Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-05@21:29:07 GMT

عوامل اصلی ایجاد فساد اقتصادی در ایران

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۶۶۵۷۵

عوامل اصلی ایجاد فساد اقتصادی در ایران

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از  فارس، مسعود خوانساری در ششمین همایش مبارزه با فساد  اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران که به صورت مجازی برگزار شد، گفت: قانون مبارزه با فساد که بعد از تصویب کنوانسیون مبارزه با فساد در سازمان ملل تصویب شد، در سال 1387 در مجلس نیز تصویب شد، اما علیرغم گذشت 13 سال از این قانون آن طور که باید نتوانسته‌ایم، با فساد مبارزه کنیم و هر روز شاهد تشکیل دادگاه‌هایی در باره جرایم اقتصادی و مبارزه با مفسدان هستیم و در این دادگاه ها از میلیارد فساد و رانت پرده برداری می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  

رئیس اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه به جای اینکه با علت فساد مبارزه کنیم به معلول پرداخته ایم افزود: به همین علت در زمینه مبارزه با فساد موفق نبوده  ایم ضمن اینکه اقتصاد نفتی و عمدتا درآمدهای نفتی در اختیار دولت است و غیر شفاف بودن عامل اصلی در ایجاد فساد است. 

وی بیان داشت: دولت بزرگ یکی از موانع عدم رشد اقتصادی است و دولتی که در قیمت‌گذاری دخالت می‌کند و  قسمت اعظم درآمدهای آن  از طریق نفت حاصل می شود ایجاد رانت می‌کند. 

خوانساری اظهار داشت: دومین مولفه بعد از دولت، انحصار هم یکی از مولفه های اصلی فساد است و چون رقابت وجود ندارد انحصار از عوامل اصلی فساد می‌شود.  

وی بیان داشت: ارز چند نرخی همیشه وجود داشته و از سال 51 که درآمدها نفتی یک مرتبه بر اقتصاد کشور وارد شد تا به امروز ارز چند نرخی از عوامل اصلی رشد فساد در کشور بوده است و سالانه بیش از 10 میلیارد دلار خروج سرمایه  از کشور داریم و این موضوع ناشی از  ارز ارزان و عدم آماده بودن فضای کسب و کار است. 

رئیس اتاق بازرگانی تهران بیان داشت: در طول این سال ها ارز ارزان قیمت متناسب با قیمت واقعی نبوده است  و در نتیجه به تولید لطمه زده و همین باعث شده که نتوانیم توسعه خوبی برای اقتصاد کشور داشته باشیم. 

وی بیان داشت: تغییر مکرر  در مصوبات و قوانین اجازه می دهد تا افرادی که دنبال سوء استفاده هستند، از این قوانین استفاده کنند و همچنین تغییر مداوم بخشنامه ها  یکی از عوامل اخلال در نظم اقتصادی است. 

خوانساری اظهار داشت: قوانین و مصوباتی که در مجلس تنظیم می شود و دولت مصوب می کند به علت شفاف نبودن جای تفسیر  دارد و در نتیجه زمینه برداشت های گوناگونی را  ایجاد می کند و  همین موضوع زمینه فساد را ایجاد می کند. 

رئیس اتاق بازرگانی تهران با آسیب شناسی این مساله که چرا نتوانسته ایم با فساد مبارزه کنیم گفت:  یکی از دلایل این موضوع  به طور مشخص دولت است، زیرا دولت بزرگ و دخالت بیش از اندازه دولتی در تصدی اقتصادی  منجر به فساد می شود و دوم اینکه محیط مناسب برای کسب و کار فراهم نیست و اگر بتوانیم اقتصادی را ایجاد کنیم که در آن رقابت وجود داشته باشد  فساد کاهش می یابد، ضمن اینکه  قوانین و مصوباتی که وضع می شود باید به صورت شفاف و بدون تفسیر باشد تا هر مجری نتواند تفسیری خاصی از آن ارائه دهد. 

وی بیان داشت: برای توسعه اقتصاد کشور مهمترین کار مبارزه با فساد است و اگر فرار خبره ها و نخبه ها از کشور صورت می گیرد  به این دلیل است که محیط کسب و کار فراهم نیست و در یک محیط فساد و آلوده نخبه‌ها نمی‌توانند رشد کنند، بلکه افراد آلوده رشد می کنند. 

خوانساری بیان داشت: همچنین  مهمترین عامل مبارزه با فساد رسانه های آزاد  است و این موضوع بسیار در زمینه مبارزه با فساد موثر و تعیین کننده است. 

پربیننده ترین واردات خودرو آزاد می‌شود؟ حذف عبارت «ساخت ایران» کدام کالا رکورددار کاهش قیمت بود؟ کدام کشورهای عربی از ایران کالا نمی‌خرند؟ کاهش ١٠هزار تومانی قیمت گوشت گوسفندی

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: اقتصاد ایران اتاق بازرگانی جرایم اقتصادی مبارزه با فساد اقتصادی مبارزه با فساد اتاق بازرگانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۶۶۵۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت اژدهای هفت سر فساد را در بخش‌های مختلف شناسایی کند

امام جمعه رشت گفت: دولت در کنار تلاش برای مهار تورم و تثبیت قیمت اجناس، با کمک دستگاه‌های نظارتی و اطلاعاتی، اژدهای هفت سر فساد را در بخش‌های مختلف شناسایی و مقابله کنند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، آیت‌الله رسول فلاحتی امروز در خطبه‌های نماز جمعه این هفته در مصلی امام خمینی(ره) رشت با اشاره به اهمیت رعایت عدل و انصاف در تعاملات اجتماعی و توجه به مستمندان و نیازمندان اظهار داشت: امیرالمومنین علی(ع)، رعایت عدل و انصاف در میان مردم را بالاتر از بخشش و کمک مالی به‌ مستمندان دانستند زیرا عدل به‌معنای قرار گرفتن هر چیزی سر جای خودش است و یک سیاست و مدیریت عمومی فراگیر محسوب می‌شود و اگر عدل و انصاف در جامعه مورد توجه آحاد مردم و مسئولان باشد بستر جامعه سالم خواهد ماند.

نماینده ولی‌فقیه در استان گیلان با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم(ص) درباره فضیلت نماز جمعه گفت: پیامبر(ص) فرمودند خداوند در روز جمعه فرشتگانی را می‌فرستد که بر روی درب مسجدی که در آن نماز جمعه اقامه می‌شود اسامی هرکسی که برای اقامه نماز وارد مسجد می‌شود را بنویسند و نوشتن اسامی تا زمانی‌که خطیب در جایگاه سخنرانی قرار بگیرد ادامه دارد.

آیت‌الله فلاحتی با اشاره به سه‌شنبه 18 اردیبهشت سال 97 روز خروج آمریکا از برجام عنوان کرد: امام(ره) درباره آمریکا فرمودند " این ابرقدرت‌ها می‌خواهند به همه‌جا مسلط شوند؛ برخی دولت‌ها خیال می‌کنند که اگر دست به دامن آمریکا شوند نجات‌ می‌یابند در حالی‌که اشتباه است زیرا آمریکا درصدد است که همه چیز ما را از بین ببرد و ما اگر تسلیم هرکدام از ابرقدرت‌ها شویم، همان‌ چیزی را به ما می‌دهند که به نوکران خود می‌دهند."

امام جمعه رشت با بیان اینکه کمک‌های آمریکا در هرجای دنیا با آسیب و ظلم علیه بشریت همراه بوده است افزود: هنوز ماجرای ارسال خون‌های آلوده توسط فرانسوی‌ها و انگلیسی‌ها به ایران و سایر کشورها را از یاد نبرده‌ایم؛ ما 8 سال با صدام جنگیدیم و آمریکایی‌ها با تمام توان پشت سر صدام ایستادند و بعد از جنگ هم دست از دشمنی برنداشتند تا جایی‌که مذاکره‌کننده آمریکایی به صراحت اعلام کرد که "ما بعد از برجام هم ایران را تحریم کردیم".

وی با اشاره به نامه رهبر معظم انقلاب به جوانان و دانشجویان اروپا و آمریکا در بهمن سال 1393 خاطرنشان کرد: در آن زمان، بعضی داخلی‌ها نامه رهبری به‌ جوانانِ اروپا را به تمسخر گرفته و تحلیل‌های خاصی داشتند که از سر نادانی و حقارت بود و متوجه کار رهبری نمی‌شدند؛ رهبری همان زمان خطاب به این جوانان فرموده بودند "من از شما می‌خواهم اجازه ندهید با چهره‌پردازی‌های موهن و سخیف، بین شما و واقعیت، سد عاطفی و احساسی ایجاد کنند و امکان داوری بی‌طرفانه را از شما سلب کنند."

نماینده ولی‌فقیه در استان گیلان ادامه داد: دنیای امروز در تلاش است تا با شگردهای مختلف، چهره‌ای سیاه از اسلام، مسلمانان و چهره نورانی پیامبر اسلام  نشان دهد اما جوانانِ دنیای امروز متوجه حقانیت اسلام شدند و لذا بسیاری از فرهیختگان اسلام و تحلیلگران، امروز این جوانان معترض آمریکایی و اروپا را تحسین می‌کنند که تحت تاثیر سخنرانی رهبری قرار گرفته‌اند.

آیت‌الله فلاحتی با اشاره به موج بیداری در دنیا افزود: جبهه استکبار همیشه از بیداری ملت‌ها هراس داشت زیرا بیداری و هوشیاری ملت‌ها به‌ویژه آگاه‌ شدن جوانان و دانشگاهیان، برای استکبار خطرساز است و برای حفظ قدرت استکباری خود از هیچ تلاشی برای خاموش کردن این صداها دریغ نمی‌کنند و برای‌ آن‌ها فرقی ندارد که این صداها از سوی چه‌کسانی است و بر علیه ملت خود، اساتید و جوانان و رؤسای دانشگاه‌های خود اقدام می‌کند.

امام جمعه رشت با بیان اینکه صهیونیست‌ها امروز در حال عقب‌نشینی هستند و پیام جمهوری اسلامی نیز به گوش دنیا رسیده است گفت: فاسدان و نفوذی‌های لیبرال‌منش برای ضربه زدن به نظام اسلامی، در طول این سال‌ها به عرصه‌های مختلف کشور نظیر واردات، صادرات، فولاد، نفت و دستگاه‌ها و ادارات مختلف وارد شده و هنوز هم جا خشک کرده‌اند و لذا دولت و دستگاه‌های نظارتی و اطلاعاتی تلاش کنند تا این اژدهای هفت سر فساد را در عرصه‌ها و بخش‌های مختلف شناسایی و مقابله کنند که و این افراد باید به مردم معرفی شوند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • وزیر اقتصاد: رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • شاوردیان: بعد از عملیات وعده صادق سودجویان به دنبال ایجاد بحران اقتصادی در کشور بودند
  • رکوردشکنی در فروش نفت و رشد اقتصادی بالا با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی در دولت سیزدهم
  • قوه قضاییه در مبارزه با فساد هیچ تبعیضی قائل نمی شود
  • صدا و سیما مؤثرترین نقش را در ایجاد تمدن اسلامی دارد
  • دولت علاوه بر کنترل قیمت‌ها، اخلال گران اقتصادی را معرفی کند
  • دولت اژدهای هفت سر فساد را در بخش‌های مختلف شناسایی کند
  • مبارزه با فساد در الوند پایان نمی‌پذیرد
  • دولت بدون مماشات با سوداگران امنیت اقتصادی کشور مبارزه کند