برخوردار شهر سنندج اتجام شده است تا زمینه اشتغال و کاهش آسیب های اجتماعی را به همراه داشته باشد.

بیش از ۴۰ هزار نفر از هنرمندان کردستان در ۴۵ رشته فعال صنایع دستی بومی و غیر بومی فعالیت می کنند که ۱۴ هزار و ۵۰۰ نفر از این تعداد در سامانه معاونت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دارای شناسه فعالیت هستند که از این تعداد، سه هزار و ۶۰۰ نفر بیمه تامین اجتماعی دارند.  

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: قدیم الایام استان کردستان صنایع دستی نازک کاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۶۰۸۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی نمایشگاه صنایع‌دستی و عکس جاذبه‌های شیراز در سئول

سخنگوی شهرداری شیراز از برپایی نمایشگاه صنایع‌دستی و عکس جاذبه‌های مذهبی، تاریخی و فرهنگی شیراز به مناسبت «هفته شیراز» در دانشگاه هانکوک سئول کره جنوبی به همت اداره کل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری این کلان‌شهر خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری شیراز، رضا جاویدی، امروز_ چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت_ با گرامیداشت هفته شیراز اظهار کرد: نمایشگاه صنایع دستی و عکس جاذبه‌های مذهبی، تاریخی و فرهنگی شیراز در دانشگاه مطالعات و زبان‌های خارجی سئول که از بزرگترین دانشگاه‌های مطالعات خارجی جهان است، برگزار می‌شود.

وی افزود: این نمایشگاه، بیست‌وچهارم اردیبهشت سال‌جاری با حمایت و همراهی سفارت جمهوری اسلامی ایران در سئول و بر اساس هماهنگی‌های به‌عمل‌آمده توسط اداره کل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری شیراز و گروه زبان فارسی و ایران‌شناسی دانشگاه هانکوک کره برپا می‌شود و پذیرای دانشجویان و سایر بازدیدکنندگان علاقه‌مند خواهد بود.

سخنگوی شهرداری شیراز با اشاره به جایگاه شیراز به‌عنوان شهر جهانی صنایع دستی، ابراز امیدواری کرد: با تلاش و برنامه‌ریزی مجموعه مدیریت شهری و هم‌افزایی و تعامل سایر دستگاه‌های ذی‌ربط شاهد اقدامات گسترده‌تری در زمینه معرفی توانمندی هنرمندان صنایع‌دستی شیراز باشیم.

جاویدی تصریح کرد: در این نمایشگاه همچنین عکس‌هایی از جاذبه‌های شهر شیراز نظیر حرم حضرت شاهچراغ (ع)، مسجد نصیرالملک، آرامگاه حافظ و سعدی و ارگ کریم‌خان اکران خواهد شد.

وی با بیان اینکه این دانشگاه، زادگاه آموزش زبان‌های خارجی در کره جنوبی محسوب می‌شود، اضافه کرد: اکنون بیش از ۴۵ زبان خارجی در این دانشگاه تدریس می‌شود و بیش از ۱۷ هزار دانشجو در رشته‌های مطالعات علوم انسانی، حقوق، علوم اجتماعی در این دانشگاه مشغول تحصیل هستند.

مدیرکل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری شیراز خاطرنشان کرد: این نمایشگاه به مدت پنج روز از بیست‌وچهارم تا بیست‌وهشتم اردیبهشت ۱۴۰۳ دایر خواهد بود.

کد خبر 749742

دیگر خبرها

  • سرکوب دانشجویان آمریکایی نماد دموکراسی دروغین غرب است
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • ثبت روز گل محمدی و گلاب
  • ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات «گیوه»
  • ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات گیوه
  • آغاز احیای رشته چادر شب‌بافی در چهارمحال و بختیاری
  • زنجان| صنایع‌دستی مردمی‌ترین مشارکت در جهش تولید است
  • برپایی نمایشگاه صنایع‌دستی و عکس جاذبه‌های شیراز در سئول
  • اقامتگاه سنتی گل‌سنگ دربند افتتاح شد
  • منطقه جهانی اورامان میزبان آیین سنتی کومسای می‌شود