Web Analytics Made Easy - Statcounter

میگوی حاصله از سایت گواتر در حالی حکم محصول نوبرانه را در بازار داخلی ایفا می کند که به گواه متولیان و فعالان عرصه تولید و فروش از لذیذترین میگوهای تولیدی در کشور است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون، صنعت پرورش میگو فعالیتی اقتصادی در بخش آبزی پروری است به طوری که سالانه 70 هزار تن انواع آبزیان به ارزش 300 میلیون دلار به 40 کشور جهان صادر می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این اعداد نشان دهنده ظرفیت بالا و توانمندی های رو به توسعه این صنعت در کشور است که در بین آنها، تولید و صادرات میگو یکی ظرفیت و صنعتی ارزآور و اشتغالزا است.

سواحل مکران را از یک سو بهشت آبزی پروری ایران می دانند و از سوی دیگر بی رقیب بودن میگوی این منطقه و صادرات به آن سوی مرزها ظرفیت خاص است که در این راستا می توان با توجه بیشتر به پرورش آبزیان به ویژه میگو گامی موثر در تحقق جهش تولید و تامین امنیت غذایی کشور برداشت.
 
شناسایی بیش از 42 هزار هکتار اراضی مستعد آبزی پروری

مهدی حسینی، مدیرکل دامپزشکی استان در گفت وگو با خبرنگار ما بیان کرد: سیستان وبلوچستان با دارا بودن بیش از 300 کیلومتر خط ساحلی، شناسایی بیش از 42 هزار هکتار اراضی مستعد آبزی پروری در نوار ساحلی و سایر نقاط دیگر در پهنه آبی استان، نقش ممتاز و بی همتایی از منظر صنعت آبزی پروری در کشور به ویژه صنعت پرسود پرورش میگو دارد.

وی گفت: در این خصوص تا کنون سایت پرورش میگوی گواتر در حاشیه مصب رودخانه باهوکلات در جوار خلیج گواتر و هم مرز با کشور پاکستان در مساحتی چهار هزار هکتار که بزرگترین سایت کشور بوده و همچنین سایت های رودیک و گوردیم که در شرف بهره برداری هستند، متاسفانه در سنوات گذشته بروز بیماری مهلک لکه سفید در سایت گواتر باعث کاهش ورنق تولید شده که خوشبختانه با اقدامات انجام شده و تمهیدات اندیشیده شده و نظارت های بهداشتی، توان تولیدی سایت سال به سال در حال افزایش است.
 


  این مقام مسئول ادامه داد: دامپزشکی با کنترل گلوگاه های ورود و بروز بیماری سعی در مهار، کنترل و پیشگیری از رخداد بیماری در سایت های پرورش و مراکز تکثیر دارد تا با توجه به انتقال عمودی و افقی بیماری، کنترل مولدین در تمام مراحل تولید آنها و استحصال پست لارو از نظر بهداشتی، یکی از دو گلوگاه های موثر کنترل بیماری است.

وی تصریح کرد: در قدم بعدی با توجه به توانایی ویروس در عفونی باقی ماندن در بستر استخرهای آلوده، با انجام آماده سازی استخرهای پرورشی به صورت اصولی و مطابق موازین بهداشتی، مانع از انتقال بیماری از یک دوره به دوره بعدی می شویم. در طی دوره پرورشی نیز با کنترل رفت و آمدها بین مزارع، بازدید و نمونه گیری مستمر از مزارع پرورشی و منابع وحشی؛ وضعیت بروز بیماری در منطقه را به صورت فعالانه تحت نظر قرار می دهیم.

حسینی اذعان کرد: با اجرای برنامه جامع راهبردی کنترل بیماری لکه سفید در کشور امسال مانند سال گذشته موردی از بروز این بیماری در سایت گواتر و مراکز تکثیر استان نداشتیم.

وی افزود: از سال 93 تاکنون تنها در سال 97 بروز بیماری را در سایت داشتیم که این نشان دهنده اگاهی و همت مزرعه داران برای رعایت پروتکل های بهداشتی در کنار نظارت های دامپزشکی است.
 
میگوی گواتر و گمیشان؛ محصولی نوبرانه در بازار های داخلی کشور

مدیر کل دامپزشکی استان ادامه داد: موضوع دیگری که در دوره پرورشی سال جاری رخ داد، ارسال پست لارو و مولد از سیستان وبلوچستان به سایر استان های میگوپرور کشور است، این امر با توجه به استانداردهای سختگیرانه مصوب در برنامه راهبردی، سند افتخاری بر صنعت میگوپروری استان است.
 
  وی خاطر نشان کرد: در خصوص دوره پرورشی سال جاری در گواتر گفت: امسال تعداد تقریبی 55 میلیون قطعه لارو در 390 استخر، 425 هکتار مساحت و در قالب 28 مزرعه ذخیره سازی شدند که با تلاش مزرعه داران، مقدار 710تن میگو به دست آمد.

حسینی با تاکید بر این مطلب که میگوی گواتر و سایت گمیشان در استان گلستان، حکم محصول نوبرانه را در بازار داخلی کشور دارند، گفت: میگوی حاصله از سایت گواتر به گواه متولیان و فعالان عرصه تولید و فروش از لذیذترین میگوهای تولیدی در کشور است و با تلاش فعالاناین عرصه به بازارهای خارجی صادر شده و ارزآوری خوبی برای کشور دارد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: میگوی گواتر بروز بیماری سایت گواتر آبزی پروری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۶۱۷۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آذربایجان‌غربی رتبه نخست کشوری در تولید آرتمیا

لطفی مدیرکل شیلات آذربایجان‌غربی با اشاره به اینکه این استان رتبه نخست کشوری را در تولید آرتمیا دارد، گفت: آرتمیا موجود آبزی بوده، که یکی از محصولات پرفروش در بازار‌های جهانی است و در ۲۰۰ هکتار از زمین‌های شور استان پرورش می‌یابد.

وی اضافه کرد: این محصول به مبلغ ۱۰۰ تا ۲۰۰ دلار فروش می‌رسد.

به گفته لطفی، برای آبزی‌پروری در مقیاس‌های بزرگ، ماهیان ارزشمند صادراتی مانند میگو و ماهیان خاویاری حتی بخشی از ماهیان زینتی از آرتمیا به عنوان تغذیه استفاده می‌کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • چگونه بازار مرغ ترکمنستان را از دست دادیم؟
  • حمایت‌های صندوق ضمانت صادرات از صادرکنندگان
  • میوه‌های نوبرانه ارزان می‌شوند؟
  • ساخت شهرک شیلات در شهر غیرساحلی ایران
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • بندر شهید بهشتی ـ چابهار
  • وضعیت تجارت سیمان در ایران و جهان
  • سرمایه‌گذاری ۱۸ همت در بخش معدن و صنایع معدنی آذربایجان شرقی
  • آذربایجان‌غربی رتبه نخست کشوری در تولید آرتمیا
  • بیش از ۲ میلیارد قطعه بچه میگو در استان بوشهر تولید می‌شود